Kamfora - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-04-02, 18:10   #61
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Dot.: Kamfora

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
A czy w tej sytuacji coś to zmieni? Zapewniam Cię, że to nie poprawi jej samopoczucia.
Tego wiedzieć nie możesz. Mnie kiedy takie wyrzucenie nagromadzonych złych emocji, zranienia i porzucenia bardzo pomogło. W końcu mogłam się tego pozbyć i zacząć żyć od nowa.

Jednemu pomoże, innemu nie. Autorka musi sama zdecydować.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-02, 18:27   #62
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
A czy w tej sytuacji coś to zmieni? Zapewniam Cię, że to nie poprawi jej samopoczucia.

Im szybciej zajmie się soba, tym lepiej, bo w efekcie pozbędzie się całego negatywu, który ten gość przyniósł.

Czasami lepiej poszukać szczęścia w sobie niż za wszelką cenę awanturować się przed kimś, przecież po nim to spłynie jak po kaczce.

Jeśli autorka będzie chciała mu dokopać, to może - mówiąc jego rodzinie, przyjaciołom i nowej dziewczynie. Tylko czy warto? Ludzie nie zdają sobie sprawę, że wszystko do nich wraca. Niekoniecznie w tej samej formie. Ale też będzie to przykre. Uważam, że im szybciej się odetnie od tego gówna tym lepiej.
Jest duże prawdopodobieństwo.

A możliwe, że autorce będzie chciał dokopać przy okazji. Na przykład powie, że od początku miał ją za naiwniaczkę, której można wmówić wszystko, że nigdy żadnych uczyć dla niej nie miał, i że akurat znudziła go ta zabawa i sobie poszedł...

Może ją jeszcze zranić na wiele sposobów
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-02, 18:37   #63
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Jest duże prawdopodobieństwo.

A możliwe, że autorce będzie chciał dokopać przy okazji. Na przykład powie, że od początku miał ją za naiwniaczkę, której można wmówić wszystko, że nigdy żadnych uczyć dla niej nie miał, i że akurat znudziła go ta zabawa i sobie poszedł...

Może ją jeszcze zranić na wiele sposobów
czynnik ludzki jest nieprzewidywalny, kłótnie, wyrzucanie z siebie żalów rodzi niechęć i niestety agresję... teraz wyszedł, ale nikt nie wie jak się sam zachowa póki coś go nie spotka, a co dopiero jak tu chodzi o kogoś innego

nie kusiłabym losu, tylko uzgodniła oddanie rzeczy, po które pojechałabym z kimś, chyba że on je przywiezie, krótko i na temat i do widzenia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-02, 18:52   #64
Marigold19
🦄

Ja to bym chyba szukała konfrontacji, bo by mnie to lata męczyło, co się wydarzyło. Uznałabym, że mi się to należy dla mojego spokoju psychicznego niezależne od tego, co typek sobie o mnie pomyśli. Szczególnie, że wiadomo, gdzie go namierzyć.

Ale absolutnie żadnych powrotów. Śmieci same się wyniosły- to idealnie pasuje do tej sytuacji.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-02, 22:50   #65
magbeth
Dzik

Ja zdecydowanie unikam konfliktów i raczej panuje nad sobą, co oczywiście nie znaczy ze jestem łagodnym kwiatem lotosu i nie odczuwam np. złości. Raczej nie widzę się konfrontującej, zapytać zapytam i powiem swoje jeśli będę mieć okazje, ale bez "Bożeny Dykiel" w roli głównej. Nie jestem kłótliwa czy zażarta, moja racja nie musi być najmojsza. On jest typem bardzo spokojnym, małomównym i tez nie napastliwym, aczkolwiek nie wiem jakby się zachował gdyby mu nawrzucać

Myślę tez, ze niekoniecznie chciałabym jeszcze usłyszeć, ze byłam nikim, wystarczy to co zrobil. Mam gdzieś w środku myśl, ze byłby do tego zdolny, bardziej na zimno i spokojnie. Ten unik to w trosce o własne emocje, nie potrzebuje teraz dokopywania, potrzebuje czegoś co zabierze ten cholerny ból i to poczucie bezsensu.

Pojechałam nad morze, potem do mojego ulubionego runicznego kręgu żeby posiedzieć tam samej i kij, nawet na chwile nie poszło precz. Wróciłam właściwie w jeszcze gorszym stanie, dodatkowo koleżanka poszła jednak na imprezę, namawiała mnie na dołączenie, ale to zdecydowanie chybiony pomysł. Moje koleżanki w ogóle mi ☠☠☠☠☠☠☠olo uprawiają, ze mam klina szukać - no bo bawienie się kimś kiedy ktoś pobawił się tobą to rozwiazanie idealne.
Ja tymczasem chciałabym zniknąć.

magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-02, 23:06   #66
bloom26
Raczkowanie

Współczuję Ci...

Na pewno nie jest to łatwe i boli ale uwierz.. Z czasem na prawdę będzie lepiej. Brzmi jak banał ale jest to prawdziwe.
bloom26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-02, 23:11   #67
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-11-27 o 12:34
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-02, 23:50   #68
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbeth Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie unikam konfliktów i raczej panuje nad sobą, co oczywiście nie znaczy ze jestem łagodnym kwiatem lotosu i nie odczuwam np. złości. Raczej nie widzę się konfrontującej, zapytać zapytam i powiem swoje jeśli będę mieć okazje, ale bez "Bożeny Dykiel" w roli głównej. Nie jestem kłótliwa czy zażarta, moja racja nie musi być najmojsza. On jest typem bardzo spokojnym, małomównym i tez nie napastliwym, aczkolwiek nie wiem jakby się zachował gdyby mu nawrzucać

Myślę tez, ze niekoniecznie chciałabym jeszcze usłyszeć, ze byłam nikim, wystarczy to co zrobil. Mam gdzieś w środku myśl, ze byłby do tego zdolny, bardziej na zimno i spokojnie. Ten unik to w trosce o własne emocje, nie potrzebuje teraz dokopywania, potrzebuje czegoś co zabierze ten cholerny ból i to poczucie bezsensu.

Pojechałam nad morze, potem do mojego ulubionego runicznego kręgu żeby posiedzieć tam samej i kij, nawet na chwile nie poszło precz. Wróciłam właściwie w jeszcze gorszym stanie, dodatkowo koleżanka poszła jednak na imprezę, namawiała mnie na dołączenie, ale to zdecydowanie chybiony pomysł. Moje koleżanki w ogóle mi ☠☠☠☠☠☠☠olo uprawiają, ze mam klina szukać - no bo bawienie się kimś kiedy ktoś pobawił się tobą to rozwiazanie idealne.
Ja tymczasem chciałabym zniknąć.

Szkoda, że nie masz lepszej koleżanki...

Idź spać. Aż tyle i tylko tyle. Sen jest cudownym lekarstwem.

I zamiast myśleć o dupku i o tym, że chcesz zniknąć, pomyśl o jakiś marzeniach. Nie poprawi Ci się jak będziesz ciągle myśleć o tej sytuacji.

Ewentualnie jak lubisz się katować, weź kartkę i podziel na pół. Na jednej wypisz pozytywy tego gościa i waszego związku, na drugiej wady.
A potem weź drugą kartkę i znów na pół, po jednej stronie wypisz pozytywy, że śmieci się same wyniosły, a po drugiej wady.
To często pomaga, jak oczyszczanie, bo można sobie uświadomić, że to co się stało to najlepsza rzecz na świecie.

A tak od siebie dodam - w każdej sytuacji, nawet najbardziej gównianej ważne są dwie rzeczy:
1. Sprowadzić siebie do czasu teraźniejszego, tu i teraz (przeszłość jest zamknięta, przyszłości jeszcze nie ma)
2. Jak najszybciej wymyślić rozwiązanie problemu - działanie pomaga na nie-myślenie o przyczynie problemu - u Ciebie... nie wiem co preferujesz, ale możesz zrobić generalne porządki, remont, jakieś zakupy, które planowałaś. Przynajmniej nie będziesz męczyć mózgu katowaniem siebie.

Im szybciej przestaniesz zachowywać się jak ofiara, tym szybciej życie przyniesie Ci fajny prezent. Takie właśnie jest życie.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2022-04-03, 07:55   #69
magbeth
Dzik

Mam mało koleżanek, ogólnie jestem typem samotnicy - od zawsze. Dodatkowo moim przekleństwem jest zawód pomocowy. ludzie nie kwapią się ze wsparciem, raczej oczekują go ode mnie. „No przecież sobie poradzisz”. Z m.in tego powodu nie rozmawiam teraz z moja matka, nie dałabym rady porad z zada, bagatelizowania moich uczuć i protekcjonalnego tonu.

Tamta miała dać znać z imprezy, ale się nie odezwała finalnie. Do tego jak się kontaktujemy teraz to schodzi non stop na swoje problemy z partnerem, a ja serio nie mam głowy i przestrzeni na cokolwiek.
Druga z naszej paczki tez mi wyjechała z porada w stylu żebym sobie go odpuściła i ogólnie dupy nie zawracała, bo takie jest życie i basta.

Mam dwie przyjaciółki w Polsce, znamy się od 24 lat i jestem z nimi w kontakcie cały czas. To chyba jedyne osoby, poza tym forum, które mi okazują wsparcie.

Padłam w końcu ze zmęczenia, wcześniej byłam w nocy na przejażdżce, bo nie umiałam wysiedzieć w domu. Widziałam jego busa, zaparkowanego przy moim ulubionym jeziorze gdzie m.in chodzę biegać - czym prędzej zwiałam stamtąd i pojechałam nad drugie jezioro.

Przejdę się gdzieś teraz, nie potrafię wysiedzieć w domu, przygniata mnie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Ogólnie chodzenie i ruszanie się mi dobrze robi, mam ogrom ładnych miejsc pod nosem, no ale to akurat i na szczęście normalne tu

Stary 2022-04-03, 10:07   #70
Monia284
Zakorzenienie

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89171719]Tego wiedzieć nie możesz. Mnie kiedy takie wyrzucenie nagromadzonych złych emocji, zranienia i porzucenia bardzo pomogło. W końcu mogłam się tego pozbyć i zacząć żyć od nowa.

Jednemu pomoże, innemu nie. Autorka musi sama zdecydować.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Każdy jest inny. Mnie chyba też pomogłoby wyrzucenie z siebie emocji.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-03, 11:12   #71
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Każdy jest inny. Mnie chyba też pomogłoby wyrzucenie z siebie emocji.

A ja bym chciała typka postawić w sytuacji, kiedy musi się tłumaczyć- niech mu będzie głupio i niech się czuję niezręcznie skoro zachował się jak ostatni... Można to zrobić na spokojnie, ale z odpowiednim komentarzem, co się myśli o takich niedojrzałym, wrednym zachowaniu.
Stary 2022-04-03, 11:17   #72
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Cytat:
Mam mało koleżanek, ogólnie jestem typem samotnicy - od zawsze. Dodatkowo moim przekleństwem jest zawód pomocowy. ludzie nie kwapią się ze wsparciem, raczej oczekują go ode mnie. „No przecież sobie poradzisz”. Z m.in tego powodu nie rozmawiam teraz z moja matka, nie dałabym rady porad z zada, bagatelizowania moich uczuć i protekcjonalnego tonu.

Tamta miała dać znać z imprezy, ale się nie odezwała finalnie. Do tego jak się kontaktujemy teraz to schodzi non stop na swoje problemy z partnerem, a ja serio nie mam głowy i przestrzeni na cokolwiek.
Druga z naszej paczki tez mi wyjechała z porada w stylu żebym sobie go odpuściła i ogólnie dupy nie zawracała, bo takie jest życie i basta.

Mam dwie przyjaciółki w Polsce, znamy się od 24 lat i jestem z nimi w kontakcie cały czas. To chyba jedyne osoby, poza tym forum, które mi okazują wsparcie.

Padłam w końcu ze zmęczenia, wcześniej byłam w nocy na przejażdżce, bo nie umiałam wysiedzieć w domu. Widziałam jego busa, zaparkowanego przy moim ulubionym jeziorze gdzie m.in chodzę biegać - czym prędzej zwiałam stamtąd i pojechałam nad drugie jezioro.

Przejdę się gdzieś teraz, nie potrafię wysiedzieć w domu, przygniata mnie.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Ogólnie chodzenie i ruszanie się mi dobrze robi, mam ogrom ładnych miejsc pod nosem, no ale to akurat i na szczęście normalne tu

A czy próbowałaś się z nim skontaktować w sprawie swoich rzeczy? O ile uważam że najrozsądniej byłoby zacisnąć zęby o tyle zastanów się czy Twój stan motywowany jest faktem że jest Ci ogromnie przykro czy tym że kompletnie nie rozumiesz co się wydarzyło i podświadomie liczysz jeszcze na jakieś wyjaśnienia. Jeżeli to drugie to może rzeczywiście konfrontacja pozwoliłaby Ci szybciej przetrawić tą całą sytuację.

Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Czas edycji: 2022-04-03 o 11:37
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-03, 14:00   #73
magbeth
Dzik

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;89172301]A czy próbowałaś się z nim skontaktować w sprawie swoich rzeczy? O ile uważam że najrozsądniej byłoby zacisnąć zęby o tyle zastanów się czy Twój stan motywowany jest faktem że jest Ci ogromnie przykro czy tym że kompletnie nie rozumiesz co się wydarzyło i podświadomie liczysz jeszcze na jakieś wyjaśnienia. Jeżeli to drugie to może rzeczywiście konfrontacja pozwoliłaby Ci szybciej przetrawić tą całą sytuację.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Jestem teraz za bardzo rozbita żeby się kontaktować. Boje się ze jakakolwiek jego reakcja teraz (także brak reakcji) spowoduje zwyczajnie pogorszenie mojego stanu.
I zupełnie szczerze, nie liczę na to, ze jakkolwiek postawiony pod ścianą, powiedziałby mi prawdę. Gdyby chciał mi ją powiedzieć, nigdy nie uciekłby jak złodziej.

Stary 2022-04-03, 15:00   #74
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
A ja bym chciała typka postawić w sytuacji, kiedy musi się tłumaczyć- niech mu będzie głupio i niech się czuję niezręcznie skoro zachował się jak ostatni... Można to zrobić na spokojnie, ale z odpowiednim komentarzem, co się myśli o takich niedojrzałym, wrednym zachowaniu.
Ja też bym chyba tak zrobiła. Nie chciałabym już z nim być, ale chciałabym się dowiedzieć dlaczego tak postapil. Należy się po takim czasie bycia razem.

Stary 2022-04-03, 15:21   #75
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-11-27 o 12:34
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-03, 17:35   #76
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bym chyba tak zrobiła. Nie chciałabym już z nim być, ale chciałabym się dowiedzieć dlaczego tak postapil. Należy się po takim czasie bycia razem.

Jakakolwiek odpowiedź nic nie zmieni. Rozumiem, że Ty po usłyszeniu powodu ucieszyłabyś się, że wiesz i sprawa zamknięta i już nie myślisz o gościu i związku. Nawet jakby Ci powiedział, jak zła jesteś, jak głupia jesteś, jak obrzydliwa jesteś, że w seksie nie grało itd. Osoba, która nie potrafi poszukać wartości w sobie, a niestety to jest sytuacja autorki teraz, każdą taką wypowiedź potraktuje jak samobiczowanie.

Często lepszym rozwiązaniem jest odcięcie się. I właśnie poszukanie swojej własnej wartości. Kto decyduje czy jesteśmy fajni? Szczęśliwi? Pozytywni? Inni ludzie? Nie - wszystko przychodzi od nas samych. Nawet miłość. Nikt nie wie jak chcesz być kochana/kochany - Ty musisz powiedzieć to drugiej osobie.

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;89172440]Treść usunięta[/QUOTE]

Podał znajomemu - to świetne rozwiązanie.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2022-04-03, 17:38   #77
Monia284
Zakorzenienie

To znaczy ja pisze jak ja bym zrobila. Autorka moze zrobic inaczej. Z tego co pisze jej chyba powod nie jest potrzebny. Kazdy jest inny. Rozumiem to.

Ja po prostu jestem taka osoba ktora potrzebuje zamkniecia, wyjasnienia paru spraw gdy rozstaje sie z kims. Jak z kims zrywalam to zawsze w cztery oczy i wyjasnialam. To taka kultura skoro bylo sie z kims troche czasu. To moze nie zmniejsza bolu, ale ja jestem osoba ktora takiego zamkniecia potrzebuje dlatego staralabym sie z nim spotkac i skonfrontowac. No ale nie mowie ze autorka tez musi.

Stary 2022-04-03, 17:43   #78
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
To znaczy ja pisze jak ja bym zrobila. Autorka moze zrobic inaczej. Z tego co pisze jej chyba powod nie jest potrzebny. Kazdy jest inny. Rozumiem to.

Ja po prostu jestem taka osoba ktora potrzebuje zamkniecia, wyjasnienia paru spraw gdy rozstaje sie z kims. Jak z kims zrywalam to zawsze w cztery oczy i wyjasnialam. To taka kultura skoro bylo sie z kims troche czasu. To moze nie zmniejsza bolu, ale ja jestem osoba ktora takiego zamkniecia potrzebuje dlatego staralabym sie z nim spotkac i skonfrontowac. No ale nie mowie ze autorka tez musi.

Też lubię wyjaśnić sytuację, ale akurat w tej konkretnej, darowałabym sobie (to co zrobił to ghosting). Tylko, że załatwiłabym sprawę rzeczy - to jeszcze wisi i przez to sprawa nie jest zakończona.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2022-04-03, 18:10   #79
Monia284
Zakorzenienie

Rozumiem. No rzeczy musi oddac.

Stary 2022-04-03, 18:15   #80
Konto usunięte

Cytat:
Jestem teraz za bardzo rozbita żeby się kontaktować. Boje się ze jakakolwiek jego reakcja teraz (także brak reakcji) spowoduje zwyczajnie pogorszenie mojego stanu.
I zupełnie szczerze, nie liczę na to, ze jakkolwiek postawiony pod ścianą, powiedziałby mi prawdę. Gdyby chciał mi ją powiedzieć, nigdy nie uciekłby jak złodziej.

Rozumiem. Nie pozostaje nic innego jak swoje przecierpieć. Moim zdaniem on się jeszcze odezwie tylko nie wiadomo po co.

f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-03, 18:43   #81
Marigold19
🦄

Cytat:
Jakakolwiek odpowiedź nic nie zmieni. Rozumiem, że Ty po usłyszeniu powodu ucieszyłabyś się, że wiesz i sprawa zamknięta i już nie myślisz o gościu i związku. Nawet jakby Ci powiedział, jak zła jesteś, jak głupia jesteś, jak obrzydliwa jesteś, że w seksie nie grało itd. Osoba, która nie potrafi poszukać wartości w sobie, a niestety to jest sytuacja autorki teraz, każdą taką wypowiedź potraktuje jak samobiczowanie.

Często lepszym rozwiązaniem jest odcięcie się. I właśnie poszukanie swojej własnej wartości. Kto decyduje czy jesteśmy fajni? Szczęśliwi? Pozytywni? Inni ludzie? Nie - wszystko przychodzi od nas samych. Nawet miłość. Nikt nie wie jak chcesz być kochana/kochany - Ty musisz powiedzieć to drugiej osobie.

Podał znajomemu - to świetne rozwiązanie.
Nie zgodzę się. Ale każdy musi znaleźć rozwiązanie odpowiednie dla siebie.

Niby wiadomo, że z gościem cos nie teges, ale skoro dla niego takim problemem była rozmowa to bym sie nie cackala zeby te rozmowę był zmuszony jednak odbyć. ZADNA "wada" Autorki nie uzasadnia jego zachowania. Absolutnie nic nie usprawiedliwia jego zachowania (tylko jakby go biła, ale chyba tego tu nie było).

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Stary 2022-04-03, 18:47   #82
Monia284
Zakorzenienie

No tak wszystko zależy co dla kogo jest dobre. Dlatego ja pisałam co ja bym zrobiła co nie zmienia faktu że jak autorka zrobi inaczej to nie będzie źle. Każdy powinien robić tak by było dobrze dla niego

Bardzo autorce współczuję. Dla mnie ghosting to jedna z gorszych rzeczy. Nie znoszę ludzi którzy nie mają szacunku do innych, mają gdzieś ich uczucia. Nie potrafią się skonfrontować. Znałam takiego chłopaka który mocno przywiązywał dziewczyny uczuciowo do siebie a potem najczęściej po roku przestawał się do nich odzywać np w wakacje. To był dla nich niewyobrażalny bol nigdy się tego nie spodziewały. A on chyba wprost nie chciał powiedzieć że z nimi zrywa. Czasem przekazal taka informacje przez kolegę. To było wprawdzie w liceum ale i tak żenujące.

Stary 2022-04-03, 19:25   #83
magbeth
Dzik

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się. Ale każdy musi znaleźć rozwiązanie odpowiednie dla siebie.

Niby wiadomo, że z gościem cos nie teges, ale skoro dla niego takim problemem była rozmowa to bym sie nie cackala zeby te rozmowę był zmuszony jednak odbyć. ZADNA "wada" Autorki nie uzasadnia jego zachowania. Absolutnie nic nie usprawiedliwia jego zachowania (tylko jakby go biła, ale chyba tego tu nie było).

Nie, nie bilam go.
Do 5ciu minut przed opisanym zajściem byłam przekonana ze jestem w szczęśliwym związku. Ufałam mu. Traktowałam jak partnera. Lubiliśmy spędzać czas razem, mieliśmy wspólne zainteresowania, ale każde nas miało tez własne życie, pasje i zajęcia. Łączyło nas tez podobne, trochę czarne poczucie humoru. Tego dnia wracał z wycieczki motorowej, wysyłał zdjęcia z drogi, pisał ze pędzi do mnie.
Generalnie jestem spokojna, zaraziłam się od Norwegów po tylu latach nie jestem tez zaborcza, bo kocham własną wolność i szanuje wolność innych. Poza tym ja już trochę stara jestem i po różnych doświadczeniach, bez ciśnienia na małżeństwo czy inne potomstwo. Chciałam po prostu spokojnego, dojrzałego związku z kimś, kto zwyczajnie chce ze mną być. Uważałam, ze nasza znajomość rozwija się w spokojnym, fajnym tempie, żadnego love bombing, żadnych dziwnych akcji, nigdy nie przyłapałam go na kłamstwie. Myślałam...może jednak nie myślałam...

Jedyne co mogło zabrzmieć "nowo" w ciagu ostatniego tygodnia, to to ze mi powiedział, ze planuje sprzedać łódkę i miejsce w marinie ze względu na koszta, znudzenie materiału (ciagle mu się ta łódka psuła) i chęć zmiany. Ale to chyba nie jest tożsame ze znikaniem z czyjegoś życia bez słowa?

Anyway, pomysl ze znajomymi dobry, pod warunkiem ze w końcu napisze do niego. Odrzuca mnie sama myśl, trochę czuje się tak jakby telefon miał mi wybuchnąć pod palcami.
Stary 2022-04-03, 19:30   #84
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-11-27 o 12:33
Stary 2022-04-03, 19:39   #85
magbeth
Dzik

To prawda, gacie i kurtkę narciarska mogę odebrać chociażby i za pół roku, kiedy niebezpieczeństwo skoczenia z mostu po będzie mniejsze, natomiast klucze są jakby potrzebne bardziej.
Nie wiem, zupełnie nie wiem, czego mogę się spodziewać po tym człowieku. Przedwczoraj byłabym pewna, ze nie zrobiłby krzywej akcji, dziś myślę tylko, ze kompletnie nie znałam człowieka, którego wpuściłam do swojego życia ponad rok temu.
Stary 2022-04-03, 19:41   #86
Marigold19
🦄

Cytat:
Nie, nie bilam go.
Do 5ciu minut przed opisanym zajściem byłam przekonana ze jestem w szczęśliwym związku. Ufałam mu. Traktowałam jak partnera. Lubiliśmy spędzać czas razem, mieliśmy wspólne zainteresowania, ale każde nas miało tez własne życie, pasje i zajęcia. Łączyło nas tez podobne, trochę czarne poczucie humoru. Tego dnia wracał z wycieczki motorowej, wysyłał zdjęcia z drogi, pisał ze pędzi do mnie.
Generalnie jestem spokojna, zaraziłam się od Norwegów po tylu latach nie jestem tez zaborcza, bo kocham własną wolność i szanuje wolność innych. Poza tym ja już trochę stara jestem i po różnych doświadczeniach, bez ciśnienia na małżeństwo czy inne potomstwo. Chciałam po prostu spokojnego, dojrzałego związku z kimś, kto zwyczajnie chce ze mną być. Uważałam, ze nasza znajomość rozwija się w spokojnym, fajnym tempie, żadnego love bombing, żadnych dziwnych akcji, nigdy nie przyłapałam go na kłamstwie. Myślałam...może jednak nie myślałam...

Jedyne co mogło zabrzmieć "nowo" w ciagu ostatniego tygodnia, to to ze mi powiedział, ze planuje sprzedać łódkę i miejsce w marinie ze względu na koszta, znudzenie materiału (ciagle mu się ta łódka psuła) i chęć zmiany. Ale to chyba nie jest tożsame ze znikaniem z czyjegoś życia bez słowa?

Anyway, pomysl ze znajomymi dobry, pod warunkiem ze w końcu napisze do niego. Odrzuca mnie sama myśl, trochę czuje się tak jakby telefon miał mi wybuchnąć pod palcami.
Zmień zamki, a resztę pozostaw sobie na czas kiedy będziesz miała siłę lub ochote. Lub na nigdy. Ostatecznie jeżeli wartość rzeczy jest "nizsza" niż Twoje nerwy to bym machnęła na nie ręką. Za kase z aparatów kup sobie coś ładnego.

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Stary 2022-04-03, 19:47   #87
magbeth
Dzik

Nie moge zmienic zamków bez zgody właściciela i spółdzielni, do której należy blok. To jest specjalny zamek i wsio idzie przez borettslag, ja wynajmuje to mieszkanie. Klucza tez nie mogłam dorobić na własną rękę, potrzebne było podanie via właściciel.

Oprocz aparatów odnalazłam jeszcze jego sokowirówkę i maszynę do pieczenia chleba plus te rzeczy motocyklowe...coś wymyślę, ale nie dziś.

Dziś muszę się dalej wypłakać.
Stary 2022-04-03, 19:48   #88
Overcooked
Wtajemniczenie

Koleś jest ostatnim dnem. Żadne jego słowa nie wytłumaczyłyby satysfakcjonująco tego zachowania tylko otwierały 5 kolejnych wątków do zastanawiania się "dlaczego" a i tak to będzie nielogiczne bo ta ucieczka była kompletnie z tyłka. Korzystniej uciąć to w zarodku i już teraz pogodzić się z faktem że to cymbał bez kultury.

Jeśli nie czujesz się na siłach żeby odzyskać swoje rzeczy to może stwórz ich listę (na czele z kluczami), daj tej drugiej koleżance razem z kartonem jego rzeczy i poproś żeby to ona poinformowała go "u mnie są twoje rzeczy, oto lista rzeczy magbeth które masz zebrać do kartonu i podrzucić do mnie do końca tygodnia, a ja jej potem przekażę"
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-03, 20:06   #89
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-11-27 o 12:33
Stary 2022-04-03, 20:17   #90
Konto usunięte

Cytat:
Nie moge zmienic zamków bez zgody właściciela i spółdzielni, do której należy blok. To jest specjalny zamek i wsio idzie przez borettslag, ja wynajmuje to mieszkanie. Klucza tez nie mogłam dorobić na własną rękę, potrzebne było podanie via właściciel.

Oprocz aparatów odnalazłam jeszcze jego sokowirówkę i maszynę do pieczenia chleba plus te rzeczy motocyklowe...coś wymyślę, ale nie dziś.

Dziś muszę się dalej wypłakać.
Mnie by tylko te zamki martwiły bo jak już raz się chłop w krzakach zasadził żeby "odebrać" swoje rzeczy bez Twojej wiedzy to jak mu się o aparatach przypomni może znowu zrobić to samo. Ja bym nie chciała żeby ktoś kto tak mnie potraktował mógł wejść ponownie do mojego mieszkania ale rozumiem że procedura zmiany zamków bez zgody włascicieli może być trudna. Nie mniej rozwazalabym jednak zajęcie się tym tematem w najbliższym czasie bo serio nie wiadomo czego po takim beznadziejnym jegomościu można się spodziewać.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości