pięćdziesiatki z plusem - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-13, 19:17   #61
so_na_ta
Rozeznanie

Dot.: pięćdziesiatki z plusem

Re:problem Malinówki -podkrązone oczy .Nigdy nie miałam problemu tego rodzaju, dopiero od ok 2 lat.Nie wiem czy zwiazane to jest z wiekiem czy siedzeniem przed komputerem . Niestety też zauwazyłam u siebie , o zgrozo worki pod oczami . Stosuję rano i wieczorem żel Vichy thermal fix yeux naprzemiennie z kremem Novadiol contous /livres et yeux/ - do okolic ust i oczu . Jestem bardzo zadowolona , szczególna ulge przynosi mi żel -też na zmeczone oczy .
Pomyślałam,że my kobiety ile wysiłku i pracy i kasy musimy zainwestować ,żeby nazywali nas piekna płcią ! Co Wy na to ? Ogólnie miło jest jednak miziac sie róznymi kremikami , mimo wszystko .
so_na_ta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-13, 20:00   #62
so_na_ta
Rozeznanie

Nika-ja mam włosy delikatne, cienkie dosyć ,ale na szczescie -gęste , niestety farbuje od lat , a od pewnego czasu uzywam prostownicy więc wiadomo -zniszczone i zawsze do regeneracji . uzywam szamponu , odzywki i maski błyskawicznie regenerujacej "blonde expressions -pantene pro_V z ekstraktem słonecznika .Mam też kapsułki wzmacniające /bez nazwy / od fryzjerki do wcierania po 2 myciach -moim zdaniem nic nie dające ,zawierające jakis olejek . Co do skrzypu, nie znam preparatów, słyszałam -podaj nazwę , mam wielkie zaufanie do preparatów naturalnych .Jeżeli chodzi o paznokcie , przezywam dramat , mam łamliwe i co najbardziej mnie martwi -pojawiły się podłużne bruzdy .Mozliwe,że po uzywaniu pilnika szklanego , nigdy nie miałam tego rodzaju problemów . Jeżeli planujesz zakup szklanego pilnika -raczej przestrzegam , nie zdaje egzaminu ,ściera się juz po jednorazowym użyciu .Moim zdaniem jest dobry jedynie pod względem higieny , łatwo go myć woda .
Stary 2006-12-14, 07:02   #63
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez so_na_ta Pokaż wiadomość
Nika-ja mam włosy delikatne, cienkie dosyć ,ale na szczescie -gęste , niestety farbuje od lat , a od pewnego czasu uzywam prostownicy więc wiadomo -zniszczone i zawsze do regeneracji . uzywam szamponu , odzywki i maski błyskawicznie regenerujacej "blonde expressions -pantene pro_V z ekstraktem słonecznika .Mam też kapsułki wzmacniające /bez nazwy / od fryzjerki do wcierania po 2 myciach -moim zdaniem nic nie dające ,zawierające jakis olejek . Co do skrzypu, nie znam preparatów, słyszałam -podaj nazwę , mam wielkie zaufanie do preparatów naturalnych .Jeżeli chodzi o paznokcie , przezywam dramat , mam łamliwe i co najbardziej mnie martwi -pojawiły się podłużne bruzdy .Mozliwe,że po uzywaniu pilnika szklanego , nigdy nie miałam tego rodzaju problemów . Jeżeli planujesz zakup szklanego pilnika -raczej przestrzegam , nie zdaje egzaminu ,ściera się juz po jednorazowym użyciu .Moim zdaniem jest dobry jedynie pod względem higieny , łatwo go myć woda .
A moje koleżanki maja szklane i mówiły ze extra ale potem już z nimi nie rozmawiałam na ten temat
No, otóż to, z tymi włosami, droga Sonato,ja też używam prostownicy,i to niestety najbardziej niszczy włosy.Chodze regularnie do fryzjera podcinac włosy tak średnio co 1,5 miesiąca.Oj ja też farbuję włosy od lat, wprawdzie zbliżonym kolorem do naturalnych ale to ingerancja niestety chemiczna na włos.Ja oczywiście używam szamponu i odżywki Nivea.
nika672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-14, 16:36   #64
so_na_ta
Rozeznanie

Nika- wypróbowac warto moim zdaniem, wizualnie ładnie i estetycznie wyglada ,ale ja trzeciego z kolei napewno nie kupię . Przy piłowaniu paznokci powierzchnia pilnika sciera się -jest gładka , myślałam,że pierwszy pilnik kupiłam feralny, niestety w drugim ma ten sam problem .na dodatek pojawiły mi sie podłużne bruzdy na kilku paznokciach ,czego wczesniej nie miałam.na opakowaniu przeczytałam,że pilnik ten zapobiega robieniu sie bruzd -u mnie o dziwo odwrotnie ?
Co do włosów , myśle,że problemem jest prostownica, modelowanie i w moim przypadku -nie moge trafić w naszym mieście na dobrego fryzjera -chyba od zawsze , jakos zawsze po umyciu włosów /po wizycie/ nie radze sobie i nie poznaje sie w lustrze , złe strzyżenie, złe cieniowanie .natrafiłam na tym forum na wątki o fryzjerach gliwickich , sporo osób chwali sobie zakład na Czwartaków /p.karina / , byłam tam ,ale dosyć dawno . Teraz w okresie zimy chce troche dac "odpocząć " włosom, tzn., nie zapuscic się ,ale stawiam na odnowę -włosa . Narazie upinam klamrą , ile wytrwam -nie wiem ?
Stary 2007-01-03, 10:35   #65
Malinówka
Wtajemniczenie

GG do Malinówka

so_na_to - dzięki za podpowiedż w sprawie kremu pod oczy .Zakupiłam i maziam,mam nadzieję że pomoże. A swoją drogą to te wory troche przez ślęczenie przed ekranem monitora powstały. Po światecznej przerwie znacznie się zmniejszyły.Co do fryzjerów - takiego dobrego to naprawdę wszędzie trudno znależć , ja na szczęście po wielu latach poszukiwań znalazłam i chociaż z tego powodu jestem szczęśliwa. Zwłaszcza że mam krótkie włosy, które naprawdę wymagają dobrego strzyżenia. Po umyciu tylko trochę pianki, szczotka,suszarka i gotowe.
Przy okazji Tobie so_na-to i wszystkim forumowiczkom w Nowym Roku życzę aby to nasze mazianie przynosiło jak najlepsze efekty i żebyśmy zawsze mogły uśmiechać się do lustra . Pozdrawiam!
Malinówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 21:15   #66
so_na_ta
Rozeznanie

Malinówce ,Nice oraz wszystkim paniom zagladajacym tu czasem życze szczęsliwego Nowego Roku ,aby zawsze były piękne zewnetrznie i wewnetrznie .Zyczę Wam marzeń , o ktore warto walczyć bez wzgledu na wiek /wszak zawsze spełniaja sie !/, radości ,która warto dzielic , przyjaciół z którymi warto być i nadziei ,bez której nie mozna zyć ....Szczęsliwego !
Stary 2007-01-06, 10:59   #67
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Malinówce ,Nice oraz wszystkim paniom zagladajacym tu czasem życze szczęsliwego Nowego Roku ,aby zawsze były piękne zewnetrznie i wewnetrznie .Zyczę Wam marzeń , o ktore warto walczyć bez wzgledu na wiek /wszak zawsze spełniaja sie !/, radości ,która warto dzielic , przyjaciół z którymi warto być i nadziei ,bez której nie mozna zyć ....Szczęsliwego !
Witaj Sonato, również życzę Ci wszystkiego co najpiekniejsze na Nowy Rok,aby spełniły sie wszystkie Twoje marzenie i Paniom,które tu czasami zaglądają,
Stary 2007-01-12, 20:39   #68
bietkadd
Rozeznanie

Dopiero tu dotarłam Witam pięknie po raz pierwszy na tym forum i w Nowym Roku !!! I z tej okazji życzę Wam wszystkim :już piszącym i tym co dołączą -spełnienia marzeń i... przyjaznych pogaduszek na tym forum
Chętnie dołączę się na tematy pielęgnacji włosów i paznokci. Miałam duże problemy i po stosowaniu m.innymi kosmetyków homeopatycznych dużo mi przeszło. Jeśli będziecie zainteresowane, chętnie podzielę się wiadomościami.
Oczywiście interesują mnie wszystkie tematy, które piękne panie wciąż młode będą podejmować. Pozdrawiam ( będę zaglądać )
bietkadd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 13:28   #69
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bietkadd Pokaż wiadomość
Dopiero tu dotarłam Witam pięknie po raz pierwszy na tym forum i w Nowym Roku !!! I z tej okazji życzę Wam wszystkim :już piszącym i tym co dołączą -spełnienia marzeń i... przyjaznych pogaduszek na tym forum
Chętnie dołączę się na tematy pielęgnacji włosów i paznokci. Miałam duże problemy i po stosowaniu m.innymi kosmetyków homeopatycznych dużo mi przeszło. Jeśli będziecie zainteresowane, chętnie podzielę się wiadomościami.
Oczywiście interesują mnie wszystkie tematy, które piękne panie wciąż młode będą podejmować. Pozdrawiam ( będę zaglądać )
Witaj Bietkadd!
Ten wątek nie cieszy sie dużym zainteresowaniem .Ale sa takie co tu zaglądaja.Ja chetnie skorzystam z Twoich rad homeopatycznych.
Pozdrawiam
Stary 2007-01-13, 19:19   #70
bietkadd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nika672 Pokaż wiadomość
Witaj Bietkadd!
Ten wątek nie cieszy sie dużym zainteresowaniem .Ale sa takie co tu zaglądaja.Ja chetnie skorzystam z Twoich rad homeopatycznych.
Pozdrawiam
Witam tez cieplutko nika672 ) Stawiam się w poniedziałek i przekażę co wiem na interesujące Cię tematy. Pozdrawiam , miłego wekendu
Stary 2007-01-15, 15:27   #71
bietkadd
Rozeznanie

Witam pieknie zgodnie z zapowiedzią Miałam duże problemy z włosami ( wypadały garsciami, rozdwajały się ) oraz z panokciami ( bardzo się rozdwajały i łamały) Udało mi się dużo poprawić - problem z paznokciami czasem wraca, niestety . Wszystko to był przede wszystkim skutek długotrwałego leczenia. Jeśli chodzi o włosy, to od wielu lat mam krótkie ale juz nie lecą jak piórka i nawet juz je farbuję . Od ponad pięciu lat lat używam tylko szamponu i odżywki do włosów z firmy A.T.W. Są to kosmetyki z homeopatycznymi wyciągami z roślin. Bardzo mi pomogły
Natomiast paznokcie to moczyłam w ciepłej oliwie z oliwek tak ze dwa razy w tygodniu, łykałam dużo witamin oraz stosowałam odżywki z kaktusa z firmy Avon. Mi akurat pomogło Pozdrawiam
Stary 2007-01-16, 21:20   #72
so_na_ta
Rozeznanie

Dlaczego nikt tu nie zagląda, co aktualnie robicie ? Ja jestem juz gotowa do snu, po kapieli, przeglądam wątki , jestem na grach i kulturze .
Stary 2007-01-17, 11:37   #73
bietkadd
Rozeznanie

Cytat:
Dlaczego nikt tu nie zagląda, co aktualnie robicie ? Ja jestem juz gotowa do snu, po kapieli, przeglądam wątki , jestem na grach i kulturze .
Witaj Jak to nie , to mnie nikt nie odpowiedział ( pomijając priv) !!! A tak się złożyło,że wczoraj wcześniej( ~~19) zerknęłam, nie ma nikogo to poszłam.....
I cały wieczorek siedziałam wpatrzona w ekran bo przywieziono zdjęcia córci ze świąt i sylwestra ( a nie ma jej w kraju i nie mogłam się oderwać ) Zajrzę póżniej pa )
Stary 2007-01-17, 13:43   #74
nika672
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny Sonato i Bietkadd,może teraz po mału ten wątek sie rozkręci.Wpadajcie częściej,bo jak ja tu zaglądam to nigdy Was niema

Sonato w co grałaś na grach,ja tam byłam ale kazali takich rzeczy szukać po po 0,5 zrezygnowalam

Biettkad a gdzie Twoja córcia balowała w Sylwestra?

Pozdrawiam
Stary 2007-01-17, 14:24   #75
bietkadd
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny Sonato i Bietkadd,może teraz po mału ten wątek sie rozkręci.Wpadajcie częściej,bo jak ja tu zaglądam to nigdy Was niema

Sonato w co grałaś na grach,ja tam byłam ale kazali takich rzeczy szukać po po 0,5 zrezygnowalam

Pozdrawiam
Witaj Nika ) Jak widzisz krąże w pobliżu i pewnie pod wieczorek znów zerknę )
Faktycznie jest nas tak mało i dlatego tak trudno sie spotkać ale pomału, pomału...
Córcia moja jest od 5 m-cy w Londynie - takie czasy ( ale z kolei atrakcyjne miejsce do zwiedzania i właśnie te zdjęcia tak mnie wciągnęły ( a jest ich dużo ) ,że minął wieczór a nawet noc sie zaczęła..
Pozdrawiam
Stary 2007-01-17, 17:49   #76
Malinówka
Wtajemniczenie

GG do Malinówka

Witajcie dziewczyny ! Właśnie tutaj zajrzałam i chciałabym podzielić się informacją dotyczącą paznokci. Zawsze miałam bardzo słabe, cienkie i łamiące się ale koleżanka mojej córki przywiozła mi z Londynu odżywkę w postaci kremu. Już po kilkukrotnym zastosowaniu paznokcie znacznie się wzmocniły i tak bardzo się nie łamią. Jest to słoiczek z napisem Sally Hansen DIAMOND Cuticle + Nail Creme . W naszych sklepach takiego kremu nie spotkałam ale bietkadd możesz uśmiechnąć się do córki. Pozdrawiam.
Stary 2007-01-17, 18:07   #77
nika672
Zadomowienie

Witaj Malinówka,ale Cie dlugo nie bylo,
ale widzę że dziewczyny pomału zaczynają sie schodzic z czego bardzo sie cieszę
Pozdrawiam Was cieplutko
Sonata
Stary 2007-01-17, 18:46   #78
bietkadd
Rozeznanie

Dziękuję Malinówka za poradę Ja tez się cieszę ,że pomału się schodzimy i wkrótce zrobimy party
Nika już jest, Sonato hello )
Stary 2007-01-17, 22:33   #79
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda,że nie na "60+ " .Dziękuję Ci za piękne,pełne lekkości i wdzięku życzenia urodzinowe.Sprawiłas mi wielką przyjemność.Dziękuj ę na tym wątku bo tu częściej chyba można Cię spotkać.
Stary 2007-01-17, 22:53   #80
so_na_ta
Rozeznanie

Starsza Pani , cudownie ,że zajrzałas , mam nadzieje ,że częsciej ,a moze poprowadzisz równiez ten wątek bo załozycielka wyraznie porzucila go . Wyznam szczerze,że kilkakrotnie chciałam dołaczyc do 60-tek / Twojego wątku /,ale zawsze w ostaniej chwili brakowało mi odwagi .stanowicie tam tak zgrana paczke dziewczyn wzajemnie rozumiejących sie ,że nie chciałam zakłócac . Ostatnio buszuje po nocach ,nie wyrabiam z czasem, ale niebawem to zmieni sie .
Stary 2007-01-17, 23:01   #81
so_na_ta
Rozeznanie

Nika, Biettka , Malinowka -cudownie,ze jestescie . Tez mam nadzieje,że ten wątek nie zniknie z forum .Mimo,ze nie mam ostatnio okazji zaglądac w dzień ciesze sie,że o mnie pamiętacie . Poza tym chyba będzie nowy temat -Londyn , o ile Biettka podzieli sie wrażeniami z oglądanych zdjeć . Byłoby miło, ja niestety nie miałam okazji zwiedzić tego pieknego miasta .
Stary 2007-01-17, 23:05   #82
so_na_ta
Rozeznanie

bietka dd -przepraszam, za błędnie napisany nick, to niezamierzony błąd ,efekt pory dnia/nocy / -wybacz prosze .
Stary 2007-01-17, 23:10   #83
so_na_ta
Rozeznanie

Cytat:

Pozdrawiam
========================= ========================= =====
Nika , troche mnie znasz, łatwo domysleć sie,ze na tych nie wymagających myslenia np -masz ? , tak -nie, skojarzenia . Ciekawy relaks przed snem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-17, 23:20   #84
so_na_ta
Rozeznanie

Dokładnie 100 wiadomosci, gdybym potrafiła wkleic sobie butelke szampana - świętowałybysmy jutro z rana .
Stary 2007-01-18, 11:28   #85
bietkadd
Rozeznanie

Cytat:
Starsza Pani , cudownie ,że zajrzałas , mam nadzieje ,że częsciej ,a moze poprowadzisz równiez ten wątek bo załozycielka wyraznie porzucila go . Wyznam szczerze,że kilkakrotnie chciałam dołaczyc do 60-tek / Twojego wątku /,ale zawsze w ostaniej chwili brakowało mi odwagi .stanowicie tam tak zgrana paczke dziewczyn wzajemnie rozumiejących sie ,że nie chciałam zakłócac . Ostatnio buszuje po nocach ,nie wyrabiam z czasem, ale niebawem to zmieni sie .
Dołączam się do Sonaty :
Starsza Pani gorąco zapraszamy do nas
Stary 2007-01-18, 11:33   #86
bietkadd
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie 100 wiadomosci, gdybym potrafiła wkleic sobie butelke szampana - świętowałybysmy jutro z rana .
Ale życzymy Sonato następnych conajmniej 100 pobytów z nami ))
Twoje zdrowie !!!!!! ( tu wychylamy szampana))) !!!!!!!
Stary 2007-01-18, 17:23   #87
misia_bella
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim Paniom ,
mam pytenie natury kosmetycznej, a mianowiceie. Chciałabym zrobic swojej mamie krem do twarzy z półproduktów zamawianych na stronie www.mazidla.com nie wiem tylko które z nich wybrac? Przeglądałam juz propozycje podane na tej stronie i juz sama nie wiem? Czy może któras z Pan robiłas sobie jakis krem i mogłaby coś polecic?
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 18:59   #88
nika672
Zadomowienie

Witajcie kochane,wpadłam na chwilkę przywitać sie
Coś dzisiaj mam problemy z internetem
Trzymajcie sie cieplutko,miłego wieczoru życzę.

Sonato kochana jak zajrzysz tu dzisiaj to buziaki ślę i jutro napszę
Stary 2007-01-18, 19:06   #89
bietkadd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim Paniom ,
mam pytenie natury kosmetycznej, a mianowiceie. Chciałabym zrobic swojej mamie krem do twarzy z półproduktów zamawianych na stronie www.mazidla.com nie wiem tylko które z nich wybrac? Przeglądałam juz propozycje podane na tej stronie i juz sama nie wiem? Czy może któras z Pan robiłas sobie jakis krem i mogłaby coś polecic?
Witaj Misia Bella Ja osobiście nie korzystałam z tych propozycji ale myślę , że powinnaś zapytać mamy jakie składniki jej odpowiadają . Może ma na jakieś uczulenie albo nie lubi czegoś w kremach ( jak wiele z nas
Pozdrawiam
Stary 2007-01-18, 21:41   #90
Malinówka
Wtajemniczenie

GG do Malinówka

Witajcie dziewczyny ! Znowu tu zajrzałam i tak bardzo się cieszę że Was tu też nie brakuje . Szkoda że nie mamy jeszcze wspólnej strefy czasowej ale mam wielką nadzieję że to się wkrótce zmieni.
Sonato i Niko dzięki, że nie zapomniałyście mnie i nawet nie Wiecie jak mi było miło z tego powodu.
Sonato z okazji Twojego /100/ jubileuszu przyłączam się do życzeń bietkidd bo wierz mi Twoje posty są takie pełne ciepła i wrazliwości. Mam rację dziewczyny?
Wpadnę tu jeszcze dzisiaj przed 24 na lampkę szampana .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości