![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja:Kto ze mną od 1.10? :D
Dziewczyny ja też się do Was przyłącze
![]() ![]() Mój dzisiejszy jadłospis to: śniadanie: kaszka manna na mleku, kromka ciemnego chleba posmarowana białym serem obiad: troche bigosu, kromka ciemnego chleba i kompot. Mam zamiar jeszcze poćwiczyć turbo jam, ćwiczenia na ciało [pompki, brzuszki itp] oraz rozciąganie ![]() pozdrawiam, wieczorem napisze jak mi dziś poszło ![]()
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w zasadzie nie jestem w stanie zjeść więcej "normalnego" jedzenia- co najwyżej opycham się słodyczami, ale tego chcę uniknąć ![]() Za jakiś tydzień chyba zaczynam dietę South Beach (dopiero za tydzień- bo mam karton jabłek, które trzeba spożyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli się mylę, to skorygujcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witamy witamy ![]() Pingwin2 czytając Twoj post( wiem ze sie znasz) !! stwierdzilam, ze faktycznie cos nie tak jest.... hm.. dlatego prosze o korygowanie mojego jadlospisu, mowienie czy z dnia na dzien jest lepiej!! dzisiaj: śniadanie: kromka duża chlebka razowego, pełnoziarnistwego; posmarowana b.cienko pasztetem; drugie śniadanie: 2 brzoskwinie ![]() obiad: zupa jarzynowa po obiedzie: 2 pomirody kolacja: kromka razowego pełnoziarnistego w miedzyczasie: kawa 3w1 ![]() naleczowianka z cytryna i grejpfrutem(1l) artic(1,5l) guma do żucia 1szt. i to by było chyba na tyle... oprocz tego 40 min cwiczen.... uh... chyba nie jest zle? pozdrawiam! PS. tak sie zastanawiam, czy ten watek na dietetyce nie powinien byc? ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
To ja też się przyłącze
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
JA też w to wchodze
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Schemat posiłku, do którego powinnaś się dostosować to: porcja białka + warzywa ( szklanka pełna lub najlepiej 2 szklanki)+ łyżeczka zdrowego tłuszczu - jeśli nadal jesteś głodna jesz owoc W posiłkach do południa jesz także złożone węglowodany, potem już nie. W Twojej diecie jest za mało kalorii. Niskokaloryczne diety to droga do nikąd. ![]() Dziewczyny żebny chudnąć trzeba jeść! Proszę przeanalizuj swój jadłopsis i popraw go. ![]() Powodzenia
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
otóż tak wyglądał dzisiajszy jadlospis: ŚNIADANIE: kromka chleba zytniego pelnoziarnistego + pomidor+ jajko na twardo OBIAD: kapusta i kotlecik mielony podwieczorek: pomidor KOLACJA trzy sztuki chlebka chrupkiego z serem żółtym+ pomidor+ 3 lyżeczki(powtarzam łyżeczki) sałatki warzywnej z ryżem i kawe teraz pije.. i jeszcze z 40 min pocwicze ![]() i wydaje mi sie ze zjaglam za duzo???
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
dziś zawaliłam
![]() ![]()
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja też chętnie sie przyłącze, już chyba 100 razy przyłaczałam sie do różnych wątków i raz udało mi sie schudnąć, ale już zdażyłąm przytyć, i to więcej niż jak ostatnim razem zabierałam sie za odchudzanie ![]() Ja dziś zjadłam: ŚNIADANIE: 1,5 bułeczki z masełkiem i pomidorkiem II ŚNIADANIE: banan, i cukierek mars ![]() OBIAD: ryba, ziemiaczki i marchewka z jabłkiem PODWIECZOREK: Jogobella, śliwka W miedzyczasie podjadłam mozarelle, marchewke z jabłkiem, i sałtke z pomidorów i ogórków ![]() KOLACJA: troszeczke sałatki i bułka wieloziarnista To ja zjadłam za dużo ![]() Ale oprucz tego ćwiczyłam do południa joge, a teraz porobiłam pare ćwiczeń na ramiona i nogi, właściwie to sie zastanawiam, czy moge ćwiczyć ćwiczenia siłowe, w ten sam dzień co joge??
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie zjadłaś za dużo zjadłaś za mało. Jadłospis jest nadal nie ciekawy. ![]() Cytat:
To co zaznaczyłam na czarno czyli tycie-chudnięcie-tycie to efekt Waszego sposobu odżywiania, gdybyście jadły tak jak radze nie byłoby podobnych epizodów. Schudnięcie szybkie+ jeszcze szybsze przytycie. Jogę i trening siłowy mozna robić w ten sam dzień. ![]() Dziewczyny nie bójcie się jeść ![]() Zastanówcie się nad tym co napisałam ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja będę się starała naprawde! mam nadzieje, że z dnia na dzien moja dieta bedzie bogatsza w odpowiednie składniki!! naprawde staram się, ale chyba nie umiem... bede probowac... jutro wiecej warzyw ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
pingwin2 dziekuje Ci za cenne rady
![]() Z niektórymi komentarzami jednak nie dokońca sie zgodze, może nie w ten sposób, że sie nie zgodze bo masz racje mówiąc o warzywach i białku.... tylko mi poprostu te rygorystyczne zasady sporzywania np. białka na noc nie odpowiadaja. Ja na kolacje musze zjeść weglowodany, zawarte w tej bułce, bo mój organizm sie tego domaga, a na podwieczorek wole zjeść niezdrowe tłuszcze zawarte w jogobelli niż wsunąć batonika. I nie bardzo rozumiem czemu banan na II śniadanie jest nieodpowiedni? Jedzenie kolacji w postaci serka wiejskiego, jajka lub tuńczyka juz przerabiałam i nie wyszło mi to na dobre. Nie odbierz tego postu źle, nie gniewam sie na Ciebie, że w ten sposób skomentowałaś mój post, wrecz przeciwnie, dziekuje za zainteresowanie ![]()
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Ooo od 1.10 akurat w moje urodzinki dieta. Moge sie przylaczyc, zreszta ja juz zaczelam tydzien temu i jak narazie dobrze mi idzie. Chodze na fitness 2 razy w tyg. po jednej godzince, nie za czesto w domku cwicze bo nie moge sie za bardzo zorganizowac i zrobie pare brzuszkow i juz mi sie nie chce
![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Mogła bym sie dołączyć?
![]() Chciała bym schudnąć 4-6 kilo. Mam ambitne plany chodzenia 2 x w tygodniu na aerobik, 2 x na basen i rowerek co 2 dni ![]() Szukam jeszcze odpowiedniej diety. Mam nadzieje ze mi sie uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Radzę oprócz warzyw dodać terz białko - to podkręca metabolizm i szybciej się chudnie - a o to chyba chodzi ![]() Cytat:
Ja Ci tylko napisłam jak powinna wyglądac skuteczna dieta, która nie tylko trwale spala tłuszcz, ale również zmienia nawyki żywieniowe. Co z tym zrobisz to już Twój wybór. Banan sam w sobie nie ma mic złego, po prostu w tym posiłku brakuje białka ![]() a jeśli chodzi o kolację, znając życie jesz ostatni posiłek o 18 i wtedy mozesz sobie zjeśc ww,a ja pisałam o posiłku nocnym, czyli takim na 2h przed snem - ten posiłek zmniejsza nocny katabolizm i przyspiesza chudnięcie. Ja nie mam osobistego stosunku do swoich postów ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I sniadanie:`szklanka mleka 1.5%, platki kukurydziane, garść rodzynek II sniadanie: 2 kromki pelnoziarnistego chleba, plastere szynki, swiezy ogorek, pomidor obiad: zupa np. kalafiorowa, gotowany filet z kurczaka, lyzka ziemniakow, surowka < np. z kapusty pekinskiej, pomidorow, papryki, itp> podwieczorek: jablko kolacja:100g sera bialego z dodatkiem tunczyka <mniam>:P dodatkowo: 2 litry wody mineralnej 4 razy w tygodniu bieganie <po pol godziny> 1 raz w tygodniu basen <45 minut> 6 weidera Dziekuje za wszelkie sugestie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postaraj się znaleźć czas na trening z obciążeneim 2 x w tygodniu po 30 minut, Możesz wtedy zrezygnować z aerobów, bo siłownia lepiej odchudza ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Pingwinku moglbys dopisac do mojej listy, co zawiera jeszcze białko?
mleko i jego przetwory, jajka, mieso, ryby Jaki powinien byc stosunek spozywanych weglowodnow do bialek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Trochę białka jest też w roślinach strączkowych, tofu, ale to są już gorsze źródła białka.
Na każdy kilogram masy ciała powinno się jeść 1-1,5g białka, a jeśli chodzi o ww to zasada jest następująca im więcej węglowodanów tym mniej tłuszczu i na odwrót. Tzn. jak chcesz zjeść camemberta, albo dużą ilość tłustego sera to nie jedz tego z chlebem a z warzywami. Staraj sie nie łączyć w jednym posiłku rzeczy tłustych i zawierających węglowodany ( wyjątkiem są warzywa i owoce, które można dokładać wszedzie)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Ratunku!!!
Lenia mam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
pingwin2 nuie miałam pojęcia że jesteś moderatorem, dawno nie wchodziłam na Fitness. A co sie stało z inch i suzanką?
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
rośliny strączkowe to czyli : fasola, groszek i cos jeszcze ?
"Znalazłam szczęście, mocno otuliłam i ogrzałam serduszkiem..." ![]() ![]() ![]() wymiana ciuszków : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396723 wymiana książek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379247 Poszukuję wszelkich przewodników i książki do anatomii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Witamy wszystkie nowe dziewczyny walczące o wymarzona figurę
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj tez cos zawalilam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
![]() Ja dziś sporo zjadłam ![]() Miałam od dziś zacząć a6w ale mi sie strasznie nie chce bo mam gorączke ![]() Postaram sie poćwiczyć. Prosze o kopniaka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie wojowniczki o bajeczną fgurę.
mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno, żeby się do was przyłączyć. od 8 dni ćwiczę aerobiczną 6 weidera. początki były ciężkie. zakwasy nieopisane. teraz jest już lepiej. mięśnie już nie bolą, ale nadal ciężko się ćwiczy. hulam sobie też troszkę. staram się po pół godziny dziennie. dorobilam się na razie siniaka na biodrze ![]() ograniczyłam tez posiłki, ale... nie słodycze. codziennie obiecję sobie, że koniec ze słodkościami, ale niestety. mam chyba zbyt dużo wolnego czasu. więc tym razem uroczyście obiecuję: SŁODYCZE RAZ W TYGODNIU!! nie częściej. no i od 1.10 nie ma odstępstw od postanowień. ściskam was wszystkie gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no to teraz tradycyjnie moj jadlospis.. prosze, zebyscie mnie nakrzyczaly, bo wiem, ze dzisiaj zjadlam za duzo ![]() SNIADANIE: kromka chleba zytniego pelnoziarnistego+ kawa3w1+ plasterek sera żółtego +pomidor OBIAD: gotowana piers z kurczaka + kalafior+pomidor Podwieczorek: jajko na miekko+ kromka chleba pelnoziarnistego KOLACJA: jogurt musli + o zgrozo 2 kromki chleba pelnoziarnistego z dzemem(i maslem posmarowane troche!!!!!!!) w miedzyczasie druga kawa+ cappucino+ woda+ mieta... wiem.. z kolacja przesadzilam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.