|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Akcja: od dziś 01.12 nie katuję włosów prostownicą!
Lolcia - to pokaż wyprostowane
) O Tondeo niestety nie mogę się wypowiedzieć.. a jakie ma płytki? Bo jak ceramiczne to dobrze Jeśli nie skutkuje sunsilk, może spróbuj jedwabiu do włosów, albo keratyny? to trochę droższe kosmetyki, ale skuteczne. Włosy są potem taaaaaakie mięciutkie i lśniące
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item148899132_...a78.html#photo
Sprzedająca powiedziała że sama jej używa,jest rewelacyjna nagrzewa się do 220stopni ma jonizację i jest pełnoceramiczna i super prostuje każdy włos,efekt trzyma się do następnego umycie nawet podczas wilgotnej pogody.Co o tym myślicie,bo chce mieć jeszcze pewność że warto a naczytałam się o firmie Tondeo na wątku o najlepszych prostownicach.[/QUOTE]
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Wygląda porządnie.. skoro czytałaś o niej same pozytywne opinie, to czemu miałabyś jej nie kupić?
ale z wątku o nieprostowaniu zrobił się wątek o prostowaniu.. więc już więcej nie off-topujmy pozdrawiam Lolcia
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam o fotce
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2006-12-10 o 09:04 Powód: Tymczasowo zabieram fote:) |
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez przyłączę się do akcji
Od niecałego roku maltretuje moje włosy prostownicą, na ogół 2 razy w tygodniu, choć często zdarza mi się rano przeciągnąć po wybranych pasmach, które w nocy dziwnie się wygięły na drugą stronę albo trochę zakręciły poprzedniego dnia od deszczu. Nie sa one co prawda w najgorszym stanie, lecz utraciły one dawną objętość, jak ich nie wyprostuje to są one mozna powiedziec prawie proste ( mama sie nawet pyta dlaczego prostuje, skoro sa proste ), jednak ja mam świra na punkcie włosów ) i dlatego będę je jakos upinała i zwiazywała w kucyk . Obym wytrwała w moim postanowieniu. No i oczywiście bedę dalej o nie dbała, może nawet jeszcze bardziej niż przedtem tzn.szampon, odżywka regenerujące włosy lub szampon odbudowujący włosy, do prostowania L'oreal Hot Liss a po wyprostowaniu jedwab CHI. Będe też pic skrzyp polny i łykac tabletki z pokrzywą, zamierzam tez zainwestować w Skrzypovite.
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
I jak dziewczyny? Nie prostujecie? Bo u mnie już mija 5 tygodni
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
to ja się pochwalę od października nie prostowałam włosów ( no może jedynie kilka razy
), suszyłam wyłącznie zimnym powietrzem i muszę powiedzieć że naprawdę odżyły.... a nie prostowałam tylko dlatego że stweirdziłam że jak moja prostownica i tak przegrywa z wilgocią to po co meczyć włosy....ale jutro przyjdzie moja nowiuteńka prostownica..... ....i na tymk kończy się moja przygoda z nieprostowaniem włosów.... chociaż taka przerwa w prostowaniu jest naprawdę świetna (mimo że nie mogłam na siebie patrzeć wchodząc z dworu do pomieszczenia)
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak nie wyprostuje wlosow to mam dokladnie takie same ...krecone ale juz 4 tydzien nie prostuje ale na sylwka bede musiala...
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
A ja raz prostuję raz nie
. Zauważyłam że jeśli po codziennym myciu spłuczę je zimną wodą to nie puszą się tak bardzo i wystarczy wyprostować grzywkę. Dzisiaj niestety na jedno popołudniowe wyjście do kościoła wyprostowałam całkiem bo wyglądały okropnie ![]() Moja prostownica kosztowała 55 zł (firma Eldom, bliżej mi nieznana), prostuje dobrze chociaż nie idealnie. Mi taki efekt pasuje
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
co prawda już nie 1.12 ale się przyłanczam! I obiecuje że suszarka tylko raz na tydzień! Prostownica tylko na imprezy i farbuje już tylko odrosty nie całe włosy! Muszą wreszcie zacząć życ!
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Przewertowałam wasz wątek z ciekawości i chcę się wypowiedzieć tutaj "dla otuchy".Otóż moja przygoda z prostownicą zaczęła się rok temu we wrześniu, kiedy to po wakacjach nie miałam czasu na poranne mycie, w rezultacie budziłam się z piękną szopką na głowie ![]() Na dodatek wieczorem zaczęłam włosy suszyć, bo zwyczajnie nie chciało mi się czekać aż wyschną. Na dokładkę je pomalowałam - i to przybiło ostatni gwóźdź do trumny moich włosów. Nawet nie wyobrażcie sobie, jak wyglądały po dwóch miesiącach takiej gehenny. Suche, matowe, łamiące się, co tylko chcecie. W końcu w grudniu powiedziałam "stop" - żadnej suszarki, prostownicy, środków do stylizacji. A farbowanie najwyżej raz na 3 miesiące. Na początku było bardzo trudno (żeby nie powiedzieć trudno), cały czas wydawało mi się, że wszyscy widzą jakie mam okropne, powywijane włosy itd. Potem było coraz łatwiej - wypracowałam sobie nowe "rytuały" pielęgnacji włosów i tak o to jestem, rok od rozpoczęcia kuracji A od sierpnia nie ścinałam włosów nawet centymetra, nawet jednej końcówki nie mam rozdwojonej.Oczywiście nie poprzestało tylko na rezygnacji z suszarki i prostownicy, doszedł jeszcze wax, jedwab, przeróżne profesjonalne odżywki - ale naprawdę wszystko jest możliwe, trzeba tylko cierpliwości ![]() Obecnie zapuszczam włosy i większość z tych co mam, to te niegdyś umęczone prostowaniem ![]() Teraz prostownicy nawet nie ruszam, omijam na kilometr, bo wiem czym to grozi ![]() A tak na pocieszenie mogę wam przedstawić, co robię, żeby mieć w miarę proste włosy bez prostowania (co za magia ):W wilgotne włosy wcieram krem Matrix Sleek.look do prostowania i często przeczesuję szeroką, prostującą szczotką. Wycieram włosy przeciągając je do dołu, aby były jak najprostsze. Szampony wygładzające i jedwab też skutkują ![]() Pozdrawiam ciepło wszystkie dziewczyny
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak ja was podziwiam...ja nie wytrzymałabym bez prostownicy więcej niż kilka dni!!!i to jeszcze jedynie na jakimś wyjeżdzie
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja się przyłączę!!!
W grupie zawsze raźniej Mam naturalne kręcone włosy-i to dosyć mocno.Zawsze marzyły mi sie proste,więc kupiłam prostownicę.No i zaczęłam w zeszłym roku prostować. Po kilku miesiącach moje włosy nie przypominały już niczego co by można nazwać włosami.Po prostu sucha szczota rozczapiżona na wszystkie strony!!!Zaczęłam ostrą kurację i powoli zaczynaja już pojawiać się dawne loczki PROSTOWNICY MÓWIĘ NIE!!!!!!I choć kusi,to postaram się wytrwać w tym postanowieniu. |
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z uwagi na to iż nie wyobrażam sobie by prostownica całkiem zniknęła z mojego życia ( całe szczęście używam jej tylko dwa-trzy razy w tygodniu do grzywki i kilku pasm z wierzchu), puki co postanowiłam zrezygnować z farbowania i nie robię już tego od pół roku
Szczerze Was dziewczyny podziwiam
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
ja rowniez zrezygnowalam z farbowania chociaz juz znudzil mi sie taki kolor i chcialabym cos zrobic z nim
ehhh kusi, ale musze wytrwac farba doszczetnie zniszczylaby mi wlosy najgorsze jest u mnie wlasnie to ze wszelkie fryzury bardzo szybko mi sie nudza i czesto latam do fryzjera po nowy kolor, pasemka i inne dziwadla na glowie prostuje, faluje, krece... ehhh
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Dawno zaden watek mnie tak nie rozbawil...
Chociaz lacze sie z wami w bolu, co nalog to nalog. Moze mnie nie zbanujecie jak Wam powiem ze kupuje wkrotce prostownice ![]() Ale obowiazkowo z para i maxymalna uzywalnosc 2 razy w tyg.Kiedys z kolezankami czesto uzywalysmy i moj stan wlosow sie nie pogorszyl, za to rozjasnianie je wykonczylo ![]() Pozdrawiam. Ps. Jak nie wytrzymam i bede sie maltretowac codziennie to na pewno do Was dolacze.
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
O wątek dla mnie ;-) prostuję włosy nałogowo od ok 7 lat(dzien bez prostowalnicy dniem straconym ;-))) nie wyobrazałam sobie wyjsc z domu bez wyprostowanych włosów, ale ostatnio sie przełamałam i od 7 grudnia nie miałam prostowalnicy w dłoniach
jestem z siebie bardzo dumna, w pracy pierwszy raz zobaczyli mni w kręconych włosach i wszyscy stwierdzili ze lepiej mi w kręconych choc ja i tak lepiej czuję się w prostych, zamierzam isc na zabieg trwałego proswoania włosów, ale najpierw chcę zregenerowac moje włosy, teraz zajadam witaminki, wcieram WAX i trzymam się zdala od prostowalnicy
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się postarać ograniczyć do niezbędnego minimum korzystanie z prostownicy
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
:dupa: Nie mogę wytrzymac. znów to robie...
![]() dziewczyny pomóżcie, jak sobie przetłumaczyć, ze nie ma sensu??
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po dwóch miesiącach miałam włosy na skraju wyczerpania...
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale regularnie obcina, więc odrastające włosy nie są zniszczone. Najbardziej widać stosowanie prostownicy na długich włosach
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Ale może poprostu to tylko moje włosy tak tragicznie to znoszą... Bo są niestety z gatunku cienkich i delikatnych.
Nie wiem jak ja mogłam być tak głupia, żeby takie włosy katować prostownicą?! |
|
|
|
#86 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze bardzo zależy od farby
Mogę z doświadczenia powiedzieć, że stosując profesjonalne farby i odpowiednio pielęgnując włosy można mieć je w bardzo dobrym stanie
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Ahh jak ja bym chciała nie meczyc prostownica moich włosow
ale po umyciu wygladaja fatalnie:P
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
hehe
ja własnie tez nie mogła na swoje patrzec....zrobiło sie siano i zaczeły wypadac z cebulkami były takie cieniutkie:/ A wszystko przez uzaleznienie od prostownicy kto wogole ją wymyslił![]() Precz z prostwonica
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedactwa
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

) O Tondeo niestety nie mogę się wypowiedzieć.. a jakie ma płytki? Bo jak ceramiczne to dobrze
to trochę droższe kosmetyki, ale skuteczne. Włosy są potem taaaaaakie mięciutkie i lśniące 
a naczytałam się o firmie Tondeo na wątku o najlepszych prostownicach.[/QUOTE]

przepraszam
) i dlatego będę je jakos upinała i zwiazywała w kucyk 

Szczerze Was dziewczyny podziwiam
ehhh kusi, ale musze wytrwac