![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki transporter dla kota?
Ja mogę polecić transporter Ferplast 30 o wymiarach 60x40x38cm.Ja wożę w nim króliki i się doskonale sprawdza
![]() ![]() kolor mam taki sam jak na zdjęciu ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-31 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Jejku dziękuję za tyle cennych porad
![]() Mam jeszcze pytanie do włascicielek MCO: Jaka dłg transportera bedzie odpowiednia ok.40 cm, ok50cm, ok60cm. ok 70cm ? Jest bardzo duży wybór i ciężko mi się na coś zdecydować. Chciałabym żeby wystarczył mojemu kocurkowi w miarę na długo,ale żeby nie miał za ciasno. Podoba mi się jeden o dłg ok53cm,ale tutaj sunshain ma o prawie 10cm większy. Niby tylko taki transporterek, mały plastikowy domek,a ja mam tyle wątpliwości... Dziękuję Wam również za fora interneowe. Juz sie zarejestrowalam ![]() oraz za wszystkie cenne porady dotyczace innych niezbednych zakupow dla mojego kocurka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Napiszę jeszcze, że na transporterze nie ma co oszczędzać i kupić lepszej firmy, bo w tych tańszych zaczepy się łamią. Ja mam Ferplats 30 i moim zdaniem jedne z lepszych transporterów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
I jak tam kotek? Dobrze mu się mieszka? Z tego co wiem bardzo dużo róznych akcesoriów znajdziesz na e-karmie. Mają bardzo dobre karmy lda kociaków, które zawierają naturalne wysokiej jakości składniki. Nie znam takiego kota który nie uwielbiałby karmy Taste of the wilde.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trixie Transporter Gulliver Wymiary: 61x40x38cm ja mam takie 2 lub http://www.marchioro.it/en/clipper_en.html jak kupować to od razu wszystko na dorosłego kota .... szybko wyrośnie choć ta rasa dojrzewa długo ale szkoda po 7 czy 12 m-cach wszystko kupowac od nowa zapraszam na forum poświęcone głownie MCO www.kocieforum.pl jak torba to Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2010-10-01 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Ja znam takie koty, moje 5 kocurów i jeszcze kilka kotów znajomych kociar. Są koty, które nie lubią Acany, Orijena czy TOTW. Chciałabym, żeby moje kocury jadły tego typu karmy ale skoro nie lubią nie będę ich zmuszać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Takie torby i transportery, które pokazałyście na zdjęciach wydają się świetne - przynajmniej jeśli chodzi na przykład o jazdę autobusem czy innym środkiem komunikacji miejskiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
|
Werka17B, raczej powiedziałabym, że zazwyczaj kotów w jednym miejscy się utrzymać nie da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
|
A ja jestem zdania, że taki plastikowy transporter sprawdza się w każdych praktycznie warunkach - ważne jednak, żeby kotkowi było wygodnie w środku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
O, widzę że wątek zaczyna służyć głównie reklamowaniu e-karmy...
![]()
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
transporterek wiklinowy czy plastikowy
Witam Was dziewczyny
![]() Moja kicia miała transporterek materiałowy, niestety nie jest już leciutkim kociaczkiem i nie spodziewałam się że wyrośnie na 6kg potworka ![]() Nie wiem czy wybrać wiklinowy zamykany na kluczyk czy plastikowy. Moja kotka jest grzeczna, nie niszczy mebli ani niczego innego więc transporterka wiklinowego też by pewnie nie niszczyła. Nie wiem jak z wagą wiklinowego i plastikowego ![]() ![]() Który z tych transporterków polecacie?
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dot.: transporterek wiklinowy czy plastikowy
wiklinowy NIE
![]() nie da się go umyć, nie da się z niego wyjąć kota, nie można go otworzyć od góry, drzwiczki się często zacinają tak, że nie można ich otworzyć albo zamknąć, to może być budka- posłanie dla kota, ale nie transporter ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Esfira, popieram.
CatGirl92r Transporter plastikowy (mam osobiście) jest łatwy w obsłudze, a przede wszystkim łatwo utrzymać go w czystości. Wiklinowy jest ładniejszy, ale mniej funkcjonalny. Przy wyborze weź pod uwagę to, że kupujesz go na kilka/naście lat, więc im trwalszy tym lepszy. Ale wybór należy do Ciebie ![]()
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Ja jestem za plasikotwym tylko moja siostra uparła sie na wiklinowy "bo ładny" i trudno mi jej to wybić z główki tym bardziej, że to ona płaci ale to ja będe musiała śmigać z kotem do weterynarza (a niestety mój kot często tam zagląda)
![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Plastikowy, zdecydowanie
![]() One się bardzo różnią wagą, więc porównaj sobie. Ja polecam Marchioro, są dosyć drogie, ale bardzo porządne. Aha, i nie kupuj w sklepie stacjonarnym, tylko zamów w internetowym, zaoszczędzisz kilkadziesiąt zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Plastik.
Moje koty mebli też nie niszczą, a posłanie wiklinowe, jeden z kotów, owszem. I koszyk wielkanocny też ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja tez polecam plastikowy
![]() ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Jak byłam mała i się przeprowadzaliśmy do innego miasta to kot był w wiklinowym koszyku. Po otwarciu drzwi od auta skubaniec odchylił drzwiczki i nie było go 2 tygodnie. Potem o dziwo wrócił do nas do tego nowego miejsca, ale koszyka nie polecam
![]() Mam plastikowy, obecna kotka nie sforsowała drzwiczek mimo, że usilnie próbowała (nie przepada za weterynarzem). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co myślicie o tym transporterku ? http://allegro.pl/stefanplast-transp...253483516.html
Jest dośc tani u tego sprzedawcy (u mnie w mieście i w niektórych sklepach internetowych cena ponad 80zł a nawet do 120zł), ma schowek na książeczkę kota, albo troszkę karmy, no i drugi "schowek" po którego otwarciu kotek może wystawić głowę
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Aha jest też wersja z metalowymi drzwiczkami ale nie wiem co to za różnica?
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Nie znam tej firmy, ale wygląda dosyć ok.
Dla bezpieczeństwa wybrałabym taki z metalowymi drzwiczkami, plastikowe wydają mi się nietrwałe. Aha, i ten system zamykania drzwiczek niestety po dłuższym używaniu może się psuć - takie wypustki blokujące wycierają się i trzeba pilnować, żeby drzwiczki się same nie otworzyły. Ale nie wiem, ile czasu trzeba używać, żeby to się stało, ja to widziałam w transporterze fundacyjnym który był w ciągłym użyciu ![]() Nie wiem, ile masz na to kasy, ale ja bym polecała np. ten: http://allegro.pl/transporter-cayman...220947413.html Mam inny model tej firmy, na 2 koty, i jest naprawdę bardzo solidny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam tekstylny (torbę) - lekki, poręczny, można złożyć na płasko a nawet wyprać w pralce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez CatGirl92r Czas edycji: 2012-04-20 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Te torby są w różnych rozmiarach. Ja mam najmniejszą na 3,5-kilowego kota ale 6-kilowy też się mieści.
Mam taką http://www.krakvet.pl/trixie-torba-t...41-p-3767.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Jeśli miałabym wybierać między budka wilkinową a transporterkiem plastikowym to wybrałabym transporterek. Mam 4 koty i 4 transporterki, ale tylko 1 z nich jest otwierany dodatkowo z góry i on jest najczęściej używany, bo zapewnia łatwy dostęp do zwierzaka. Z tradycyjnego transporterka zawsze trudno było mi wyciągnąć koty, bo zapierały się łapami, a przy tym otwieranym z góry nie ma najmniejszego problemu. Teraz zamierzam kupić torbę transportową, bo jest bardziej poręczna i wygodna. Zastanawiam się nad zakupem tej http://animalia.pl/produkt,9754,,kar...2-x-30-cm.html
![]() ![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2012-04-21 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ja mam wątpliwości, czy zamknięcie na suwak jest wystarczająco bezpieczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez CatGirl92r Czas edycji: 2012-04-22 o 11:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Hej! znalazłam ten wątek przypadkiem, sama jestem w trakcie poszukiwań transportera dla moich kocurków. Dotychczas używałam torby Karlie Divina do której link wstawiła Agatka i szczerze żałuję że od razu nie kupiłam transportera plastikowego. Po pierwszej podróży moich kocurków, które miały wtedy 3 miesiące, przy próbie złożenia torby druty rozerwały materiał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś myślałam nad zakupem takiej torby http://www.abc-zoo.pl/p/4/2598/musca...orby-pies.html ale jednak wolałabym otwieraną od góry.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.