Jaki transporter dla kota? - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 08:34   #61
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia
Dot.: jaki transporter dla kota?

Ja mogę polecić transporter Ferplast 30 o wymiarach 60x40x38cm.Ja wożę w nim króliki i się doskonale sprawdza torba mi się jakoś mało praktyczna wydaje

kolor mam taki sam jak na zdjęciu

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2009-12-31 o 13:36
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 13:26   #62
kasienkakg
Zadomowienie

Jejku dziękuję za tyle cennych porad
Mam jeszcze pytanie do włascicielek MCO:
Jaka dłg transportera bedzie odpowiednia ok.40 cm, ok50cm, ok60cm. ok 70cm ? Jest bardzo duży wybór i ciężko mi się na coś zdecydować. Chciałabym żeby wystarczył mojemu kocurkowi w miarę na długo,ale żeby nie miał za ciasno. Podoba mi się jeden o dłg ok53cm,ale tutaj sunshain ma o prawie 10cm większy.
Niby tylko taki transporterek, mały plastikowy domek,a ja mam tyle wątpliwości...

Dziękuję Wam również za fora interneowe. Juz sie zarejestrowalam
oraz za wszystkie cenne porady dotyczace innych niezbednych zakupow dla mojego kocurka.
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 13:36   #63
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Napiszę jeszcze, że na transporterze nie ma co oszczędzać i kupić lepszej firmy, bo w tych tańszych zaczepy się łamią. Ja mam Ferplats 30 i moim zdaniem jedne z lepszych transporterów.
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 12:22   #64
convali
BAN stały

I jak tam kotek? Dobrze mu się mieszka? Z tego co wiem bardzo dużo róznych akcesoriów znajdziesz na e-karmie. Mają bardzo dobre karmy lda kociaków, które zawierają naturalne wysokiej jakości składniki. Nie znam takiego kota który nie uwielbiałby karmy Taste of the wilde.
convali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 16:17   #65
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Jejku dziękuję za tyle cennych porad
Mam jeszcze pytanie do włascicielek MCO:
Jaka dłg transportera bedzie odpowiednia ok.40 cm, ok50cm, ok60cm. ok 70cm ? Jest bardzo duży wybór i ciężko mi się na coś zdecydować. Chciałabym żeby wystarczył mojemu kocurkowi w miarę na długo,ale żeby nie miał za ciasno. Podoba mi się jeden o dłg ok53cm,ale tutaj sunshain ma o prawie 10cm większy.
Niby tylko taki transporterek, mały plastikowy domek,a ja mam tyle wątpliwości...

Dziękuję Wam również za fora interneowe. Juz sie zarejestrowalam
oraz za wszystkie cenne porady dotyczace innych niezbednych zakupow dla mojego kocurka.
min. taki jak

Trixie Transporter Gulliver
Wymiary: 61x40x38cm
ja mam takie 2

lub http://www.marchioro.it/en/clipper_en.html

jak kupować to od razu wszystko na dorosłego kota .... szybko wyrośnie choć ta rasa dojrzewa długo ale szkoda po 7 czy 12 m-cach wszystko kupowac od nowa
zapraszam na forum poświęcone głownie MCO www.kocieforum.pl

jak torba to

Edytowane przez sunshain
Czas edycji: 2010-10-01 o 16:20
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 19:04   #66
Patsi Nemowicz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez convali Pokaż wiadomość
Nie znam takiego kota który nie uwielbiałby karmy Taste of the wilde.
Ja znam takie koty, moje 5 kocurów i jeszcze kilka kotów znajomych kociar. Są koty, które nie lubią Acany, Orijena czy TOTW. Chciałabym, żeby moje kocury jadły tego typu karmy ale skoro nie lubią nie będę ich zmuszać
Patsi Nemowicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 12:48   #67
werka17B
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Takie torby i transportery, które pokazałyście na zdjęciach wydają się świetne - przynajmniej jeśli chodzi na przykład o jazdę autobusem czy innym środkiem komunikacji miejskiej Natomiast do podróży raczej plastikowy (takie wiem, że na e-karma.pl są na pewno). Generalnie jednak większość kotów ma niezły temperament i czasem ciężko utrzymać je w jednym miejscu
werka17B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 16:01   #68
bejli12

Werka17B, raczej powiedziałabym, że zazwyczaj kotów w jednym miejscy się utrzymać nie da I w odniesieniu do transporterów plastikowych - czasami jednak spotykam ludzi w autobusach czy w tramwajach, którzy i tam je stosują. Te, które proponujesz z e-karmy są takie akurat No ale podobnie jak Ty - tweirdze, że najlepiej nadają się one do podróży autem.
bejli12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 10:26   #69
agatka_84

A ja jestem zdania, że taki plastikowy transporter sprawdza się w każdych praktycznie warunkach - ważne jednak, żeby kotkowi było wygodnie w środku A wiadomo, że i tak będzie się wiercił i co jakis czas trzeba będzie zrobić przerwę po to aby się wyszalał Na wymienionej przez Was stronce są jeśli dobrze widzę właśnie te plastikowe transportery - i wystarczy
agatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 11:20   #70
lady opium
Zadomowienie

O, widzę że wątek zaczyna służyć głównie reklamowaniu e-karmy... Tak więc w tył zwrot.

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 14:08   #71
CatGirl92r
Rozeznanie

transporterek wiklinowy czy plastikowy

Witam Was dziewczyny
Moja kicia miała transporterek materiałowy, niestety nie jest już leciutkim kociaczkiem i nie spodziewałam się że wyrośnie na 6kg potworka materiałowy transporterek się rozerwał i rozglądam się za czymś innym.
Nie wiem czy wybrać wiklinowy zamykany na kluczyk czy plastikowy.

Moja kotka jest grzeczna, nie niszczy mebli ani niczego innego więc transporterka wiklinowego też by pewnie nie niszczyła. Nie wiem jak z wagą wiklinowego i plastikowego Plastikowy pewnie około 2kg a wiklinowy nie mam pojęcia a wolałabym mieć lżej z moim potworkiem

Który z tych transporterków polecacie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaaa.jpg (99,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg transporter.jpg (17,5 KB, 7 załadowań)
CatGirl92r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 15:07   #72
esfira
Zakorzenienie

Dot.: transporterek wiklinowy czy plastikowy

wiklinowy NIE
nie da się go umyć, nie da się z niego wyjąć kota, nie można go otworzyć od góry, drzwiczki się często zacinają tak, że nie można ich otworzyć albo zamknąć, to może być budka- posłanie dla kota, ale nie transporter

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 15:42   #73
anty_lopka
Raczkowanie

Esfira, popieram.
CatGirl92r Transporter plastikowy (mam osobiście) jest łatwy w obsłudze, a przede wszystkim łatwo utrzymać go w czystości. Wiklinowy jest ładniejszy, ale mniej funkcjonalny. Przy wyborze weź pod uwagę to, że kupujesz go na kilka/naście lat, więc im trwalszy tym lepszy. Ale wybór należy do Ciebie

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 18:29   #74
CatGirl92r
Rozeznanie

Ja jestem za plasikotwym tylko moja siostra uparła sie na wiklinowy "bo ładny" i trudno mi jej to wybić z główki tym bardziej, że to ona płaci ale to ja będe musiała śmigać z kotem do weterynarza (a niestety mój kot często tam zagląda) Wybiore sie z nią do zologicznego i pooglądamy plastikowe, może ją przekonam.
Stary 2012-04-17, 07:56   #75
seidhee
Raczkowanie

Plastikowy, zdecydowanie
One się bardzo różnią wagą, więc porównaj sobie. Ja polecam Marchioro, są dosyć drogie, ale bardzo porządne.
Aha, i nie kupuj w sklepie stacjonarnym, tylko zamów w internetowym, zaoszczędzisz kilkadziesiąt zł.
seidhee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 08:21   #76
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Plastik.

Moje koty mebli też nie niszczą, a posłanie wiklinowe, jeden z kotów, owszem. I koszyk wielkanocny też
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 11:43   #77
Anitast
Zakorzenienie

Ja tez polecam plastikowy , rowniez z tego wzgledu ze lepszy do czyszczenia w razie czego
Stary 2012-04-17, 12:45   #78
Animaru89
Raczkowanie

Jak byłam mała i się przeprowadzaliśmy do innego miasta to kot był w wiklinowym koszyku. Po otwarciu drzwi od auta skubaniec odchylił drzwiczki i nie było go 2 tygodnie. Potem o dziwo wrócił do nas do tego nowego miejsca, ale koszyka nie polecam

Mam plastikowy, obecna kotka nie sforsowała drzwiczek mimo, że usilnie próbowała (nie przepada za weterynarzem).
Animaru89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 15:13   #79
CatGirl92r
Rozeznanie

Dziewczyny a co myślicie o tym transporterku ? http://allegro.pl/stefanplast-transp...253483516.html
Jest dośc tani u tego sprzedawcy (u mnie w mieście i w niektórych sklepach internetowych cena ponad 80zł a nawet do 120zł), ma schowek na książeczkę kota, albo troszkę karmy, no i drugi "schowek" po którego otwarciu kotek może wystawić głowę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Gulliver2.jpg (24,4 KB, 6 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 15:22   #80
CatGirl92r
Rozeznanie

Aha jest też wersja z metalowymi drzwiczkami ale nie wiem co to za różnica?
Stary 2012-04-19, 07:38   #81
seidhee
Raczkowanie

Nie znam tej firmy, ale wygląda dosyć ok.
Dla bezpieczeństwa wybrałabym taki z metalowymi drzwiczkami, plastikowe wydają mi się nietrwałe. Aha, i ten system zamykania drzwiczek niestety po dłuższym używaniu może się psuć - takie wypustki blokujące wycierają się i trzeba pilnować, żeby drzwiczki się same nie otworzyły. Ale nie wiem, ile czasu trzeba używać, żeby to się stało, ja to widziałam w transporterze fundacyjnym który był w ciągłym użyciu

Nie wiem, ile masz na to kasy, ale ja bym polecała np. ten: http://allegro.pl/transporter-cayman...220947413.html
Mam inny model tej firmy, na 2 koty, i jest naprawdę bardzo solidny.
Stary 2012-04-19, 08:34   #82
effcia82
Zakorzenienie

Ja polecam tekstylny (torbę) - lekki, poręczny, można złożyć na płasko a nawet wyprać w pralce
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 13:39   #83
seidhee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Ja polecam tekstylny (torbę) - lekki, poręczny, można złożyć na płasko a nawet wyprać w pralce
Te torby są strasznie małe, dla dorosłego 6kg kota moim zdaniem przyciasne... Chyba, że coś się zmieniło od czasu, kiedy je ostatnio oglądałam
Stary 2012-04-20, 14:37   #84
CatGirl92r
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez seidhee Pokaż wiadomość
Te torby są strasznie małe, dla dorosłego 6kg kota moim zdaniem przyciasne... Chyba, że coś się zmieniło od czasu, kiedy je ostatnio oglądałam
Dokładnie, miałam transporterek-torbę i póki moja Kicia była młoda i zgrabna , było okej, niestety później torba rozwaliła mi się na ulicy w połowie drogi do weterynarza pod wpływem jej ciężaru.. Dobrze że zdążyłam złapać kota zanim uciekła (nie jest wychodząca i była przestraszona) no i niosłam ją całą drogę na rękach Więcej takiej torby nie kupie, nawet jeśli bym odchudziła mojego 6kg Grubaska Chociaż przyznam,że wygodnie było mi ją tak nosić

Edytowane przez CatGirl92r
Czas edycji: 2012-04-20 o 14:38
Stary 2012-04-21, 16:53   #85
effcia82
Zakorzenienie

Te torby są w różnych rozmiarach. Ja mam najmniejszą na 3,5-kilowego kota ale 6-kilowy też się mieści.
Mam taką http://www.krakvet.pl/trixie-torba-t...41-p-3767.html
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-21, 19:39   #86
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Jeśli miałabym wybierać między budka wilkinową a transporterkiem plastikowym to wybrałabym transporterek. Mam 4 koty i 4 transporterki, ale tylko 1 z nich jest otwierany dodatkowo z góry i on jest najczęściej używany, bo zapewnia łatwy dostęp do zwierzaka. Z tradycyjnego transporterka zawsze trudno było mi wyciągnąć koty, bo zapierały się łapami, a przy tym otwieranym z góry nie ma najmniejszego problemu. Teraz zamierzam kupić torbę transportową, bo jest bardziej poręczna i wygodna. Zastanawiam się nad zakupem tej http://animalia.pl/produkt,9754,,kar...2-x-30-cm.html

Edytowane przez aga_tka_2
Czas edycji: 2012-04-21 o 20:17
aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 08:51   #87
seidhee
Raczkowanie

Ja mam wątpliwości, czy zamknięcie na suwak jest wystarczająco bezpieczne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 11:11   #88
CatGirl92r
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Jeśli miałabym wybierać między budka wilkinową a transporterkiem plastikowym to wybrałabym transporterek. Mam 4 koty i 4 transporterki, ale tylko 1 z nich jest otwierany dodatkowo z góry i on jest najczęściej używany, bo zapewnia łatwy dostęp do zwierzaka. Z tradycyjnego transporterka zawsze trudno było mi wyciągnąć koty, bo zapierały się łapami, a przy tym otwieranym z góry nie ma najmniejszego problemu. Teraz zamierzam kupić torbę transportową, bo jest bardziej poręczna i wygodna. Zastanawiam się nad zakupem tej http://animalia.pl/produkt,9754,,kar...2-x-30-cm.html
Tam na stronie sa komentarze osób, które kupiły ten produkt i tak patrząc po nich myśle, że powinna być okej Ja wybrałam transporterek tradycyjny, jutro będe czekać z niecierpliwością na kuriera

Cytat:
Napisane przez seidhee Pokaż wiadomość
Ja mam wątpliwości, czy zamknięcie na suwak jest wystarczająco bezpieczne
Ja miałam i suwak był okej, żadnych problemów, no oczywiście póki torba nie rozerwała się od ciężaru mojego kota

Edytowane przez CatGirl92r
Czas edycji: 2012-04-22 o 11:12
Stary 2012-04-22, 15:27   #89
Ennyo
Raczkowanie

Hej! znalazłam ten wątek przypadkiem, sama jestem w trakcie poszukiwań transportera dla moich kocurków. Dotychczas używałam torby Karlie Divina do której link wstawiła Agatka i szczerze żałuję że od razu nie kupiłam transportera plastikowego. Po pierwszej podróży moich kocurków, które miały wtedy 3 miesiące, przy próbie złożenia torby druty rozerwały materiał Od tego czasu góra transportera zapada się, wygląda to jakbym koty włożyła do zwykłej torby, widać że nie czują się komfortowo. Dodam, że początkowo torba zrobiła na mnie dobre wrażenie. Kolejną wadą jest to, że koty rozsuwają sobie górny zamek, nawet jeśli zapnę go karabińczykiem są w stanie wydostać się z torby (a mają już prawie rok). Agatka przemyśl zakup tej torby, wydaje mi się, że lepszą opcją byłaby torba cała usztywniana, bo ta to naprawdę badziewie pozdrawiam
Ennyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 09:24   #90
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez Ennyo Pokaż wiadomość
Agatka przemyśl zakup tej torby, wydaje mi się, że lepszą opcją byłaby torba cała usztywniana, bo ta to naprawdę badziewie pozdrawiam
Skoro tak mówisz poszukam całej usztywnionej sugerowałam się opiniami produktu na stronie animalii, a tam same zachwyty. Oglądałam też torbę firmy Trixie, ale ktoś o niej pisał, że jest badziewna i szybko się rozleciała.
Kiedyś myślałam nad zakupem takiej torby http://www.abc-zoo.pl/p/4/2598/musca...orby-pies.html ale jednak wolałabym otwieraną od góry.

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości