![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mój chłopak wypomina mi każdy grosz...może ma racje...
Sytuacja nieciekawa.
Moim zdaniem nie pasujecie do siebie pod tym wzgledem. Jesli ludzie nie sa do siebie na tym drazliwym polu dopasowani- to niestety zwiazki (predzej czy pozniej) sie rozpadaja. Rozumiem, ze milosc ci wszystko wybaczy... Na wszystko ma wytlumaczenie... Kocha sie pomimo itp. Ale rownie wazne jest twoje szczescie, twoja przyszlosc. Musisz wlasnie teraz podjac istotna decyzje. Czy jestes sklonna poswiecic swoje zycie temu mezczyznie i zyc na jego warunkach (generalnie chodzi o rozporzadzanie finansami), czy chcesz miec w swoim malzenstwie wspolne pieniadze, gdzie wszystko razem rozplanujesz wraz ze swoim facetem? Sa kobiety, ktore wola, kiedy to ich partner 'trzyma kase' i podlegaja mu calkowicie. Ale bywaja rowniez takie (i smiem twierdzic, ze w wiekszosci), kiedy one same rowniez lubia decydowac i ja wydawac. A decyzja nalezy do ciebie...
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Sorry co za gość... Na Dzień Dziecka prezentu nie dostał...kpina. Straszne to jest, nie mogłabym mieć takiego męża!
Mój jest zupełną odwrotnością. Ja się uczę więc mam dość ograniczoną ilość pieniędzy,a on pracuje i ma większe możliwości finansowe. Za wiele rzeczy płaci on, ale tez jak ja robie jakieś drobne zakupy itp. Czasem mi nawet niezręcznie, ale TŻ stwierdził, że się uczę i to normalne,że płaci on skoro pracuje. Teraz jest w Anglii i przysłał mi różności tj. bluzeczki, kolczyki, korale itp. Zasypuje mnie prezentami i niezręcznie mi trochę, a dodatkowo chce mi przelać pieniądze na bilety do Anglii bo mam w planach jechać. Mam te pieniądze, ale ta sytuacja pokazuje, że nie ma problemu w kwestii pieniędzy, pożyczania i oddawania co do złotówki itp. Zastanów się czy tak chcesz na resztę życia... Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
o wlasnie.. u nas TZ trzyma kase ale to dlatego ze ja bardzo czesto gubie albo mi kradna portfel.. wole wiec jak on ma gotowke.. i mimo ze on duzo wiecej zarabia niz ja nigdy slowa nie uslyszalam na ten temat..
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co???? o matkooo!!! dziewczyno!! zobacz co on robi!?!?!? to mi sie w glowie nie miesci...o ludzie...!!
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Ten związek to po prostu jakaś chora transakcja handlowa TŻta autorki wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
jestem w szoku nie czytalam calej wypowiedzi tylko glowna powiem wam szczerze ze ja przed slubem zadnej takiej sytuacji nie mialam... studiowalam nie pracowalam moj juz maz pracowal... i nigdy mi nie wypomnial nic..... zaplacil nawet za egzamin jak potrzebowalam bo sie balam rodzicom powiedziec a to mala suma nie byla i powiedzial ze oddam jak bede miala a w sumie nie oddalam do dzis heheh... i nigdy z tego awantury nie robil wrecz przed slubem zalozyl mi karte kredytowa zeby nie musiala go prosic o nic i glupio nie czuc tylko jak potrzebuje na bilet tabletki anty czy lekarza to zebym brala
![]() ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Mam przyszywaną ciocię, koleżankę mojej mamy: była zmuszona się rozwieść, gdyż jej ówczesny małżonek wyliczał jej zakupy co do centa.
1,50 lizak dla Krzysia (syn) 3,40 serek do smarowania 15,20 mięsko na sos I tak dzień w dzień przez kilka lat Zrobiła mu pa pa! Nie zmienił się. Koleżanki były chłopak potrafił zjeździc calą Warszawę w poszukiwaniu tańszego produktu np. proszku do prania. Nie zmienił się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Nie mogłabym żyć z takim człowiekiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ależ Ci zrobiłyśmy sądny dzień...
![]() (Wybacz dosadność), ale popieram Dziewczyny; jak najszybciej kopnąć tego cwanego chłoptasia w dupę. Będziesz tego związku w przyszłości żałowała; i za ''5'' lat okaże się, że Ty, będąc już jego żoną ( ![]() ![]() ![]() ![]() Może jestem rozwydrzona ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
No pewnie, że nie charytatywne, ale pierwszy raz w zyciu w ogóle spotykam się z takim centkowaniem. A nie, nie pierwszy, mój były sąsiad to gość z cyklu niezłych skner; nie ma to jak zrobic żonie awanturę, że poszła po bluzkę do prasowania do sąsiedniego pokoju i nie wyłączyła żelazka, rozrzutnica.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
oj Ewa Ewa...
Musisz go bardzo kochac...skoro z nim tyle wytrzymalas... Ale napiszę,że , jesli wytrzymasz kolejne 5 , 10 ,20 lat, z takim czlowiekiem(a on się na pewno nie zmieni) to Twoje życie bedzie jednym wielkim pasmem udręk, nerwow. On się na pewno nie zmieni, a Ty zmarnujesz swoje życie. Szczerze Ci wspolczuję i życzę pozytywnych zmian w Twoim(nie Waszym) życiu.
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Jesteś pewna, ze on cię kocha? Bo ja kompletnie nie potrafię zrozumieć jak można kogoś kochać i jednocześnie tak poniżać...
Mój TŻ jest z kolei przeciwieństwiem (on pracuje, ja tylko studiuje) i ciągle mu muszę robić zwrotne przelewy, bo jak tylko coś wspomnę, że coś bym chciała (zupełne pierdoły) to zaraz pieniądze są na moim koncie. Wszystko chce za mnie płacić, ale ja się dzielnie nie daję ![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
dobrze,ze na razie nie nalicza Ci odsetek.No i jakos nie moge pojac,ze ma sie zenic a domaga sie 50 zl na Dzien Dziecka
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Jestem w podobnej sytuacji finansowej ja przecietna a on sporo zarabia kupuje mi czesto pierdołki supermarkecie za wszystko on palci raz sie zaoferowałam że zaplace to omal sie nie pogniewał
![]() ![]() Ale z tym oddawaniem to twoj przesadza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
wiesz przeczytalam wiekszosc wypowiedzi i jestem zdziwiona cala sytuacja. skoro jestescie ze soba piec lat to powinien wiedziec jaka masz sytuacje finansowa. dlaczego kupujac ci prezent za 150 zł ( jego stac) zada podobnie cenowego od ciebie ( ciebie nie stac). kiedy byla jeszcze chodzilam z moim TZtem on pracowal i tez duzo zarabial a ja pracowalam dorywczo. ale jesli byly okazje to prezenty kupowalismy takie na jakie nas bylo stac. i kazdy sie cieszyl z tegoco dostal, bo liczy sie fakt pamieci a nie wartosc. teraz jestesmy po slubie TZ pracuje a ja wychowuje nasza coreczke. jesli zblizaja sie jakies swieto lub rocznica czy urodziny to mam odlozone jakies pieniadze na prezent dla TZta. ale on nigdy nie dopuscilby zebym kupowala jakies drogie zeczy. woli np. szalik ulubionej druzyny lub szaliczek do samochodu.
zastanow sie jak to bedzie wygladac pozniej po slubie. dostaniesz wyplate a on bedzie twoj wyciag sprawdzal ile zarobilas i ile masz jeszcze na koncie ![]() przemysl cala sytuacje bo wiem ze po slubie zaostrzy sie i juz wtedy nie bedzie wyjscia ani odwrotu.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
ja nie mówię że ma jej fundować WSZYSTKO
![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Jak tak czytam o zakupach w markecie, czy przelewie na konto to jakbym o sobie czytała.
Daj sobie spokój , teraz jesteś z nim ,ale jakbyś była z mężczyzną jak moj czy innych dziewczyn tu piszących tak pozytywnie to zobaczyłabyś jakie to chore było. Po ślubie to ma być wasze wspólne życie i kasa też. Moja przyjaciółka kiedyś fajnie powiedziała o rozdzielaniu moje-twoje " Najlepiej jogurty w lodówce podpisujcie" ![]() Dla nie byłoby to niezręczne i ponizające jakbym miała o każdy grosz prosić i się z niego roliczać, wspólczuje patrząc jak ja żyje z moim TŻ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
ooo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Przerażenie w oczach, podczas czytania tego wątku. Nawet sobie nie wyobrażam, żeby mogła mnie spotkać podoba sytuacja.
Co on w ogóle sobie myśli w momencie kiedy Cie tak rozlicza ze wszystkiego.. Booze nawet nie wiem czy to jest śmieszne czy żałosne. Zastanów sie Ewa dobrze czy warto się z nim wiązać ![]()
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Autorki jakos niema ale i ja wtrące swoje ...2 grosze
![]() Znam ,znam takich ludzi!!! Moim zdaniem to choroba.Nie śmiejcie sie mówię poważnie. U niektórych cały świat to wyimaginowane choroby u innych alkohol a jeszcze innych kasa,kasa ,kasa... A co śmieszne przewaznie to są ludzie zamożni!! Jakbym Wam opowiedziała jaki ostatnio koleżanka koleżance wywinęła numer to by Wam kapcie spadły a była raptem do przodu ...2 zł Jeśli idzie o brzdęk monet czy ![]() Moim zdaniem to chore i tak jak piszą dziewczyny on sie nie zmieni!!! Nie wiem czy jeszcze chcesz słuchac rad czy nie/i tak zrobisz jak uważasz/ ale daj sobie z nim spokój,takie szantazowanie brakiem seksu jest poniżej godności i nie do pomyslenia w związku.Jaką wyciagniesz arterię za 30 lat? że mu obiadu nie ugotujesz? ps co do prezentu prezent urodzinowwgo ,kup za 152 i wybitnie to podkreśl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znosić ją przez 5 lat ![]() I jeszcze slub planować. Podziwiam.
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
a zalozycielka watku uciekla... niestety nie od niego..tylko od nas
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uciekaj od niego dziewczyno póki nie jest za późno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, miałam napisać, że ciekawa jestem kiedy się wypowie
![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
hmm, właśnie założyła nowy wątek o swoim chłopaku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
nowy watek? Przeciez ona nie chce sluchac tzn czytac szczerych opinii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.