![]() |
#61 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Stabilizacja perfumeryjna ;) ?
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4703925]Dla mnie filarami bezpieczeństwa są inni ludzie,rodzina, miłość, lojalni przyjaciele, stabilizacja finansowa, zawodowa i zdrowie. Żadne zakupy, flakoniki perfum, ciuchy, buty, torebki etc. nie są mi w stanie tego zapewnić, nawet na krótką chwilę.
Jestem i zawsze byłam w pełni świadoma tego,że to są przyjemności, a nie prawdziwe życie i wartość sama w sobie. Ale dlaczego nie korzystać z tych polepszaczy samopoczucia. [/quote] Chyba kluczową sprawą jest odpowiedzenie sobie samemu "Czym DLA MNIE są perfumy"? Mogą być właśnie - polepszaczem samopoczucia (wówczas zgaduję, że zastosowanie ma służyć polepszeniu samopoczucia), - namiastką luksusu (wtedy pewnie aplikowane będą na jakieś ekstra okazje) -czy "urządzeniem do podkreślania własnej osobowości" - Signature Scent (wówczas jest to dodatek podkreślający to, kim jestem. A kiedy czuję się sobą - czuję się bezpiecznie. To mam na myśli ![]() Moi bliscy są wspaniali, ale nie poruszałam ich wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak ładnie to wszystko powiedziałaś. Chyba to sobie wydrukuję i wkleję do kalendarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozterko, czy Ty jesteś nauczycielką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Odnośnie tego, co napisałaś o Twoich natrętnych ![]() ![]() ![]() ![]() Spotkałam się czasami z uwagami,że to niepoważne, a ja jestem zdania, że nadmiar powagi w życiu jest niepoważny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4710042]Homyczku
![]() ![]() Odnośnie tego, co napisałaś o Twoich natrętnych ![]() ![]() ![]() ![]() Spotkałam się czasami z uwagami,że to niepoważne, a ja jestem zdania, że nadmiar powagi w życiu jest niepoważny.[/quote]No właśnie ![]() Ja tam wolę być po swojemu szczęśliwa niż wtłaczać się w ramy skonstruowanej przez kogoś definicji dojrzałości. Wykład Rozterki jest dla mnie zwykłą książkową teorią, niczym więcej. Ciekawe jaki byłby świat, gdyby wszyscy byli tacy mądrzy i poukładani ![]() Wiesz Kijanko, ostatnio podtykałam mojemu B. kadzidlaki CdG i tak, jak wczesniej jego reakcją były zawsze dwa słowa: "Może być", tak tym razem te zapachy go zaintrygowały. Powiedział nawet, że taką flaszeczkę Avignon, czy Zagorsk to mógłby mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Kijanko, Homyczku, zgadzam się z każdym Waszym słowem
![]() Dla mnie zapachy to jedna z przyjemności, takie moje małe szaleństwo. Osobiście nie wgłebiam się w jego psychologiczny aspekt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-07-05 o 16:23 Powód: cytat poprawiłam :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ponadto powiem raz jeszce - bo wydaje mi się, że to ważne... Nie sądzę, żeby dojrzałość ( w każdej sferze) wykluczała spontaniczność, szaleństwo, emocjonalność i odrobinę niepowagi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Mówimy o ludziach jakich ja znam. Że są rzadkością - bo osiagnięcie prawdziwej dojrzałości wymaga silnej osobowości - to już inna sprawa
![]() Roboty są schemtyczne, zaprogramowane, powtarzalne , w 100% przwidywalne. Prawdziwa dojrzałość nie ma tymi cechami nic wspólnego.
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
O, a to ciekawe, co Wam da Rachela i za co?
![]() Zdecydowanie zgadzam się z tym, co napisała Kijanka i Homyk, nie podoba mi się taka wizja "dojrzałości" ![]() ![]() Wcale nie chcę stabilizacji kolekcji, czytałam wpis Elve na blogu i bardzo mi się podobał. Nie chcę mieć zamkniętej kolekcji, bo to tylko powoduje wyrzuty sumienia - jak coś kupię, to głupio, bo przecież sobie obiecałam, jak nie kupię, to tęsknię za zapachem, który mieć bym bardzo chciała... Jedyna "stabilizacja" jaką mam zamiar niedługo wprowadzić, to właściwie uporządkowanie - pozbycie się tego, co już mi się nie podoba, a na to miejsce wstawienie czegoś nowego i piękniejszego. Gybym miała możliwości finansowe, kupowałabym większość zapachów, które mi się spodobały, oczywiście bez przesady ![]() ![]() Nie wiem w jaki sposób miałabym podkreślać swoją osobowość zapachem, czy mogłabym wtedy używać kadzideł? Czy mogłabym orienty? Nie wiem, nigdy pod osobowość nie klasyfikowałam perfum... Uważam, że bardzo przyjemne jest ciągłe odkrywanie czegoś nowego, kupowanie kolejnych flaszek, radość z nowego zapachu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że nikt nie odebrał tej rozmowy jako kłótni i nikt nie poczuł się urażony. Chyba rzeczywiście chwilami atmosfera była gęsta
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() To byłoby nudne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4723607]Jeśli o mnie chodzi, to nie czuję się urażona i mam nadzieje,że moje wypowiedzi także nikogo nie dotknęły. Jak powiedziałam już wcześniej , każdy ma prawo do swojego zdania i własnego drogi życiowej , także tej perfumeryjnej
![]() ![]() To byłoby nudne.[/QUOTE] ![]() A zresztą - czy to nie wszystko jedno, co nami powoduje? Wszak wszystkie podpisujemy listę obecności, jak nie na tym, to na innym forum perfumeryjnym ![]()
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak fajnie, że mamy tu jakiś dyskusyjny temat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja tego tak absolutnie nie odebrałam ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
To dobrze
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Nawet bardzo
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poczulam sie nieswojo, jakbym robila cos "zlego", co mozna obserwowac, analizowac i oceniac..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kattarino, dlaczego nieswojo? Przecież tak naprawdę przez całe życie ktoś nam się przygląda, ocenia... ![]() Mnie to nie przeszkadza, za wyjątkiem śledztw allegrzano-ebayowych ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() No cóż, jakby na to wszystko nie patrzeć, to próby nakłonienia zatwardziałych perfumuholiczek, aby wybrały drogę rozsądku mogą przypominać przekonywanie stałych bywalców osiedlowego pubu piwnego do tego, że wprowadzenie prohibicji to jedyna możliwość uratowania wszystkich od zgubnych konsekwencji alkoholizmu. ![]() ![]() Obawiam się,że tam nie skończyłoby się tylko na wymianie zdań ![]() P.S. Przepraszam wszystkich za moje mało subtelne poczucie humoru ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
I buch Kijankę w nos
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4725846]No nie Evik , ja byłabym po tej drugiej stronie barykady
![]() Trzymałabym stronę „stałych bywalców” ![]() A czy ja napisałam, że ode "mła"? ![]() Już widzę jak te świeżo "wymanikirzone" pazury idą w ruch ![]()
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4725992]
![]() Wszystko człowiekowi wypomną ![]() ![]() ![]() Miałam na myśli swój ![]() ![]() ![]()
![]() |
#88 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obserwacja, analiza i ocena jest potrzebna. Ale tutj nikt nie brał pod lupę upodobań konkretnych dziewczyn. Ja w każdym razie pisałam o sobie. Dzieliłam się moimi pewnie nienajmądrzejszymi przemyśleniami na temt mojego podejścia do sprawy obfitość vs. stablizacja ![]() Cytat:
![]() Śledztwo allegro-ebayowe też mnie strasznie wkurza... Jeśli dobrze pamiętam to całkiem niedawno z tego powodu rozpętała się boska akcja pod kryptonimem "Burza w szklance perfum" ![]() [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4725807]Daigee, nie przejmuj się tak dobra dziewczyno ![]() ![]() [/quote] No właśnie aktualnie mam aż za dużo ![]() A tak w ogóle to już tak mam i zawsze chcę żeby wszyscy byli szczęśliwi i zadowoleni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzilo mi o bardziej o swiat wirtualny, w ktorym raczej nie mamy szansy dobrze kogos "poznac", na podstawie postow, maili i PW -za kazdym nickiem kryje sie przeciez o wiele bardziej zlozona osobowosc, niz to co "prezentujemy" np. na tym forum. Wiadomo, potrafimy wyrobic sobie opinie na nawet na podstwaie b. ubogich informacji, jednak jest to b. subiektywne i nie zawsze "sprawiedliwe". Dlatego osobiscie wolalabym uniknac wydawania sadow czy analizowania osobowosci posiadajac tak "niekompletne dane". Jesli chodzi o "nieswojo" ![]() To cos ulotnego, czego nie potrafie wytlumaczyc logicznie, ale tak wlasnie poczulam. ![]() ![]() Doczytalam post Daigee ![]() Chce wyjasnic, ze nie poczulam sie dotknieta- przeciez praktycznie nie bralam udzialu w dyskusji. Po prostu, czytajac rozne wypowiedzi "wlaczyla mi sie lampka ostrzegawcza", ze chyba przkraczamy granice "rozrywki". (mam tu na mysli nasze wspolne hobby ![]() Mam nature spolecznika i zawsze (zapewne niepotrzebnie) "poczuwam sie" bardziej niz np. osoba ,do ktorej adresowane sa dane slowa ![]() (Wiele razy w zyciu dostalam po tylku, za takie "janosikowanie" vel "robinhoodowanie" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Cóż, może po prostu nie należy wszystkiego brać tak serio
![]() ![]() I tak, jak niepojęte jest dla mnie po co komuś 10 klaserów ze znaczkami (ba! po co choćby jeden ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.