![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z pewną taką nieśmiałością... :-D
wszystko prześliczne, ale ten biały komplecik jest po prostu boski!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
A mnie się najbardziej podobają ostatnie kolczyki. Może dlatego że najciemniejsze. Wszystkie są bardzo ładne i przedokładnie wykonane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Achnes, lawendo, candi, mudra, lee_monko, Tońko, Tsu, ggagatko i malgoos - dziękuję za miłe słowa
![]() Mudra - z setką lepiej nie ryzykować, bo stara jestem, ale nie wiem nawet czy upijam się na wesoło czy na smutno ![]() Tońka - nie ma czego wybaczać, to jest ta baza, zupełnie nie przypadkiem ![]() Buziaki mari. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Loverynko - za Twój komentarz też oczywiście dziękuję, ale nie było go jak zaczynałam odpowiadać
![]() Co do pastylek - na żywo pewnie spodobałyby Ci się bardziej, bo one niesamowicie odbijają światło i mają magiczny kolor. Żaden inny kształt tak ładnie się nie prezentuje ![]() Buziaki mari. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
wszystkie piękne, szczególnie trzy ostatnie pary
![]()
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Słowo ''śliczne'' jest zbyt oklepane i nie pasuje do Twojej biżuterii.
Ale naprawde nie portafie znaleźć innego. Wszystko jest ... arcyśliczne! A ta para Mnie urzekła: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5283045
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Biżuteria z ostatniego rzutu jest dokładnie w moim typie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Z bardzo różnych miejsc
![]() ![]() Buziaki mari. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Ha, a mnie tu jescze nie było
![]() Pierwszy jakże prosty, a jakże błyskotliwy ![]() Drugi i trzcie piękne "nagłówki" mają Czwarte kojarzą mi się ze smukłą wierzbą chwiejącą się na wietrze ![]() Pięć - kra na delikatnej powierchni jeziora... Sześć - kocham takie dyndajki ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Cudne Swarki, cudna aranżacja
![]() ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Marisello, ostatnia kolekcja jest cudna! Od razu chwyciłabym kolczyki The Beluga, a to dlatego, że są zrobione tak, jak lubię
![]() ![]() ![]() ![]() Całość przepiękna, możesz śmiało wysunąć głowę z biżudołka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Dla mnie najładniejsze są ostatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
kobra8, libra22, zanetka007, madzia007, maqda, rosemary, naila i pszczółka - bardzo dziękuję
![]() Generalnie wniosek z Waszych komentarzy wyciągam taki, że zdjęcia są do [piiiiiiiiiii] ale biżu obleci. Dobre i to ![]() Maqda - Ty si e nad karierą literacką zastanów, bo coś czuję, że Cię ciągnie w tym kierunku ![]() Naila - trzeba się zaprzeć nogami i rękami i wtedy musi wejść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki mari. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
też miałam takie przejścia z rurkami
![]()
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
zdjęcia zdjęciami, najważniejsze co na nich. biżu PRZEŚLICZNA. dopracowana w każdym calu. ech....szkoda ze te swarki takie drogie
![]() dzisiaj myślałam, że mi szczęka odpadnie jak zajrzałam do takiej jednej hurtowni w Gdańsku. mają Swarki różne, nawet kupiłam coś niecoś, bo się oprzeć nie mogłam, może niedługo pokażę. sorki wielkie za offtopa prywatnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
marisello...no coz...ja nie bede oryginalna i powiem tylko tyle:
![]() ![]() Wybacz, jezeli to pytanie juz gdzies padlo, ale skad masz ta sliczna srebrna nakladke w 2 i 3 fotce? (jeli to nei tajemnica oczywiscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Rina, Farfallina - dziękuję
![]() Far - nakładki rozgryzła już Tońka, to są bazy gogo z loopika/fmg ![]() Rino - zrobię malego off topica kontynuująć Twój wątek - bądź ostrożna kupując Swarki z niewiadomo kąd, ja ostatnio widzę coraz więcej podrób, mialam nawet o tym szczegółowiej napisać po egzaminach, ale jak zaczęlaś to napomknę już teraz ![]() ![]() ![]() Kilka dni później w tej samej galerii inny butik sprzedawał breloki z serduszkami Swarovskiego niby. Tyle, że te serduszka wraz z całym breloczkiem ksztowały 10 zł (to już pomińmy) i miały 16 mm i kolor (prócz rozmiaru), co do sprzedaży którego Swarovski się jakoś nie przyznaje. I wszystkie te krysztaly błyszczaly pięknie, tego im nie ujmuję, ale to NIE BYŁY Swarki i wkurza mnie że jako takie były sprzedawane. Nom, ale płenta jest taka, żebyście uważały na megaokazje, szczególnie jesli idzie o Swarki, na których nie ma logo Strassa (są tyklo na tych dużych) bo czasem można się naciąć. I niestety teraz chyba będzie trzeba filować na zaufanych sprzedawców, a nie okazyjne ceny :/ Buziaki mari. PS. Przepraszam za te moje długaśne posty, ale już dawno zauważylam że częstotliwość odwiedzania forów i udzielania się na nich jest u mnie wprost proporcjonalna do ilości koniecznej nauki w sesji i odwrotnie proporcjonalna do czasu pozostającego do egzaminu ![]() m. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zmartwiłam się natomiast podróbami Swarków ![]() ![]() ![]() Ja widziałam kolczyki srebrne gronka z bicone 4mm AB za 16zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Marisello, dzięki za przestrogę. No cóż. W tej hurtowni swarki stały zamknięte w oddzielnej gablocie zamykanej na klucz, oznaczonej logo Swarovski (a tak na marginesie, to czy wstawienie logo Swarovski na Twoich zdjęciach jest legalne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Te z Anglii które kupuje cały wizaż nie są równe
![]() a tak poza tym... oficjalni przedstawiciele Swarovskiego w Polsce nie dość że filtrują hurtowych klientów to jeszcze trzeba kupić towaru za taką kasę, że mało kogo na to stać. Z tego co wiem z negocjacji prowadzonych przez pewną firmę. Skąd wiedzieć kto ma Swarovskiego? :/
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
A propos nierównych Swarków, to wiecie, ze zdarzają się nawet nierówne figurki na sprzedaż? Sama widizałam, dwie malutkie podobizny storczyków i w każdej był inny szlif kwiatków - w jednym były minimalnie większe płatki (o pół milimetra? milimetr?), więc dopóki nie przystawiłam nosa do rzeczonej figurki, różnicy nie widziałam.
W końcu, to tylko szkło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Kolekcja ze swarkami absolutnie fantanstyczna. Widać kunszt i pięknie dopracowany jest każdy szczegół. Ilość zdjeć jaką robisz przyprawia o zawrót głowy. Ale chylę czoła. Bo efekt naprawdę przepiękny
A biżuteria jeszcze raz powtórzę - z klasą ! Cudowna i pięknie podana. Będę z niecierpliwością czekać co na nowe prace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Robisz przepiękną biżuterię. Moja Mama byłaby Twoją fanką ( ale wolę żeby była moją - więc nie pokażę Jej Twoich prac )
![]() Ja to jakaś dziwna jestem i Swarków nie lubię za bardzo, i powiem że o niebo ładniejsze wg mnie są muszlaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ja jak dzielilam Swarki to zwrocilam uwagę, że niektore są ciut nierówne. na stronie Swarovskiego byl kiedyś taki plik do pobrania z całym opisem tego co sprzedają i informacja, że ponieważ jest to szkło cięte maszynowo, to mogę się zdarzyć minimalnie rózne kryształki, ale one nie mogą przekraczać 1,5% produkcji na dany rok. Z reszta, gdyby były cięte ręcznie [to umarłybyśmy na ceny...] to były by jeszcze bardziej nierówne. Natomiast NIE MA możliwości, żeby w prawdziwych Swarkach krawedzie się nie 'pointowały', jak się rozłażą, to na bank nie Swarek.
umieszczenie logo jest w polowie legalne - jesli zaznacza się, że wyrob jest własnoręczny i tylko jeden element jest sygnowany przez Swarovskiego [niektóre wieksiejsze elementy mają laserowe logo] to można, ale trzeba zaznaczyć. bo goła fotka z łabadkiem puszczona w net, może sugerować, że produkt [czyli kolce jako calość] wypuscił Swarovski
![]() |
#88 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przepraszam, że ja tak słabo odpowiadam na to, na co powinnam, ale kiepsko jeszcze poruszam się po tym forum. Widać ze mnie totalny lamer i nie mogę się przyzwyczaić i połapać tu ze wszystkim
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aha, i jeszcze na stronie FMG znalazłam taki zapis: "Swarovski® crystals are perfectly uniform. Since they are machine cut, each crystal is the same. This means that the height, width and slope are consistent. A hand polished imitator bead will not have as uniform a cut." (żródło: http://www.firemountaingems.com/bead...es&sact=search) Cytat:
![]() Nom, kończę wywody i zabieram się do roboty. Na zakończenie dodaję jeszcze tylko trzy zdjątka, które dało się obrobić. Pewnie znów dostanę za swoje za białe zdjęcia, ale trudno, twardym trzeba być nie miętkim ![]() Buziaki mari. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Jako zagorzała zwolenniczka kolczyków, skupiam swoją uwagę właśnie na owych dwóch parach.
![]() A zdjęcia, zarówno te, jak i poprzednie, bardzo mi się podobają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Mari, może i mają spis dystrybutorów, ale ci dystrybutorzy mają swoich etc....
a co do prac - obie pary kolczyków fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.