![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wpadki kosmetyczne naszej rodzinki :D
moja ciocia gdy była u nas zamiast kremu do twarzy , urzyła odżywki do włosów w słoiczku .
natomiast wujek umył głowe , mleczkiem do opalania , zamiast szamponu . Albo moja mama smarowała twarz kremem po opalniu ,
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
mój tato podczas odwiedzin u nas umył głowę..... peelingiem!!!
Wyszedł z łazienki, jak gdyby nigdy nic, a rano mówi do nojego TŻta: co wy za szampon macie, że taki, jakby się człowiek piaskiem mył. Myslałam, że uduszę się ze śmiechu, ale mój tato juz nie najmłodszy i nie znający niemieckiego.. skad mógł wiedzieć, do czego służy peeling ![]()
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Jak byłam mała namalowałam sobie rumieńce na policzkach... czerwonym lakierem do paznokci!!
Mój wujek odkąd dostał z USA antyperspirant w sztyfcie smaruje nim zarówno pachy jak i policzki oraz szyję ![]() Moja babcia używa kremu do rąk za 2 zł do smarowania twarzy, a proszku do prania do mycia rąk. Kiedyś umyłam głowę odżywką - a jaka byłam zdziwiona że się nie zapieniła ![]() Tata kiedyś umył głowę moim płynem do mycia twarzy, a użył go tak szczodrze, że zostało pół ![]() Kiedyś mama zamówiła 2 dezodoranty dla taty z avonu. Kiedy przyszły, postawiła je w łazience. Pół roku później podczas sprzątania natykamy się na te dezodoranty - całkiem nietknięte ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
mój brat chciał zrobić peeling twarzy kremem do stóp
![]()
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
moj tatomyl wlosy moja odzywka do wloskow przez okolo esiaca ,az w koncu nie wytrzymal i przy stole wybuchl" co to za beznadziejny szampon ,ktory sie nie pieni stoi w lazience"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
ja kiedys jak rano szykowalam sie do szkoly to bylam tak zaspana ze zamiast pasty do zebow na szczoteczke nalozylam krem do golenia taty ..chyba nie musze opisywac swojej reakcji??:P
KOCHAM MOJEGO SKARBA ![]() Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
ja bardzo podobnie - usiłowałam się umyć balsamem do ciała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
moja mama kiedys smarowala sobie twarz probka balsamu do wlosow myslac ze to krem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
a ja kiedys zamiast pasty do zebow nivea uzylam kremu nivea. byly w podobnych tubkach.
mama kiedys kupila peeling do stop jakiejs niemieckiej firmy. to bylo dawno temu, bylam wtedy mala i nie wiedzielam co to jest peeling (bo to raczej w Polsce nie bylo dostepne a mamie przywiozla jakas znajoma). na tubce byla narysowana stopka wiec ja usilnie przez kilka wieczorow uzywalam tego jako kremu do stop a po kilku dniach wreszcie powiedzialam mamie z oburzeniem ze kupila od tej znajomej jakis badziewski krem w ktorym jest jakby piasek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
![]()
Cudowny wątek, uśmiałam się
![]() Zdarzenie na kempingu: Tata mojej koleżanki, strasznie spiekł się na słońcu,a że nie stosuje balsamów ani kremów chwycił pierwszy balsam jaki znalazł. Po kąpieli,nasmarowany udał się z kolegami grać w paletki. I co chwila było słychać głosy -Co tu tak ładnie pachnie, aż w końcu jeden z kolegów nie wytrzymał - zlokalizował zapach i ze zdziwieniem - To ty?? ![]() ![]() A był to balsam o zapachu zdaję sie wiosennych kwiatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Przypomniała mi się jeszcze jedna historia!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Babcia malująca paznokcie błyszczykiem do ust
![]()
![]() |
#75 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nieraz słyszę "O mało nie umyłem sobie tym twarzy...Ponastawiasz tych opakowań tyle!" Ale jak mówię "Trzeba było popatrzeć! Jak byk jest napisane do czego to służy!" to oczywiście już mięknie i mówi "Dziecko...wiesz że ja nie widzę" ![]() ![]() Zawsze co złe to przez babę ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
tata mojej znajomej umył sobie włosy plynem do higieny intymnej z avonu myślał że to szapmon i mówił ze bardzo się pieniło
![]() jak byłam mała chciałam zrobić z siebie czarownice więc wzięłam włosy na tapir i pomalowałam 2 zęby czarnym lakierem do panzokci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Moja jedyna wpadką kosmetyczną było to, że dostałam próbkę żelu pod prysznic Dove, a że kąpiel brałam dość późno koło północy i nie czytałam co to jest, to wysmarowałam sobie tym nogi po kąpieli z komentarzem na ustach "mamo, świetny ten balsam
![]() Rano-patrzę na zużytą folię po próbce, a tam stoi jak być "migdałowy (jak się nie mylę) żel pod prysznic". Myślałam, że padnę... --- Zaś mój brat na pytanie: "siostra w której butelce jest szampon?" - ja mu odp. w białej, stoi do góry nogami - aha, dzięki... Kilka minut później wychodzi z kapieli, wchodzę do łazienki donieść świeże ręczniki, patrzę a na wannie stoi MÓJ balsam do ciała Dove! Pytam go czym mył włosy, a ten mi mówi, że w białej butelce szamponem, ale jest dość gęsty i nie chciał się pienić... Masakra ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
![]() Ja raz wysmarowałam sobie twarz próbką szamponu bo myślałam że to krem . A innym razem pomyliłam płyn do demakijarzu z zmywaczem do panokci ![]() Ahh no i jeszcze kiedyś umyłam zęby mydłem w płynie. Bo miałam taką wyciskaną paste i tez mi sie pomyliło...
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
he he ale sie obsmialam
![]() U mnie najlepsza wpadka byla w czasach kiedy jeszcze mloda bylam ;-) i chodzilam do liceum, przyjechala do mnie na weekend kolezanka i szykowalysmy sie na jakas impreze. Akurat w tym samym czasie byla u mnie babcia w dluzszych odwiedzinach, wiec sie zadomowila troche. Moja kolezanka wpadla do lazienki żeby jeszcze przed wyjsciem szybko umyc zeby i zlapala pierwsza lepsza tubke ktora lezala na umywalce. Za chwile mnie woła do łazienki i mowi ze jakas dziwna ta pasta bo strasznie sie klei, ja oczywiscie poplakalam sie ze smiech bo okazalo sie ze umyla sobie zeby klejem do protez mojej babci ![]() Mycie włosów odżywką to u mnie w domu standard, mój brat zawsze narzeka że znowu jakis dziwny szampon kupilam ![]() Natomiast moja babcia kiedys wola mnie do siebie i mowi mi ze wujek, czyli jej syn, dal jej strasznie dziwny balsam do ciala i w ogole że ona się tym smaruje i ma coraz bardziej sucha skorę i swedzi ją i łuszczy się i żebym spojrzała bo może przeterminowany. Ja biorę do ręki, patrzę i w śmiech. Babcia przez miesiąc smarowała się żelem pod prysznic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Moja siostra wybrała się do sklepu z kosmetykami i sprzętem do stylizacji włosów dla Murzynek(choć ma bardzo jasną karnacje)no i stoi przed półkami, oglada kosmetyki, czyta ulotki, w końcu decyduje się na jedną odżywkę która ma ekstremalnie nawilżać i odżywiać włosy. A że nigdy nie bierze pierwszego kosmetyku jaki stoi na półce (takiego który wszyscy ogladaja, wąchają, próbują itp.) więc sięga w tył po trzeci z rzędu. Płaci, wraca do domu, myje włosy,nakłada odżywkę, trzyma ją tak ze dwie godziny (dla lepszego efektu) i idzie zmyć.... I co się okazuje??? Odżywki nie da się zmyć...
![]() ![]() ![]() Jedna uwaga: Kobieto ZAWSZE czytaj ulotki i etykietki jeżeli masz zamiar coś obficie nałożyć na włosy..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Moja mama miala dwie wpadki
![]() 1) lakier do wlosow zamiast deo 2) kiedy chciala powachac plyn do kapieli w sklepie, wiec odkrecila zakretke. zwyle jak sie trzyma butelke, trzeba ja troche scisnac. mamie nalalo sie do nosa:P
![]() |
#82 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Ja: czym Ty umyłeś włosy? (szamponu brakło i miałam kupić) W:no tym szamponem pokrzywowym co stał na półce ![]() Ja: jakim szamponem skoro go nie kupilam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do całego wątku nieźle się uśmiałam. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Moja babcia ma ogromną ilość pozaczynanych kosmetyków poustawianych w łazience. Oczywiście za każdym razem jak tam jestem to sprawdzam jakieś nowinki
![]() Po jej przyjeździe natknęłam się na śliiiiicznie pachnący krem do rąk/balsam ![]() Pachniał tak jak lubię: kokos, wanilia... więc posmarowałam sobie rączki wychodzę zadowolona z łazienki, no bosko ![]() Mówię do babci, że super ten krem, ręce gładziuśkie to babcia kazała mi go przynieść pokazać który to. Pokazałam jej z nadzieją, ze chce mi go sprezentować ![]() ![]() Ale efekt był zaskakująco dobry ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się jeszcze jedno! Oczywiście z tatą w roli głównej
![]() Byliśmy na nartach i akurat staliśmy w kolejce więc wyciągnęłam pomadkę i zaczęłam się malować, tata na to że też chce no to dobra, dałam mu bo to była jabłkowa (taka zielona) nivejka, która nie barwiła. No tak, ale mój tata jak to każdy facet maluje się pomadką aż pod nos prawie, więc miał zielone wąsy! Ale śmialiśmy się z niego z moim bratem potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pomylił raz odświeżacz powietrza z Pronto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
mój tato zużył kiedyś cały Gilette czy nawet dwa pod pachy w przezroczystym żelu, zanim oświeciłam go że to nie żel do twarzy po goleniu tylko antyperspirant
![]() tato koleżanki kiedyś przypadkowo posmarował się samoopalaczem w kremie i podczas obiadu rodzinnego zaczął robić się coraz ciemniejszy i ciemniejszy, aż na koniec imprezy rodzinnej wyszedł w kolorze murzynkowo-marchewkowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
haha przeczytałam wszystkie Wasze atrakcje kosmetyczne..
![]() biedna kobieta ta od brokatu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Pamietam, jak pare lat temu moja siostra poszla do lazienki doprowadzic sie do porzadku. No wiec umyla sie, ubrala i wsmarowuje w buzie krem.Nie zwrocila uwagi jaki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Mamy dwie łazienki... na górze wanna.. a na dole prysznic.. ja zawsze korzystam z prysznica (i mój tata) no i jak ostatnio wrócił z pracy to umył się moim żelem do higieny intymnej
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.