![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: na dobry poczatek - jak powiedzieć rodzicom o zaręczynach?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
U mnie problem wygląda następująco: jesteśmy już klika dni po zaręczynach i strasznie chciałabym już o tym powiedzieć rodzicom, ale nie mogę zrobić tego osobiście a jedynie przez telefon. Mój Tż nalega, żebyśmy powiedzieli o tym razem osobiście i żeby On od razu poprosił ich o moją rękę, ale to będzie dopiero za 2 tygodnie. Boję się, że do tego czasu dowiedzą się Oni od kogoś innego (o zaręczynach wie kuzyn mojego Tż i nie wiemy czy nie przekazał tego komuś dalej zanim go poprosiliśmy, żeby nic nie mówił). Poza tym, nie wiem czy wytrzymam tyle czasu nie mowiąc. Myśle, że bardziej by się ciesyzli jakbysmy powiedzieli to osobiscie ![]() Dzwonić? czy nie dzwonić i powiedzieć dopiero jak przyjedziemy ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziała, nie byłabym w stanie wytrzymać tak długo
![]() ![]()
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Ja bym zrobiła tak. Zadzwoń i powiedz,ale podkreśl,że przy wizycie jeszcze TŻet by chciał z nimi porozmawiać,by nie czuli się urażeni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
będzie im milej, niż gdyby się dowiedzieli za 2 tygodnie, że jesteście od kilkunastu dni zaręczeni, a oni nic nie wiedzą.
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Ja też bym chciała szybko i od razu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
utknęła w Króliczej Norze
|
podziwiam, że potraficie wytrzymać z powiedzeniem rodzince o zaręczynach
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
myśmy wracając z weekendu zaręczynowego wpadliśmy do sklepu i kupiliśmy 2 szampany.
najpierw pojechaliśmy do A. mamy i powiadomiliśmy ją o zaręczynach, wypijając z tej okazji szampana. zadzwoniłam do domu, pwiedzieć, że przyjdziemy z A. mamą (rodzice odpoczywali po imprezie, więc wolałam ich przygotować na gości, by czasem nie leżeli w łóżku (jeszcze albo i już)) I w domu mój kochany spytał się czy oni się zgadzają na nasze zaręczyny ![]() i drugi szampan poszedl. i nagle pojawil się kolejny, bo po telefonie mama się chyba domysliła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem jakbym miala powiedziec rodzicom. Ale moj TZ chce ich poprosic o moja ręke z tego co wiem. Tylko też nie wiem jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
hejo kobietki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Mój stał przed moimi rodzicami jak taka sierotka i słowa nie umiał powiedzieć, w końcu ja im oznajmiłam co i jak za niego a następnego dnia dopiero kupił kwiaty i alkohol i zrobiliśmy takie malutkie "przyjęcie". Jego mamie później powiedzieliśmy, tu na szczęscie już sam się wykazał.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
może i ja się wypowiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się,ze niedlugo pewnie nastanie ta chwila,ale obawaim się (moze nieslusznie) reakcji moich rodziców ![]() nie noszę zadnej biżuterii,gdyż mam uczelnie na różne metale, i mogę raczej tylko platynę,a platyna jest bardzo droga i niezbyt ładne są wyroby,dlatego On postanowił dać mi na próbę tylko złoty pierścionek,dał mi go wczoraj i rozmawialiśmy wczoraj na ten temat,ze chciałby i ze bardzo chce być ze mną (o czym wiem od dawna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
A dlaczego nie zrobić tak że stawiasz ich przed faktem dokonanym? Przecież to że Ci się oświadczy nie znaczy od razu że za rok czy mniej musicie się pobrać. Chyba że chcecie żeby było oficjalnie i przy rodzicach - ale tu tez wzięłabym ich z zaskoczenia. Bo nie wiem czy jeśli będziesz przygotowywać rodziców na ten moment to mogą Cię przekonywać że to za wcześnie itd. itp. (nie wiem jak dokładnie twoi rodzice do tego tematu podchodzą, ile macie lat??) U nas było tak że mój TŻ oświadczył mi się na naszym wyjeździe w góry i po powrocie wszystkich poinformowaliśmy o tym. Był mały szampan i gratulacje
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Masz rację,wiem,ale po prostu się boje reakcji mamy głównie..ja mam 20 i studiuję,on 21 i pracuje i jest wojskowym,wiec jest dobrze.. nieraz mam dość tych moich głupich wkrętów i mówie sobie ze nic nie ma do gadania i zrobie co uważam,jego rodzice są ze mnie bardzo zadowoleni i chcą taką "synową" mówią to wprost..nawet pomagają mu przy arańżacji z tego co nie oficjalnie wiem..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam jestem po zareczynach i po powiedzeniu rodzicom o tym
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oświadczył się przy jego rodzicach,klęknął,drżał mu słodko głos i powiedział to ![]() ![]() są podczas przeprowadzki i mnie zostawili samą w nowym domu,a oni sami pojechali po meble i po resztę o czym nie wiedzialam,jak wrocili to wziął mnie na górę zebym pomogła mu sprzątać ![]() ![]() ![]() ![]() Więc dziewczyny to nic strasznego,to najcudowniejsza chila w życiu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
![]()
Teraz moja mama chce zaprosic przyszłych teściów na impreze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Może w tej chwili to jest śmieszne ale my zTŻ tez planujemy zareczyny na wakacje tego roku.. i tez mam problem jak mam to rodzica powiedziec jestesmy razem rok czasu w sierpniu bedzie 1.8 mcy ale co z tego skoro mam 21lat i moi rodzice uwazaja mnie jeszcze za dziecko.. oswiadczyny beda moim najpieknijeszym dniem w moim zyciu ale powiedzenie im o tym mnie zabija... rodzice na mysl ze moge nagle zajsc w ciaze robia z tego dramat.. ciagle mi wmawiaja ze zajde w ciaze... niby relacje mamy ok.. ale to przez to ze rodzice wyszli za maz z wpadki...a ja nie mam zamiaru robic tego co oni chcemy wziasc slub dopiero wtdy kiedy skoncze licencjat czyli za 2lata..
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
![]()
U mnie bylo to samo,też rodzice tak myślą nadal niestety..naprawde nie bó sie reakcji rodziców
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Ja mam troszeczkę inny problem. Przekazanie tej wiadomości będzie kilka dni po zaręczynach. Mamy z Ł dwie opcje do wyboru z czego każde z nas woli inną
![]() ![]() Dodam, że mieszkamy spory kawałek od siebie i następne spotkanie rodziców będzie pewnie w okolicach ślubu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.