![]() |
#61 | ||
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Cytat:
Cytat:
Hosenka w zasadzie odpowiedziała już na pytanie. Właściwie w każdym przypadku wystarczy przynajmniej 1 całe opakowanie. Może recenzja Estelli padła ofiarą w ferworze walki - czasem jest tak, że recenzentka pisze, że używa jakiś kosmetyk od paru dni, a zaraz pod tym "ilość zużytych opakowań - 1". Czasem może mnie to zmylić i moja wredna i złośliwie sceptyczna natura ![]() Na wszelki wypadek w takich razach lepiej pisać "1 całe", żeby ślepawy moderator widział od razu. ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Nie szkodzi, ale wolałam dopytać
![]()
![]() |
![]() |
#63 | ||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem, że moderatorzy mają sporo pracy, ale PW mogłyby pisać dziewczyny, które wyłapują taką "złą" recenzję.
![]() |
![]() |
#65 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Nikt z moderatorów nie ma czasu na to, żeby pisać kilkadziesiąt PW dziennie, bo nie odszedł by od komputera przez całą dobę (ponad 90 zgłoszeń dziennie - z czego połowa tylko jednego Aksalotla ![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez BabciaWeatherwax Czas edycji: 2007-11-19 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo często zanim ktoś wyłapie taką recenzję wymagany okres już minął, recenzentka zdania prawdopodobnie nie zmieniła i wystarczy tylko zmienić czas używania.
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Z tymi 3 tygodniami to trochę śliska sprawa, bo osobiście znam wiele osób, które mówiąc "3 tygodnie" mają na myśli miesiąc. Nie wiem, czy tak fanatycznie należy trzymać się Regulaminu w pewnych przypadkach, gdy recenzja jest OK.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aksalotl ale z Ciebie nieustraszona tropicielka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, ze sie wtrace.
Czy nie uwazacie, dziewczyny, ze moze trzeba by bylo informowac wizazanki o usuwaniu ich recenzji? Spojrzcie tylko na niektore te podane ostatnio : dziewczyny sie naprawde napracowaly i nameczyly, zeby to wszystko opisac, i nie sadzilay, ze ich recenzja zostanie wywalona po 2 tygodniach uzywania (jak dla mnie, jest to wystraczajace, zeby sprawdzic dzialanie toniku na przyklad, no ale nie kloce sie z regulaminem....). Potem nagle znikaja cyferki z ilosci wystawionych komentarzy i trzeba dochodzic gdzie i co kto usunal.... To troche nieposzanowanie cudzej pracy, a przeciez jezeli Wizaz tak dobrze sie kreci, to dlatego ze kazdy przychodzi tu z wlasnej dobrej woli i bezplatnie napedza komentarzami ten serwis... Mozna by taka standardowa wiadomosc wymyslic, a potem tylko "kopiuj" i "wklej", zeby chociaz ktos mial czas zareagowac..... Nie sadzicie....?
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Ale przede wszystkim i poza tym, co napisałam wyżej - Kodeks Recenzenta wystarczająco wyraźnie określa granice czasowe, żeby moderator nie musiał tego robić jeszcze raz (ja traktuję wszystkie Wizażanki, jak bardzo inteligentne kobiety, a nie jak cielęta, którym trzeba jeszcze trzy razy przetłumaczyć to, co mają wypisane przd oczami, żeby zrozumiały - zresztą wszyscy je tu tak tarktujemy - niezgodne z regulaminem zgłoszenia nowych kosmetyków do KWC również sa odrzucane bez powiadamiania zgłaszających o przyczynach odrzucenia). Kiedy przekraczasz prędkość i fotoradar robi Ci zdjęcie nie wymagasz przecież, żeby Cie przedtem o tym poinformował. Ale dobrze - testowo zaproponowałam a-n-k-a, żeby uzupełniła czasy używania kosmetyków w swoich recenzjach. Zobaczymy jaki będzie odzew. Poza tym nie rozumiem, co właściwie oznacza "napedza komentarzami ten serwis"? Chyba chodzi Ci o rzetelne i godne zaufania komentarze? Ilość nie zawsze idzie w parze z jakością (żeby nie powiedzieć - prawie nigdy). A jeśli chodzi o twój komentarz do działalności moderatorów KWC, zawarty w recenzji pilingu Farmony - wystarczy napisać w sposób nie pozostawiajacy wątpliwości, że zostało zużyte 1 całe opakowanie. W poprzedniej recenzji na pewno nie było to tak opisane, skoro wzbudziła wątpliwości u co najmniej 2 osób ![]() ========================= ========================= == Aha! Ja również nie znam nikogo, kto mówiłby "3 tygodnie" mając na myśli miesiąc ("4 tygodnie" owszem, ale na pewno nie trzy).
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2007-11-19 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2007-10-25 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Hm... Ja bym poprosiła recenzentkę, żeby dopisała coś odnośnie do właściwości pielęgnacyjnych.
![]()
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Noor, z całym szacunkiem, ale jeśli pozwolisz na takie komentarze jednej recenzentce, to kolejne będą robić to samo. Poza tym co innego napisać w recenzji ogólną uwagę typu "dziwi mnie, że niektóre recenzentki wskazują na to, że ta odżywka przetłuszcza włosy, bo ja niczego takiego nie zauważyłam" a co innego cytować wypowiedzi innych i pisać uwagi nickami. Albo-albo - albo forum, albo rzetelna recenzja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Szkoda mi trochę tych informacji o o pielęgnacji. To może inaczej: co chcecie? Żeby je usunąć całkowicie (info o komentarze), czy napisać jej PW, żeby tylko zlikwidowała komentarze?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ========== aksalotl czy Ty nie masz sumienia i litości? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
Cytat:
Moja recenzja była treściwa, pełnowartościowa, zawierała wszelkie potrzebne informacje a przez czyjąś nadgorliwość została wywalona. Szkoda, że nie wywalacie bzdur jakiś nastolatek co walą orty, albo piszą jedno zdanie. PS. Następnym razem będę za każdym razem wpisywać: ilość zużytych opakowań- jedno, czas używania- od miesiąca i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
A poza tym regulamin musi zawierać normy abstrakcyjno-generalne. Nie można w nim przecież napisać "recenzję można wystawić po miesiącu stosowania, chyba, że w takim a takim przypadku taka a taka recenzentka uważa, że powinno byc inaczej". ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
A ja mam prośbę do moderatorów- jak widać Pani Aksalotl się wyraźnie nudzi i zgłasza hurtem po 150 recenzji do usunięcia, aby jednak przed ich usunięciem dokładnie wczytali się w owe linki. Większość tekstów nadaje się do pozostawienia, albowiem głównym kryterium zgłaszania recenzji przez panią Aksalotl jest owa magiczna granica " miesiąca" używania. O ile zgodzę się, że faktycznie krem do twarzy trzeba poużywać jakiś czas, aby wystawić recenzję ( chociaż jeżeli po dwóch użyciach krem uczuli i dostaniemy krost, to chyba nie trzeba dalej męczyć opakowania i można napisać, że zostałyśmy uczulone) o tyle w przypadku podkładu, tuszu do rzęs, balsamu do ciała etc nie trzeba używać miesiąca, aby go ocenić. Ważne też jest, aby recenzje były treściwe, wyczerpujące i dobre merytorycznie, no ale jeżeli pani Aksalotl zgłasza poprawną recenzję balsamu do ciała, a kryterium zgloszenia jest to, że recenzentka używała go 3,5 tygodnia a nie 4 ( czyli miesiąc) - to chyba coś jest nie tak. Nie popadajmy w paranoję magicznego miesiąca- bo skończy się to tak, że recenzentki będą wpisywać w recenzję " na odwal się" czas używania- miesiąc, aby nadgorliwa Aksalotl nie podała ich do usunięcia:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Oczywiście, że wywalamy, jesli błędy sprawiają, że recenzja jest nieczytelna lub jesli jest zbyt lakoniczna. Usuwamy też recenzje, które zawierają o wiele więcej, niz jedno zdania, ale wszystkie z nich to "bełkot". To żadne nowum.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2007-10-26 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
No to rzeczywiście lepiej wpisywać na odczepnego- czas uzywania od miesiąca:P
BTW dla mnie o wiele mniej miarodajne są np recenzje perfum, gdzie użykowniczki piszą wprost- " psiknęłam sobie na papierek w perfumerii" " test w Sephorze"- gdzie wiadomo, że z zapachem trzeba pochodzić trochę, aby ocenić. Absurdalne też jest ocenianie- flakonów - wiadomo, że w przypadku perfum ważny jest zapach a nie butelka. Idąc tym tropem można by wprowadzić ocenianie opakowania od balsamów, kremów czy pudrów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#83 | |
Wiedźma
|
Cytat:
A co do opakowań pudrów i kremów - zważ proszę, że recenzentki (ja też) w przypadku szczególnie udanego lub szczególnie nieudanego pojemniczka - biorą go pod uwagę. ![]() W ogóle kwestia oceniania zapachów jako takich jest dość... śliska i nie dziwię się Noor, że podchodzi do niej jak pies do jeża. Jednak pozwolę sobie zadać pytanie (wybacz Noor) o to, czy ta recenzja zawiera jakiekolwiek informacje... ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=188964
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli wyłapiesz takie bezwartościowe i nieregulaminowe recenzje nastolatek i zgłosisz - Redakcja na pewno zajmie się nimi w odpowiedni sposób. Jeśli chodzi o poszanowanie czasu, to chciałabym, żeby Recenzentki szanowały mój czas i by znalezienie rzetelnej opinii nie wiązało się przekopywaniem spamu; przypuszczam, że zgadzasz się ze mną w tej kwestii. Jeżeli regulamin wydaje Ci się zbyt rygorystyczny, zawsze możesz wnieść o jego ulepszenie... Oszustwem nie przysłużysz się Wizażowi, jego czytelnikom, a sama stracisz wiarygodność. Korzystając z okazji, chciałabym prosić, abyś pamiętała o składach INCI w zgłoszeniach. Bardzo mi ich tam brakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Martaa2, myslisz, ze komu zrobisz na zlosc wpisujac nieprawdziwy okres uzytkowania? Moderatorkom KWC? Osobom zglaszajacym niepoprawne recenzje? NIE! Zrobisz na zlosc wszystkim kobietom, ktore z KWC korzystaja.
Sama czesto posilkuje sie recenzjami przy podejmowaniu decyzji o zakupie kosmetykow i stanowczo sobie nie zycze, by ktos oszukiwal w KWC! ![]() Jesli ktos ma ochote koniecznie wystawic recenzje przed wymaganym okresem uzytkowania zawsze moze sobie pisac takie bezuzyteczne bzdury w Damskiej Torebce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
Korzystając z okazji, chciałabym prosić, abyś pamiętała o składach INCI w zgłoszeniach. Bardzo mi ich tam brakuje
![]() Nie ja jedna nie podaję składu w zgłoszeniach, napisz do 80% wizazanek aby go dopisywały. Większość korzysta z opcji " kopiuj" " wklej" po prostu. Jeżeli jesteś taka żądna składu- pofatyguj się do sklepu i sobie sprawdź na opakowaniu:P Sama tak robię:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
[QUOTE=misiapisia;5622228]Martaa2, myslisz, ze komu zrobisz na zlosc wpisujac nieprawdziwy okres uzytkowania? Moderatorkom KWC? Osobom zglaszajacym niepoprawne recenzje? NIE! Zrobisz na zlosc wszystkim kobietom, ktore z KWC korzystaja.
Sama czesto posilkuje sie recenzjami przy podejmowaniu decyzji o zakupie kosmetykow i stanowczo sobie nie zycze, by ktos oszukiwal w KWC! ![]() " Stanowczo sobie nie życzę" DDD- chyba Ci się tony pomyliły, załóż własny KWC wtedy będziesz mogła sobie życzyć albo nie. Ja np nie życzę sobie oceniania flakonów w perfumach i co ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli tobie sie ten regulamin nie podoba, to raczej TY sobie zaloz wlasne KWC i sama sobie ustal regulamin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
BAN stały
|
No to ja przestrzegam regulaminu i wpisuję odpowiednie okresy użytkowania kosmetyków. Jesteś w stanie sprawdzić, czy używałam go przez miesiąc czy przez tydzień ? Nie. Więc o co chodzi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.