W czym widać dno? Czyli czy lubicie zużywać perfumy? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-27, 01:08   #61
your Angel
czyli Endżi

Dot.: W czym widać dno? Czyli czy lubicie zużywać perfumy?

No dobra - specjalnie dla Was go sobie zainstaluję Chociaż mnie on się nie za bardzo podoba i nie odpowiada stanowi aktualnemu

Uwaga... awatar ze specjalną dedykacją dla Prosiaczka i Czarownicy... Ale tylko na jeden dzień, bo okropny jest (Kiedy miałam go ostatnio to dostałam wiadomość na gadu od kolezanki z wizażu, że przypominam jej taka jedną sukowatą bohaterkę z jakiegoś serialu amerykańskiego )

No, a w temacie - to ja chyba z miłości do moich perfum muszę je jakoś pooddawać

Nie lubię zużywania perfum
Stary 2007-12-27, 01:10   #62
Lea93
Zadomowienie

jest prześliczny

wątek wymiankowy.
Lea93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 06:23   #63
_Adelajda_
Rozeznanie

śliczny awatarek
ciesze sie ze sie na niego załapałam
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 10:07   #64
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Też nie lubię kiedy kończy się jakiś flakon, chyba że mam jego zapas. Wtedy jakoś łatwiej zużyć ostatnie krople, postawić nowy flakon w ich miejsce.
Wcześniej gdy miałam 4-5 flakonów z niskiej/średniej półki lubiłam je zużywać, wyrzucać. Czy to Puma Women, Flowing, Oriflame Freya poszły dość szybko, Puma Woman pojawiła się ponownie, potem postała, wyfrunęła i nie tęsknię.

Końcówki obecnie mam Angel Innocent, ale ten ubytek mnie nie martwi, bo w zapasie 75ml
Klasyczna Gabriela Sabatini też poniżej połowy z 30ml, jednak nie używam jej wcale, ma już lata, raczej z sentymentu ją trzymam.
Mniej niż połowę mam Ungaro Apparition, ostatnio jednak nie używam, raczej nie z obawy o dostrzeżenie dna, nie mam na nią ochoty.

W większości kilkanaście ml jest w flakonach które zawitały do mnie jako używki, tak jest z Desnuda (uściski dla przemiłej Wizażanki), L de LL, Flowerbomb EDP, okazuje się że takie pojemności są u mnie i tak długo.

Zużywałam do tej pory w większości używki właśnie, oprócz wymienionych wcześniej Pumy, Freya.
Od czasu rozmnożenia flakonów poszły używane Noa EDT (mam jeszcze odlewkę kupioną po skończeniu flakonu), dwa używane Innocent z 75ml, oraz jedna różdżka Innocent z minimalnym ubytkiem.

Flakony zostawiam, wcześniej przy mniejszej liczbie flakonów wyrzucałam je.
Zostawiam też kartoniki, lubię je zbierać, co prawda zajmują trochę miejsca, ale nie umiem ich wyrzucać
Przy ponad 20 flakonach ciężko mi zużywać perfumy, chyba że mam zapas tak jak w przypadku Innocent, które uwielbiam, reszta ubywa powoli.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 15:38   #65
czarnaorchidea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No dobra - specjalnie dla Was go sobie zainstaluję Chociaż mnie on się nie za bardzo podoba i nie odpowiada stanowi aktualnemu

Uwaga... awatar ze specjalną dedykacją dla Prosiaczka i Czarownicy... Ale tylko na jeden dzień, bo okropny jest (Kiedy miałam go ostatnio to dostałam wiadomość na gadu od kolezanki z wizażu, że przypominam jej taka jedną sukowatą bohaterkę z jakiegoś serialu amerykańskiego )

No, a w temacie - to ja chyba z miłości do moich perfum muszę je jakoś pooddawać

Nie lubię zużywania perfum
Awatar jest śliczny, taki ... niewinny Sama słodycz, prawdziwy Aniołek z Ciebie

czarnaorchidea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 18:39   #66
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Luuubię zużywać oglądać coraz to niższy poziom płynu we flakonie, wtedy wiem, że zapach żyje (na mnie).
Puste butelki zawsze wyrzucałam, bez perfum w środku to tylko mniej lub bardziej udane kawałki szkła... i nic poza tym.
Stary 2007-12-27, 22:39   #67
your Angel
czyli Endżi

Dziewczyny, (już te winne dobrze wiedzą, że to do nich mówię ) - bardzo Was proszę o zaprzestanie urządzania scen
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-27, 22:48   #68
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Luuubię zużywać oglądać coraz to niższy poziom płynu we flakonie, wtedy wiem, że zapach żyje (na mnie).
Puste butelki zawsze wyrzucałam, bez perfum w środku to tylko mniej lub bardziej udane kawałki szkła... i nic poza tym.
Mogę się pod tym podpisać
Też lubię zużywać perfumy, bo widzę wtedy, że ich istnienie na mojej pólce ma sens . Że je po prostu lubię.

Hmmm... lubię zużywać bo je lubię czy też lubię je bo lubie zużywać?

Wyrzucać "po" też lubię . To dla mnie taka kropka nad "i" aktu wykończenia czegoś. Poza tym niecierpię chomikować czegokolwiek...
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 23:09   #69
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
(Siostra np 18 - wszystkie w prezencie ode mnie )
Hihi, też chciałabym mieć taką siostrę

Ja lubię mieć małe pojemności - szczególnie na początku przygody z zapachem - ideałem dla mnie byłyby 15 mililitrowe buteleczki. A jeśli dalej kocham - wtedy większe.
No i tu dochodzę do tematu - jako, że 15 rzadko występują, to mam większe. I bardzo często nie mogę dojść do ich końca, bo wcześniej mi się przestają podobać. I wtedy najczęściej idą w inne ręce.
Chyba, że coś mi się niezwykle podoba nadal - wtedy szykuję kolejną butelkę, a używaną obecnie wykańczam.

Buteleczki automatycznie ode mnie wędrują z końcówką zapachu, ale jeśli coś zużyłam, to w kosz (wraz z kartonikiem).

Ale patrząc z perspektywy - na początku nie przeszkadza mi zużywanie (kocham zapach, więc się zużywa - po prostu, jak napisała Maja - to ich sens istnienia na mojej półce), ale jeśli już jest końcówka, a nie zamierzam kupić kolejnej butelki (ani oddać) to też jakoś mam tak, że ten 1-2 ml zostają na dole, jakby automatycznie - "na przyszłość". Choć najczęściej ona nie bardzo następuje i po roku, czasem dwóch wykańczam, żeby się nie zepsuło - upewniając się wówczas, że kolejnego razu nie chcę...

Brak kartonika przeszkadza mi znacznie bardziej niż korka, ale to raczej dlatego, że od pewnego czasu staram się trzymać moje skarby w kartonikach - żeby ochronić je dodatkowo przed światłem. Natomiast nie musi to być śliczny kartonik - testerowy mi wystarcza
Ta akceptacja bezkorkowców to może pokłosie mojej wielkiej, choć minionej miłości do CK One, który nie posiada korka - a właściwie daje wybór - korek lub atomizer
Stary 2007-12-28, 16:01   #70
kitty1709
Rozeznanie

GG do kitty1709

Jak widać, jedne z Nas wyrzucają puste flakoniki, a drugie z sentymentu zatrzymują flakonik + kilka kropel na dnie .. .. i ja należę właśnie do tych drugich ;D

my clothes .
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271377
kitty1709 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 20:26   #71
Murszafka
To ja :)

Podbijam wątek
U mnie jest różnie, są zapachy, które staram się wykończyć jak najszybciej, żeby się ich pozbyć -tak było z Love in Paris np, a mam też takie, kiedy gdy zobaczę, że wyszła połowa, wpadam w nerwowy zakupoholizm...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 20:42   #72
Ata77
Zakorzenienie

Wysączam ostatnią kroplę do dna,wyrzucam zbędne szkło,kupuję kolejny flakon Cenię przestrzeń

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 21:46   #73
martwa papuga
Zakorzenienie

Wysączam bez problemów wszystko, co nie jest trudne do zdobycia / wycofane / bardzo drogie.

Na wykończeniu mam Dune Sun, Dolce Vitę, Theoremę, sporo odlewek - tak, lżej mi na duszy, że lista posiadanych trochę się skurczy. Jak zatęsknię, to sobie kupię nowe, a co.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 21:54   #74
rawita
Zakorzenienie

Ja od jakiegoś czasu wpadam w prawdziwą panikę, gdy coś mi się kończy. Trochę wiąże się to z tym, że mój zbiór wyewoluował niestety w stronę w przeważającej części trudno dostępną, bądź drogą. Poza tym ostały się w nim perfumy bez których nie mogę się obejść i które mi się raczej nie znudzą. Gdy w jakimś flakonie widać dno, wiem, że muszę go odkupić. Pamiętam, jakie męki cierpiałam w wakacje, gdy wypsikiwałam ostatnie krople Let Me Play The Lion, a jeszcze nie miałam nowego egzemplarza. A gdy się Kyoto kończyło w zimie. Oj, to był prawdziwy kryzys
rawita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 22:00   #75
Viollet87
Zakorzenienie

To zależy od stopnia "lubialności" danych perfum kiedy już blisko dna, to paradoksalnie im bardziej dany zapach lubię tym rzadziej używam a ostatnie mililitry zostawiam na szczególne okazje. W każdym razie flakony kończę, nie zdarzyło mi się kupić perfum które w trakcie używania by mi się znudziły (a dodam że zazwyczaj kupuję największe dostępne pojemności)

Obecnie najbliżej końca jest Euphoria edp (100 ml, zużyłam z przyjemnością). Następna w kolejności Coco Mademoiselle. Później Diamonds (połowa setki), Diamonds Intense, Ode a l`amour i Signature od V.Beckham. A dziś kliknęłam setkę Flowerbomb edt i mam chętkę na więcej zakupów...
acha i mam jeszcze kilkanaście próbeczek / niewielkich odlewek... co dziwne to je najciężej mi się zużywa. Może właśnie z obawy że za szybko się skończą?

Jak chodzi o puste flakoniki - generalnie wyrzucam. Zostawiam tylko te, w których czuć jeszcze zapach niegdyś będących tam perfum tak żebym mogła w każdej chwili go sobie przypomnieć i ewentualnie zdecydować się na ponowny zakup

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 22:00   #76
skarbiatko
Zakorzenienie

to co mniej mi się podoba zuzywam szybko a to co trudne do zdobycia oszczędnie...baaardzo oszczędnie

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 09:34   #77
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia

Bardzo ciekawy wątek.
Nie mam takich problemów, żeby zostawiać ost. mililitry na dnie buteleczki przed strachem, że zaraz mi się wykończą. Często kupuje duże pojemności ( i choć zawsze wydaje mi się na początku, że będe żałowałą kiedy mi się już skonczą na końcówce nigdy tak nie mam) i te zapachy poprostu już mi sie nudzą. Wiem, że zawsze moge kupić flakon tych samych perfum ( co jeszcze mi sie nie zdażyło) i bez wyrzutów sumienia wyrzucam nawet te najpiękniejsze flakoniki perfum. Nie lubię kiedy tak na dnie ślęcza te ost mililitry, denerwuje mnie to i powiedziałąbym nawet że dopada mnie mania jak najszybszego wykończania tych resztek.
Co prawda jak na arzie nie zapowiada się na krótki żywot jakichkolwiek perfum ale myślę ze na początku przyszłego roku padnie na Gabrielle sabatini latin dance.
zawsze ogarnia mnie taka ardość, bo wiem że włąśnie zrobiłam miejsce na nowe perfumy i bez wyrzutów sumienia je sobie kupuje.

Oszczędzam na PERFUMY!!
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 11:45   #78
prowokatorka
Zadomowienie

Bardzo się boję tej świadomości że skończą mi sie kiedyś moje ukochane perfumy.Więc dawkuję sobie bardzo oszczędnie ,a w między czasie dokupuję zapas

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 19:38   #79
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Jestem dziwnym człowiekiem
Kiedy kupuję nowy zapach i bardzo się nim cieszę przez pierwsze dni, to radośnie się nim zlewam i tak to trwa aż ubędzie jakieś 10 ml i to niezależnie, czy flacha ma 30 czy 100 ml (piętnastek nie toleruję). Wtedy włącza się czerwona lampka, że perfumy 'zaraz' się skończą, jeśli będę je zużywac w takim tempie. Tak więc wracam do starszych, mniej lubianych zapachów i po zużyciu do połowy włącza się jeszcze czerwieńsza lampka i praktycznie przestaję używac. Moje dziwactwo polega na tym, że nie lubię kupowac drugiej butelki tego samego zapachu, chocby był to zapach najulubieńszy. Bo ile razy kupiłam butlę numer 2, to przestawałam lubic zapach. Dlatego też oszczędzam perfumy. Niektóre butelki pewnie mnie przeżyją
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 12:40   #80
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

ja chyba lubiętych ukochanych zawsze mam zapas, więc jakoś nie szkoda(a poza tym po to je mam żeby używać)
jeśli zapach trudno dostępny (jak np OI) to trochę mi skóra cierpnie jak widzę ubytek, ale nic to zawsze może pojawić się nowa miłość zapachowa(jak odkryte niedawno HP)
puste flaszeczki stawiam w łazienkach, albo w sypialni i tak sobie chwilę jeszcze pachną, potem zabiera je córcia (ale większość flaszek napełnialnych "odpachniam" i napełniam czymś innym, np lusterko Muglera lub jego 25ml Aniołki)
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości