![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Savoir vivre - palenie w domu
O swoje zdrowie martwię się sama ,nie potrzeba mi niani.Ale jeśli ktoś pali ,to wie ,że na imprezie ,szczególnie alkoholowej ,chce się bardziej palić.A z tymi sąsiadami to już całkowicie nie wiem o co jej chodziło??Chciała udawać świętą czy cu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie sasiedzi urzadzili palarnie na korytarzu (bo po sobie maja smrodzic w domu). smrod nie raz wlatuje mi do mieszkania przez zamkniete drzwi nie mowic juz o tym jak wychodze a akurat ktos zadymia. ochyda jak ktos chce palic to niech sie zamknie we wlasnym mieszkaniu, byle szczelnym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
zawsze moge zrobic jedno i drugie
![]() ![]()
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nikt Ci tu nie szuka niani. Spokojnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
eee. to nie-palenie jest 'szpanowaniem' świętością? kurczę, dobrze wiedzieć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Czujnik to dobry pomysł taki głośno dzwoniący najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chciała pokazać jaka to z niej grzeczna sąsiadka,tylko ,że na poprzedniej imprezie jeden z jej gości zwymiotował jej sąsiadce na płot. I u niej sa takie imprezy zawsze ,że ohoho , a tu nagle mi mówi ,że nie mogę wyjść i zapalić bo co sąsiady pomyślą.No to chyba cos tu nie halo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym odmówiła Tobie zapalenia paierosa, a nie podanie insuliny czy surowicy przeciw ugryzieniu żmii. Za to ja dopatruję się braku kultury w Twoich wypowiedziach o koleżance, strasznie dużo w nich cynizmu... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Nie pomyślałaś, że może po poprzedniej imprezie koleżanka miała nieprzyjemności? Może ktoś kazał jej sprzątnąć te wymiociny?
Poza tym odmówiła Tobie zapalenia paierosa, a nie podanie insuliny czy surowicy przeciw ugryzieniu żmii. Za to ja dopatruję się braku kultury w Twoich wypowiedziach o koleżance, strasznie dużo w nich cynizmu... ![]() Gdyby miała nieprzyjemności,to ja bym o tym wiedziała,to po pierwsze,a po drugie to gdyby miała jakieś nieprzyjemności to chyba nie robiłaby imprezy za imprezą?? Porównujesz zapalenie papierosa do podania insuliny? To porównaj sobie sprzątnięcie peta i wymiocin. A po za tym to kto ci powiedział ,że nie gaszę petów i nie wyrzucam ich do kosza,jestem bardzo ciekawa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() BTWPrzy jej domu stoi kosz więc czemu miałabym nie wyrzucić tam papierosa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Dobry temat... Chodź sama popalam
![]() U mnie pali tylko tata i raczej tylko w kuchni, choć często gęsto spaceruje z papierosem po całym mieszkaniu... ![]() Uważam że w pomieszczeniach palić nie wolno!!! chyba że wszyscy domownicy palą. Najgorzej jak usiądzie z 5 osób i każdy ma fajkie w gębie... Okropieństwo! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Odgrzebuję stary wątek.
Akurat w tym przypadku.... wszystkie wy i autorka wątku się mylicie. http://www.savoir-vivre.com.pl/?obow...ec-palaczy,514 Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
Palący pewnie w to nie wierzą (sama nie wierzyłam), ale po rzuceniu palenia myślenie zmienia się o 180 stopni, po prostu inny człowiek, inny mózg wręcz. Dziwię się teraz swojej głupocie (paliłam ok. 17 lat). Teraz się wstydzę palenia w różnych dziwnych miejscach i śmierdzenia ludziom papierosami (nawet na balkonie). Tylko mówię o całkowitym rzuceniu, a nie że od czasu do czasu popalanie.
Nie, uważam że gospodarz nie musi godzić się na to, aby ktoś mu kopcił w domu. W ostateczności balkon, klatka schodowa nigdy w życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ja nienawidzę jak ludzie palą w pomieszczeniu. Uważam, że jak ktoś sobie nie życzy aby w ich domu palić to powinno się to uszanować. Wszystko potem tak śmierdzi dymem, że nie da się oddychać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
A co powiecie o e-papierosach?
Słyszałam różne opinie: jedni mówią, że to tyko para wodna, a drudzy, że w parze jest nikotyna. Nie potrafię zweryfikować szkodliwości biernego e-palenia, może ktoś się orientuje w tej kwestii? W moim mieście trwa aktualnie debata nad wprowadzeniem zakazu palenia e-papierosów w pojazdach komunikacji miejskiej. A raz widziałam mężczyznę palącego e-papierosa na korytarzu w sądzie, moim zdaniem, to jednak nie wypada..
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Jako osoba niepaląca jestem bardzo wyczulona na smród papierosów. Chciałabym tylko zwrócić uwagę tym, którzy pozwalają swoim gościom palić na klatce/ balkonie, że jest to strasznie uciążliwe dla ich sąsiadów
![]() Kiedy ja mam otwarty balkon i sąsiedzie mieszkający pode mną wygonią palących gości na balkon to cały ten smród jest wyczuwalny u mnie w mieszkaniu. Moim zdaniem jeśli ktoś pali a jest w gościach, to powinien się powstrzymać. Na szczęście mam gości, którzy potrafią się dostosować do tego. wika82 u mnie na uczelni dwie dziewczyny palą e-papierosa na korytarzach w budynku ![]() odsyłam do artykułu o szkodliwości: http://www.dziennikpolski24.pl/pl/ak...nas-truje.html "E-papierosy są groźniejsze, bo w wydychanym dymie są o wiele mniejsze cząsteczki niż w dymie z tradycyjnego papierosa. Jest tam nikotyna, która przenika głęboko do organizmu i trwale uzależnia. Dym z e-papierosa jest mniej widoczny, ale właśnie za sprawą wielkości drobin. A substancji szkodliwych zawartych w nim, np. smakowych, które przy podgrzaniu są szkodliwe, jest podobnie dużo jak w tradycyjnych wyrobach tytoniowych "
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Pozostaje kwestia palenia w miejscach publicznych. - Nie powinno się tego robić nigdzie. Paląc e-papierosa tak samo zmuszamy innych do wdychania naszego dymu. Tym samym pochłaniają nikotynę i stają się biernymi palaczami - nie pozostawia złudzień dr Rafał Babiak." O właśnie..
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
Wiele osób zachwyciło się e-papierosami i nie wiedzą, że to tak naprawdę nie może być obojętne dla organizmu (nic, co przyjmujemy w jakichś większych ilościach nie jest; nawet zielona herbata może szkodzić). Niepalący również nie wiedzą, więc nie zabraniają "e-palaczom", nie zwracają im uwagi. No bo skoro to tylko para wodna. Dopiero za jakiś czas wzrośnie świadomość i przyjdzie zrozumienie, że nie, to nie tylko para wodna i nie, to nie jest takie obojętne dla organizmu i otoczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
u mnie wolno palić, bo sama palę. kiedy jednak zjawiam się u kogoś, kto nie pali, to oczywiście nie jaram mu w domu, skoro sobie tego nie życzy.
![]()
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi e-papieros nie przeszkadza o ile nie znajduje się z palącym w jakimś małym pomieszczeniu typu winda, autobus, zatłoczony pokój. Natomiast nie mam nic przeciwko aby ktoś sobie puścił takiego dymka np w ogromnym centrum handlowym. Chociaż znając życie i tak pewnie tego w końcu zabronią.
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
sama palę (bywa, że fajkę za fajką), ale w życiu nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić to w czyimś mieszkaniu.
![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
serio, nawet e+papierosy wam przeszkadzają? Mam wrażenie że narzekacie żeby narzekać już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"W większości miejsc, gdzie odbywają się przyjęcia (hotele, restauracje, budynki ambasad, ministerstwa, parlamenty), nie można w ogóle palić ze względu na obowiązujące przepisy, a tam, gdzie teoretycznie wolno (rezydencje, domy prywatne), często sami gospodarze nie tolerują dymu i palaczy. W gruncie rzeczy palić można tylko wtedy, gdy spełnione są trzy warunki: przepisy nie zabraniają palenia w danym miejscu, gospodarze występują z taką propozycją i pozostali uczestnicy spotkania wyrażą zgodę. Pamiętajmy, iż powinniśmy czekać na ewentualną inicjatywę gospodarza w tej kwestii, bo nastały takie czasy, że zapytanie: czy i ewentualnie gdzie można zapalić, jest w stanie wprawić gospodarza w zakłopotanie, a tego przecież nie powinniśmy robić."
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.