|
|
#61 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: W czerni do ślubu??
Cytat:
Masz oczywiście rację, że najważniejsze jest wiedzieć, czego się chce, w czym się będziemy czuły dobrze, a w czym źle i nie przebierać się, tylko dlatego, że coś tam wypada (na przykład mieć białą suknię, czy welon). O to chyba w tym wszystkim chodzi. Widziałam Twój reportaż ślubny na wątku który założyłaś i przyznaję szczerze, że jeśli kiedykolwiek zazdrościłam komuś absolutnie zachwycających zdjęć (nie mówiąc już o olśniewającej urodzie) to Tobie. Naprawdę, widząc te piękne zdjęcia, chwile tak umiejętnie zatrzymane w kadrze - dopiero wtedy zorientowałam się, że nie zrobienie takiego reportażu było największym błędem, jaki popełniłam w dniu swojego ślubu. My nie pojechaliśmy nawet do fotografa na sesję. Szkoda. Teraz to wiem. Jeszcze raz gratuluję Ci... wszystkiego: urody, gustu, sukni, wyboru fotografa i cudnych pamiątek. Życzę Ci, żebyś przez wszystkie następne lata była tak samo szczęśliwa, jak owego pierwszego dnia (albo bardziej, bo da się, uwierz mi). Najmocniej przepraszam za OT. Ale kiecki dorzucam, żeby wątek nie stał się jednym wielki offtopem. Pierwsza jest biało czarna i jest to do tego mały rysunek (sorry) ale sam pomysł wydał mi się ciekawy. I ładny.
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath dziękuję za taaaakie komplementy
i życzenia - bardzo mi miło![]() Jeśli chodzi o nasz fotoreportaż to rodzice byli przeciwny " a po co?, a tak drogo, a przecierz ktoś pstryknie wam zdjęcie, a dlaczego nie w studiu itp" ostatnia suknia którą wkleiłaś - dla mnie bomba ( oczywiście jako suknia balowa)
|
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też uważam że w sukni ma się czuć dobrze przede wszystkim panna młoda. Poza tym patrząc na twoje zdjęcie, czytając Twoje komentarze jakoś dziwnie byłoby mi Sabath wyobrazić sobie w białej sukni.
Moja sukienka będzie biała. Zamawiając ją patrzyłam głównie na wygodę,góre zrobiłam po swojemu-dekolt w kształcie połowy cząsteczki benzenu W końcu pani chemik za mąż wychodzi.Czarna suknia Sabath była elegancka, nieprzeładowana a i ja patrząc na tiulowe "piękności", krzyczące bezy wybrałabym po stokroć taką właśniesuknię. Bo muszę przyznać że to nie kolor świadczy o tym czy kiecka mi się podoba czy nie. |
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
Sabbath, wyglądałaś cudownie. Jesteś moją chodzącą inspiracją, bo uwielbiam czarny kolor i mam nadzieję, że w przyszłości starczy mi na tyle odwagi, żeby na swoim ślubie wyglądać pięknie i tak jak naprawdę chcę, a nie jak doradzają ciotki, babcie i katalogi z sukniami.
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że nie było
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Ja co prawda do ślubu mialam ecru sukienkę, ale moja znajoma była cała w czerwieni a pan młody w czerni, efekt był zabójczy, a opinie totalnie skrajne, ale jak dla mnie to była to bardzo efektowna i oryginalna ślubna kreacja.
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koleżanka Sabbath tak się przejęła, że przeszukała wszystkie wątki z moim udziałem. Myślę, że na tym należy poprzestać bo nie chcę jej zamęczać. Taki żarcik oczywiście ...Sabbath peace
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Ja kiedyś marzyłam o czarnej sukni do ślubu, ale doszłam do wniosku, że do kościoła za bardzo nie wypada. Ale gdybym szła do cywilnego założyłabym jedną z tych:
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym miała więcej odwagi na pewno nie przejęłabym się zdaniem innych a już napewno nie zdaniem księdza
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam kilka czarnych propozycji
:
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
i cd.
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
W sierpniu biorę ślub w jednej z sukien zamieszczonych na samym początku wątku. Połączenie perłowego z czernią. Mój ojciec jak zobaczył pierwsza suknię ( rożną od tej, w której w końcu do ślubu się udam) białą, w hiszpańskim stylu, z czarnym haftem, powiedział "ta i żadna inna".
Mama TŻeta pomagała w wyborze sukienki. Zachwycona sukienką, którą w końcu wybrałam. Inni (koleżnki, jakaś pojedyncza ciotka) twierdzili, że sukienka jest "mało ślubna", co uznałam w zasadzie za komplement znając ich wyobrażenie dot. takiej kreacji. Poza tym: nie udało mi się przeforsować tytanowych obrączek, ale stanęło na moim 2 wyborze, czyli 6mm z białego złota. Ślub będzie mieszany, nie jestem katoliczką, nawet ksiądz nie robił problemów, żeby np. chcieć mnie nawracać. A ojciec narzeczonego nawet dziękował, że się na kościelny zdecydowaliśmy. Welonu nie będzie. Buty będą płaskie. A na weselu i tak się wszyscy będą dobrze bawić. ![]() A to sukienki, o których wspominałam: pierwsza, to ta, którą ukochał sobie mój ojciec, druga - w której wystąpię na ślubie. |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
wow pepitko fantastyczna!
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
A to się bardzo cieszę
Poza tym w stu porcentach podpisuję sie pod tym, co na temat Twojej relacji ze ślubu pisała Sabbath. Też ją podglądałam i byłam zachwycona
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Wiedźma
|
Trzecia suknie jest bardzo zwyczajna.
Piąta piękna. No i szkocko - gotycka para. REWELACYJNA! Cytat:
Nie wiem czy "mało ślubna". Jak w niej wystąpisz będzie ślubna do ostatniego centymetra uroczej szarfy. ![]() Jak dla mnie - absolutna rewelacja!
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję najuprzejmiej jak potrafię za komentarz do wybrandej przeze mnie sukni. Miło usłyszeć, że znajduje uznanie u innych bo rzeczywiście jest dość nietypowa... Jeszcze tylko żeby na mnie prezentowała się nie gorzej niż na zdjęciu. Będzie szyta, więc się martwię o końcowy efekt. Ehh... poczekamy, zobaczymyA ta szkocka para bezbłędna |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1211925923
Kocham ten model! Wie może któraś z Was, jaki to model z firmy Lilea?
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Ja przy tej obśliniłam monitor:P. Tylko ta kwiatowa aplikacja moim zdaniem zbędna sam gorset i ten cudowny tiulowy dół. Ehhh piękna
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1210841733 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
Czerń, czemu nie
Ja jeszcze nie jestem do końca zdecydowana na kolor mojej sukni ale NAPEWNO nie będzie to biel
|
|
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
cd.
|
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnia porcja, połączenia czerni z bielą
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
i ja dorzucę trochę propozycji
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, że pierwsza jest prześliczna
|
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
Może wyjdzie ze mnie stara baba z zabobnami. Nie idzie się do ślubu w czerni, nikomu z gości nie powinno też przyjśc do głowy przyjść w żałobie.
To ma być radosny dzień, a nie pogrzeb stanu cywilnego z wolny na zamężny/zonaty
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Najwidoczniej Panny Młode wybierające czarne suknie ślubne nie kierują się w życiu przesądami i wybierają ten kolor, w którym czują się najlepiej, aniżeli miałyby ubierać tradycyjną białą kieckę i się sztucznie uśmiechać, że wszystko jest w porządku, a one czują się wyśmienicie. Ja te Panny poniekąd rozumiem, choć sama w takiej nie będę ślubować.
![]() Co do gości ubierających czarne suknie, tu nie widzę żadnego powodu, aby takich kiecek nie ubierać. Sama wielokrotnie miałam na ślubie taką suknię z dodatkami ją rozjaśniającymi, do tego jaśniejszy żakiecik i było ok. Raz tak byłam ubrana jako świadkowa. Czy przyniosłam komuś pecha? Mojej siostrze 5 lat po ślubie wiedzie się lepiej niż dobrze.
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Bardziej serce by mi się łamało, gdybym dowiedziała się, że jakąś pannę młodą przymuszono do pójścia w bieli, niżby wystąpiła w kreacji a'la nestorka rodu Adamsów, jeśli tylko w ten sposób mogłaby i chciała podkreślić wyjątkowość dnia ślubu. Ja mam wielki szacunek dla ludzi hołdującym tradycji, ale dla niej samej tylko o tyle o ile jest ona spójna z moimi poglądami. Tradycja zawierania małżeństw jest tylko o kilkaset lat starsza od tradycyjnej białej kiecki. Kiedyś kobiety szły do ołtarza w czarnych sukniach z białym kołnierzykiem pod szyją - bo taka była tradycja.
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale uważam, że w ten jedzień dzień można odstapić jeśli ktoś ma żałobe na rzecz brązów, ciemnych zieleni. CZern w okresie załoby bardzo dobija. Nie jestem aż taka ograniczoną tradycjanolistka, że suknia musi być biała. Po prostu nie wyobrażam sobie jedynie czerni. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.