Ile wydajecie na jedzenie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-18, 12:43   #61
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Ile wydajecie na jedzenie?

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
No to proszę bardzo - serek wiejski to w większości sklepów 2-2,5zł, czyli na dwie osoby wychodzi 5zł za sam serek, to tego np. grahamka - po 0,6zł za sztukę (1,2zł) i pół pomidora (ok.2zł)... uważasz, że to duzo? Bo do tego pijamy herbatę, zazwyczaj Liptona...
Pół pomidora: 2 złote? to ile kosztuje kilogram?, wychodzi na to, że pomidory są droższe od kawioru .

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Co do jedzenia drożdżówek na śniadanie to nie jestem taka pewna, że nie jest to zdrowe. Francuzi są tego dowodem. Na śniadanie jadają croisanty + kawa, a są jednym z najlepeij żywiących się naradów na świecie. Najlepiej - najzdrowiej.
Dokładnie jest, jak mówisz. Zresztą, w Hiszpanii jada się identycznie: śniadanie 'na słodko', a nie od dziś wiadomo, że śródziemnomorski sposób odżywiania jest jednym z najzdrowszych .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 12:49   #62
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Pół pomidora: 2 złote? to ile kosztuje kilogram?, wychodzi na to, że pomidory są droższe od kawioru .
Po pół pomidora do serka, więc jeden pomidor na dwie osoby.

W warzywniakach koło mojego domu pomidory kosztują obecnie ok. 6-7zł. Na kilogram wchodzą srednio 3-4sztuki, więc wychodziłoby mi jednak, że cena pomidora to około 2zł? Chyba, że cos źle licze?

I tylko proszę, nie wysyłaj mnie do marketów po tansze pomidory

edit:
ogórki tez bodajże po 6,99 kupowałam.
A jedna sałata lodowa, która idzie na 3razy to ok. 2,5...
Stary 2008-04-18, 13:00   #63
Fresa
Zakorzenienie

Ale mnie nie interesuje, kto gdzie zakupy robi... bardziej mnie zastanawia, ile trzeba miesięcznie zarobić, żeby utrzymać się na dobrym poziomie: nie odmawiać sobie nie tylko podstawowych artykułów, ale i pozwalać sobie na kaprysy.
I to nie jest pytanie do Ciebie, tylko głośno myślę, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, że idę do sklepu i na widok ptasiego mleczka, mogę się tylko oblizać, a przecież, z tego, co się orientuję, w Polsce aż takich kokosów się nie zarabia, hm... (zresztą nawet ten wątek mnie zaciekawił, czy wydając na jedzenie miesięcznie 200 złotych, można bez skrupułów wrzucić do koszyka, czego tylko dusza zapragnie).

Stary 2008-04-18, 13:04   #64
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie nie interesuje, kto gdzie zakupy robi... bardziej mnie zastanawia, ile trzeba miesięcznie zarobić, żeby utrzymać się na dobrym poziomie: nie odmawiać sobie nie tylko podstawowych artykułów, ale i pozwalać sobie na kaprysy.
I to nie jest pytanie do Ciebie, tylko głośno myślę, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, że idę do sklepu i na widok ptasiego mleczka, mogę się tylko oblizać, a przecież, z tego, co się orientuję, w Polsce aż takich kokosów się nie zarabia, hm... (zresztą nawet ten wątek mnie zaciekawił, czy wydając na jedzenie miesięcznie 200 złotych, można bez skrupułów wrzucić do koszyka, czego tylko dusza zapragnie).
Wiesz Freso, też się nad tym kiedyś zastanawiałam z moim TŻ. Ja z moim TŻ zarabiamy sporo powyżej średniej krajowej i nie mamy tego problemu ale wyobraź sobie co, jeśli ktoś zarabia minimalną krajowa i ma rodzinę na utrzymaniu? Naprawdę współczuję takim osobom bo wiem, że nie mają lekko.

Ale to taki offtop.

Zapomniałam o Hiszpanach. Ich sniadanie to faktycznie też na słodko.
Stary 2008-04-18, 13:07   #65
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
wydaję mi się że na taki sposób odżywiania się o jakim ty głośno myślisz,na moje oko jakieś 2-3 tysiaki.
z tym że dla mnie kaprys to prawdziwy "kaprys"

moi znajomi,na swoją dwójke wydają miesięcznie 50-60 złoty.
tak mówili.
ale jak??

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 13:08   #66
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Po obliczeniu wszytkiego, ogólnier wychodzi mi 1000zł miesięcznie na jedzenie dla mnie i Męża, ale kupując ser kupujemy ten, który lubimy, a nie ten najtańszy, tuńczyka w puszce, którego lubię za 5zł, a nie tego no name za 2zł, który smakuje jak papier...

edit:Alkoholu itd nie wliczam, zresztą zachcianek typu - dziś jemy krewetki i chomara tez nie...
Cytat:
I to nie jest pytanie do Ciebie, tylko głośno myślę, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, że idę do sklepu i na widok ptasiego mleczka, mogę się tylko oblizać, a przecież, z tego, co się orientuję, w Polsce aż takich kokosów się nie zarabia, hm...
Ale co dla kogo oznaczają kokosy? Dla jednego 5000brutto to są "ochłapy i grosze, za które robic nie będzie", a dla innego pensja, o której może tylko marzyc i nigdy w życiu takiej dostawac nie będzie... w Polsce, bo znam osobiście i jeden typ osób i drugi...
Cytat:
(zresztą nawet ten wątek mnie zaciekawił, czy wydając na jedzenie miesięcznie 200 złotych, można bez skrupułów wrzucić do koszyka, czego tylko dusza zapragnie).
Licząc 200zl miesięcznie wychodzi ok. 6.5zł dziennie - a tu jedna Pani napisała, że tyle wydaje i pozwala sobie na hamburgera - w McDonaldzie taki mały u mnie kosztuje 2zł, ale taki w barze, z sałatką, dużą bułką i sosami kosztuje 4-6zł... więc może jestem przyzwyczajona do tego jak jem i rozpuszczona przez fakt, iż mogę kupic to, na co mam ochotę, ale ciężko mi to sobie wyobrazić i tyle, ale wynika to tylko z faktu, że sama nie mam problemów finansowych, a wiem, że niektórzy owszem, mają... I za 600zł musza utrzymac rodzinę.
Stary 2008-04-18, 13:37   #67
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
(zresztą nawet ten wątek mnie zaciekawił, czy wydając na jedzenie miesięcznie 200 złotych, można bez skrupułów wrzucić do koszyka, czego tylko dusza zapragnie).
Dla mnie to jest "retoryczne" zastanawianie sie. Oczywiscie ze nie. To Twoje ulubione ptasie melczko kosztuje chyba z 15zl, a za to mozna przezyc caly dzien. Nawet mi, wzglednie nie oszczedzajacej szkoda na takie rzeczy, no chyba ze bym uwielbiala jakos strasznie
A co do croissantow to nie wiem passionfruit czy kiedys jadlas, ale to nie ma NIC wspolnego z drozdzowka.
Prosze, pierwszy lepszy link po wpisaniu w google http://zdrowie.onet.pl/200,9385,,,,d...ska,diety.html
"Unikać:
Mięsa – czerwonego, białego tłustego (np. skóra z kurczaka), tłustych wędlin.
Białego pieczywa i słodyczy – są bardzo kaloryczne a ich wartość odżywcza jest niewielka."
Drozdzowka to tylko puste weglowodany, a takie myslenie "Francuzi jedza rogale wiec sa piekni i zdrowi" to nie bede tego komentowac
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-18, 13:39   #68
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
A co do croissantow to nie wiem passionfruit czy kiedys jadlas, ale to nie ma NIC wspolnego z drozdzowka.
Prosze, pierwszy lepszy link po wpisaniu w google http://zdrowie.onet.pl/200,9385,,,,d...ska,diety.html
"Unikać:
Mięsa – czerwonego, białego tłustego (np. skóra z kurczaka), tłustych wędlin.
Białego pieczywa i słodyczy – są bardzo kaloryczne a ich wartość odżywcza jest niewielka."
Drozdzowka to tylko puste weglowodany, a takie myslenie "Francuzi jedza rogale wiec sa piekni i zdrowi" to nie bede tego komentowac
Ja z punktu dietetycznego w ogóle nie komentuję, bo zostane zakrzyczana, gdyz patrzę z punktu zdrowia i tego co medycznie udowodnione, a nie z punktu widzenia tego co się mówi...
Stary 2008-04-18, 14:02   #69
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
wydaję mi się że na taki sposób odżywiania się o jakim ty głośno myślisz,na moje oko jakieś 2-3 tysiaki.
z tym że dla mnie kaprys to prawdziwy "kaprys"

moi znajomi,na swoją dwójke wydają miesięcznie 50-60 złoty.
tak mówili.
ale jak??
Kaprys, w moim mniemaniu, to coś, co do życia nie jest niezbędne, jak na przykład ptasie mleczko i cena tutaj nie gra roli, bo kaprys może kosztować 5 złotych, a niekoniecznie musi kilka tysięcy.

Jesteś pewna, że nie brakuje zera przy kwocie, jaką Twoi znajomi wydają na cały miesiąc?

Cytat:
Po obliczeniu wszytkiego, ogólnier wychodzi mi 1000zł miesięcznie na jedzenie dla mnie i Męża, ale kupując ser kupujemy ten, który lubimy, a nie ten najtańszy, tuńczyka w puszce, którego lubię za 5zł, a nie tego no name za 2zł, który smakuje jak papier...
I o to właśnie chodzi, po coś w końcu człowiek pracuje, więc dlaczego ma odmawiać sobie tego co lubi lub kupować tańszy odpowiednik?
Cytat:
Ale co dla kogo oznaczają kokosy? Dla jednego 5000brutto to są "ochłapy i grosze, za które robic nie będzie", a dla innego pensja, o której może tylko marzyc i nigdy w życiu takiej dostawac nie będzie... w Polsce, bo znam osobiście i jeden typ osób i drugi...
W tym przypadku mówiąc "kokosy" mam na myśli tyle, że można sobie pozwolić na wszystko (o jedzenie chodzi), bez zaciskania pasa i wyrzeczeń.

Cytat:
To Twoje ulubione ptasie melczko kosztuje chyba z 15zl, a za to mozna przezyc caly dzien.
Ale też bez przesady, ptasiego mleczka nikt chyba codziennie nie jada? Przynajmniej mnie szybko uszami by wyszło.

Zresztą widzę, że drożdżówka jest gwoździem tego wątku .

Stary 2008-04-18, 14:29   #70
madame paranoja
Zadomowienie

ta dróżdzówka kością niezgody ja tam czasem lubię tak jak fresa.

jako samotnie mieszkająca wydaję hmm koło 600 zł bez papierosów, nie wliczając alkoholu).

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 14:30   #71
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Kaprys, w moim mniemaniu, to coś, co do życia nie jest niezbędne, jak na przykład ptasie mleczko i cena tutaj nie gra roli, bo kaprys może kosztować 5 złotych, a niekoniecznie musi kilka tysięcy.

Jesteś pewna, że nie brakuje zera przy kwocie, jaką Twoi znajomi wydają na cały miesiąc?

I o to właśnie chodzi, po coś w końcu człowiek pracuje, więc dlaczego ma odmawiać sobie tego co lubi lub kupować tańszy odpowiednik?

dla mnie kaprys to te nieszczęsne mleczko jakaś drożdżówka,gniazdko, pączek.
słodycze i chrupki,jednym słowem.
ale też coś z markowych kosmetyków,jakaś fajna bielizna.
wyjście na miasto żeby zjeść:P
a propo tej kwoty moich znajomych - nie brakuje zera,słownie napisze - pięćdziesiąt-sześćdziesiąt złoty! naprawde.ja nie mam pojęcia jak tak można
ona pracuje w piekarni.może jadą na drożdżówach?
co jak co - niecierpie tanich odpowiedników.
ostatnio,z ręka na sercu-przejechałam sie z 6 razy w tym miesiącu "żeby oszczędzić".
jakbym to zsumowała,troche straciłam,bo kupiłam np. herbate za 3 zeta zamiast liptona za 6.
i tej za 3 złote nie chce pić bo jest wstrętna,a żeby było smiesznie liptona i tak kupiłam.herbata to tylko 1 przykład....
to samo np. z płynami do wc.
ech,lista jest długa

Ani

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-18, 14:37   #72
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
a propo tej kwoty moich znajomych - nie brakuje zera,słownie napisze - pięćdziesiąt-sześćdziesiąt złoty! naprawde.ja nie mam pojęcia jak tak można
Hm, skoro tyle wydają i żyją... to chyba tak się da . Gdyby tak zarządzali moim budżetem, jej ile bym zaoszczędziła, ech się rozmarzyłam .

Cytat:
ona pracuje w piekarni.może jadą na drożdżówach?

Cytat:
co jak co - niecierpie tanich odpowiedników.
ostatnio,z ręka na sercu-przejechałam sie z 6 razy w tym miesiącu "żeby oszczędzić".
jakbym to zsumowała,troche straciłam,bo kupiłam np. herbate za 3 zeta zamiast liptona za 6.
i tej za 3 złote nie chce pić bo jest wstrętna,a żeby było smiesznie liptona i tak kupiłam.herbata to tylko 1 przykład....
to samo np. z płynami do wc.
ech,lista jest długa
Dokładnie, zresztą jest takie przysłowie (): chytry dwa razy traci i jest to święta prawda, bo z reguły tańsze, znaczy: gorsze.

Stary 2008-04-18, 14:40   #73
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, zresztą jest takie przysłowie (): chytry dwa razy traci i jest to święta prawda, bo z reguły tańsze, znaczy: gorsze.
No i niestety, jeśli mowa o jedzeniu, to zazwyczaj tak własnie jest - albo kupię produkt seropodobny za 15,99, który nie ma smaku i jest jak guma albo pyszny pachnący i aromatyczny ser za 30kilka...zł itd...
Stary 2008-04-18, 14:47   #74
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, skoro tyle wydają i żyją... to chyba tak się da . Gdyby tak zarządzali moim budżetem, jej ile bym zaoszczędziła, ech się rozmarzyłam .

no chytry traci dwa razyja straciłam 6 razy
ja też sie rozmarzyłam jak powiedzieli ile wydaja na jedzenie....
dodam że ta parka wygląda normalnie,ona jest przy kości trochę,więc głodować na pewno nie głoduje...
co do tańszych odpowiedników,znalazłam kilka rzeczy które jakościowo są naprawde ok.ale,większość dla mnie to kaszana.
wśród tej taniochy są takie rzeczy że tych 2 złotych szkoda.
podam tutaj na przykładzik płyn do wc.
kosztował 1.99
nie mył kibelka nic a nic,barwił za to obrzeża muszli na żółto.
w dodatku nic a nic się nie pienił....
naprawde lepiej dodać 4 zeta i mieć porządny domestosik

wyroby seropodobne i czekoladopodobne to jest coś strasznego

Ani

Stary 2008-04-18, 15:09   #75
Madia
Zakorzenienie

Niestety ludzie (studenci), którzy muszą się utrzymać za 900zł miesięcznie (z czego 600 idzie na mieszkanie) muszą kombinować...ale niekoniecznie ograniczając się do kawy i papierosów. Wiadomo, że nie można wrzucać byle czego i ile się chce ale da się...jak już skończę studia i pójdę do pracy (na dłużej niż na 3 miesiące) to może zacznę wrzucać co tylko mi w łapy wpadnie i wydawać 2000zł na samo jedzenie.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-18, 20:18   #76
Sunny20
Zadomowienie

Czytam sobie ten wątek i aż mi trudno uwierzyć, że ktoś wydaje na jedzenie tylko 200 zł miesięcznie. Mnie 500 zł na osobę wydaje się mało a jak się ma w domu faceta mięsożerce to wychodzi jeszcze więcej.
No ale... u mnie chociażby te nieszczęsne pomidory na przykład 9-12 zł/kg w zależności od odmiany, więc może przepłacam.
Stary 2008-04-19, 11:33   #77
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem sciemniaja wychodzi 2 zl dziennie taaa, napewno moze tygodniowo...
Stary 2008-04-19, 11:40   #78
anka_85
Zakorzenienie

no mi się też nie chce wierzyć.przecież to próg nędzy ....
jeśli ona faktycznie przynosi jedzenie z piekarni...bułki,drożdzów ki,chleby ciasta...ile można jechać na tym samym?
bez ciepłego obiadku?
ta znajoma pracuje po ponad 12 h,do domu przychodzi spać,ale i tak...żeby żyć trzeba jeść ....

Ani

Stary 2008-04-19, 11:41   #79
calkiem-spoko
BAN stały

Ja tam jestem w stanie uwierzyć we wszystko, jeżeli chodzi o ludzkie oszczędności. Są tacy ludzie, którzy całe życie jedzą byle co, bo przecież "co to za różnica", a jak zaoszczędzić można!
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 11:42   #80
architekt80
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem sciemniaja wychodzi 2 zl dziennie taaa, napewno moze tygodniowo...
moim też jedzenie w Polsce jest dość drogie
architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 12:06   #81
anka_85
Zakorzenienie

może to ta "poznańska oszczędność" (w Pyrlandii siedze już ponad dwa lata i coś mi się obiło o uszy nie obrażając nikogo że Poznaniacy to lubią niskim kosztem jechać )
tak sobie pomyślałam-może rodzice przynoszą im jakieś gotowe jedzenie,obiady ?
bo na upartego,jakby jeść w kółko najtańszą mortadele,to taka mortadela stoi 3 złote za 600 gram więc można by przeżyć.
"dieta mortadela"

edit:
\słyszałam o przypadku kolesia,który podjadał z akademickich lodówek,sam niewiele wydawał na jedzenie.
jego metodą na zabicie głodu były przeogromne ilości herbaty.
ponoć cały czas chodził z dzbankiem herbaty po akademiku

Ani

Stary 2008-04-19, 12:15   #82
Asi_ek
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba nie mozliwe..
Moja mama wydaje tyle dziennie <czasami nawet wiecej> na podobnej wielkosci rodzinke.
Cos musi byc pomylka.
Chyba ze oni maja darmowe posilki w pracy a w domu jedza tylko i wylaczanie chleb.

Ja mieszkam z rodzicami wiec sama nie wydaje pieniadzy na jedzenie
Ot.. czasami na jakies slodycze czy inne niezdrowe przyjemnosc
Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?

Asi_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 12:19   #83
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asi_ek Pokaż wiadomość
To chyba nie mozliwe..
Moja mama wydaje tyle dziennie <czasami nawet wiecej> na podobnej wielkosci rodzinke.
Cos musi byc pomylka.
Chyba ze oni maja darmowe posilki w pracy a dzieci darmowe w szkole a w domu jedza tylko i wylaczanie chleb.

Ja mieszkam z rodzicami wiec sama nie wydaje pieniadzy na jedzenie
Ot.. czasami na jakies slodycze czy inne niezdrowe przyjemnosc
dzieci ci znajomi nie mają.do szkoły,czy na studia póki co nie chodzą.
ona pracuje w piekarni a on w branży nie związanej z jedzeniem:P
ja jak robię wieksze zakupy,gdzie wszystko się pokończyło - masło,herbata,mąka,jajka - słowem wszystko,potrafie wydać na jeden raz nawet 80 złoty.
bo wszystko jest drogie...
im muszą rodzice pomagać

Ani

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 12:57   #84
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
dzieci ci znajomi nie mają.do szkoły,czy na studia póki co nie chodzą.
ona pracuje w piekarni a on w branży nie związanej z jedzeniem:P
ja jak robię wieksze zakupy,gdzie wszystko się pokończyło - masło,herbata,mąka,jajka - słowem wszystko,potrafie wydać na jeden raz nawet 80 złoty.
bo wszystko jest drogie...
im muszą rodzice pomagać
No u mnie to sie nie zdarza, zeby w markecie wydac mniej niz 100zl... A teraz znowu ma wszystko drozec Ostatnio bylam z TŻ to zaplacilismy 40zl i sie smialam ze bieda nam w oczy zaglada ale kupilismy wtedy doslownie zgrzewke wody, wedline i jakies *******y, czyli jednym slowem nic Idac do osiedlowego sklepu i kupujac podstawowe rzeczy wydaje srednio 20zl. Chyba zaczne jakis zeszyt prowadzic zeby zobaczyc ile kasy na zarcie idzie
Stary 2008-04-19, 13:26   #85
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie to sie nie zdarza, zeby w markecie wydac mniej niz 100zl... A teraz znowu ma wszystko drozec Ostatnio bylam z TŻ to zaplacilismy 40zl i sie smialam ze bieda nam w oczy zaglada ale kupilismy wtedy doslownie zgrzewke wody, wedline i jakies *******y, czyli jednym slowem nic Idac do osiedlowego sklepu i kupujac podstawowe rzeczy wydaje srednio 20zl. Chyba zaczne jakis zeszyt prowadzic zeby zobaczyc ile kasy na zarcie idzie
ile razy ja stoje przy kasie w hipermarkecie który mam pod nosem i nic,naprawde nic ciekawego nie kupie i tak jak mówisz - 4 dychy w plecy.
osiedlowy sklep,gdzie ceny są zaledwie o 20 czy 50 gr. większe niz w hipermarkecie dają ostro po kieszeni,jak się zrobi bilans na koniec miesiąca
w sumie to unikam "osiedlowego" sklepiku.
nie polaca się
czasem pójde na zakupy do osiedlowego,jak czegoś brakuje do obiadu.
ale żeby wyjechać z całym koszem zakupów to nigdy w życiu !

Ani

Stary 2008-04-19, 22:01   #86
Celestia
Zakorzenienie

ja to chyba za mało.... oszczedzam na ubrania
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 22:15   #87
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Ja tam jestem w stanie uwierzyć we wszystko, jeżeli chodzi o ludzkie oszczędności. Są tacy ludzie, którzy całe życie jedzą byle co, bo przecież "co to za różnica", a jak zaoszczędzić można!

Dokładnie znam ludzi którzy kase maja a jedza byle co,kupuja jakies przeterminowane produkty,mleko makaron serek i koniec aby sie najesc a co to niewazne,przeciez tego nie widac!
albo niedojadaja zeby dajmy na to jakies auto kupic....
u mnie w domu wrecz przeciwnie zawsze jest sa rozne rzeczy,slodycze ciasta,sa rozne dni ale ogolnie u nas jedzenie jest na pierwszym miejscu.
Zycie jest za krotkie zeby zyc na samych serkach(mowie o ludziach ktorzy maja pieniadze)i oszczedzac non stop no sorry ok kupie samochod ale jakim kosztem?
niedojedzenia?
ślinienia sie na widok czegos?bez przesady....

Mam kolezanke maja dom,samochod tata za granica,mama pracuje w szkole i np.sluchajcie sniadania nie jedza,w szkole nic nie ma,przychodza do domu po poludniu dajmy na to ok 15-16 i jedza odrazu obiad i kolacje tzn.niby obiad ale ze to juz kolacja
No jej mama stwierdzila '' po co tyle na jedzenie wydawac''?kiedy moja mama mowila o rybach....
nie wiem ja bym nie miala sily chodzic,czlowiek musi byc odżywiony zeby mial sile,natsroj,myslenie a nie...sama jestem bardzo szczupla ale jem sporo i kiedy zdarzy mi sie ze nie mam czasu to az wszystko w brzuchu mnie boli;/

Ale wszystko kosztuje,niby sie kupi pare rzeczy a cena ze hohoho
a przeciez pasowaloby zjesc jakis owoc warzywo wiecie na cos slodkiego ma sie ochote no a z drugiej strony kurde przeciez mialam kupic nowe spodnie ;P
no ale w sumie ja narazie chodze do liceum dostaje kieszonkowe i nie mam tego problemu ale jak zaczne zyc samodzielnie...

Edytowane przez Śnieżka
Czas edycji: 2008-04-19 o 22:38
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 00:19   #88
CzarnyElf
Zakorzenienie

$50 do $70 na tydzien(2 osoby +2 psy)-(nie licze jedzenia na miescie).Niewiem czy to malo czy duzo,w sumie nie kupujemy jakichs rarytasow.Zazwyczaj kupuje skladniki na zupe,skladniki na salatki lub grilla(kurczak,losos)i kanapki oraz rzeczy tj kawa herbata,krakersy,cos slodkiego,owoce ,jogurty,pieczywo.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 00:33   #89
architekt80
Zakorzenienie

A jak z cenami jedzenia w USA Czarny Elfie?Raczej jest tanio czy drogo?

Ja wydaje około 100.000 jenów miesięcznie
architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 00:43   #90
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez architekt80 Pokaż wiadomość
A jak z cenami jedzenia w USA Czarny Elfie?Raczej jest tanio czy drogo?

Ja wydaje około 100.000 jenów miesięcznie
Niewiem czy jest tanio czy drogo-zalezy chyba co kto lubi.

Tak na oko podam:

Chleb- okolo $3.00
Tunczyk w puszce-$2.50(ale to taki najtanszy)
1pound wedliny(z indyka)-$9
Jogurt(taki co lubie czyli organic-okolo $2-mozna kupic i jogurt za 55 centow albo i taniej ale zawiera syrop kukurydziany)
1 pound dobrej kawy -$9
Cherbata-$2.50
Sok 1 litrowy-$6
Piersi z kurczaka(3 sztuki pakowane )-okolo $8
Paka krewetek(z ogonami)-okolo $10 (bez ogona) $20-zalezy tez od wielkosci krewetek-im wieksze tym drozsze-ogolnie owoce morza drogie .

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2008-04-20 o 01:16
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości