Chore sny - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-11, 12:39   #61
migotka88
Raczkowanie

Dot.: Chore sny

Ja nie bede pytac o wiecej, bo to rzeczywiscie robi sie jak strona z goscia niedzielnego (taki zart, zeby nie bylo, ze czyjejs wiary nie szanuje)
migotka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 12:44   #62
Marina123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
To może ja na koniec napiszę tylko, że czułabym się źle gdyby cokolwiek wywierało na mnie regularnie tak duży wpływ.
Co kto lubi. Mnie tak bardzo dobrze jest. Właśnie teraz czuję się prawdziwie wolna, ponad wszystko. I nie czuję, że to ma na mnie duży wpływ. Raczej wiara stała się elementem mojego życia, od którego nic nie jest w stanie już mnie oderwać.
Wiecie, odnajduję spokój ducha i umysłu. Choruję na fobię społeczną, od kiedy wierzę łatwiej wszystko mi przychodzi. Ludzie nie wydają mi się obrzydliwi wręcz wstrętni.
Kiedyś tłumy wydawały mi się śmierdzącą, odstręczającą ohydną kupą mięsa. Nic nie było w stanie zmienić takiego nastawienia. Widząc tłum zawsze widziałam kupę mięsa i czułam zawsze smród potu, niedomycia, wręcz czułam tą masę. Stanie w kolejce jest dla mnie nadal problemem. Wystanie w Kościele w soboty (bo w niedziele jest za dużo ludzi) jest walką ze swoja psychiką. Ale łatwiej mi walczyć z tym i mam pewność, że zostawię tą chorobę za sobą, że się wyleczę.
To dodaje okropnej sił i odwagi. Kiedyś nigdy nie mówiłabym tak otwarcie o wierze. Nie przyznałabym się do wiary. Jak przechodziłam koło Kościoła, albo jak się modliła to cichaczem, żeby nikt nie widział ani nikt nie słyszał. Teraz jest inaczej. Do tego doszła duma z tego kim się stałam.

Może dla niektórych to dziwne i trudno będzie im zrozumieć mój punkt widzenia.

Marina123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 12:48   #63
Marina123
Raczkowanie

Cytat:
Pamiętam jeden taki sen jeszcze z dzieciństwa. Śnił mi się przerażający klaun.
Ja też miałam taki sen. Śniło mi się, że przeszłam przez takie duże drzwi do sali, gdzie było mnóstwo zegarów. Każdy wskazywał inną godzinę, niektóre w ogóle nie chodziły. Wszędzie była taka lekka mgła. I ja błądziłam między tymi zegarami, a między nimi biegał klaun, chował się za nimi i naśmiewał się ze mnie.
Do dzisiaj pamiętam zapach tej mgły, słyszę w uszach ten szyderczy śmiech. Pamiętam wszystko od kształtów zegarów poprzez ubiór klauna i swój.
Pamiętam potem, jak się obudziłam, że płakałam strasznie w ramionach mojej mamy. Potem mówiła mi, że płakałam bardzo na śnie i nie mogli mnie dobudzić.

Miałam wtedy chyba z 6 albo 7 lat.

Stary 2008-05-11, 13:24   #64
zebra89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migotka88 Pokaż wiadomość
Moze tesknisz za dobrymi czasami z nim?
Bardzo tesknie...ehh...
zebra89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 13:28   #65
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina123 Pokaż wiadomość

Miałam wtedy chyba z 6 albo 7 lat.
Ja też mniej więcej w tym wieku. Obudziłam się cała spocona z wielkim płaczem.
Do dzisiaj na widok klauna czuję niepokój w ogóle mnie one nie śmieszą.
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 13:38   #66
Marina123
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mniej więcej w tym wieku. Obudziłam się cała spocona z wielkim płaczem.
Do dzisiaj na widok klauna czuję niepokój w ogóle mnie one nie śmieszą.
Też klauni mnie nie cieszą. Raczej nie mam ochoty wcale ich widywać. Czasem wręcz napawają mnie strachem. Niestety taki sen i obrazy które człowiek widział od razu się przypominają.

Stary 2008-05-11, 13:50   #67
migotka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zebra89 Pokaż wiadomość
Bardzo tesknie...ehh...
No to chyba masz wyjsnienie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 13:53   #68
migotka88
Raczkowanie

A co do klaunow, to nie wiem czy kojarzycie, ale w filmach nawet czesto powtarzal sie motyw jakiegos psychicznego klauna...mi kojarzy sie on z jakas muzyka cyrkowa, z wykrzywionym w usmiechu psycholem, ktory napada na banki
Stary 2008-05-11, 18:30   #69
Yaza
Rozeznanie

Cytat:
ja nie maluję
a zdradzisz co to ma do rzeczy?
To, że aceton ma takie działania lekko narkotyczne. Swego czasu namiętnie malowałam paznokcie popołudniami i przez dwa tygodnie nie przespałam nawet 10 godzin, miałam koszmary (z bardzo złożoną fabułą, pamiętam je wszystkie do tej pory) i wybudzałam się bardziej wyczerpana niż wcześniej. Skończyły się kolorowe pazurki, skończył się problem. Czasami koszmary nocne to podświadome lęki a czasami zwykłe haluny
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it?

If it was someone you truly loved?"
Yaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 07:11   #70
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yaza Pokaż wiadomość
To, że aceton ma takie działania lekko narkotyczne. Swego czasu namiętnie malowałam paznokcie popołudniami i przez dwa tygodnie nie przespałam nawet 10 godzin, miałam koszmary (z bardzo złożoną fabułą, pamiętam je wszystkie do tej pory) i wybudzałam się bardziej wyczerpana niż wcześniej. Skończyły się kolorowe pazurki, skończył się problem. Czasami koszmary nocne to podświadome lęki a czasami zwykłe haluny
To ciekawe, nie słyszałam o tym wcześniej
jednak człowiek całe życie się uczy...
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości