Misja w Zambii - część III - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-09, 21:03   #61
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek
Smile Dot.: Misja w Zambii - część III

Markos postaram się ale mam dużo pracy, ostatnio robie na dwie roboty.. pobudka 4 rano wracam po 21 :/ pozaty życie nie jest zbyt kolorowe ostatnio u mnie:P

Ale pamiętam o Was Dziś urwałam się z pracy (dosłownie!!) i poleciałam przelać pieniążki na Sibi i Langsona i na dożywianie dzieci, wysłałam również kopert bąbelkowe + paczkę wieeeeelką - ekonomieczną. Wysłałam mase ubranek dla nie mowlaków jak i dorosłych (ciągle dostaje jkakies od znajomych i już mi szafę zapełniły) i różne takie drobiazgi które sie siostrze przydadzą . Pozdrawiam Was wsyztskich gorącooooo jestem z Wami serduszkiem niestety nie jestem w stanie na bieząco śledzić forum

Będziecie organizowac jakies spotkanko??Jak dac znac ) Buziaki

PS: Jolcia nie przejmujcie się wątpliwościami innych. Zawsze ktoś wątpliwości mieć bedzie.. to nieuniknione. I tak wiekszość adopcyjnych rodziców ufa tej misji i jest w pełni zaangażowana. Buziaki
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”
agu_siek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 21:06   #62
Animator
Rozeznanie

GG do Animator
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
witajcie

powiedzcie mi proszę co mam robic z zabawkami? czy ktoś się dorzuci, czy sama mam się zająć wysyłką?

pozdrawiam
magda
Witaj Magdalena Już raz prosiłem- podaj na priv albo tu na forum ile ta paczka będzie kosztowała i podaj ile Ci dosłać i oczywiście nr konta.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 21:10   #63
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Witam też naszą nową Adminkę. KateMwale - to sklepik i galerię też uruchomisz ?

Wyrażę się dyplomatycznie: Nie zostałam do tego upoważniona. Mam wstawiać jedynie aktualności tzn. tyle mi na razie wiadomo.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 22:22   #64
Seona
Zakorzenienie

atychmiastowa reakcja naszej Super Siostry
Dostałam z 20 nowych zdjęć, Osoby, które nie mają zdjęcia jutro powinni otrzymać

"Szczesc Boze!Kochana Pani Ewo,dzieki za liste dzieci z brakujacymi zdjeciami,to nam bardzo ulatwia sprawe,juz teraz przesle te ktore mi przygotowal Mr.Moyo.po niedzieli wysle Mr Moyo albo Mr.Phiri zeby pojechali tam gdzie Sara mieszka bo dopytowywuje sie ale nikt nie daje mi wiesci.Na forum bylo pytanie czy spironolactone 100mg moze byc?Tak-jak trzeba mniejsza dawke to bedziemy dzielic-bardzo dziekuje za kazda tabletke.Przykro mi ze macie przykrosci,to smutne ze niektorzy nie ufaja...Pani Ewo wielkie rzeczy kosztuja ,jednak nie mozemy sie zrazac,razem mozemy zrobic tyle dobrego ! Teraz zalaczam zdjecia.bede tez czekac na liste dzieci ktorym nie przyslalismy informacji.Dziekuje bardzo serdecznie.s.Jozefa"
I drugi email:
"
to tyle na dzisiaj-z Rufunsy przyjda dzieci te pozostale w przyszla sobote tak sie umowilismy bo chcemy zeby im ktos z rodziny towarzyszyl bo inaczej sa bledy.Dobranoc!s.Jozefa"

Rodzice, wiedzą z jakich wiosek ich Dzieci pochodzą, więc z Rufunsy będą zdjęcia później.

Dobranoc. Jutro na 7 do pracy idę, więc czekajcie z rana na meile

Kate Mwale nie ma dostępu do serwera tylko do aktualizacji, bo (ja się nie znam), ale to wymagało jakiegoś ślęczenia na serwerze, Daniel miał wyjazd na karku a w galerii był wirus
Ale zdjęcia są na stronie MAMY www.mama.fotosik.pl więc można oglądać do woli

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-05-09 o 22:39 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 07:46   #65
Seona
Zakorzenienie

Melduję wykonanie zadania

Zdjęcia rozesłane, 2 tylko były problemowe.

Tesik Ty masz dziecko Clebson? Wysłałam zapytanie do Siostry, w pierwszej wersji było zaznaczone, że to Dziewczynka, a ze zdjecia wygląda, że to Chłopiec, chyba, że ta Dziewczynka tylko taka podobna do Chłopca

A inne Dziecko miało podaną inną nazwę wioski a inna jest wpisana przy zdjęciu Reszta zdjęć się zgadzała, sprawdzajcie meile

Edit:
Moria44 lub New_Rock korzystaliście kiedyś chyba z takiej strony, gdzie można było dostać zdjęcie wywołane za darmo, pamietacie może? Podajcie jeśli możecie, żeby nie trzeba było płacić za wywołanie.

Znalazłam coś takiego: wydaje mi się że tanio

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-05-10 o 08:30 Powód: dopisek
Stary 2008-05-10, 09:40   #66
moria44
Wtajemniczenie

Seona, zdjęcia zamawialiśmy na stronie Canona ale teraz nie mogę znaleźć tych darmowych odbitek. Może to była czasowa promocja

Poza tym na tych zdjęciach jest też nadrukowane logo Canona oraz biała ramka w której wpisany jest rodzaj drukarki więc do albumu rodzinnego raczej się nie nadają
Ale te na Allegro są całkiem ciekawe, cena dobra

Co do niedowiarków ... no cóż, każdy ma prawo do wątpliwości i na pewno nie uda się wszystkim udowodnić, że nikt z nas tu "nie zarabia" a to co robimy przynosi zysk tylko dzieciom. Każdy z nas musi zaufać Siostrze i ufamy tez sobie nawzajem, innego wyjścia nie ma. A jeśli ktoś musi mieć 100% pewności to tak jak już pisała Tesik, zawsze można jechać do Mpanshy Wycieczka byłaby na pewno niesamowita

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 10:02   #67
mukaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
atychmiastowa reakcja naszej Super Siostry
Dostałam z 20 nowych zdjęć, Osoby, które nie mają zdjęcia jutro powinni otrzymać

D
jak dostanę to chyba się popłaczę ze wzruszenia
bo już sobie małą na tysiąc sposobów wyobrażam
hmm ja nie wiem z jakiej wioski
myślałam że wszystkie dzieciaki z mpanshyi są

jola ja mogę skomponować taki liścik - jak powiesz co ma w nim być wodolejstwo u mnie wrodzone
może rzeczywiście wystarczy im taki list z wyjaśnieniami wysłać? nie każdy pewnie zagląda tu na forum żeby wiedzieć jak to wygląda, kim jesteście itd

no i podziwiam - synchronizacja 500 adopcji

wczoraj koleżanka pracująca w radiu zainteresowała się adopcją serca - więc parę słów jej powiedziałam i prawdopodobnie materiał będzie puszczony
http://www.radio17.pl/ To jest krakowskie radio studenckie i mam nadzieję że będzie oddźwięk w postaci nowych chętnych rodziców/budowniczych arki/sponsorów kóz, rowerów i jedzenia
mukaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-10, 10:39   #68
Meeru
Raczkowanie

Seona nie wiesz czy wsrod zdjec bylo moze mojej Salome (nr 421) bo jak narazie mam tylko bardzo podstatwowe informacje a ciekawosc mnie zzera, ale jak nie to czekam cierpliwie
Jolu staraj sie nie przejmowac glupota ludzka, tacy ludzie wszedzie sa i zawsze beda, a jesli doloczyly do adpocji serca to widocznie przez pomylke lub dla egoistycznych celow moze zeby sie pochwalic przed znajomymi. Jest niesamowita osoba i nie pozwol zeby takie osoby zabieraly Ci pozytwna energie, my jestesmy z Toba, chociaz jestem nowa mam nadzieje tu zostac na zawsze, bo cel jest niesamowity
Buziaczki dla calej reszty niesamowitych osob
Meeru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 10:45   #69
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Edit:
Moria44 lub New_Rock korzystaliście kiedyś chyba z takiej strony, gdzie można było dostać zdjęcie wywołane za darmo, pamietacie może? Podajcie jeśli możecie, żeby nie trzeba było płacić za wywołanie.

Znalazłam coś takiego: wydaje mi się że tanio

A ja mogę???

http://www.yourprint.canon-europe.com/print_image/

Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia,po pierwszym liście było jakoś po drugim....hm,ale trzeci to faktycznie mnie dobił
Ale co tam dziś juz jest lepiej,dostałam juz piękny list,napisze tej Pani i do przodu...
Jak to siostra napisała : wielkie rzeczy kosztuja ,jednak nie mozemy sie zrazac,razem mozemy zrobic tyle dobrego !

I tego sie trzymajmy,jakby co rachunki mam do wglądu jakby ktoś nie wierzył na co wydaję wasze 5zł.Na spotkaniach się pojawiam więc...
A siostra do Zambii zaprasza.

Mukaa bardziej na pomoc w budowie Arki nastawiać ludzi,bo adopcja to juz pełna.

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 11:17   #70
Seona
Zakorzenienie

Przyszły zdjęcia:
Clebson Kalyungulu (ale chyba błędne pisałam wyżej)
Isaak Daka
Jally Banda
Jeremiah Ngoma
Precious Kasweka
Constance Lungu
Martha Musumo
Aston Mwandila
Prunela Matambo

Wczoraj myślałam, że więcej, ale dwa meile przyszły podwójnie z tymi samymi zdjęciami.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-05-10, 11:47   #71
Laylissa
Raczkowanie

To okropne, że ludzie w każdym odruchu dobra doszukują się kłamstwa i interesowności. No, ale my nie możemy zmienić całego świata i musimy się z nim pogodzić bezwzględu na to jaki jest. Nie przejmuj się Jolu, jak ludzie nie chcą niech nie wierzą- my wierzymy i jesteśmy w tym !

Czy mogę jeszcze przesłać pieniążki na ten lek ? Nie wiem czy Mukashana nie wysłała jeszcze przesyłki...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-10, 11:57   #72
gosiakk7
Rozeznanie

Lek ma wysłać po weekendzie, bo teraz gdzieś wyjechała

(pewnie na Karaiby choć tak się zarzekała że nie Mam nadzieję, że chociaż jakieś pamiątki nam przywiezie )
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 12:07   #73
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

witajcie Kochani
chętnie się dorzucę do kosztu leków i wysyłki zabawek, jeśli jeszcze można, czekam na dane kont
a co do przykrych listów to sorry ale niech się bujają, niektórzy ludzie mają manię że wszyscy ich okradają, a mi siostra i dwoje przyjaciół daje (jak mają) kasę na "Zambiaki" i mówią: napisz na co chcesz, co najbardziej potrzebna ... a tylko im czasem opowiadam i czasem na stronę i forum wchodzą poczytać, i jakoś się nie boją "okradania" i w takich ludzi wierzę

Buziaki dla wszystkich
Stary 2008-05-10, 12:38   #74
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Lek ma wysłać po weekendzie, bo teraz gdzieś wyjechała

(pewnie na Karaiby choć tak się zarzekała że nie Mam nadzieję, że chociaż jakieś pamiątki nam przywiezie )
No co Ty Pewnie na lakiery do paznokci wydała I teraz siedzi i maluje

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-05-10, 13:03   #75
Meeru
Raczkowanie

Cytat:
No co Ty Pewnie na lakiery do paznokci wydała I teraz siedzi i maluje
Z tego co pisala Mukashana to dosyc sporo sie tego uzbieralo wiec moze jej starczylo na caly zestaw lakierow Ale ma krostki na jezyku
Meeru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 13:04   #76
gosiakk7
Rozeznanie

hehehehe........może tak być!!!!!!

Mukashana - to chociaż zdjęcia pazurków podeślij
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 14:39   #77
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Jestem i ja, czytałam na raty i już zapomniałam co chciałam napisać.
Chyba nie jestem jednak taka dzielna i zorganizowana bo im więcej robię (zaległości po tygodniu w pracy) tym więcej mi zostaje takie mam wrażenie

Tym bardziej smutno mi z powodu Joli - ja i Ewa wiemy jak to boli .
Aż mam wyrzuty sumienia że tyle roboty zwaliłam na Jolę - ona nigdy mi nie odmówiła - ani Ewa(Seona)
A teraz dopiero wiem na własnej skórze jak trudno pogodzić, dom, dzieci, pracę no i mężą :P
podkreśliłam mężą bo facet jak to facet o swoją żonę zazdrosny nawet jeżeli rywalem jest komputer Tak więc pracujemy z narażeniem złamania przysięgi "aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe " . Nie będę się już rozpisywac dalej na ten temat ... szkoda psuc takiej fajnej atmosfery jaką wszyscy stworzyliśmy razem .

Tez się nie mogę doczekać relacji Asienki z kiermaszu - dobrze pamietam ten z tamtego roku
piekła murzynka i cos jeszcze bo zabrakło - taki był popyt na ciastezka - szczególnie pozdrawiam jej męża prowodyla tej akcji

Mzyngu liścik super - trzymam kciuki!!!!

W ogóle wszystkim dziekuję za ogromny odzew w sprawie leków i wysyłki zabawek, paczek i wszystkiego co organizujecie.

Ja też chciałąm się mukaschanie dorzucić na lakier ale nie podała mi kontoa, więc jak ktoś ma to niech mi prześle

Pozdrawiam wszystkie sobotnio - sprzątające Mamy - podziwiam Was dziewczyny

i zazdrosnych mężów też :P

to byłam ja AGA
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 15:23   #78
beautyb
Raczkowanie

przytulam wszystkich mocno do serducha i lecę dalej szykować urodzinową imprezę mojej siostry. zakupy, stosy sałatek, makaronu na zimno etc. ja już padam, a nie wyobrażam sobie, co by było, gdybym do tego jeszcze miała dzieci podziwiam was, dziewczyny
i nie przejmujcie się tymi, którzy wątpią w wiarygodność akcji. ważne, że tak wiele osób wam ufa i dzięki temu pomaga naszym dzieciom
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 15:58   #79
Tesik
Raczkowanie

Cytat:

Tesik Ty masz dziecko Clebson? Wysłałam zapytanie do Siostry, w pierwszej wersji było zaznaczone, że to Dziewczynka, a ze zdjecia wygląda, że to Chłopiec, chyba, że ta Dziewczynka tylko taka podobna do Chłopca
Seona, no to wprowadziłaś chaos w mojej rodzinie ale nie przejmuj się, chłopca też chętnie przyjmiemy. Mój stan posiadania, to mąż, 2 synów, kot samiec (chociaż wykastrowany),tak więc jeszcze jeden facet w rodzinie nie zrobi różnicy

Tak poważnie, to proszę Siostrę o interwencję w sprawie koperty bąbelkowej dla Clebson. Jeśli okaże się, że to chłopak - to bluzeczki, apaszki i podpaski - proszę wykorzystać w wiadomy sposób.

Czekam z niecierpliwością na potwierdzenie płci

Pozdrawiam serdecznie i oczekuję na bliższe informacje
Tesik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 16:41   #80
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

a to faktycznie by się chłopak zdziwił jakby dostał podpaski
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 19:14   #81
Asienka83
Zadomowienie

Moria, Seona MAMA obiecuję, że będą zdjęcia z kiermaszu ale po niedzieli W tym roku na Misję udało się zebrac dokładnie 118 zł Mniej niż w ubiegłym roku, ale zawsze to dla naszych dzieci w Afryce przydatny pieniądz. Poza tym w tym roku szkoła liczy troszkę mniej uczniów. Ale my nie narzekamym, wszyscy mieli radość z wypieków i później z jedzenia
Mąż kupił chyba z 5 różnych ciast dla każdego z nas i przyniósł do domu więc mieliśmy wyżerkę przy kawie :p
Ja oczywiście również upiekłam małe co nie co

MAMA mąż dziękuje za szczególne pozdrowienia Również Cię pozdrawia

Przepraszam że tak mało sie udzielam, ale staram się czytać i być na bieżąco

Całusy
Stary 2008-05-10, 19:26   #82
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beautyb Pokaż wiadomość
a nie wyobrażam sobie, co by było, gdybym do tego jeszcze miała dzieci podziwiam was, dziewczyny
i nie przejmujcie się tymi, którzy wątpią w wiarygodność akcji. ważne, że tak wiele osób wam ufa i dzięki temu pomaga naszym dzieciom
Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Tym bardziej smutno mi z powodu Joli - ja i Ewa wiemy jak to boli .
Aż mam wyrzuty sumienia że tyle roboty zwaliłam na Jolę - ona nigdy mi nie odmówiła - ani Ewa(Seona)
A teraz dopiero wiem na własnej skórze jak trudno pogodzić, dom, dzieci, pracę no i mężą :P.
[quote=Laylissa;7507563]To okropne, że ludzie w każdym odruchu dobra doszukują się kłamstwa i interesowności. No, ale my nie możemy zmienić całego świata i musimy się z nim pogodzić bezwzględu na to jaki jest. Nie przejmuj się Jolu, jak ludzie nie chcą niech nie wierzą- my wierzymy i jesteśmy w tym ! [quote]

Cytat:
Napisane przez Meeru Pokaż wiadomość
Jolu staraj sie nie przejmowac glupota ludzka. Jest niesamowita osoba i nie pozwol zeby takie osoby zabieraly Ci pozytwna energie, my jestesmy z Toba, chociaz jestem nowa mam nadzieje tu zostac na zawsze, bo cel jest niesamowity
Buziaczki dla calej reszty niesamowitych osob
Cytat:
Napisane przez mukaa Pokaż wiadomość
jola no i podziwiam - synchronizacja 500 adopcji
Cytat:
Napisane przez agu_siek Pokaż wiadomość
PS: Jolcia nie przejmujcie się wątpliwościami innych. Zawsze ktoś wątpliwości mieć bedzie.. to nieuniknione. I tak wiekszość adopcyjnych rodziców ufa tej misji i jest w pełni zaangażowana. Buziaki
Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość

Życzę siły w czasie rozmów z niedowiarkami i marudami
Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Jola jesteś jedną z najbardziej zaangażowanych tutaj osób. Czas jaki poświęcasz adopcji mogłabyś spożytkować tylko na siebie, swoją rodzinę, przyjemności, ale tego nie robisz. Wysyłasz informacje, odpowiadasz na pytania, koordynujesz. Nie musisz się nikomu tłumaczyć. Całuje i wysyłam tonę, a nawet 2 tony wsparcia
Cytat:
Napisane przez Tesik Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro, że przy takim zaangażowaniu własnego czasu i pieniędzy - ktoś poddaje w wątpliwość Wasze dobre intencje

Dziewczyny, nie dajcie się zniechęcić, macie za sobą rzesze szczęśliwych rodziców i uszczęśliwionych dzieci - chwała Wam za to
Pozdrawiam gorąco i uszy do góry. Dzieci na nas liczą - i tylko to się liczy. Pa
Cytat:
Napisane przez suzi82 Pokaż wiadomość
Niektórzy myslą ze są pepekiem swiata. Powinni sie cieszysz ze tutaj jest taka nie inaczej. W innych adopcjach w ogole nie mozna wysylac paczek, kontakt ma sie max raz w roku. A gdyby niedowiarki mogli zajrzec na glowna strone to by przeczytali międzyi nnymi w FAQ-u kilka ciekawych rzeczy.
Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość
Jolu - to przykre, ale tak bywa. Nie przejmuj się.

Ach i jak tu ma mi się nie przewrócić w głowie od tych waszych komplementów
Jeszcze raz dziękuję wszystkim.
Piękny list dziś do Pani napisałam,ręcznie ....

A ja w poniedziałek odbieram z apteki 4opakowania leków,cóż załatwiam bez recepty(a co niektórzy mogąmam znajomości)Na tyle mnie stać...ktoś chce?
(mi by się też taki lakier do paznokci przydał,spodobał mi się taki biały z niebieskim połyskiem)

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 22:37   #83
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam z niecierpliwością na potwierdzenie płci

Pozdrawiam serdecznie i oczekuję na bliższe informacje
Tesik! SYN Jaki sympatyczny Zaraz wyślę Ci na meila, teraz wklejam tutaj

E-mail od Siostry:
"Pani Ewo wlasnie poczytalam forum i daje odpowiedz :Crebson to.......CHLOPIEC. Jeremiah Ngoma jest z Chipindani Village ktora nalezy do rejonu Rufunsy.
Pozdrawiam bardzo serdecznie i zycze milej niedzieli,s.Jozefa"

Kate Mwale dzięki za wpis

Siostro
, niech Siostra szykuje się na wysyp przesyłek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia Crebson Brian Kanyungulu, 10[1].4.1992, G7 Rufunsa.JPG (65,9 KB, 53 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-05-11, 06:29   #84
mukaa
Zadomowienie

hahaha ale sie uśmiałam z tej nieoczekiwanej zamiany płci

czyli o loveness jeszcze nic nie wiadomo? może ona z tej rufunsy

co do arki - to wspomniałam też o niej - ale głównie o adopcji mówiłam
może jeszcze się zgłoszę do tej koleżanki
mukaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 09:03   #85
Mikrejsza
Rozeznanie

Jola w tym pierwszym liście, który rozsyłałaś było wszystko ładnie wyjaśnione, zaproszenie na forum itd. Myślę, że można ten list lekko przekształcić i wysyłać na początek wszystkim nowym Rodzicom razem z pierwszą informacją o dziecku-tak żeby wszystko było jasne. I podkreślić to zaproszenie na forum- niech wszystkie wątpliwości tu wylewają, razem zawsze łatwiej kogoś przekonać, czemu to ma wszystko na Ciebie biedną spływać

a co do chłopca-dziewczynki nie wiem jaki ma stan rodziny, ale jakby co to jego mamusia baaardzo by się z tych podpasek ucieszyła ja ostatnio robiąc paczkę dla moich malców też dołożyłam podpaski dla ich mamy
pozdrawiam wszystkich cieplutko
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 09:41   #86
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
Tak poważnie, to proszę Siostrę o interwencję w sprawie koperty bąbelkowej dla Clebson. Jeśli okaże się, że to chłopak - to bluzeczki, apaszki i podpaski - proszę wykorzystać w wiadomy sposób.
no niezle to ja tu sobie śniadanko wcinam i prawie sie ze smiechu udławiłam

Mukashana to pewnie siedzi na Karaibach i to własnie tam maluje swoje paznokcie

Asienka pamiętam jak rok temu opowiadałaś o kiermaszu ... a tu proszę - kolejny rok za nami. Czas szybko ucieka.

Życze wszystkim milej niedzieli a w szczegolnosci naszej dzielnej bizneswomen Siostrze Jozefie

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 12:29   #87
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

witajcie.

ja sie w sumie nie dziwię, ze sa ludzie którzy mają wątpliwosci. tyle dziś oszustwa na codzień. wazne jest, że my wierzymy, że jesteśmy siebie pewni. mnie nawet na mysl nie przyszły wątpliwosci, kiedy dostałam pierwszy formularz o Teddym a data na nim była 2 mce wczesniejsza. nie jest to dziwne chociazby ze wzgledu na czasoprzestrzeń, która dzieli nas od Zambii.
kiedy ja opowiedziałam w pracy o naszych działaniach to moja Pani Dyrektor nabrała wątpliwosci co do akcji w której ona sama bierze udział. ona za posrednictwem jakiejś organizacji (nie wiem nawet kogo, ale jutro dopytam) ma pod opieką 15 letnią dziewczynke, ofiare Tsunami (nie wiem jak to sie pisze). na jej utrzymanie wysyła 100zł miesięcznie. nie ma absolutnie możliwosci wysłania paczki czy listu, o zdjęciu nawet marzyć nie moze. kontaktu poprostu żadnego.
tak sobie myslę. Teddyego poznałam na początku października. na dzień dziesiejszy mam 2 zdjecia, 2 listy, 2 formularze, i potwierdzenie o dotarciu 5 paczek.
za to dziękuję Wam Wszystkim z całego serca

bardzo dziękuje za dorzucenie cegiełek na wysłanie paczki z zabawkami.

poradźcie jeszcze, czy jest sens wysłania takich foremek do plasteliny. one są niewielkie nakłada sie do nich plasteliny a następnie wyciska i wychodzą różne figurki. aha no i zalega mi jeszcze to domowe krosno z którym teżnie wiem co począć.

pozdrawiam Was serdecznie Magda

właśnie poprawiam listy mam je przesłać do Dniela czy może do Kate Mwale , skoro go zastepujesz??
KateMwale jeśli do Ciebie to podaj na priv adres

Edytowane przez m@gd@len@
Czas edycji: 2008-05-11 o 12:34 Powód: dopisek
m@gd@len@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 14:29   #88
Tesik
Raczkowanie

Cytat:
Tesik! SYN Jaki sympatyczny
Ale fajnie mamy 3-go syna. Chłopcy się cieszą, bo co facet - to facet
do tego mniej więcej w tym samym wieku, same plusy. No to mamy w domu balange

Zakochałam się, a te OCZY, nie ma co, nasze dzieci są najpiękniejsze

Dziękuję Wam za: oczekiwanie, niepewność (wiek, płeć itp.), wątpliwości (w moim przypadku dziewczyna czy chłopak), wzruszenie i radość. Kocham Was
Tesik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:25   #89
moria44
Wtajemniczenie

Hihi, Tesik gratuluję kolejnego synka rzeczywiście przystojniak z niego i wygląda na grzecznego chłopca, ma taką spokojną i serdeczną minkę

m@gd@len@ ja też się dziwię ponieważ u nas kontakt z dziećmi jest szybki i bezpośredni. Może te osoby, które się obawiają powinny tu zajrzeć i obejrzeć listy, która MAMA tak pieczołowicie zbiera i umieszcza na fotosiku. Może te osoby po prostu nie wiedzą, że my tu jesteśmy i trwamy i nie wiedzą jakie są początki naszej akcji.

Dla Ciebie J. zaprosiłaś tą Panią na forum? Niech zajrzy

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:38   #90
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

moria44 masz racje. może faktycznie osoby, które mają obawy co do uczciwości naszych działań warto zaprosić na forum, zachęcić do przejrzenia strony internetowej?. zobaczą wtedy jak częsty kontak mamy z Siostrą, jak obszerne są informacje i że są one ciągłe. że listy od naszych dzieci nie są pojedynczymi przesyłkami, ale przychodzą całymi paczkami.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości