![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
![]()
Markos postaram się ale mam dużo pracy, ostatnio robie na dwie roboty.. pobudka 4 rano wracam po 21 :/ pozaty życie nie jest zbyt kolorowe ostatnio u mnie:P
Ale pamiętam o Was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będziecie organizowac jakies spotkanko??Jak dac znac ![]() ![]() PS: Jolcia nie przejmujcie się wątpliwościami innych. Zawsze ktoś wątpliwości mieć bedzie.. to nieuniknione. I tak wiekszość adopcyjnych rodziców ufa tej misji i jest w pełni zaangażowana. Buziaki
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Witaj Magdalena Już raz prosiłem- podaj na priv albo tu na forum ile ta paczka będzie kosztowała i podaj ile Ci dosłać i oczywiście nr konta.
#63 |
Raczkowanie
|
Witam też naszą nową Adminkę. KateMwale - to sklepik i galerię też uruchomisz ?
Wyrażę się dyplomatycznie: Nie zostałam do tego upoważniona. Mam wstawiać jedynie aktualności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
atychmiastowa reakcja naszej Super Siostry
![]() Dostałam z 20 nowych zdjęć, Osoby, które nie mają zdjęcia jutro powinni otrzymać ![]() "Szczesc Boze!Kochana Pani Ewo,dzieki za liste dzieci z brakujacymi zdjeciami,to nam bardzo ulatwia sprawe,juz teraz przesle te ktore mi przygotowal Mr.Moyo.po niedzieli wysle Mr Moyo albo Mr.Phiri zeby pojechali tam gdzie Sara mieszka bo dopytowywuje sie ale nikt nie daje mi wiesci.Na forum bylo pytanie czy spironolactone 100mg moze byc?Tak-jak trzeba mniejsza dawke to bedziemy dzielic-bardzo dziekuje za kazda tabletke.Przykro mi ze macie przykrosci,to smutne ze niektorzy nie ufaja...Pani Ewo wielkie rzeczy kosztuja ,jednak nie mozemy sie zrazac,razem mozemy zrobic tyle dobrego ! Teraz zalaczam zdjecia.bede tez czekac na liste dzieci ktorym nie przyslalismy informacji.Dziekuje bardzo serdecznie.s.Jozefa" I drugi email: "to tyle na dzisiaj-z Rufunsy przyjda dzieci te pozostale w przyszla sobote tak sie umowilismy bo chcemy zeby im ktos z rodziny towarzyszyl bo inaczej sa bledy.Dobranoc!s.Jozefa" Rodzice, wiedzą z jakich wiosek ich Dzieci pochodzą, więc z Rufunsy będą zdjęcia później. Dobranoc. Jutro na 7 do pracy idę, więc czekajcie z rana na meile ![]() Kate Mwale nie ma dostępu do serwera tylko do aktualizacji, bo (ja się nie znam), ale to wymagało jakiegoś ślęczenia na serwerze, Daniel miał wyjazd na karku a w galerii był wirus ![]() Ale zdjęcia są na stronie MAMY www.mama.fotosik.pl więc można oglądać do woli ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-05-09 o 22:39 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Melduję wykonanie zadania
![]() Zdjęcia rozesłane, 2 tylko były problemowe. Tesik Ty masz dziecko Clebson? ![]() ![]() A inne Dziecko miało podaną inną nazwę wioski a inna jest wpisana przy zdjęciu ![]() ![]() Edit: Moria44 lub New_Rock korzystaliście kiedyś chyba z takiej strony, gdzie można było dostać zdjęcie wywołane za darmo, pamietacie może? ![]() Znalazłam coś takiego: wydaje mi się że tanio ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-05-10 o 08:30 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Seona, zdjęcia zamawialiśmy na stronie Canona ale teraz nie mogę znaleźć tych darmowych odbitek. Może to była czasowa promocja
![]() Poza tym na tych zdjęciach jest też nadrukowane logo Canona oraz biała ramka w której wpisany jest rodzaj drukarki więc do albumu rodzinnego raczej się nie nadają ![]() Ale te na Allegro są całkiem ciekawe, cena dobra ![]() Co do niedowiarków ... no cóż, każdy ma prawo do wątpliwości i na pewno nie uda się wszystkim udowodnić, że nikt z nas tu "nie zarabia" a to co robimy przynosi zysk tylko dzieciom. Każdy z nas musi zaufać Siostrze i ufamy tez sobie nawzajem, innego wyjścia nie ma. A jeśli ktoś musi mieć 100% pewności to tak jak już pisała Tesik, zawsze można jechać do Mpanshy ![]() ![]()
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo już sobie małą na tysiąc sposobów wyobrażam ![]() hmm ja nie wiem z jakiej wioski myślałam że wszystkie dzieciaki z mpanshyi są jola ja mogę skomponować taki liścik - jak powiesz co ma w nim być ![]() ![]() może rzeczywiście wystarczy im taki list z wyjaśnieniami wysłać? nie każdy pewnie zagląda tu na forum żeby wiedzieć jak to wygląda, kim jesteście itd no i podziwiam - synchronizacja 500 adopcji ![]() ![]() ![]() wczoraj koleżanka pracująca w radiu zainteresowała się adopcją serca - więc parę słów jej powiedziałam i prawdopodobnie materiał będzie puszczony ![]() http://www.radio17.pl/ To jest krakowskie radio studenckie i mam nadzieję że będzie oddźwięk w postaci nowych chętnych rodziców/budowniczych arki/sponsorów kóz, rowerów i jedzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Seona nie wiesz czy wsrod zdjec bylo moze mojej Salome (nr 421) bo jak narazie mam tylko bardzo podstatwowe informacje a ciekawosc mnie zzera, ale jak nie to czekam cierpliwie
![]() Jolu staraj sie nie przejmowac glupota ludzka, tacy ludzie wszedzie sa i zawsze beda, a jesli doloczyly do adpocji serca to widocznie przez pomylke lub dla egoistycznych celow moze zeby sie pochwalic przed znajomymi. Jest niesamowita osoba i nie pozwol zeby takie osoby zabieraly Ci pozytwna energie, my jestesmy z Toba, chociaz jestem nowa mam nadzieje tu zostac na zawsze, bo cel jest niesamowity ![]() Buziaczki dla calej reszty niesamowitych osob ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja mogę??? http://www.yourprint.canon-europe.com/print_image/ ![]() Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, ![]() ![]() ![]() ![]() Ale co tam dziś juz jest lepiej,dostałam juz piękny list,napisze tej Pani i do przodu... ![]() Jak to siostra napisała : wielkie rzeczy kosztuja ,jednak nie mozemy sie zrazac,razem mozemy zrobic tyle dobrego ! I tego sie trzymajmy,jakby co rachunki mam do wglądu jakby ktoś nie wierzył na co wydaję wasze 5zł.Na spotkaniach się pojawiam więc... A siostra do Zambii zaprasza. Mukaa bardziej na pomoc w budowie Arki nastawiać ludzi,bo adopcja to juz pełna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Przyszły zdjęcia:
Clebson Kalyungulu (ale chyba błędne pisałam wyżej) Isaak Daka Jally Banda Jeremiah Ngoma Precious Kasweka Constance Lungu Martha Musumo Aston Mwandila Prunela Matambo Wczoraj myślałam, że więcej, ale dwa meile przyszły podwójnie z tymi samymi zdjęciami. |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
To okropne, że ludzie w każdym odruchu dobra doszukują się kłamstwa i interesowności. No, ale my nie możemy zmienić całego świata i musimy się z nim pogodzić bezwzględu na to jaki jest. Nie przejmuj się Jolu, jak ludzie nie chcą niech nie wierzą- my wierzymy i jesteśmy w tym !
Czy mogę jeszcze przesłać pieniążki na ten lek ? Nie wiem czy Mukashana nie wysłała jeszcze przesyłki...
#72 |
Rozeznanie
|
Lek ma wysłać po weekendzie, bo teraz gdzieś wyjechała
(pewnie na Karaiby choć tak się zarzekała że nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
witajcie Kochani
![]() chętnie się dorzucę do kosztu leków i wysyłki zabawek, jeśli jeszcze można, czekam na dane kont ![]() a co do przykrych listów to sorry ale niech się bujają, niektórzy ludzie mają manię że wszyscy ich okradają, a mi siostra i dwoje przyjaciół daje (jak mają) kasę na "Zambiaki" i mówią: napisz na co chcesz, co najbardziej potrzebna ![]() ![]() Buziaki dla wszystkich ![]()
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
hehehehe........może tak być!!!!!!
Mukashana - to chociaż zdjęcia pazurków podeślij ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja, czytałam na raty i już zapomniałam co chciałam napisać.
Chyba nie jestem jednak taka dzielna i zorganizowana bo im więcej robię (zaległości po tygodniu w pracy) tym więcej mi zostaje takie mam wrażenie ![]() Tym bardziej smutno mi z powodu Joli - ja i Ewa wiemy jak to boli ![]() Aż mam wyrzuty sumienia że tyle roboty zwaliłam na Jolę - ona nigdy mi nie odmówiła - ani Ewa(Seona) A teraz dopiero wiem na własnej skórze jak trudno pogodzić, dom, dzieci, pracę no i mężą :P podkreśliłam mężą bo facet jak to facet o swoją żonę zazdrosny nawet jeżeli rywalem jest komputer ![]() ![]() Tez się nie mogę doczekać relacji Asienki z kiermaszu - dobrze pamietam ten z tamtego roku ![]() piekła murzynka i cos jeszcze bo zabrakło - taki był popyt na ciastezka - szczególnie pozdrawiam jej męża ![]() Mzyngu liścik super - trzymam kciuki!!!! W ogóle wszystkim dziekuję za ogromny odzew w sprawie leków i wysyłki zabawek, paczek i wszystkiego co organizujecie. Ja też chciałąm się mukaschanie dorzucić na lakier ale nie podała mi kontoa, więc jak ktoś ma to niech mi prześle ![]() Pozdrawiam wszystkie sobotnio - sprzątające Mamy - podziwiam Was dziewczyny i zazdrosnych mężów też :P to byłam ja AGA
#78 |
Raczkowanie
|
przytulam wszystkich mocno do serducha i lecę dalej szykować urodzinową imprezę mojej siostry. zakupy, stosy sałatek, makaronu na zimno etc. ja już padam, a nie wyobrażam sobie, co by było, gdybym do tego jeszcze miała dzieci
![]() ![]() i nie przejmujcie się tymi, którzy wątpią w wiarygodność akcji. ważne, że tak wiele osób wam ufa i dzięki temu pomaga naszym dzieciom ![]() ![]() ![]()
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak poważnie, to proszę Siostrę o interwencję w sprawie koperty bąbelkowej dla Clebson. Jeśli okaże się, że to chłopak - to bluzeczki, apaszki i podpaski ![]() Czekam z niecierpliwością na potwierdzenie płci ![]() Pozdrawiam serdecznie i oczekuję na bliższe informacje ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
a to faktycznie by się chłopak zdziwił jakby dostał podpaski
![]()
#81 |
Zadomowienie
|
Moria, Seona MAMA obiecuję, że będą zdjęcia z kiermaszu ale po niedzieli
![]() ![]() ![]() Mąż kupił chyba z 5 różnych ciast dla każdego z nas i przyniósł do domu więc mieliśmy wyżerkę przy kawie :p Ja oczywiście również upiekłam małe co nie co ![]() MAMA mąż dziękuje za szczególne pozdrowienia ![]() ![]() Przepraszam że tak mało sie udzielam, ale staram się czytać i być na bieżąco ![]() Całusy ![]()
#82 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ach i jak tu ma mi się nie przewrócić w głowie od tych waszych komplementów ![]() Jeszcze raz dziękuję wszystkim. Piękny list dziś do Pani napisałam,ręcznie .... ![]() A ja w poniedziałek odbieram z apteki 4opakowania leków,cóż załatwiam bez recepty(a co niektórzy mogą ![]() ![]() (mi by się też taki lakier do paznokci przydał,spodobał mi się taki biały z niebieskim połyskiem ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() E-mail od Siostry: "Pani Ewo wlasnie poczytalam forum i daje odpowiedz :Crebson to.......CHLOPIEC. Jeremiah Ngoma jest z Chipindani Village ktora nalezy do rejonu Rufunsy. Pozdrawiam bardzo serdecznie i zycze milej niedzieli,s.Jozefa" Kate Mwale dzięki za wpis ![]() Siostro, niech Siostra szykuje się na wysyp przesyłek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
hahaha ale sie uśmiałam z tej nieoczekiwanej zamiany płci
![]() ![]() ![]() czyli o loveness jeszcze nic nie wiadomo? może ona z tej rufunsy co do arki - to wspomniałam też o niej - ale głównie o adopcji mówiłam może jeszcze się zgłoszę do tej koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Jola w tym pierwszym liście, który rozsyłałaś było wszystko ładnie wyjaśnione, zaproszenie na forum itd. Myślę, że można ten list lekko przekształcić i wysyłać na początek wszystkim nowym Rodzicom razem z pierwszą informacją o dziecku-tak żeby wszystko było jasne. I podkreślić to zaproszenie na forum- niech wszystkie wątpliwości tu wylewają, razem zawsze łatwiej kogoś przekonać, czemu to ma wszystko na Ciebie biedną spływać
![]() ![]() a co do chłopca-dziewczynki ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkich cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mukashana to pewnie siedzi na Karaibach i to własnie tam maluje swoje paznokcie ![]() Asienka pamiętam jak rok temu opowiadałaś o kiermaszu ... a tu proszę - kolejny rok za nami. Czas szybko ucieka. Życze wszystkim milej niedzieli a w szczegolnosci naszej dzielnej bizneswomen Siostrze Jozefie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
witajcie.
ja sie w sumie nie dziwię, ze sa ludzie którzy mają wątpliwosci. tyle dziś oszustwa na codzień. wazne jest, że my wierzymy, że jesteśmy siebie pewni. mnie nawet na mysl nie przyszły wątpliwosci, kiedy dostałam pierwszy formularz o Teddym a data na nim była 2 mce wczesniejsza. nie jest to dziwne chociazby ze wzgledu na czasoprzestrzeń, która dzieli nas od Zambii. kiedy ja opowiedziałam w pracy o naszych działaniach to moja Pani Dyrektor nabrała wątpliwosci co do akcji w której ona sama bierze udział. ona za posrednictwem jakiejś organizacji (nie wiem nawet kogo, ale jutro dopytam) ma pod opieką 15 letnią dziewczynke, ofiare Tsunami (nie wiem jak to sie pisze ![]() tak sobie myslę. Teddyego poznałam na początku października. na dzień dziesiejszy mam 2 zdjecia, 2 listy, 2 formularze, i potwierdzenie o dotarciu 5 paczek. za to dziękuję Wam Wszystkim z całego serca bardzo dziękuje za dorzucenie cegiełek na wysłanie paczki z zabawkami. poradźcie jeszcze, czy jest sens wysłania takich foremek do plasteliny. one są niewielkie nakłada sie do nich plasteliny a następnie wyciska i wychodzą różne figurki. aha no i zalega mi jeszcze to domowe krosno z którym teżnie wiem co począć. ![]() pozdrawiam Was serdecznie Magda właśnie poprawiam listy mam je przesłać do Dniela czy może do Kate Mwale , skoro go zastepujesz?? KateMwale jeśli do Ciebie to podaj na priv adres
![]() Edytowane przez m@gd@len@ Czas edycji: 2008-05-11 o 12:34 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Ale fajnie
![]() ![]() ![]() do tego mniej więcej w tym samym wieku, same plusy. No to mamy w domu balange ![]() ![]() Zakochałam się, a te OCZY ![]() Dziękuję Wam za: oczekiwanie, niepewność (wiek, płeć itp.), wątpliwości (w moim przypadku dziewczyna czy chłopak), wzruszenie i radość. Kocham Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Hihi, Tesik gratuluję kolejnego synka
![]() ![]() m@gd@len@ ja też się dziwię ponieważ u nas kontakt z dziećmi jest szybki i bezpośredni. Może te osoby, które się obawiają powinny tu zajrzeć i obejrzeć listy, która MAMA tak pieczołowicie zbiera i umieszcza na fotosiku. Może te osoby po prostu nie wiedzą, że my tu jesteśmy i trwamy i nie wiedzą jakie są początki naszej akcji. Dla Ciebie J. zaprosiłaś tą Panią na forum? Niech zajrzy ![]()
#90 |
Zadomowienie
|
moria44 masz racje. może faktycznie osoby, które mają obawy co do uczciwości naszych działań warto zaprosić na forum, zachęcić do przejrzenia strony internetowej?. zobaczą wtedy jak częsty kontak mamy z Siostrą, jak obszerne są informacje i że są one ciągłe. że listy od naszych dzieci nie są pojedynczymi przesyłkami, ale przychodzą całymi paczkami.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.