|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
Pokaż wyniki sondy: Lancrome | |||
bardzo dobre |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 19,61% |
dobre |
15 | 29,41% |
średnie |
9 | 17,65% |
słabe |
10 | 19,61% |
fatalne |
7 | 13,73% |
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pędzle Do Makijażu
a propos profesjonalistki czym sie rozni pedzel do rozu okragly od scietego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poleecam pedzle z Sephory i troche tansze z Donegala (ale raczej te w sztywnych opakowaniach a nie w folijkach). Dostepne w calej Polsce, chyba w kazdym mozliwym sklepie. Podaje link do strony producenta gdzie mozna zobaczyc ich oferte http://sklep.donegal.com.pl/go/_cate....php?idc=36_21 Z Donegala mam pedzel do maseczki, do pudru, do rozu, do cieni na dlugiej raczce okragly, do cieni na sredniej raczce skosny, grzebyk ze szczoteczka, aplikator na sredniej raczce i pacynki kolorowe pakowane po 25 sztuk (ich nie polecam - kijowa gabka). Z Sephory mam pedzel do podkladu, pedzelek do korektora, pedzelek do kresek, aplikator na dlugiej raczce duzy, aplikator na dlugiej raczce okragly (do cieni sypkich - glowka). Wszystkie pedzle zarowno z Sephory jak i Donegala, ktore mam trzymaja fason, z zadnego nie wylecialo wlosie i po czyszczeniu wygladaja jak nowe. Polecam obie te marki. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2006-11-04 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
A ja szukam pędzla do pudry w kamieniu (konkretnie do Creme Puff MF). Spehorowski XXL wydaje się odpowiedni ale 99 zł to troszkę dużo - wiem, że to zakup na lata ale wydatek jednorazowy
![]() Widziałam z Łodzi w Manufakturze w sklepie "Kosmeteria" pędzelek IsaDora za jakies 40 zł ale chyba do pudru sypkiego, tudziez do bronzera - myślicie że by się nadawał? Reasumując, jaki pędzelek do pudru w kamieniu polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Żandarm na emeryturze
|
Zależy jakiej kozy i zależy jak jest zrobiony pędzel?
![]() Dobrze zrobiony pędzel z koziego włosia nie jest wcale twardy. Ja mam trzy takie: jeden Marka Kozłowskiego (nomen-omen ![]() ![]() Z kucyka zwykle wykonuje się pędzle o dość krótkim włosiu (mniej-więcej do 2,5 czasem ok. 3 cm) - do makijażu oczu lub policzków - jest sprężyste i dość twarde. Dla mnie nawet za twarde, bo zwykle pędzle z pony drapią mi powieki. Soból jest sprężysty i miękki (poza tym dość śliski ![]() Z borsuka mam pędzel wachlarzowy jest sprężysty i dość twardy - nie chciałabym mieć takiego pedzla do pudru ![]() Ktoś pytał o pędzle Estee Lauder - bardzo dobre są EL do korektora i do podkładu, inne to takie...zwykłe. Chanel nie próbowałam, a Clinique mam tylko ten wielki do pudru brązującego - jest bardzo dobry.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2007-01-05 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Noor - bardzo dziękuję za szczegółowe wyjaśnienia
![]() ![]() A tak a propos We-My do pudru, to ja nie mam z kozy, a z kucyka/konia ![]() ![]() ![]() EDIT: Jeszcze jedno, a co powiesz o sztucznych pędzelkach? Np takich jak te http://www.allegro.pl/item153145384_...zu_18szt_.html Wiem, że je ciężko porównywać z markami, o których piszesz, ale spójrz na nie fachowym okiem i napisz, co sądzisz ![]() Czy może lepiej dołożyć i wziąć te http://www.allegro.pl/item154065039_...za_gratis.html albo te http://www.allegro.pl/item154655259_...bo_kabuki.html ? Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2007-01-04 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
O pędzlach z tych linków mogę powiedzieć tylko tyle, że wszystkie pięknie wygladają. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pędzle ze sztucznego włosia wcale nie muszą byc gorsze od tych z naturalnego. Czasem bywają nawet lepsze, np. do podkładu lub szminek i kremowych korektorów mnie najlepiej pasuje nylonowy racoon (mój EL do podkładu jest właśnie z racoona), toray i sablinsky. Naturalne pędzle się do nich nie umywają. Podobno jest też świetnej jakości specjalne sztuczne włosie na pędzle do kosmetyków "suchych" (pudrów, różów, cieni), które lepiej "trzyma" pudry od naturalnego i "oddaje" wszystko, co zostało na pędzel nabrane. Jest też bardziej higieniczne, bo łatwiejsze do mycia, ale nie mam z nim żadnych doświadczeń, niestety.
![]() |
![]() |
#68 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po raz kolejny dziękuję za rady. Niby powinnam już wiedzieć co chcę, po tylu Twoich dobrych radach, ale, o dziwo - im więcej wiem, tym mniej wiem ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Torba jest super. Też bym chciała takę mieć. Koszt tej u Kozłowskiego przeliczam na pedzle i jakoś mi się nie opłaca ![]() Hop hop! ![]() Cytat:
Nie wszystkim przyglądałam się wnikliwie przy kupowaniu, nie obmacałam np. w ogóle skośnych do cieni: wiewiórkowego i z mieszanki pony z czymśtam, oraz pedzelków do pomadek (bo mam bardzo dobre własne na stanie), ale reszta macanych wydała mi się dość przeciętna. Sephor nie znam, bo nie mam Sephory, tylko jakiegoś badziewnego Douglasa, a wnim są albo badziewne pędzle douglasowe, albo DaVinci - świetne, ale po najbardziej chorych cenach pędzli, jakie można sobie wyobrazić.
![]() |
![]() |
#70 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2007-01-05 o 21:44 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Natomiast wypuściłam się znowu do "inglociarni" i sprawdziłam dla dobra powszechnego* ![]() A skąd Ty masz We-Ma z wiewióry? Jak kupowałam komplet moich, to Pan Pędzelek, zapytany o włosie, z jakiego sa wykonane, twierdził, że robi pedzle z kozy (ten duży do pudru) i z kucyka (całą reszta). Przy drugim zakupie stwierdził tylko, że stracił dostawcę dobrego włosia pony i musiał zmienić na inne, trochę gorsze (co dało się zresztą wyczuć od razu). Może zanim kupiłam swój pierwszy komplet robił z wiewióry? To by wyjasniało skąd te zachwyty na KWC _________________________ _________________________ ___________ * Jesli "dobro powszechne" interesuje moje ostatnie macanie Inglotów, to pędzle Inglota ogólnie są dobre (w przypadku niektórych stwierdzam to tylko i wyłącznie na podstawie macania - trzeba też wziąć poprawkę na "osobnicze upodobania makijażowe"). Dobre są okragłe pędzle pudrowe i do różu. Skośny do różu moim zdaniem jest za mały. Bardzo dobry jest duży skośny z wiewióry do cieni (od razu na całą powiekę), półokragły duży z mieszanki z kucykiem (do tego samego) i krótki z kucyka do kresek i rozcierania, a oba sobolowe kocie języczki są wręcz genialne. Niezła, jeśli chodzi o sprężystość i miękkość jednocześnie jest kropka do rozcierania, ale jak dla mnie za duża. Beznadziejne za to są: mały skośny do cieni i oba do pomadek - takich ogryzków za kosmiczną cenę już dawno nie widziałam ![]() _________________________ _________________________ _________ Zapuściłam posta na forum Hand Made w sprawie etui na pędzle, ale nie ma żadnego odzewu ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...86#post3431986
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2007-01-15 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do We-My to ja swój komplet zamawiałam chyba 2-3 lata temu, na pewno przed Bożym Narodzeniem, tylko teraz nie kojarzę którym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Pędzle do makijażu!
Jakie pędzle do makijażu polecacie? Oprócz słynnych już pędzli firmy We-Ma
![]() I ile takie cuda kosztują?
----------------------- "W serca mego zatrzymamy się porcie. W porcie pełnym czułości i wzruszeń. Żadnych kartek ja w Twoim paszporcie, żadnych kartek wyrywać nie muszę! Byś był ze mną wyrywać nie muszę!"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pędzle do makijażu!
to wątek na wizażystkę. tam znajdziesz trochę informacji o pędzlach. wystarczy, że wpiszesz takie hasło w wyszukiwarce. I masz podobny avatar do mylady21. normalnie Cię z nią pomyliłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
prosze poradźcie, nie wiem które pędzle są najlepsze
![]() http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5054020 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem z nich bardzo zadowolona. Sądzę, że są lepsze od pędzli We-ma, które również posiadam. Nie są zbyt miękkie, dla mnie tak akurat. Estetycznie wykończone, włosie nie wypada, poręczny futerał. Mnie w tym zestawie skusiła duża ilość pędzli do cieni-są wykonane z włosia kucyka (sztywniejsze) i sobola (bardziej miękkie). Ogólnie polecam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
[url]www.pedzle.com.pl
Mam i jestem zadowolona. Choc troszke gorsze od Sephory. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli zaś chodzi o pędzle Sephory to jestem ich absolutną fanką-wysokiej jakości, miękkie włosie, estetyczne wykonanie, stosunkowo niska cena. Wad nie stwierdzam. Teraz ostrzę pazur na pędzel do pudru XXL-100zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
a co sądzicie o pędzlach z douglasa? ostatnio widzialam jakieś, ale za bardzo się im nie przyglądałam. używał ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
nikt nie używał tych pędzli? ja tylko widziałam, że są dosyć drogie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
chyba nikt ich nie używał..
![]() ja mam jeszcze jedno pytanie: czy różni się pędzel do różu taki ściety skośnie od zwykłego? od niedawna próbuję malować się różem i mam taki 'zwykły' pędzel, a wy tutaj często wychwalacie ten ściety skośnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
dzięki za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie ma za co. ![]() jutro chyba będę w Douglasie, przyjrzę się tym pędzlom i sprawdzę ceny. ale pewnie bardziej opłaca się kupić komplet, np. na allegro [chociaż ja mam ciągle obawy i z tej formy zakupów nie korzystam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Taki watkow o pedzlach bylo bardzo duzo. Polecam wyszukiwarke
![]() Ja osobiscie polecam Inglota. Na razie posiadam jeden pedzelek do cieni, ale jest bardzo praktyczny, delikatny i naprawde ladnie przyjemnie si enim maluje.
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
ja użyłałam wyszukiwarki, ale nic konkretnego na temat pędzli douglasa nie ma. na KWC nic nie zauważyłam na ich temat. w moim mieście nie ma sephory, dlatego pytałam o douglasa
![]() Umbra a jak wrażenia z douglasa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
ja sie właśnie zastanawiam jeszcze z czego są najlepsze pędzle, tzn np. naturalne włosie, czy jakieś inne ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.