![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odszukane nuty
Ostatnio doszłam do wniosku,ze peeling do ciała adidas (biały,bardzo "płynny",w butelce) pachnie jak "wstęp" do Burberry (stary)London
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, nie wiedziałam, że potrafię doprowadzić aż do
![]() Jeśli chodzi o wyszukiwanie wątków, to myślę, że sprawa nie jest aż tak prosta i oczywista ze względu na sporą subiektywność w nazywaniu wątków. Przyznaj, zę "Odszukane nuty" a "Co jeszcze tak pachnie" to znaczna różnica, o właściwościach sugerujących zawartość wątku nie wspominając. No dobrze, będę się starać i ograniczać ilość zakładanych przeze mnie wątków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Odżywka do włosów Nivei, ta z ryżem i kwiatem lotosu przypomina mi Kenzo Flower
![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Żel nocny Dove nie pachnie mi Lolitką, wyraźnie za to wyczuwam ją w różanym kremie do ciała Dermika Variete.
Z kolei balsam Dove Silk Glow (czy jakoś tak) cudownie komponuje mi się z Addict Eau Fraiche. W odświeżającym toniku do twarzy Johnsona czuję cień stożka Issey Miyake. Rzeczy wypłukane w płynie Silan lawenda i wanilia pachną mi trochę Escadą Collection. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Odzywka do włosów Timotei z wanilia i mleczkiem migdałowym pachnie jak Kenzo Amour Amour.
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Seria orzech włoski i cukier z Avonu przypomina mi L Lolity Lempickiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj posmarowalam sie po raz pierwszy kremem Soraya Beauty Creator i ... zdebialam
![]() ![]() ![]() Kto ma szanse to prosze powachajcie i powiedzcie, czy tez macie takie skojarzenia, czy cos ze mna nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wpadlo mi w nos kolejne porownanie
![]() podklad kryjacy Soraya (ten w bezowej tubce ze srebrna nakretka) pachnie ludzaco podobnie do Baby Doll ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Żel pod prysznic Palmolive oliwkowy pachnie jak Cerrutti Image. A mojemu połówkowi Pi Givenchy zalatuje kostką do wc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak z balsamem do ciała z serii Aretina Q. Czy ktoś wie, czy też tak przypomina ChE??? Ale podejrzewam, ze cala seria tak pachnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dostałam ostatnio żel pod prysznic Dusch Das Abendsonne powąchałam z butelki - nic ciekawego ale któregoś wieczora wlałam go do kąpieli jako płyn i oniemiałam.. pachnie jak Alchimie
![]() ![]() Co ciekawe rozwija się tak tylko wlany do wody (używany na gąbkę albo wąchany z butelki troszkę inaczej pachnie ![]()
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Multiwitaminowy krem do ciała Eveline( zresztą polecam naprawde doskonały! nie spodziewałam się takiego działania po kremie za 10 zł, mówie to jako miłosniczka perfumeryjnych marek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Bio Specific Nutrition 3w1 YR przypomina mi zapachem Chanel No19,oczywiscie w mocno złagodzonej wersji.Bardzo lubię ten odżywczy balsam.
Relaksująco i troche "dziwnie",ale to jest cudne,pachnie Nivea Bath Care kremowy olejek pod prysznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Peelingujący żel do mycia ciała z ekstraktem z borówek Oceanic pachnie jak czarna mańka
![]() Jestem w szoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łomatko, aż poszłam specjalnie przetestować, bo mam to i to w domu (jeśli dobrze kojrzę - opakowanie kremu jest w bordowej kolorytyce ??) i powiem Ci, że ... ja nie wyczuwam ... ![]() Tak mi tez Aretina przypomina Champs, sczególnie te krem do szyi i dekoltu ![]() Oprócz tego nawet jakoś ostatnio oceniałam zapach najnowszego płynu do kąpieli Johnson's, w takiej śmiesznej zielonej butelce - i on jak dla mnie pachnie dokładnie jak Le Feu - mleczna herbata z dodatkiem jakiegoś karmelowego cukru ![]() A tu Beliczek powinien się zainteresować - jest taki balsam do ciała z Daxa, przeokrutny w stosowaniu bo strrasznie tępy i gęsty, nazywa sie jakoś budyń do ciała czy cos takiego (w takim opakowaniu z pompką) o zapachu waniliowym - i jak trochę pobędzie na skórze, to tak po pół godzinie pachnie dokładnie jak waniliowa nuta w Shalimar - jakaś taka słodko - wytrawna; nawet moja Rodzicielka to zauważyła więc coś w tym jest, jak będziesz miała okazję to sprawdź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Olejek do aromateriapii bursztyn, producenta "vera nord" pachnie jak dzing!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
A ja byłabym wdzięczna, gdyby ktoś skojarzył perfumy podobne do woni fioletowego żelu pod prysznic Palmolive "Anti-stres". Ma rzekomo w składzie lawendę, ylang ylang i paczuli. Dla mnie ten zapach jest boski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Dezodorant w kulece Adidas z żółtym korkiem pachnie jak Narciso edp
![]() LilianaX, nie bardzo pamiętam ten żel o którym mówisz, ale lawenda jest w Belle en Rykiel - powąchaj, może przypadnie Ci do gustu?
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
maseczka do rąk Avonu (w takiej rdzawej tubce) ma wspólne nuty z Omnią... czyli kiszone ogóry rządzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Eiri, Savignon - dzięki dziewczyny!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Balsam do włosów Gliss Kur Satynowy Brąz pachnie bardzo podobnie do Lolity Lempickiej Midnight
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Szampon i odzywka Lee Stafford Shine Head pachna podobnie do Angela
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Peeling w żelu Ginkgo & Gurke Rival de Loop = Ralph (ten turkusowy) Laurena
Żel pod prysznic Nivea pielęgnujący z olejkiem z awokado - trochę przypomina Acqua di Gio
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.