![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Cytat:
![]() ![]() Chciałabym mieć pracę taką, żeby się nie narobić, a dużo zarobić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam że istnieją statystyki częstotliwości spamowania
![]() gratulacje dla pierwszej trójki ![]() ![]() Jeanne90 to moze jakieś afrykańskie narzecze? ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
No tak, jeśli to lubisz.
![]() ![]() ![]() Jeanne, może pomyśl o tym rosyjskim? Moim zdaniem jest dużo baaaaaardziej przyszłościowy niż angielski. ![]() ![]() Idę spać. Dobranoc ![]()
#64 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jezzzuuu dziewczyny ale się rozkręciłyście ![]() tych wątków do matury to rzeczywiście będzie milionpięćset jak tak dalej pójdzie ![]() o taaaak, feel dobrze gada ![]() więc uszy do góry ![]() ![]() ej dziołchy a dlaczego niektóre z nas na liście z przedmiotami mają imiona a inne nie? ![]() a w ogóle to miałam się pytać -organizm - w razie wszelkich zmian w tych przedmiotach to można pisac do ciebie to pozmieniasz na liście taaak? ![]() i nie będziesz biła ? ![]() ![]() i jeszcze jedno... jak macie zamiar się do angielskiego przygotowywać? macie jakiś pomysł ![]() ![]() tzn. wiadomo,że korki ale co po za tym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
A myślicie, że w rok uda mi się nadrobić dwa lata kompletnego braku styczności z rosyjskim?
![]() ![]() ![]()
#66 |
Zakorzenienie
|
suspense przy mnie nie ma imienia bo zapomniałam (własnego imienia zapomnieć
![]() organizm imię me Magda i reszta po staremu ![]()
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
O to ja zasubskrybowuję wątek
![]() Angewera, coś się pomyśli. I jeszcze nie kierowca, bo plastik musze odebrać, chociaz nie wiem, gdzie, bo zapomniałam się zapytać ![]() No i widzę, że coś mało z nas zdaje fizyyykę :P Jeanne - u mnie polonistka pyta na każdej lekcji z DZIESIĘCIU ostatnich tematów [klasa mat-fiz] A i z tego, co wiem, to rozszerzony polski warto zdawać tylko na jakąś polonistykę, filologię czy też inne bibliotekoznawstwo.
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
zdarza się
![]() ![]() ![]() no dobry pomysł ![]() ![]() u mnie babka z polskiego pyta co lekcje tak gdzieś z 20 minut, a jak się rozkręci to i do 35 dociąga ![]() do tego dochodzi jeszcze fakt,że jest na 16 osób w klasie więc w tym roku szkolnym byłam z 6 razy conajmniej pytana :/ ah właśnie sonnerin- GRAATULACJE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
O matko, dziewczyny, ale mam dylemat. Planuję chyba wybrać się nie na anglistykę, ale na tłumaczenia specjalistyczne. No i tak:
- Tłum. specj. (stacjonarne) klik Musiałabym zdawać polski P albo R oraz dwa języki (wiodący: angielski R, drugi: niemiecki P lub R). No ale miałabym tytuł tłumacza dwóch języków. Z tym że rozszerzony polski i rozszerzony niemiecki to dla mnie kosmos (poza tym niemieckiego nie trawię ![]() - Tłum. specj. (niestacjonarne) klik Tutaj do zdawania też polski P albo R oraz jeden język, niemiecki albo angielski P albo R. Przelicznik dla rozszerzonego też 1,5. Po tych studiach miałabym tytuł tłumacza jednego języka, co w sumie lepiej mi się widzi ![]() ![]() ![]() Jak myślicie, co będzie dla mnie lepsze? Angielski myślę że zdam na rozszerzonym, ale z polskim chyba nie ma co ryzykować - w sumie lepiej zdobyć więcej punktów na podstawowym i się nie bać za mocno niż dla głupiego przelicznika ryzykować oblanie i się nadmiernie stresować ![]() ![]() Może tylko któraś wyjaśnić mi jaka jest różnica między studiami stacjonarnymi a studiami niestacjonarnymi wieczorowymi? ![]()
#70 |
Zadomowienie
|
za niestacjonarne się płaci
![]() te pierwsze dają ci więcej możliwości jak na moje oko, ale skoro nie trawisz niemieckiego to w sumie nie ma co się męczyć ![]() ![]() no ale to twoja decyzja, nikt za ciebie jej nie podejmie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie trawisz niemieckiego, to nie ma zbytnio sensu żebyś teraz się go nagle zaczęła uczyć. A z drugiej strony po takich studiach na brak pracy narzekać raczej nie będziesz ![]() ![]() Tak w ogóle to dzień dobry ![]() ![]() ![]() Edytowane przez naana Czas edycji: 2008-08-20 o 05:46 Powód: dop |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
A ja a ja??!! Jak mogłyście o mnie zapomnieć!!
Karolina polski - P.P angielski - P.P historia sztuki - P.R. A wiecie co.... Ja nie pójdę po maturze od razu na studia... Przemyślałam to sobie i najpierw musze sobie trochę dorobić... Bo coś cienko widzę mieszkanie w obcym mi mieście w wynajętym mieszkaniu chodzącą na dzienne jak nie mam kasy na 100% zapewnionej... |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
ja zdaje chyba podstawe, ale nie jestem pewna, wiec nie wpisywalam na liste. Jednak to wyjdzie z fizyką 5 przedmiotów aż, nie wiem czy sobie poradze
![]() Cytat:
W ogóle licze, że rodzice będa mi co miesiac dawali kase na życie gdybym np wynajeła mieszkanie z koleżanką ![]() Wie ktoś jakie kryteria trzeba spełniać, żeby akademik dostać? Mogę liczyć na niego jeżeli od gdanska mieszkam nie cała godzine drogi? Po trzecie to sie rozpisałyście dziewczyny ![]() ![]() Sonnerin Jeszcze Ci chyba nie gratulowałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
I witam w nowej części wątku ![]() Piorunujące tempo mamy hihi A się kurde nie wyspałam... I Ci siatkarze przegrali, a już byłam pewna, że będzie dobrze tak pięknie walczyli. Teraz pozostaje liczyć na szczypiornistów! POLSKA!!! Jeanne90 Ja czytam tylko te do 3kl , bo poprzednie w miarę regularnie czytałam. Przeczytałam 'Zbrodnie i kare', 'Ludzi bezdomnych" i 'Chłopów'. A na 1 tydzień września zostawiam sobie 'Wesele'... Sonnerin spóźnione, ale szczere gratylacje! I witam w gronie kierowców ![]() Moooniaaaa no właśnie nie wiem czy dobrze. Bo jeden (miejscowy) jest za dziecinny i lekko mówiąc głupi; nie wiem co Ja w nim widziałam, a drugi (studiujący w Łodzi) za daleko - nieosiągalny... Ale jakiś trzeci gdzieś tam się trafi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój brat ma 23lata, ale jakoś nie śpieszno Mu do weselicha...
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Siatkarze przegrali i szczypiorniści też ![]() ![]() Idę jeść jakieś śniadanie ![]()
#77 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dostac u niej z odpowiedzi 4 to jest po prostu nieziemski wynik. Cala klasa wtedy klaszcze. A jak ktos dostanie 5 to jest juz Bogiem. Raz mnie pytala to udalo mi sie dostac 4+ ![]() Zgadzam sie z paula. Nie mozesz zdawac tych 2 przedmiotow na podstawie. Te 3 przedmiotu obowiazkowe (polski, jezyk i wybrany) mozesz zdawac wszystkie na PP, ale kazdy dodatkowy musisz juz na PR. Takze albo ciagniesz do R albo z czegos rezygnujesz ![]() Cytat:
![]() ![]() Takze bede ciagnac dwa kierunki o ile mi sie uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Siatkarzy mi szkoda bo dzielnie walczyli do końca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja sie od rana zastanawiam nad studiami i juz sie zdenerwowalam bo stwierdzilam ze nie ma dla mnie zadnego kierunku ktory by mi odpowiadał... ponawiam pytanie z poprzedniego wątku: co sadzicie o Bezpieczeństwie Wewnetrznym na UW?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Kasiunia, zanetka -dzięki
![]() Dziewczyny, dlaczego się tak boicie iść na studia dzienne? Przecież OBOWIĄZKIEM waszych rodziców jest zapewnić wam byt i opierunek. Może w jakiejś skrajnej sytuacji, kiedy totalnie nie ma pieniędzy w domu, można spodziewać się też ich braku na studia. Ale tak? No bez przesady. Przecież jeszcze macie zamiar się UCZYĆ a nie zarabiać na życie. Przynajmniej na początku studiów. Nie ma że boli. No i akademik godzinę drogi od domu to chyba fuksem można dostać. Albo jak masz plecy gdzieś tam to może... Ale raczej będzie ciężko
#81 |
Zakorzenienie
|
afri kupiłaś tę książkę w ksiegarni czy w internecie?
![]() ![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ehh na wieczorowe nie pójdę, za drogo
![]()
#83 |
Zadomowienie
|
mój brat ma 23 lata i właśnie w czerwcu się ożenił
![]() Jeanne ja na Twoim miejscu brała się za ten rosyjski ![]() dzięki afri ![]() a wiecie co? wczoraj zrobiłam sobie szamponetkę brązową. tylko,że nie wyszły brązowe. fioletowe są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Druga sprawa to TŻ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To niezupełnie tak, bo rodzice musieliby dawać mi około 1000 zł miesięcznie, a to nie jest mało. Mieszkanie (na kilka osób), jedzenie to wszystko kosztuje. Ja też tak zawsze mówiłam i będe się z nimi kłócić o te pieniądze, bo mi sie należa, ale i tak bedzie ciezko. Właśnie wiem z tym akademikiem, trudno kolejny argument na wynajęcie mieszkania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdzie chcesz w ogóle studiować? Cytat:
Wow. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja miałam francuskiego tyle co Ty niemieckiego i na rozszerzony bym się w życiu nie pchała mimo, że niby jestem z tego dobra i babka chce, żebym w ogóle maturę z frencza pisała. ![]() Cytat:
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
tzn. wiecie zawsze w sumie macie te 4 miesiące po maturze. można wyjechać wtedy gdzieś za granice i zarobić kase na utrzymanie -przynajmniej na pierwszy semestr. a później to już myśle,że spoko dałybyście rade z jakąś pracą dodatkową. nawet niekoniecznie taką na stałe, ale w weekendy czy coś
![]() ![]() ![]() wy studiowałybyście dziennie, byłybyście samodzielne no i nie obciążałybyście tak rodziców ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
sonnerin - no wiesz ja mieszka tylko z mama, w kazdej chwili moze stracic prace bo wiadomo jak teraz jest 10 na twoje miejsce. Tymbardziej, ze maja u nas zlikwidowac dzial, w ktorym pracuje moja mama. Takie kilkuletnie studia w obcym miescie to jednak spory wydatek. A co gdyby w polowie nie bylo juz na nie pieniedzy? Rezygnacja, to byloby straszne
![]() suspense -ale przyznasz, ze na medycynie wyjatkowo trudno pogodzic prace z nauka... w ciagu roku. wszełka - nie przejmuj sie mama, jak moja na mnie naskoczyla, ze "i tak nie zdam tego prawa jazdy przy pierwszym albo drugim podejsciu" to sie nie odzywalysmy do siebie kilka dni ![]() Jeanne90 - tez ostatnio zaczelam sie interesowac lingwistyka stosowana, to jest tak jak mowi Paula. U mnie na polaczenie angielskiego i rosyjskiego wystarczy zdana matura z angielskiego, na polaczenie niemieckiego i angielskiego potrzebne sa juz oba. Jest jeszcze niemiecki + rosyjki aleto dla kamikadze ![]() Wstałam o 6, a tu taka niespodzianke sprawili siatkarze ![]()
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dwoch kierunkow od razu robic nie bede. Najpierw zobacze jak mi pojdzie jeden. Na drugim roku moze skorzystam z programu Erasmus i na rok wybede do Hiszpanii a potem wezme iberstyke. ALbo na drugim roku ja doczepie i wtedy wezme rok dziekanki na ktorys studiach. Niewiem, zobacze ![]() Ahhhh dzisiaj nocka u kumpeli... oliwki, ser i wino ktore przywiozlam z niemieckiej winiarni ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Witam w nowej części wątku ![]() Jeanne90 ja staralam sie nadrobic zaleglosci z 2 klasy bo tak jak Ty skonczylismy na Chlopach. Moja sorka od samego poczatku straszyla nas ze bedzie pytac ale zapytala moze z 3 razy na poczatku 1 klasy a teraz robi tylko zapowiedziane kartkowki, ktore i tak zawsze przekladamy na nastepna godzine i o dziwo ona zawsze sie zgadza.. no ale mimo tego to bardzo dobra nauczycielka i dobrze tlumaczy. no i mysle tak jak dziewczyny ze powinnas wziac sie za rosyjski. ja niemieckiego ucze sie od 5 lat i strasznie nie lubie tego jezyka i napewno nie chcialabym go zdawac na maturze. tak sie teraz zastanawiam czy nie lepiej byloby zdawac chemie zamiast matmy?? bo zestawienie biologia+ chemia daje mi wiecej mozliwosci niz matematyka... tylko ze matematyki lubie sie uczyc no i jako tako ja umiem... z chemia tez nie byloby najgorzej gdyby nie to ze mam ja z wychowawczynia u ktorej mamy totalny luz, czasami zamienia nam chemie na godzine wychowawcza... ![]() no i ja pewnie tak jak moja siostra bede mieszkac w akademiku. wole studiowac dziennie niz zaocznie. mysle ze rodzice napewno beda mi pomagac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.