![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wrazenia...
Cytat:
![]() ![]() co do autora tego postu ... sluchaj pan ... jezeli ktos zada Ci pięćdziesiaty raz pytanie "Dlaczego słońce swieci" chociaz moze gdzie indziej bez problemu uzyskac na nurtujace pytanie odpowiedz, nie zdenerwuje Cie to choc troszkę? moim zdaniem osoba ktora nie potrafi przed zapytaniem poszukac informacji w wyszukiwarce forum jest albo leniwa albo nie zalezy jej na pozatku na forum ![]() jezeli pierwszy raz widze jakies zapytanie.. staram sie odpowiedziec.. drugi raz .. tez .. ale jezeli slysze cos 100 raz to wybacz ale jestem szczera do bolu i doradzam ruszeniem glową i poszukanie identycznego tematu na forum... po cholere ludze zakladaja takie same tematy skoro odpowiedzi ROWNIEZ beda takie same ? krajst...
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ale wiecie co jest w tym krzywdzące? że etykietkę nierozważnej, niedojrzałej itp itd przypisujecie z góry każdej 16. Ja mam własnie tyle i trochę to przykre że wrzucacie wszystkie dziewczyny w tym wieku do "jednego worka". Nie uważam sie za osobę dorosłą ( bo taką osobą bedę z chwilą gdy ukończe 18 lat) ale myśle że jak na swój wiek jestem osobą dość dojrzała, która posiada już pewna wiedzę, m.in. na temat seksu- ale oczywiscie tylko teoretyczną, do praktycznej mi sie nie spieszy.
Ps. wierzcie mi, albo postarajcie sobie przypomniec- nikt w tym wieku nie lubi byc określany mianem "gówniary, smarkuli" itp. ponieważ brzmią one nieco obraźliwie. O wiele bardziej na miejscu są określenia "dziecko, nastolatka, młoda". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo złe, głupie i dziecinne wg nich to są te co uprawiają seks w wieku 16 lat, więc się do nich nie zaliczasz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mylisz pojęcia, dorosła a PEłNOLETNIA. Dorosła osoba to taka ktora potrafi sama siebie i/lub utrzymać rodzine, bierze odpowiedzialność za swoje czyny i ich skutki, a pełnoletnia to taka co ma 18 lat i dowód ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
ja nie wyznaczam żadnych granic, bo uważam to za bardzo intymną sprawę. Samo czekanie dla czekania jest dla mnie trochę sztuczne, ale uważam że kluczem jest tu świadomość konsekwencji. Podziwiam dziewczyny, dla których seks zajmuje któreś tam dalsze miejsce z kolei w ważnych w życiu rzeczach. I myślę, że to jest na tyle indywidualna sprawa, że kryteriów brak bo każdy ma inne potrzeby i priorytety. Acz jeśli ktoś po bezmyślnych zabawach obarcza kogoś na forum swoimi wątpliwościami i jeszcze ma pretensje- to może być to wkurzające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niebedetwoja19 -"Dorosła osoba to taka ktora potrafi sama siebie i/lub utrzymać rodzine, bierze odpowiedzialność za swoje czyny i ich skutki" - no przyznam sie bez bicia że mi sie troche słówka "pomerdały" . Tzn coś w tym stylu miałam na myśli. Że nie jestem dorosła tylko jak na swój wiek dojrzała. Choc pewne powiązanie jest- aby móc byc dorosłym trzeba byc też pełnoletnim ( mam namyśli m.in. możliwośc zatrudnienia się w jakiejs pracy itp). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
To,że ktoś ukończy 18 lat,dostanie dowód nie oznacza,że jest już dorosły,jest i owszem pełnoletni i powininna być odpowiedzialną osobą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Lady Vader - Zaraz zaraz, wyrazenie sie krytyczne o autorce watku, a szydzenie i traktowanie z gory, to dla mnie dwie rozne rzeczy.
Pytanie na koniec - jesli taka wiedze powinno sie miec z netu/ksiazek, to po co to forum? Po co fora tematyczne na wizazu?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
I własnie przez to mam wrażenie ( i chyba nie tylko ja) że starsze wizażanki uprzedziły sie do tych młodszych i do ich problemów. Ja tez teraz mam pewien problem o którym chciałam napisac na wizażu ale zdecydowałam że tego nie zrobię. Własnie dlatego że boje sie reakcji wiazażanek. Nie uważam że ten problem jest błachy a mimo wszystko bałam sie znów krytyki za wiek ( żeby nie było- nie chodzi mi o seks).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włącz google i zobacz. To samo tyczy się totalnej ignorancji i głupoty w sprawach seksu. Nie nazwę inaczej dobierania się sobie do majtek bez choćby elementarnej wiedzy.
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że podstawową wiedze powinno się miec z ksiazek własnie, jesli ma sie jakies watpliwosci/pytania czy chce sie podyskutować o tym zaglada sie na forum. Nie chodzi o to, aby nie zadawać pytań, tylko o to żeby nie zakładać po raz setny watku na ten sam temat. Wystarczy sie troche wysilic, użyć wyszukiwarki i poczytac starsze watki, bo wiele tematów było juz poruszanych. Jesli nie znajdzie sie odpowiedzi wtedy zakłada sie watek. Takie jest moje zdanie.
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale z tym szydzeniem sie nie zgadzam.. moderatorzy czuwają i conajwyżej mozna spotkać tu zawoaloną złośliwość i krytyke nikt Ci tu nie powie w twarz "że zadajesz debilne pytania" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co tematy, fora, o kosmetykach, ubraniach, wychowywaniu dzieci, slubie itd. Elementarna wiedze mozna dostac z ksiazek i od rodziny, no i?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzisz różnicy ? Niestety nie pomogę.
![]() |
![]() |
#78 | |
BAN stały
|
Cytat:
Możliwe że masz racje, jestem troszke na tym forum, tylko teraz pod innym nickiem, pytanie gdzie kończy sie niewiedza, a zaczyna totalna ignorancja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie wkurza na Wizażu czasem to, ze jak wypowie sie jakis facet to wiele kobiet przyznaje mu racje, w tym jedna przez drugą sie prześcigając ![]() oczywiście nie mam nic do facetów, poza tym, że czasem utrudniacie życie ![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorki za post pod postem
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie nie mowie tu o watkach zakladanych nagmiennie z pytaniami typu "co to sex oralny" jesli nawet na tej samej stronie. Nie ma co popadac w skrajnosci ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pOza tym bardzo chciałąbym zobaczyc te dorosłe 16-latki, które po wpadce przychodzą zapłąkane do rodziców i mówią jak to im przykro. MIalam dość niedawno 16 lat, byłam nad wyraz rozwinięta i dojrzała i choć wiedziałam wiele na temat seksu to mi ise do niego nie spieszyło, z prostej przyczyny, znałam jego konsekwencje i nie stawiaąłm go na najwyższym miejscu sewgo zycia. Nie jesteśmy zwierzętami, zebyn ie panować nad popędami, jesli mam 16 lat i iwem, ze zadne zabezpieczenie nie zapewni 100% ochrony przed ciążą, a poza tym znam chłopaka stosunkowo niedługo to po jaką cholere mam ise w to pakowac, naprawdę w wieku 16 lat tak jesteśmy wszystkie napalone i nienasycone, zem usimy leciec do łóżka. moze czasem warto pomyśleci ise zastanowić, czy jakiś czaso czekiwania nie wyjdzie nam na dobre... Poza tym jak czytam teksty w stylu - "Ufff, pękła nam gumka, ale mam juz okres, jutro lecę do gina po pigułki" to mnie krew zalewa, takie dziewczyny często chcą łykac tabletki jak cukierki. Nie uważam ich za złe (tabletek), bo sama się zastanawiam ,ale na Boga, to nie jest wszystko takie hop-siup. Ja uważam że w 95% przypadków 16 lat to za wcześnie i nie zmienię zdnaia. podkreślam ,ze jest to 5% osób wyjątkowo zaradnych zyciowo, uświadomoionych, w powąznych zwiążkach, pewnych swoich partnerów itd. Ja zacżęłam dość szybko (2 miesiące bycia z facetem, który wcześniej był moim kumplem) i uważam ,ze moglismy poczekac dłużej... to jak ten przysłowiowy moment przed otwarciem prezentu, to oczekiwanie poprzedzone powolnym poznawaniem siebie, swojego ciala, rozmów na ten temat, a teraz wszystko to idzie tak bezsensownie szybko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego tyle się pisze o nieuprzejmych Wizażankach,które zamiast grzecznie odpowiadać na pytania szydzą i wyśmiewają,a nie mówi się o tych,które sa na tyle LENIWE,by nie zadać sobie trudu odpalenia wyszukiwarki i poszukania odpowiedzi? Dla mnie takie zachowanie jest dowodem braku szacunku dla użytkowników forum i olewania zasad na nim panujących. Co do dyskusji,która rozgorzała na temat wieku ( te nieszczęsne 16 lat) i traktowania młodszych Wizażanek przez starsze: 16 lat to jest,przynajmniej dla mnie,umowna granica między dzieciństwem a dojrzewaniem.Nie na darmo Amerykanie zamiast 18-tek obchodzą "Sweet Sixteen".Człowiek zaczyna dorastać,kształtuje się jego pogląd na świat,a hormony nie dają spać.Wydaje mu się,ze jest strasznie dorosły,a od dzieciństwa dzielą go lata świetlne-co jest nieprawdą. Nie wierzę w to,jak ktoś mówi,ze jest w tym wieku dojrzały-dojrzałośc to suma przeżytych doświadczeń i umiejętność wyciągniecia z nich wniosków-a w tym wieku zazwyczaj nie ma się dużo doświadczeń. Poza tym często zdarza się,że w sytuacji kryzysowej z tej "dojrzałej" nastolatki wychodzi nagle przestraszony dzieciak,który najchętniej schowałby się pod maminą spódnicę z obawy przed światem. I uwierzcie,drogie nastolatki,naprawdę nie mówię tego z przekąsem ani ironią,kiedy bedziecie miały 10 lat więcej,Wasze poglądy,zachowania i pozy z lat nastoletnich wydadzą Wam się strasznie dziecinne. Mam 29 lat-kiedy miałam 16 lat wydawało mi się,ze zjadłam wszystkie rozumy-kiedy będe miała 40 lat-dzisiejsza 29-letnia JA też będę wydawała się sobie niedojrzała. Stosunek do seksu jest dla mnie jedną z wytycznych dojrzałości człowieka-jeżeli ktoś zadaje pytania świadczące o tym,ze nie ma o współżyciu zielonego pojęcia, to znaczy że nie dorósł do tego-nie ważne czy to będzie 16-latka czy 25-latka-ale dziwnym trafem niemądre pytania zadają najczęściej te,które urodziły się ...naście lat temu.
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() -"oczywiście nie mam nic do kobiet," Wiesz jeżeli facet się wypowie w którymś z wątków to wcale nie znaczy, że oczekuje aprobaty wszystkich wizażystek... ![]() ![]() Poza tym czasem warto zapoznać się z inną opinią nawet jeżeli pochodzi ona od mniejszości na tym portalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce byc zle zrozumiany, bo jesli ktos napisze cos, co mi sie nie podoba, to jak najbardziej to skrytykuje, ale wg mnie szyderstwo i patrzenie z gory to reakcja ktora miejsca miec niepowinna, a ma czesto ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
BAN stały
|
Cytat:
To sie raczej nie zmieni, chyba że modzi sie porządnie wezma za to. Taka juz wizażowa mentalnośc starszych użytkowniczek(sama jestem jedną z nich heh, ale raczej omijam te tematy w których na usta ciśnie mi sie juz tylko jakaś złośliwość i ironia) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez to lenistwo zrobił się na forum MEGA bałagan. Nie dość, że nikt nie korzysta z wyszukiwarki i dublowane są nawet najbardziej popularne wątki (ot, chociażby MAYBELLINE ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bo ostatnio modzi zajmuja sie bardziej wlepianiem karniaków stałym użytkowniczkom, kiedy te sie pogryzą, zamiast połazić po wątkach i zobaczyć ile na każdym byle jakim jest reklam perfum na przyklad. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, starsze osoby nie będą się do Ciebie źle odnosić z powodu wieku... tylko takie co jeszcze chwilkę temu były w Twoim wieku, bo mają 20 lat i uważają się za baaaardzo doświadczone.. Ja mam 22 i nie dyskredytuję młodszych, bo dla 40letniej kobitki ja jestem dzieciakiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze obserwuje nagłe ożywienie, jak w jakimś wątku wypowie się facet i nagle wiele dziewczyn przyznaje mu racje, mimo, że w ogólnej dyskusji takie rzeczy są wyważone i nie jest o to tak łatwo ![]() wątek jest o wrażeniach, więc napisałam moje i tyle nie mam nic przeciwko panom na Wizażu, to zresztą nie zarzut do nich tylko najwyżej do dziewczyn, więc o co chodzi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.