Michael Jackson kiedyś, dzisiaj i "naprawdę" dzisiaj :D - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-12, 08:40   #61
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333
Dot.: Michael Jackson kiedyś, dzisiaj i "naprawdę" dzisiaj :D

A ja go ubóstwiam nadal. Był moją pierwszą muzyczna fascynacją, jego tekstów uczyłam sie na pamięć, jego utworów szukałam w radiu, teledysków w tv. Klip do Black or White znam na pamięć- klatka po klatce. Pamiętam premierę HiStory, pamiętam szukanie plakatów z promocji płyty. Pamiętam jego wizyty w Polsce, moja radość, że będzie u nas częściej.Towarzyszył mi właściwie w każdym momencie mojego życia.Teraz znów słucham go nieprzerwanie, na nowo odkrywam jego absolutny geniusz. Smutny, zagubiony,nieszczęśliwy facet. Dla mnie Number One.
Stary 2007-03-16, 16:02   #62
oLaSeK=D
Zadomowienie

ZAgadzam sie. Absolutny muzyczny krol,jego muzyka i teledyski potrafia doporowadzic mnie do placzu,towarzyszy mi od dziecinstwa Bardzo przezywalam koncert na Bemowie,zeby lepiej wdziec siedzialam tacie na barkach Uwielbiam go,podziwiam,szanuje,ubos twiam jego muzyke,to geniusz i jedna z nielicznych osob,ktora zasluguje na miano gwiazdy.Michael jestesmy z toba!!!
oLaSeK=D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 16:34   #63
traci
Wtajemniczenie

Ja tez Go bardzo lubie.Zrobil kawal dobrej roboty w muzyce.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 17:43   #64
elly2
Wtajemniczenie

Dla mnie on rowniez jest faworytem numer jeden, w dziecinstwiem byl moim najwiekszym idolem i chyba juz tak na zawsze pozostanie Cenie go za jego tworczosc...uwielbiam jego piosenki, pomimo tego ze slucham ich od najmlodszych lat to nadal sa dla mnie ponadczasowe i sluchanie ich nie znudzilo mi sie - jak to bywa czasem z hitami jedenego sezonu.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 19:02   #65
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

To miłe, że mimo tego całego szumu wokół niego mam on tylu prawdziwych wiernych miłośników.
Stary 2007-03-17, 19:30   #66
Lucyy
Zadomowienie

Stan, do którego doprowadzil twarz Michael jest przerazajacy. Jezeli tak strasznie wyglada w makijazu, to wole sobie nie wyobrazac, jak on wyglada bez make - upu. Trzeba jednak przyznac, ze jego wklad w muzyke jest wielki .
Stary 2007-03-17, 19:42   #67
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucyy Pokaż wiadomość
Stan, do którego doprowadzil twarz Michael jest przerazajacy. Jezeli tak strasznie wyglada w makijazu, to wole sobie nie wyobrazac, jak on wyglada bez make - upu. Trzeba jednak przyznac, ze jego wklad w muzyke jest wielki .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-17, 20:13   #68
Domina
Zakorzenienie

Dziewczyny czy mogłybyście wytłumaczyć mi jak to jest moźliwe że ciemnoskóry człowiek nagle ma białą skórę?! I to na całym ciele... no dla mnie to cholernie dziwne i nie do pomyślenia. Trafiłam na ten wątek i zobaczyłam zdjęcia z pierwszego posta i... no przecież to nie do pomyślenia dla mnie!!! Wytłumaczcie mi to proszę bo ja chyba jakaś nie kumata jestem no....
https://www.facebook.com/Wstazki/?fref=ts MOJE CUDEŃKA WSTĄŻKOWE
Domina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 20:21   #69
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domina Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mogłybyście wytłumaczyć mi jak to jest moźliwe że ciemnoskóry człowiek nagle ma białą skórę?! I to na całym ciele... no dla mnie to cholernie dziwne i nie do pomyślenia. Trafiłam na ten wątek i zobaczyłam zdjęcia z pierwszego posta i... no przecież to nie do pomyślenia dla mnie!!! Wytłumaczcie mi to proszę bo ja chyba jakaś nie kumata jestem no....

On jest biały przez te wszystkie operacje plastyczne które przeszedł
Stary 2007-03-17, 20:32   #70
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Ja gdzieś tam słyszałam wersję, że MJ ma chorobę ,która powoduje yyy bielenie się skóry.

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-27, 19:50   #71
dariazzz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
On jest biały przez te wszystkie operacje plastyczne które przeszedł
z http://www.mjpolishteam.pl/artykuly.php?id=7

Czy Michael Jackson wybielił sobie skórę?
Odpowiedź brzmi NIE! Większość ludzi utożsamia z Michaelem Jacksonem człowieka z rozpadającą się twarzą po niezliczonej ilości operacji plastycznych. Prawda jest zupełnie inna i niestety wcale nie optymistyczna.
Otóż sam Michael przyznaje się do dwóch operacji nosa, które miały usunąć wszelkie podobieństwo do nosa ojca. Wszelkie inne objawy złego wyglądu są skutkiem choroby, na jaką cierpi. Choroba ta jest także powodem zmiany koloru jego skóry. Operacja wybielania skóry nie jest nawet dzisiaj możliwa z medycznego punktu widzenia. Choroba na którą cierpi Michael Jackson nazywa się Vitiligo (znane też pod nazwą albinizm i bielactwo, jednak te nazwy nie są do końca precyzyjne).

Michaela i jego muzykę uwielbiam, i nic tego nie zmieni
dariazzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-27, 19:58   #72
traci
Wtajemniczenie

Sa specjalne kremy na wybielenie sie.Widzialam ludzi po takich kremach jak wygladaja.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-27, 20:11   #73
Seona
Zakorzenienie

Ja również jestem wierną fanką Jacko! Nie ważne jak wygląda, ale co śpiewa i jak śpiewa! Jest dla mnie absolutnym królem popu- a wszyscy, którzy teraz śpiewają i tańczą mam wrażenie, że opierają się na jego ruchach scenicznych
Dla mnie to wieczny Piotruś Pan i duże dziecko (w pozytywnym słowa znaczeniu). Lubi oglądać horrory i bać się i rzucać się tortem- dokładnie tak jak ja

Pierwszy raz zwróciłam uwagę na piosenkę "Bad" i później brat kombinował wszystkie nagrania koncertów na kasetach.(On także swego czasu przechodził nim fascynacje, ale później przeniósł się na heavy metal i Metallice, a ja zostałam wierna Michaelowi)
Mam wszystkie jego kasety- kiedyś cd nie były popularne Wszystkie oryginalne, ciułaliśmy z bratem pieniądze na każdą kasetkę
Mam książke "Moonwalk" i film "Moonwalker".
To jest mój największy idol muzyczny!

Mistrzostwem świata jest dla mnie film o duchach "Ghosts" (nie wiem czy tak sie pisze), gdzie przychodzą Ci ludzie z miasteczka do Maestro- Jacko, a on im urządza horror show

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-27, 20:49   #74
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Ja przeczytałam, że pod koniec 2007 ma sie ukazać nowa płyta Michaela. Staram się podchodzić z dystansem, ale gdyby to okazało się prawdą... Ehhh...
Stary 2008-12-15, 11:04   #75
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nymphetamina Pokaż wiadomość
Ja gdzieś tam słyszałam wersję, że MJ ma chorobę ,która powoduje yyy bielenie się skóry.

http://muzyka.wp.pl/id,78311,size,2,galeria.html
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 14:55   #76
Baby Jane
Raczkowanie

pozwolę sobie odświeżyć wątek

wczoraj w Londynie miała miejsce konferencja prasowa (chociaż nie wiem czy można to tak nazwać), podczas której Michael Jackson ogłosił swoje plany na ten rok! W lipcu Król Popu rozpoczyna mini trasę koncertową obejmującą 10 koncertów w Arena O2, londyńskiej hali w której z serią 20 wystąpień gościł miedzy innymi Prince czy Spice Girls.

Teraz nikt nie wie co zamierza Jackson - mówi się o całkowitym zakończeniu kariery, chwytach marketingowych i badaniu rynku muzycznego. W 2008 roku chodziły pogłoski o współpracy artysty z młodszymi kolegami z branży nad nowym albumem.

A Wy co o tym myślicie?
Baby Jane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 15:44   #77
madaK
Rozeznanie

jak dla mnie to wyglada jak kosmita,jak sie patrzy na niego to az słabo sie robi.jak mozna zrobic cos takiego siebie i to dobrowolnie.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 15:45   #78
Meridian
Raczkowanie

Wiele osób tutaj napisało takie bzdury, że mi sie rzygać chce...
Jak to Wam go żal i co on ze sobą zrobił, powinno Wam być go żal dlatego, ze większośc ludzi takich jak Wy, karmi się plotką i łykacie jak te pelikany

On nie dla własnego "widzi mi się" się wybielił... jak to jedna z Was okeśliła, ponieważ jest nietolerancja wobec czarnych
On był chory.
Meridian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 10:42   #79
madaK
Rozeznanie

jak dla mnie to jak był chory to psychicznie.kształt nosa tez sie zmienił przez chorobe.to jak ten przypadek babki (nie pamietam jak sie nazywała),jej maz uwielbiał koty i upodobniła sie do nich dzieki operacjom-koszmar.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 11:29   #80
uparta Marti
Zakorzenienie

a ja wczoraj przeczytałam w gazecie,że skóra jego twarzy zaczyna odpadać(podobno jest podtrzymywana plastrami) ,ponieważ w o organizmie jest jakis wirus. A lekarze rozkładają rece
Stary 2009-03-07, 12:09   #81
Baby Jane
Raczkowanie

o czym wy mówicie

wydaje mi się że są jakieś granice głupoty (wybaczcie jeśli kogoś tym urażę) - skóra przytrzymywana PLASTRAMI? kremy na wybielanie? szczerze mówiąc, dziwię się Michaelowi że nie stracił jeszcze wiary w ludzi, od kilkunastu lat wysłuchując tego samego i pewnie niejednokrotnie z tego powodu cierpiąc.

Nie pomyśleliście że on może być naprawdę chory? że wydając osądy na człowieku którego nie znacie przekreślacie całą jego twórczość, wszystko co udało mu się osiągnąć? Tyle czasu, pieniędzy i troski poświęcił na akcje charytatywne, na pomaganie innym ludziom, a wy po tylu latach potraficie widzieć tylko operacje plastyczne i inny kolor skóry niż kiedyś. Ze świeczką szukać drugiego takiego człowieka jak on, naprawdę przykro czasami czytać takie opinie jak tutaj.

Tak jesteście zapatrzeni w te wszystkie głupoty produkowane przez tabloidy że nie potraficie już chyba nawet myśleć samodzielnie. Więcej trzeźwości umysłu na przyszłość życzę
Stary 2009-03-12, 11:43   #82
patusia22
Zakorzenienie

http://muzyka.onet.pl/10172,1932466,newsy.html
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 13:31   #83
Baby Jane
Raczkowanie

WSZYSTKIE BILETY SPRZEDANE

W środę rozpoczęła się przedsprzedaz, dziś normalna sprzedaż - pula wynosiła ponad MILION biletów, teraz nie ma już żadnego! gratuluję i zazdroszczę wszystkim którzy będą mieli okazję zobaczyć powrót Króla.

ten facet nigdy nie przestanie mnie zadziwiać...
Stary 2009-03-13, 14:42   #84
sinka84
Raczkowanie

GG do sinka84

Uwielbiam Micheala. Jego utwory są genialne, a rytmika powala
Stary 2009-03-24, 09:54   #85
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madaK Pokaż wiadomość
jak dla mnie to wyglada jak kosmita,jak sie patrzy na niego to az słabo sie robi.jak mozna zrobic cos takiego siebie i to dobrowolnie.
Spojrz w lustro.
Poza tym, on tego nie zrobil dobrowolnie, a byl (i jest) chory.

Cytat:
Napisane przez madaK Pokaż wiadomość
jak dla mnie to jak był chory to psychicznie.kształt nosa tez sie zmienił przez chorobe.to jak ten przypadek babki (nie pamietam jak sie nazywała),jej maz uwielbiał koty i upodobniła sie do nich dzieki operacjom-koszmar.
Psychicznie chorzy juz raczej sa ci, ktorzy wmawiaja ludziom takie glupoty o nim.
Ksztalt nosa zmienil, poniewaz jego ojciec czesto go wysmiewal, ze ma duzy nos.

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
a ja wczoraj przeczytałam w gazecie,że skóra jego twarzy zaczyna odpadać(podobno jest podtrzymywana plastrami) ,ponieważ w o organizmie jest jakis wirus. A lekarze rozkładają rece
Dobrze, a teraz sie zastanow. NAWET na chlopski rozum. JAK skora moze odpadac?! I zapewne chodzi o plotki w stylu ze odpada mu warga lub nos. jasne, jego nos jest z plasteliny i moze sobie odpasc, w dodatku bez sladu ran/krwi. No zastanow sie

Cytat:
Napisane przez Baby Jane Pokaż wiadomość
o czym wy mówicie

wydaje mi się że są jakieś granice głupoty (wybaczcie jeśli kogoś tym urażę) - skóra przytrzymywana PLASTRAMI? kremy na wybielanie? szczerze mówiąc, dziwię się Michaelowi że nie stracił jeszcze wiary w ludzi, od kilkunastu lat wysłuchując tego samego i pewnie niejednokrotnie z tego powodu cierpiąc.

Nie pomyśleliście że on może być naprawdę chory? że wydając osądy na człowieku którego nie znacie przekreślacie całą jego twórczość, wszystko co udało mu się osiągnąć? Tyle czasu, pieniędzy i troski poświęcił na akcje charytatywne, na pomaganie innym ludziom, a wy po tylu latach potraficie widzieć tylko operacje plastyczne i inny kolor skóry niż kiedyś. Ze świeczką szukać drugiego takiego człowieka jak on, naprawdę przykro czasami czytać takie opinie jak tutaj.

Tak jesteście zapatrzeni w te wszystkie głupoty produkowane przez tabloidy że nie potraficie już chyba nawet myśleć samodzielnie. Więcej trzeźwości umysłu na przyszłość życzę

Az mi sie lezka w oku zakrecila. Dobrze mowisz. I szkoda, ze teraz juz nikt nie docenia jego tworczosci (zastepuja go osobami jak Britney Spears itd. a nawet nie mysla o tym, ze bez Michaela, nie byloby teraz takiej muzyki jaka jest, bo duza czesc gwiazd wzorowala sie i wzoruje wlasnie na NIM)

Cytat:
Napisane przez Baby Jane Pokaż wiadomość
WSZYSTKIE BILETY SPRZEDANE

W środę rozpoczęła się przedsprzedaz, dziś normalna sprzedaż - pula wynosiła ponad MILION biletów, teraz nie ma już żadnego! gratuluję i zazdroszczę wszystkim którzy będą mieli okazję zobaczyć powrót Króla.

ten facet nigdy nie przestanie mnie zadziwiać...
Sama probowalam kupic ale sie nie udalo niestety.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 10:36   #86
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość

[...]

Dobrze, a teraz sie zastanow. NAWET na chlopski rozum. JAK skora moze odpadac?! I zapewne chodzi o plotki w stylu ze odpada mu warga lub nos. jasne, jego nos jest z plasteliny i moze sobie odpasc, w dodatku bez sladu ran/krwi. No zastanow sie
jak widać, w moim poście nie ma ŻADNEGO MOJEGO komentarza na TEN temat. Jest tylko przekazana informacja przeczytana w gazecie-tyle! Więc nie musze sie nad niczym zastanawiać.
Stary 2009-03-24, 12:58   #87
Wyrak
Zakorzenienie

Ekhm, nie ma to jak bronic idola, niezaleznie od faktow...

Cytat:
Spojrz w lustro.
Poza tym, on tego nie zrobil dobrowolnie, a byl (i jest) chory.
Jak to nie? Wybielanie sie, operacje plastyczne, nie robil tego dobrowolnie?

Cytat:
Psychicznie chorzy juz raczej sa ci, ktorzy wmawiaja ludziom takie glupoty o nim.
Nie wiem czy podpada to pod chorobe psychiczna, ale sorry, on ma niezle pojechana banie, od noszenia jakis maseczek publicznie, po zapraszanie dzieci do Neverlandu

Cytat:
Az mi sie lezka w oku zakrecila. Dobrze mowisz. I szkoda, ze teraz juz nikt nie docenia jego tworczosci (zastepuja go osobami jak Britney Spears itd. a nawet nie mysla o tym, ze bez Michaela, nie byloby teraz takiej muzyki jaka jest, bo duza czesc gwiazd wzorowala sie i wzoruje wlasnie na NIM)
Z tym sie zgodze Nie slucham raczej popu, ale on mial wielki wplyw na ta muzyke i bardzo wiele osiagnal. Co nie zmienia faktu, ze z glowa ma jak ma.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 13:21   #88
wesna
Wtajemniczenie

Jackson jest królem popu i tego nie podważam. Tworzył wspaniałą muzykę i wpisał się na stale w kanon muzyki popularnej. Jest zdolny, oryginalny i jest gwiazdą. Jako artysta osiągnął wszystko, co było do osiągnęcia; ale jako człowiek? Oglądałam osławiony dokument "Living with Michael Jackson" i nie widziałam tam człowieka szczęśliwego, widziałam ekscentryka żyjącego we własnym świecie, nieco przygaszonego, takie duże dziecko. I tak właśnie jawi mi się Michael Jackson-człowiek.

Co do operacji. Wiele się zaczęło mówić o jego bielactwie, i tym, że wcale się nie wybielał, a że choruje na rzadką chorobę... Nie bedę się tutaj powtarzać, tylko zacytuje słowa jednego z użytkowników filmwebu. Trzeba przyznać, że w tym kontekscie cała ta sprawa z bielactwem wygląda podjerzanie.

Cytat:
1. Michael zawsze przejawiał nadmierne zainteresowanie swoim wyglądem.

2. Jego wygląd zmieniał się częściej, niż uzasadniałyby to 3 operacje (nie chodzi mi o wybielanie się, tylko o rysy twarzy).

3. On sam w wywiadzie kilka lat temu mówił o 2 operacjach (wyłącznie nosa!), ale nie przyznawał się do operacji podbródka, a jej skutki są widoczne gołym okiem - powiedzmy więc, że nie jest najbardziej wiarygodnym źródłem w swojej własnej sprawie. Niby jest to zrozumiałe - jeśli ktoś robi sobie operację żeby lepiej wyglądać, nie będzie się tym chwalił na prawo i lewo.

4. Bielactwo to bardzo nieciekawa choroba i mogę uwierzyć, że początkowo ukrywano te plamy, żeby nie wyglądały paskudnie w MTV. Michael poddał się jednak kuracji wybielającej (całkowitej) ze zbytnim entuzjazmem. Pamiętam, że początkowo nawet eksponował jej efekty w videoklipach, rozchełstując sobie koszulki, dopóki nie zaczęto się nabijać z jego trupiej bladości. Czy gdyby ktokolwiek z was poddał się takiemu wybielaniu, byłby z tego zadowolony na tyle, by pokazywać to całemu światu? Ja wpadłabym w depresję, gdybym nagle zmieniła kolor. Już nie wspomnę, że wybielanie jest niezwykle szkodliwe dla całego organizmu, nie tylko dla skóry. Wolałabym mieć kilka plam, niż łykać do końca życia tabletki. Z jakiegoś powodu Michael jednak NIE uważa, że jego muzyka jest ważniejsza od jego wyglądu. Billy Joel zawsze był mały i brzydki, teraz przytył i wyłysiał a jego fani (w tym ja, nadal go kochają. Nie rozumiem, dlaczego Michael ma tak mało wiary w swoich własnych fanów.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 13:47   #89
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Niemozliwe jest cos takiego jak 'wybielanie skory' bynajmniej na tak wielka skale (zeby z bardzo ciemnej skory stworzyc kompletnie biala).
Michael sam kiedys powiedzial, ze jesli ktos mowi o wybielaniu skory, niech mu pokaze przyklad i z czarnego czlowieka zrobi kogos o rownie jasnej skorze jak on. Nikt tego nie zrobil, a dlaczego? Bo jest to niemozliwe.

Jesli chodzi o odslanianie klatki piersiowej w teledyskach - w samym wideoklipie nic nie bylo widac, ale na zdjeciach, ktore zrobione w trakcie krecenia teledysku widac bylo plamy na jego skorze (co jest kolejnym dowodem na Vitiligo).
Pamietam wywiad w ktorym mowil o operacji nosa i podbrodka. Rysy twarzy z wiekiem sie zmieniaja, jesli dodac do tego choroby, depresje (ciagly spadek wagi), nic dziwnego ze jego twarz jest teraz tak 'chuda'.

Michael co prawda nie jest moim 'idolem', slucham troche innej muzyki, choc fakt, ze kiedys go uwielbialam. Poprzez sentyment do niego chcialabym go zobaczyc.

Noszenie maski publicznie - choroby, slaba odpornosc. musial sie przed nimi przeciez jakos chronic. Chociaz przyznaje, ze mial lekka 'fobie' na tym punkcie (bal sie ze dopadnie go jakas choroba, ze 'cos' bedzie w powietrzu)
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 14:04   #90
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Niemozliwe jest cos takiego jak 'wybielanie skory' bynajmniej na tak wielka skale (zeby z bardzo ciemnej skory stworzyc kompletnie biala).
Po pierwsze przynajmniej, a nie bynajmniej, dobija mnie ten blad.

Po drugie, jak to niemozliwe? Wystarczy zaklocic wydzielanie tyrozynazy i/lub produkcje melaniny, co doprowadzi do rozjasnienia skory. Jest bo bardzo niezdrowe i po prostu glupie, ale to nie zmienia faktu, ze mozliwe.

Cytat:
Michael sam kiedys powiedzial, ze jesli ktos mowi o wybielaniu skory, niech mu pokaze przyklad i z czarnego czlowieka zrobi kogos o rownie jasnej skorze jak on. Nikt tego nie zrobil, a dlaczego? Bo jest to niemozliwe.
Mysle ze to raczej dlatego, ze nikt nie posunal sie do takiego punktu, w ktorym staje sie karykatura samego siebie. Skoro wybielanie skory jest niby niemozliwe, to skad sie biora takie artykuly:
http://www.scienceinafrica.co.za/200...lightening.htm
http://www.boston.com/news/globe/hea...can_be_deadly/

Cytat:
Pamietam wywiad w ktorym mowil o operacji nosa i podbrodka. Rysy twarzy z wiekiem sie zmieniaja, jesli dodac do tego choroby, depresje (ciagly spadek wagi), nic dziwnego ze jego twarz jest teraz tak 'chuda'.

Michael co prawda nie jest moim 'idolem', slucham troche innej muzyki, choc fakt, ze kiedys go uwielbialam. Poprzez sentyment do niego chcialabym go zobaczyc.

Noszenie maski publicznie - choroby, slaba odpornosc. musial sie przed nimi przeciez jakos chronic. Chociaz przyznaje, ze mial lekka 'fobie' na tym punkcie (bal sie ze dopadnie go jakas choroba, ze 'cos' bedzie w powietrzu)
Widze ze bedziesz go bronic niezaleznie od faktow, Twoja brocha, naprawde

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości