![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samodzielne szycie!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem czy mogę to wyprać, to jest taki dziwny sztuczny zamsz podbity polarem, jest to w ogóle sklejone, męczyłam się z tym masakrycznie podczas szycia, śmierdziało tym klejem, nożyczki się oblepiały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
może najpierw sprawdź na skraju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
subskrybuje
![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładna sukienka ![]() Ja to bym chciała isc w slady mojej mamy.. ona po tylu latach ile szyje a to bedzie ponad 30 ma taki fach ze juz kroi na oko ![]() ![]() Serio chciałabym też do takiej wprawy dojść. W domu mam takie stare ksiazki chyba z lat 60 o szyciu i sa swietne ![]() ![]() Ja przedstawiam postepy mojego plaszcza :P i obok to co chce osiagnac ![]() 1. taki kupilam w lumpie - 5zł 2. przeróbka w toku 3. Takie cos chce ![]() Co prawda takich rekawow waskich nie zrobie, bo ten plaszcz ma stary kroj i calkiem inny kroj rekawa, ale zrobi sie co w mocy ![]() ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2008-11-06 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
ja kiedys chodzilam na kurs szycia. uczylismy sie tam robic kroj, a potem przenosic na material. gdy po 6 mies umialam zrobic tylko spodnice wypisalam sie. teraz sama szyje i sprawia mi to duzo wieksza przyjemnosc. robie wszystko we wlasnym tempie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
wow! dziekuje bardzo dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie osoby jak Twoja mama znaczków nawet nie potrzebują, bo wiedzą, co gdzie i jak ![]() ![]() A taką wprawę jak ma Twoja mama też bym chciała mieć, ale to są lata szycia, i to pewnie zawodowego ![]() Chociaż ciągle mi się marzy, że kiedyś może w końcu zmienię zawód ![]() Acha, szycie krok po kroku kosztuje ok. 10 zł, nie wiem ile dokładnie - ostatnio nie kupowałam, bo nic mi nie wpadło tam w oko, a i czasu na szycie jakoś mało :| Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2008-11-06 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Eh dziewczyny narobiłyście mi smaka na szycie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A w załączniku moja spódnica ołówkowa. Normalnie się tak nie błyszczy ;p Edytowane przez pocz Czas edycji: 2008-11-07 o 10:15 Powód: dodałam fotkę :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Pocz ciekawe te marszczenia po bokach, to juz tak jest czy po prostu cos podpinalas?
Dziewczyny, gdzie na stronie burdy sa wykroje? tzn no wiecie, te takie rysunku co sa w gazecie burda tam w srodku (nie do kalkowania) i koło tego są kropki z trudnoscia szycia? Bo chcialabym sprobowac taka bluzke uszyc jak w zalaczniku, ale nie ma wykroju.. albo znalezc nie moge :P Bo to nie jest to technical drawing.. nie ma tam pokazanego ze najpierw materiał trzeba uciac np na kwadrat potem doszyc, zmarszczyc itd..
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ciekawa ta spódnica, marszczenia po bokach dodają charakteru ![]() Kiedyś uszyłam taką oto sukienkę. Tz. pierwotnie była to bluzka. Po przedłużeniu wyszła sukienka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Jaaa dziewczyny dobre jesteście
![]() ![]() ![]() Wszystko ślicznie Wam wychodzi ![]() Anecka czekam na dalszy rozwój wydarzeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Suzana, bardzo ładnie Ci to wyszło
![]() ![]() Maggie, jutro plaszcz będzie skonczony, dzis juz praktycznie cały zrobiony, ale rekawy zostały i obszycie ![]()
![]() |
#76 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chodzi ci o taki spis modeli z danego numeru, tak? Na stronie burdy jest tylko takie coś z najnowszych numerów, ale tutaj znalazłam coś takiego... Cytat:
![]() Fajna sukienka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
oj ja też się dołączam
![]() choć narazie sama od 0 nie szyje i tylko sobie przerabiam ubrania, to mam wieeeeelką ochotę coś uszyć ![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Tak mnie nakręciłyście że skroiłam spódnicę. Niestety nie wiem kiedy zabiorę się za szycie bo nie mama czasu :/ Tak sobie myślę, że dobrze byłoby napisać o paru podstawowych sprawach o których należy pamiętać przed przystąpieniem do krojenia i szycia. Chyba ułożę takie coś w punktach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
to bardzo dobry pomysł Susana
![]() ![]() przegladałam te strony które podała jedna z wizazanek, z tymi t-shirtami to jest bajka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Susanna byłoby super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Susanna ja bardzo proszę o takie 'krok po kroku', oczywiście jeśli będziesz miała chwilę czasu. To naprawdę świetny pomysł, bo nie każdy się aż tak dobrze zna na szyciu
![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Proponuje Wam na poczatek kupowanie materialow na wyprzedazach, czyli jakies koncowki z beli
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja popieram Aneckę - pierwsze szycie - szkoda dobrego materiału. Lepiej zaczynać na czymś tanim, w razie niepowodzenia nie będzie szkoda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanko: a wiec kupłam sobie sweter wełniany, taki robiony na drutach, ale okazlam się za duży przeszyam go, bez rozpruwania i tu mam problem, ta reszta "materialu" tak niefajnie wyglada bo odstaje, czy myslicie jak to odetne to sie będzie pru(ó)ło? moze macie pomysł zeby się z tym uporać, jak zmniejszyc sweter robony na drutach?
eh.. pomóżcie bo sweter mi sie baaaaardzo podoba.
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny napisałam tę instrukcję co i jak po kolei.
Jeśli o czymś zapomniałam to trzeba dopisać ![]() SZYCIE – PIERWSZE KROKI NIEZBĘDNIK KAŻDEJ KRAWCOWEJ ![]()
PRZED SKROJENIEM...
KROJENIE
SZYCIE
DODATKOWE INFORMACJE:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny poradnik, ale kazdy tez inaczej podchodzi do zaszewek, bo ja, moja mama i jej znajome szyjemy je tak jakos w srodku/na koncu bo nam jest latwiej, wiec kwestia doboru odpowiedniej ścieżki szycia
![]()
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Od zawsze marzyłam, żeby nauczyć się szyć, lecz niestety nie miałam maszyny.
Zamierzam jednak podpatrzeć jak się szyje gdyż mam pare ubrań do małej przeróbki (skracanie, zweżanie). Ciocia zaoferowała pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUSANA REWELACJA!!!!! oj kochana biorę się zaraz za lekturę, w między czasie prójąc bluzkę:P
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.