proszę o radę, co zrobić? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-11, 19:51   #61
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: proszę o radę, co zrobić?

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Chociaz i tak bardziej wolalabym miec w domu jeza niz taka malpiatke.
Dzieki kurka

Jacek - wiec na przyszlosc nie przypisuj mi rzeczy ktorych nie powiedzialem tylko przez to ze ta osoba ktora to powiedziala ma w jakis sprawach podobne poglady.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 20:18   #62
Jacek0x
Raczkowanie

no dobra, sorry.

...nocnym pociągiem aż do końca świata.
Jacek0x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 22:38   #63
Zuzannka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jacek0x Pokaż wiadomość
czemu Wy próbujecie mi wmówić, że robię ŹLE nie chodząc bez dziewczyny na imprezy????
nikt Ci nie chce wmówić że robisz źle...po porstu (przynajmniej ja chcę) powiedzieć że nazywanie to że chodzenie na imprezy oddzielnie jest głupotą...
to dla mnie głupotą jest nazywanie "to" głupotą
nie wiem czy wszystko jasne

a tak po za tym to zgadzam się z tym co napisali Szpieg i Wyrak

Zuzannka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 22:42   #64
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
wniosek jest taki,że lepiej chodzić razem na imprezy... Chłopak ufa dziewczynie i widzisz co się stało... każdemu z nas coś takiego może się przytrafić. Nie należy zakładać,że "aa innym tak, ale mi nie"

a jeżeli czemuś można zapobiec to czemu tego nie zrobić? Czy jeśli w Twoim mieście nie kradną samochodów to znaczy,że zostawiasz auto otwarte?
No i jeszcze ja pozwolę sobie na komentarz w tej kontrowersyjnej kwestii

Ja dla odmiany w tej sprawie zgadzam się z Jackiem , my też nie chodzimy na imprezy osobno Nie wychodzimy z założenia, że jak osobno to zaraz będzie "skok w bok", ale z prozaicznego powodu, że lubimy i umiemy się bawić razem i tak nam pasuje Oboje uwielbiamy tańczyć, taniec to nasz żywioł i rozumiemy się w tym idealnie więc dlaczego mamy się nawzajem pozbawiać tej przyjemności wspólnych imprez
Co innego wyjście z koleżankami na piwko, wyjście Tża z kolegą do pubu, ale imprezy całonocne zawsze razem, przyjęliśmy taką zasadę i od trzech lat tak właśnie robimy....Mieszkamy razem, więc komentarze poprzednie, jak zamieszkasz to zobaczysz, że się zmieni u nas nie mają zastosowania
Nie zamierzamy zmieniać tego tylko dlatego, że dla większości to przysłowiowa "smycz", nawet jeśli ktoś tak myśl to nam ta smycz w ogóle nie ciązy, wręcz pomaga....Bo jeśli razem pary nie potrafią imprezować, a takie znam, to daje mały procent na to, że ten związek przetrwa lata...Bo życie wspólne to nie tylko pranie, gotowanie i wspólne pchanie tego wózka do przodu ale też umiejętność wspólnej dobrej zabawy.
Może też u nas akurat tak się składa, że imprezy solo mamy za sobą, może było ich zbyt wiele i już nam to nie smakuje tak jak wspólnie

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-12-11 o 22:45
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 23:37   #65
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Dzieki kurka
Wiesz ile kosztowaloby stworzenie bezpiecznego wybiegu dla takiej malpiatki w moim zwierzyncu? :P Zdecydowanie jeze sa mniej klopotliwe

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 00:48   #66
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

hym... i o co tu takie sprzeczki?
wszyscy jesteśmy jednostkami, które posiadają własne przekonania, poglądy. Każdy z nas na miare swojego wieku, ma ukształtowaną osobowość. Spotykając się tu na forum jesteśmy w stanie poznać te inne, czasem jednak jak różne punkty widzenia.
Podobnie jest ze związkiem. Bo miłość to spotkanie twóch osób, z których każda ma swoje własne cechy charakteru, na które składa się m.in. temperament, doświadczenie czy wychowanie. I tak naprawde budując związek, dwoje ludzi buduje swój własny świat, oparty na wspólnie wykształconych, ustalonych zasadach czy wartościach. wiec czy mówić, czy nie, czy iść na impreze razem czy osobno - to wszystko jest indywidualną sprawą danej pary, czy danego związku...
pozdrawiam
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 06:18   #67
Miśka84
BAN stały

Cytat:
wniosek jest taki,że lepiej chodzić razem na imprezy... Chłopak ufa dziewczynie i widzisz co się stało... każdemu z nas coś takiego może się przytrafić. Nie należy zakładać,że "aa innym tak, ale mi nie"

a jeżeli czemuś można zapobiec to czemu tego nie zrobić? Czy jeśli w Twoim mieście nie kradną samochodów to znaczy,że zostawiasz auto otwarte?
Oj, z tym otwartym autem to chamsko zabrzmiało, jakby dziewczyna tylko czekała z rozłożonymi nogami na zdradę
Choć ja akurat jestem za wspólnym chodzeniem na imprezy, no bo nie bardzo rozumiem po co bawić się osobno? W końcu TZ jest osobą, z którą najlepiej się czuję i bawię, więc dziwne by było jednak dla mnie, gdybym ja szła na dyskotekę, a on w tym czasie nudził się w domu, czy on by wychodził, a ja bym siedziała jak taka d... w domu. Co tydzień razem imprezujemy - bo jest miło, a nie z powodu braku zaufania - i jest fajnie
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 06:23   #68
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
No i jeszcze ja pozwolę sobie na komentarz w tej kontrowersyjnej kwestii

Ja dla odmiany w tej sprawie zgadzam się z Jackiem , my też nie chodzimy na imprezy osobno Nie wychodzimy z założenia, że jak osobno to zaraz będzie "skok w bok", ale z prozaicznego powodu, że lubimy i umiemy się bawić razem i tak nam pasuje Oboje uwielbiamy tańczyć, taniec to nasz żywioł i rozumiemy się w tym idealnie więc dlaczego mamy się nawzajem pozbawiać tej przyjemności wspólnych imprez
Co innego wyjście z koleżankami na piwko, wyjście Tża z kolegą do pubu, ale imprezy całonocne zawsze razem, przyjęliśmy taką zasadę i od trzech lat tak właśnie robimy....Mieszkamy razem, więc komentarze poprzednie, jak zamieszkasz to zobaczysz, że się zmieni u nas nie mają zastosowania
Nie zamierzamy zmieniać tego tylko dlatego, że dla większości to przysłowiowa "smycz", nawet jeśli ktoś tak myśl to nam ta smycz w ogóle nie ciązy, wręcz pomaga....Bo jeśli razem pary nie potrafią imprezować, a takie znam, to daje mały procent na to, że ten związek przetrwa lata...Bo życie wspólne to nie tylko pranie, gotowanie i wspólne pchanie tego wózka do przodu ale też umiejętność wspólnej dobrej zabawy.
Może też u nas akurat tak się składa, że imprezy solo mamy za sobą, może było ich zbyt wiele i już nam to nie smakuje tak jak wspólnie
Popieram w 100% Mam dokładnie tak samo i to od ponad 5 lat. I smutne jest dla mnie i nie rozumiem par, które nie potrafią razem imprezować. Bo jednak zabawa to spora część naszego życia, i to jedna z najfajniejszych
Też znam mnóstwo par, które razem sie nie bawią i zazwyczaj niestety jak robimy u siebie imprezę przychodzi do nas sam chłopak, bo dziewczyna w tym czasie gotuje, śpi albo ogląda tv czy woli odwiedzić koleżankę, zamiast isć z TŻ.
Stary 2008-12-12, 08:12   #69
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
hym... i o co tu takie sprzeczki?
wszyscy jesteśmy jednostkami, które posiadają własne przekonania, poglądy. Każdy z nas na miare swojego wieku, ma ukształtowaną osobowość. Spotykając się tu na forum jesteśmy w stanie poznać te inne, czasem jednak jak różne punkty widzenia.

No właśnie forum jest po to, by każdy mógł sobie podyskutowac więc nie rozumiem Twojej pretensji o sprzeczki, ja tu nie widzę żadnych sprzeczek

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Popieram w 100% Mam dokładnie tak samo i to od ponad 5 lat. I smutne jest dla mnie i nie rozumiem par, które nie potrafią razem imprezować. Bo jednak zabawa to spora część naszego życia, i to jedna z najfajniejszych.
Dokładnie tak , myśląc abstrakcyjnie gdyby mój mężczyzna był wybitnym nudziarzem to może rzeczywiście wolałabym chodzić sama na imprezy , ale wiem że wtedy nie byłby moim partnerem, bo mój Tżet musi być do tańca i do różańca , czego wszysytkim życzę

Czas edycji: 2008-12-12 o 08:13
Stary 2008-12-12, 09:48   #70
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram w 100% Mam dokładnie tak samo i to od ponad 5 lat. I smutne jest dla mnie i nie rozumiem par, które nie potrafią razem imprezować. Bo jednak zabawa to spora część naszego życia, i to jedna z najfajniejszych
Też znam mnóstwo par, które razem sie nie bawią i zazwyczaj niestety jak robimy u siebie imprezę przychodzi do nas sam chłopak, bo dziewczyna w tym czasie gotuje, śpi albo ogląda tv czy woli odwiedzić koleżankę, zamiast isć z TŻ.
Ale tu nie chodzi o to ze na kazda impreze sama. Sorry, ale jakos nie widze mojego TZ w klubie z duuzo ostrzejsza muzyka niz ta ktorej on slucha. Lub na imprezie babsko-homoseksualnej u mojej kumpeli. Czy nawet na imprezie z ludzmi z ktorejkolwiek szkol do ktorych chodzilam.
No mam bardzo bujna wyobraznie, ale zadnej z tych sytuacji nie widze.
Poza tym, chyba mam prawo nie lubic jego znajomych z ktorymi on chodzi na imprezy, a on moich, przez to moze nie lubic ich towarzystwa.
Sa imprezy na ktore pojde z nim. Ba! Nawet wybieramy sie razem na sylwestra - no szok, prawda? Oczywiscie ja bede nudzic sie jak mops bo impreza jest totalnie nie w moich klimatach w dodatku bede musiala zalozyc kiecke, ale jemu zalezy zebysmy poszli razem. Wypraszam wiec sobie stwierdzenie ze nie umiem "imprezowac" z TZ, tylko dlatego ze jestem przeciwna notorycznemu bieganiu razem na imprezy.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2008-12-12, 09:56   #71
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Ale tu nie chodzi o to ze na kazda impreze sama. Sorry, ale jakos nie widze mojego TZ w klubie z duuzo ostrzejsza muzyka niz ta ktorej on slucha. Lub na imprezie babsko-homoseksualnej u mojej kumpeli. Czy nawet na imprezie z ludzmi z ktorejkolwiek szkol do ktorych chodzilam.
Poza tym, chyba mam prawo nie lubic jego znajomych z ktorymi on chodzi na imprezy, a on moich, przez to moze nie lubic ich towarzystwa.
Sa imprezy na ktore pojde z nim. Ba! Nawet wybieramy sie razem na sylwestra - no szok, prawda? Oczywiscie ja bede nudzic sie jak mops bo impreza jest totalnie nie w moich klimatach w dodatku bede musiala zalozyc kiecke, ale jemu zalezy zebysmy poszli razem. Wypraszam wiec sobie stwierdzenie ze nie umiem "imprezowac" z TZ, tylko dlatego ze jestem przeciwna notorycznemu bieganiu razem na imprezy.
Ale to jednak trochę dziwne, że on nie lubi ludzi, których Ty lubisz, i na odwrót. I że słuchacie całkiem innej muzyki, macie inne zainteresowania itd. To co Was łączy?
Gdy jest sie razem właśnie fajnie jest zarazić Tż i na odwrót swoją pasją, zainteresowaniami. Dzięki temu poznaje sie nowe rzeczy i się rozwija A nowe doswiadczenia są cudowne, najważniejsze w życiu, ja uwielbiam poznawać nowych ludzi i kumpli TŻ z pracy, szkoły, z dzieciństwa itd. Jednymi rzeczami ja się zarażam od TZ, innymi on ode mnie - np. kiedyś słuchał tylko techno, za to dzięki mnie pokochał hip hop i ma niemal takiego hopla teraz jak ja (dziś idziemy na koncert, razem oczywiście).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 10:09   #72
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jednak trochę dziwne, że on nie lubi ludzi, których Ty lubisz, i na odwrót. I że słuchacie całkiem innej muzyki, macie inne zainteresowania itd. To co Was łączy?
Gdy jest sie razem właśnie fajnie jest zarazić Tż i na odwrót swoją pasją, zainteresowaniami. Dzięki temu poznaje sie nowe rzeczy i się rozwija A nowe doswiadczenia są cudowne, najważniejsze w życiu, ja uwielbiam poznawać nowych ludzi i kumpli TŻ z pracy, szkoły, z dzieciństwa itd. Jednymi rzeczami ja się zarażam od TZ, innymi on ode mnie - np. kiedyś słuchał tylko techno, za to dzięki mnie pokochał hip hop i ma niemal takiego hopla teraz jak ja (dziś idziemy na koncert, razem oczywiście).
o matko,dziewczyno ską ty się urwałaś.
czy dobierasz sobie faceta pod względem swoich upodobań?
jeśli tak ,to nie znaczy,że każdy.
ja wolę przeciwieństwa.wtedy zawsze jest ciekawiej,bo można zasmakowac czegoś innego,co w życiu się nie robiło.
jeden jest spokojny,drugi wybuchowy.jedne słucha bacha,drugi metaliki.czy to nie moze sie sprawdzić?
poza tym odrobina wolności nikomu na złe nie wyszła.nie wyobrażam sobie być 24h/d ze swoim misiem,bo zemdliłoby mnie na dłuższą mete.nawet najsłodsza czekolada zaczyna się nudzić.
trzeba trochę zatesknić za drugą połówką,docenić to co się ma.nie można być bluszczem dla drugiego człowieka,bo tamten się nudzi i dusi.a potem ucieka.

realia są takie jakie sa.im bardziej trzymasz smycz,tym szybciej ci się wymknie.
a jeśli trzeba misia puścić do pracy za granicę?to co umrzesz z tęsknoty?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 10:12   #73
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Szpiegu z całą sympatią do Ciebie , ale ja sobie naprawdę nie wyobrażam być z kimś, kto az tak różniłby się ode mnie Wiem, wiem pewnie powiesz o przeciwieństwach ale ja na życie szukam podobieństw jednak, nawet w upodobaniach, zainteresowaniach, wspólnym spędzaniu czasu czy wreszcie wspólnej akceptacji spewnych klimatów czy znajomych
I uważam, że będąc w parze zawsze powinniśmy iść wspólnie na kompromisy a takim dla mnie jest pójście z ukochaną osobą na imprezę do jej znajomych , nawet jeśli nie pałamy do nich wielką sympatią

Cytat:
Zgadzam się
Stary 2008-12-12, 10:25   #74
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ja wolę przeciwieństwa.wtedy zawsze jest ciekawiej,bo można zasmakowac czegoś innego,co w życiu się nie robiło.
jeden jest spokojny,drugi wybuchowy.jedne słucha bacha,drugi metaliki.czy to nie moze sie sprawdzić?
poza tym odrobina wolności nikomu na złe nie wyszła.nie wyobrażam sobie być 24h/d ze swoim misiem,bo zemdliłoby mnie na dłuższą mete.nawet najsłodsza czekolada zaczyna się nudzić.
trzeba trochę zatesknić za drugą połówką,docenić to co się ma.nie można być bluszczem dla drugiego człowieka,bo tamten się nudzi i dusi.a potem ucieka.

realia są takie jakie sa.im bardziej trzymasz smycz,tym szybciej ci się wymknie.
Jaka smycz? My po prostu lubimy spędzac ze sobą czas. I jakie puszczanie za granicę? Tż nie jedzie za granicę sam, nie dlatego, bo mu zabraniam, ale ponieważ woli być ze mną - może i mamy przez to mniej kasy, ale jesteśmy razem i szczęśliwi.
No i jakbyś przeczytała całość to byś wiedziała, ze jednak różnimy sie od siebie, ale właśnie przez to że jesteśmy inni możemy tą "inność" poznać i polubić Ja akurat lubię sie rozwijać, co chwilę próbowac czegoś innego, co weekend robić coś innego, poznawać nowych ludzi.
Może jestem dziwna, ale ja sie dobrze czuję w każdym klimacie i dobrze bawię i na koncercie hip hopowych, rockowym, imprezie techno czy metalowym, bo dla mnie liczy sie ta niepowtarzalna atmosfera i energia tłumu. I nie wiem, czemu miałabym sie bawić bez TŻ
Tak jak pisze Dorinka - jak sie kocha to się idzie także na kompromisy. To normalne w związku, ze nie myśli się tylko o sobie i tym co JA chcę robic, ale także o drugiej stronie.

Szpiegu - żeby nie było ja i mój TŻ tez sie miedzy sobą róznimy, ja np. przeczytałam w życiu ponad 2 tys. ksiazek, a on żadnej (więc jak widać maksymalne przeciweństwa) i nie mówie, ze WSZYSTKO robimy razem, ale bawić razem sie lubimy, i ja akurat nie wyobrażam sobie sytuacji, że niemal co tydzień TŻ idzie na 1 imprezę, a ja na 2, a widujemy się ewentualnie nad ranem w łóżku.

ps. No i nie rozumiem tego "skad sie urwałam?"???
Jakoś wiekszość badań pokazuje, ze większą szansę na przetrwanie mają zwiazki oparte na podobieństwie charakterów.

Edytowane przez Miśka84
Czas edycji: 2008-12-12 o 10:33
Stary 2008-12-12, 10:25   #75
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jednak trochę dziwne, że on nie lubi ludzi, których Ty lubisz, i na odwrót.
Ma bardzo absorbujaca prace, wiec znajomych ma tylko z pracy. Niestety oni sa totalnie rozni od niego. Mnie nie bawi wypicie pol litra w ramach odstresowania.
On lubi dwie moje kolezanki, bo jedna lubi identyczne ksiazki i sobie wzajemnie polecaja, a druga bo gdyby nie ona nie bylabym z nim. Reszta go drazni.
Cytat:
I że słuchacie całkiem innej muzyki, macie inne zainteresowania itd.
Nie no, lubimy te same filmy, seriale. Chociaz mi Herosi bokiem wychodza. A i obydwoje lubimy pistacje.
Cytat:
To co Was łączy?
Jestesmy fanami stargate sg1. Obydwoje kochamy naszego psa. Liczy sie? Ale powaznie, to zwiazek to nie jest ciagle pasjonowanie sie zainteresowaniami drugiej osoby. On woli ksiazki w stylu "Wsciekly krwiozerczy elf zaatakowal biedna dziewice, jednak dzielny wojownik troli ja uratowal. Tak jak nakazywala przepowiednia Dzwoneczka", ja wole Schmitta. Ciarki go biora gdy slucham Closterkeller, Paradise Lost czy nawet Nine inch Nails... ale co z tego?
Zwiazek to dwie odrebne jednostki, a nie dwa klony wzgledem zainteresowan. Z osoba ktora lubi ciagle to samo co ja nudzilabym sie cholernie, bo wiecznie by sie krecil w okol.
Cytat:
Gdy jest sie razem właśnie fajnie jest zarazić Tż i na odwrót swoją pasją, zainteresowaniami.
Nie. Nie jest fajnie. Chce zachowac swoja niezaleznosc, i on tez. Juz go widze jak siedzi i maluje kubki, bo to moja pasja. Albo klei z modeliny, tak samo jak siebie nie widze z moja hydrofobia na zaglach, czy w gorach z moja choroba.
Cytat:
Dzięki temu poznaje sie nowe rzeczy i się rozwija A nowe doswiadczenia są cudowne, najważniejsze w życiu,
Poznawac moge, ale nie mam ochoty dzielic tych zainteresowan z druga osoba. Jesli przyspieszonej akcji serca nie powoduje u mnie kolejna ksiazka Pracheta, to po grzyba tez mam ja czytac?
Cytat:
ja uwielbiam poznawać nowych ludzi i kumpli TŻ z pracy, szkoły, z dzieciństwa itd.
Poznac moge, ale nic wiecej, jezeli nie polubie tej osoby. No sorry, ale czemu mamy sie wzajemnie katowac towarzystwem osob ktorych nieznosimy tylko dlatego ze jestesmy razem w zwiazku? To podbiega pod torture.
Cytat:
Jednymi rzeczami ja się zarażam od TZ, innymi on ode mnie - np. kiedyś słuchał tylko techno, za to dzięki mnie pokochał hip hop i ma niemal takiego hopla teraz jak ja (dziś idziemy na koncert, razem oczywiście).
No dobra, ale przez 5 lat on nie polubil tej muzyki, to co mam go zmuszac? Ja przez 5 lat nie polubilam jego gier, to co, ma mnie zmuszac do gry?
Nie wierze w poradniki z radami "Jesli chcesz utrzymac swojego mezczyzne dziel jego zainteresowania, to koniecznie."

Dorinka. Ale ja chodzilam na imprezy do jego znajomych! Sorry, ale pozniej lazic po pijanych... no niefajne. On co prawda trzezwy.
Albo on na imprezy na ktore ja chodze ze swoimi znajomymi... no cholera go brala gdy po raz kolejny szlam w pogo, a jego juz zaczynala bolec glowa od muzyki.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2008-12-12 o 10:33
Stary 2008-12-12, 10:34   #76
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Wprawdzie nie do mnie to było, ale mam ochotę to samo napisac do Ciebie Poza tym trochę kultury by się przydało

Dlaczego mamy uważać, że to co Ty sądzisz jest takie mądre i w ogóle naj, chcesz żyć z przeciwieństwem - powodzenia , lubisz to -wspaniale ale uszanuj, że nie wszyscy muszą padać na kolana bo Ty takie mądrości uniwersalne tu wypisujesz
Badania psychologów jednoznacznie dowodzą, że ludzie w związkach powinni dobierać się na zasadzie podobieństw nie skrajności...
Co do trzymania 24h ze swoim "misiem" jak napisałaś tu nikt nie napisał, że tak robi, lubi i innym proponuje... dla Ciebie wychodzenie wspólne na imprezy to straszna smycz, to Twoja sprawa.
Pozwolisz, że ja pozostanę przy swoim zdaniu
Co do pracy za granicą, u nas gdyby taka sytuacja miała miejsce to uzgadniamy i jedziemy razem albo nikt nie jedzie- no i znowu naraziłam się, katastrofa
Mimo wszystko jednak lubię swój związek i panujące w nim zasady , ale niech każdy robi tak aby jemu było dobrze

Czas edycji: 2008-12-12 o 11:07
Stary 2008-12-12, 12:06   #77
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
[/b]

Wprawdzie nie do mnie to było, ale mam ochotę to samo napisac do Ciebie Poza tym trochę kultury by się przydało

Dlaczego mamy uważać, że to co Ty sądzisz jest takie mądre i w ogóle naj, chcesz żyć z przeciwieństwem - powodzenia , lubisz to -wspaniale ale uszanuj, że nie wszyscy muszą padać na kolana bo Ty takie mądrości uniwersalne tu wypisujesz
Badania psychologów jednoznacznie dowodzą, że ludzie w związkach powinni dobierać się na zasadzie podobieństw nie skrajności...
Co do trzymania 24h ze swoim "misiem" jak napisałaś tu nikt nie napisał, że tak robi, lubi i innym proponuje... dla Ciebie wychodzenie wspólne na imprezy to straszna smycz, to Twoja sprawa.
Pozwolisz, że ja pozostanę przy swoim zdaniu
Co do pracy za granicą, u nas gdyby taka sytuacja miała miejsce to uzgadniamy i jedziemy razem albo nikt nie jedzie- no i znowu naraziłam się, katastrofa
Mimo wszystko jednak lubię swój związek i panujące w nim zasady , ale niech każdy robi tak aby jemu było dobrze
czytaj ze zrozumieniemi nie wyrywaj z kontekstu,bo napisałam tak:

jeśli tak ,to nie znaczy,że każdy

a znaczy to,że nie potępiam tylko jej zdania,choć się znim nie zgadzam,a mam prawo

Stary 2008-12-12, 12:28   #78
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
czytaj ze zrozumieniemi nie wyrywaj z kontekstu,bo napisałam tak:

jeśli tak ,to nie znaczy,że każdy

a znaczy to,że nie potępiam tylko jej zdania,choć się znim nie zgadzam,a mam prawo
To przeczytaj Ty ze zrozumieniem co napisałaś w całym swoim poprzednim poście, i czy rzeczywiście było to tylko niezgadzanie się z tym....
Pomiajając smycz, trzymanie misia 24h i inne ciekawe przykłady...
Stary 2008-12-12, 12:41   #79
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
To przeczytaj Ty ze zrozumieniem co napisałaś w całym swoim poprzednim poście, i czy rzeczywiście było to tylko niezgadzanie się z tym....
Pomiajając smycz, trzymanie misia 24h i inne ciekawe przykłady...
to na potwierdzenie słuszności mojej teorii.
nie mówię,że jedynej słusznej,ale takiej ,w ktorą JA wierzę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 13:03   #80
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Ok, ale nie zabrzmiało to zbyt hmhh... kulturalnie. A kto jak się dobiera to już jego sprawa
Ważne, aby być szczęśliwym w swoim wiązku.
Stary 2008-12-12, 14:11   #81
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ok
Cytat:
Ważne, aby być szczęśliwym w swoim wiązku.
Ot, to to to... właśnie
Stary 2008-12-12, 14:40   #82
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ech, to chodzenie osobno na imprezy... Zależy chyba jeszcze co kto ma na myśli mówiąc "impreza", bo wydaje mi się, że Jacek nie miał tu na myśli babskiego wypadu na ploty ani męskiego wypadu na piwo, ale typowe imprezy mieszane, z alkoholem, muzyką, większą grupą ludzi. I ja właściwie też jestem przeciwna chodzeniu na takie imprezy osobno. Jeśli ktoś chce i takie zasady ustala, to proszę bardzo, niech chodzą osobno. Ale w moim związku chcę innych zasad i mam prawo.

Ale zasadniczo jest to niezły off top, więc żeby było do tematu...

Autorko wątku, wydaje mi się, że po prostu chcesz się rozstać z TŻtem, nie wnikam już z jakiego powodu, ale sama to napisałaś. A to, że nagle po roku zaczynasz się zastanawiać co zrobić ze zdradą z imprezy - to pretekst, by do tego zerwania doszło. Wydaje mi się, że go nie kochasz, jesteś tylko przyzwyczajona do niego (a to zła podstawa dla związku) i nie masz odwagi wykonać ruchu.
Wobec tego uważam, że nie masz prawa obarczać go tą zdradą, powinnaś się rozstać po prostu dlatego, że to już "nie to".

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2008-12-12 o 14:42 Powód: literówki
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości