![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę o radę, co zrobić?
Cytat:
![]() Jacek - wiec na przyszlosc nie przypisuj mi rzeczy ktorych nie powiedzialem tylko przez to ze ta osoba ktora to powiedziala ma w jakis sprawach podobne poglady.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
no dobra, sorry.
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dla mnie głupotą jest nazywanie "to" głupotą ![]() nie wiem czy wszystko jasne ![]() a tak po za tym to zgadzam się z tym co napisali Szpieg i Wyrak ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dla odmiany w tej sprawie zgadzam się z Jackiem ![]() ![]() ![]() ![]() Co innego wyjście z koleżankami na piwko, wyjście Tża z kolegą do pubu, ale imprezy całonocne zawsze razem, przyjęliśmy taką zasadę i od trzech lat tak właśnie robimy....Mieszkamy razem, więc komentarze poprzednie, jak zamieszkasz to zobaczysz, że się zmieni u nas nie mają zastosowania ![]() Nie zamierzamy zmieniać tego tylko dlatego, że dla większości to przysłowiowa "smycz", nawet jeśli ktoś tak myśl to nam ta smycz w ogóle nie ciązy, wręcz pomaga....Bo jeśli razem pary nie potrafią imprezować, a takie znam, to daje mały procent na to, że ten związek przetrwa lata...Bo życie wspólne to nie tylko pranie, gotowanie i wspólne pchanie tego wózka do przodu ale też umiejętność wspólnej dobrej zabawy. Może też u nas akurat tak się składa, że imprezy solo mamy za sobą, może było ich zbyt wiele ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-11 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Wiesz ile kosztowaloby stworzenie bezpiecznego wybiegu dla takiej malpiatki w moim zwierzyncu? :P Zdecydowanie jeze sa mniej klopotliwe
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
hym... i o co tu takie sprzeczki?
wszyscy jesteśmy jednostkami, które posiadają własne przekonania, poglądy. Każdy z nas na miare swojego wieku, ma ukształtowaną osobowość. Spotykając się tu na forum jesteśmy w stanie poznać te inne, czasem jednak jak różne punkty widzenia. Podobnie jest ze związkiem. Bo miłość to spotkanie twóch osób, z których każda ma swoje własne cechy charakteru, na które składa się m.in. temperament, doświadczenie czy wychowanie. I tak naprawde budując związek, dwoje ludzi buduje swój własny świat, oparty na wspólnie wykształconych, ustalonych zasadach czy wartościach. wiec czy mówić, czy nie, czy iść na impreze razem czy osobno - to wszystko jest indywidualną sprawą danej pary, czy danego związku... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Choć ja akurat jestem za wspólnym chodzeniem na imprezy, no bo nie bardzo rozumiem po co bawić się osobno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Też znam mnóstwo par, które razem sie nie bawią i zazwyczaj niestety jak robimy u siebie imprezę przychodzi do nas sam chłopak, bo dziewczyna w tym czasie gotuje, śpi albo ogląda tv czy woli odwiedzić koleżankę, zamiast isć z TŻ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie forum jest po to, by każdy mógł sobie podyskutowac więc nie rozumiem Twojej pretensji o sprzeczki, ja tu nie widzę żadnych sprzeczek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-12 o 08:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam bardzo bujna wyobraznie, ale zadnej z tych sytuacji nie widze. Poza tym, chyba mam prawo nie lubic jego znajomych z ktorymi on chodzi na imprezy, a on moich, przez to moze nie lubic ich towarzystwa. Sa imprezy na ktore pojde z nim. Ba! Nawet wybieramy sie razem na sylwestra - no szok, prawda? Oczywiscie ja bede nudzic sie jak mops bo impreza jest totalnie nie w moich klimatach w dodatku bede musiala zalozyc kiecke, ale jemu zalezy zebysmy poszli razem. Wypraszam wiec sobie stwierdzenie ze nie umiem "imprezowac" z TZ, tylko dlatego ze jestem przeciwna notorycznemu bieganiu razem na imprezy.
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
Gdy jest sie razem właśnie fajnie jest zarazić Tż i na odwrót swoją pasją, zainteresowaniami. Dzięki temu poznaje sie nowe rzeczy i się rozwija ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy dobierasz sobie faceta pod względem swoich upodobań? jeśli tak ,to nie znaczy,że każdy. ja wolę przeciwieństwa.wtedy zawsze jest ciekawiej,bo można zasmakowac czegoś innego,co w życiu się nie robiło. jeden jest spokojny,drugi wybuchowy.jedne słucha bacha,drugi metaliki.czy to nie moze sie sprawdzić? poza tym odrobina wolności nikomu na złe nie wyszła.nie wyobrażam sobie być 24h/d ze swoim misiem,bo zemdliłoby mnie na dłuższą mete.nawet najsłodsza czekolada zaczyna się nudzić. trzeba trochę zatesknić za drugą połówką,docenić to co się ma.nie można być bluszczem dla drugiego człowieka,bo tamten się nudzi i dusi.a potem ucieka. realia są takie jakie sa.im bardziej trzymasz smycz,tym szybciej ci się wymknie. a jeśli trzeba misia puścić do pracy za granicę?to co umrzesz z tęsknoty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I uważam, że będąc w parze zawsze powinniśmy iść wspólnie na kompromisy a takim dla mnie jest pójście z ukochaną osobą na imprezę do jej znajomych ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() No i jakbyś przeczytała całość to byś wiedziała, ze jednak różnimy sie od siebie, ale właśnie przez to że jesteśmy inni możemy tą "inność" poznać i polubić ![]() Może jestem dziwna, ale ja sie dobrze czuję w każdym klimacie i dobrze bawię i na koncercie hip hopowych, rockowym, imprezie techno czy metalowym, bo dla mnie liczy sie ta niepowtarzalna atmosfera i energia tłumu. I nie wiem, czemu miałabym sie bawić bez TŻ ![]() Tak jak pisze Dorinka - jak sie kocha to się idzie także na kompromisy. To normalne w związku, ze nie myśli się tylko o sobie i tym co JA chcę robic, ale także o drugiej stronie. Szpiegu - żeby nie było ja i mój TŻ tez sie miedzy sobą róznimy, ja np. przeczytałam w życiu ponad 2 tys. ksiazek, a on żadnej (więc jak widać maksymalne przeciweństwa) i nie mówie, ze WSZYSTKO robimy razem, ale bawić razem sie lubimy, i ja akurat nie wyobrażam sobie sytuacji, że niemal co tydzień TŻ idzie na 1 imprezę, a ja na 2, a widujemy się ewentualnie nad ranem w łóżku. ps. No i nie rozumiem tego "skad sie urwałam?"??? Jakoś wiekszość badań pokazuje, ze większą szansę na przetrwanie mają zwiazki oparte na podobieństwie charakterów. Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2008-12-12 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
On lubi dwie moje kolezanki, bo jedna lubi identyczne ksiazki i sobie wzajemnie polecaja, a druga bo gdyby nie ona nie bylabym z nim. Reszta go drazni. Cytat:
Cytat:
Zwiazek to dwie odrebne jednostki, a nie dwa klony wzgledem zainteresowan. Z osoba ktora lubi ciagle to samo co ja nudzilabym sie cholernie, bo wiecznie by sie krecil w okol. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wierze w poradniki z radami "Jesli chcesz utrzymac swojego mezczyzne dziel jego zainteresowania, to koniecznie." Dorinka. Ale ja chodzilam na imprezy do jego znajomych! Sorry, ale pozniej lazic po pijanych... no niefajne. On co prawda trzezwy. Albo on na imprezy na ktore ja chodze ze swoimi znajomymi... no cholera go brala gdy po raz kolejny szlam w pogo, a jego juz zaczynala bolec glowa od muzyki.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2008-12-12 o 10:33 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprawdzie nie do mnie to było, ale mam ochotę to samo napisac do Ciebie ![]() ![]() Dlaczego mamy uważać, że to co Ty sądzisz jest takie mądre i w ogóle naj, chcesz żyć z przeciwieństwem - powodzenia , lubisz to -wspaniale ale uszanuj, że nie wszyscy muszą padać na kolana bo Ty takie mądrości uniwersalne tu wypisujesz ![]() Badania psychologów jednoznacznie dowodzą, że ludzie w związkach powinni dobierać się na zasadzie podobieństw nie skrajności... Co do trzymania 24h ze swoim "misiem" jak napisałaś tu nikt nie napisał, że tak robi, lubi i innym proponuje... dla Ciebie wychodzenie wspólne na imprezy to straszna smycz, to Twoja sprawa. Pozwolisz, że ja pozostanę przy swoim zdaniu ![]() Co do pracy za granicą, u nas gdyby taka sytuacja miała miejsce to uzgadniamy i jedziemy razem albo nikt nie jedzie- no i znowu naraziłam się, katastrofa ![]() Mimo wszystko jednak lubię swój związek i panujące w nim zasady ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-12 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko,dziewczyno ską ty się urwałaś. czy dobierasz sobie faceta pod względem swoich upodobań? jeśli tak ,to nie znaczy,że każdy a znaczy to,że nie potępiam tylko jej zdania,choć się znim nie zgadzam,a mam prawo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomiajając smycz, trzymanie misia 24h i inne ciekawe przykłady... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówię,że jedynej słusznej,ale takiej ,w ktorą JA wierzę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ech, to chodzenie osobno na imprezy...
![]() Ale zasadniczo jest to niezły off top, więc żeby było do tematu... ![]() Autorko wątku, wydaje mi się, że po prostu chcesz się rozstać z TŻtem, nie wnikam już z jakiego powodu, ale sama to napisałaś. A to, że nagle po roku zaczynasz się zastanawiać co zrobić ze zdradą z imprezy - to pretekst, by do tego zerwania doszło. Wydaje mi się, że go nie kochasz, jesteś tylko przyzwyczajona do niego (a to zła podstawa dla związku) i nie masz odwagi wykonać ruchu. Wobec tego uważam, że nie masz prawa obarczać go tą zdradą, powinnaś się rozstać po prostu dlatego, że to już "nie to". Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-12-12 o 14:42 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.