![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tylko wytrwałe i zdeterminowane!!!Bez jęków i stęków:)))ZAPRASZAM!
Cytat:
![]() A co do ćwiczeń to mogę polecić twistera, świetnie wyrabia talię. I aerobiczna 6 weidera też jest skuteczna, ale na koniec jest strasznie ciężko. Najpierw lepiej troche wzmocnić mięśnie brzuszkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
uwielbiam was ![]() ![]() Naprawdę świetne (zdrowe) podejście. Może w tym wątku nie będzie mi się otwierał nóż w kieszeni na pomysły niektórych dziewczyn... Dziś w ramach ćwiczeń było odśnieżanie podjazdu (śniegu sporo i nie mogłam wyjechać autkiem) ![]() Ogólnie idzie mi całkiem dobrze, ale muszę popracować nad odmawianiem sobie małych słodkości. Skusiłam sie na kawałeczek ciasta- co prawda nieduży, nie zaszkodzi mojemu brzuszkowi, ale nie przybliża mnie do celu. Postanowiłam ze ułożę dziś mój plan i wishlistę i powieszę sobie to w widocznym miejscu, żeby motywowało. Bo wiem że jak Gabka chce to wszystko potrafi. Dam radę i udowodnię sobie co nieco.... ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ja też polecam 6 weidera i brzuszki,brzuszki,brzuszk i.Chodzę na fitnes 2 razy w tygodniu i powiem wam,że mi mało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabka-oczywiście,że dasz radę ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez annah33 Czas edycji: 2009-01-02 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko boli mnie dziś kolanko, chyba nadwyrężyłam wczoraj przy ćwiczeniach ![]() morrigan1986 a ten twister to jest coś takiego? http://allegro.pl/item512935369_obro...nktura_g1.html zastanawiam się nad nim, wygląda ciekawie...
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Gabka9 dokładnie o to mi chodziło. Poszukaj w sklepach sportowych, tam można go kupić trochę taniej niż na allegro. I jak się będziesz kręcić to pamiętaj żeby ruszała się tylko dolna połowa ciała, góra musi być nieruchoma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() Dziewczyny...a co myślicie o L-karnitynie? Próbowałyście? Działa? Tak sobie pomyślałam ze gdybym kupiła i już ją miała to motywowałaby mnie do regularnych treningów ![]()
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Brałam L-karnityne kiedy chodziłam na siłownię. Mniej się męczyłam, więcej się pociłam, mogłam dłużej wytrzymać na stepperze i rowerze, a potem nie było zakwasów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
L-karnityna pewnie pomoże. Jestem naocznym świadkiem choć sama jej nie próbowałam. Ale ćwiczyć dzielnie trzeba i tak bo ona pomaga właśnie podczas wysiłku fizycznego. Pewnie coś tam przyśpiesza spalanie ale głównie dodaje wytrzymałości podczas wysiłku.
A teraz mój apel. Drogie wizażanki przyłączam się do Was. Moja dieta to taka która jest propagowana na wizażu, czyli im późniejsza pora tym mniej węgli a więcej białka i wszystko zgodnie z zasadą zdrowej redukcji. 5-6 posiłków. Trenuje interwałowo na rowerach 2 razy w tygodniu. Na rzeźbę raz w tygodniu godzina ćwiczeń ze sztangą. Chciałabym zgubić tłuszcz (na wagę nie patrzę), wzmocnić i zarysować mięśnie, ujędrnić całe ciało.
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Jak minął wam wieczór,cięzko było?oparłyście się jakimś pokusom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Witam zdeterminowane Wizażanki
![]() Dołączam się do Was, bo mam podobny cel - chcę świadomie i zdrowiej się odżywiać, zapanować nad swoim bezmyślnym obżarstwem i ciągłym podjadaniem, a dzięki temu i ćwiczeniom - zrzucić oponkę (a raczej oponki ![]() ![]() ![]() Wiek: 23 lata Wzrost: 170cm Waga: 62kg Budowa: dość drobna Tryb życia: studentka (z wszystkimi konsekwencjami ![]() ![]() Cel: -10kg (52kg) /To prawie jak spowiedź ![]() Trochę historii: Odkąd pamiętam zawsze byłam szczupła (dawniej, to nawet za bardzo), ale w zeszłym roku coś pękło i zaczęłam dość gwałtownie przybierać na wadze. Z lekkim przerażeniem zauważałam, że zaczynam nie mieścić się w ulubione spodnie, że jak siadam, to mam 3 opony na brzuchu, że uda mam chyba ze 2 razy większe w obwodzie, a pupa -> ![]() ![]() ![]() Od kwietnia mieszkam we własnym mieszkaniu z TŻetem, więc omijają mnie systematyczne domowe obiadki mojej mamy na rzecz nieregularnego objadania się. To by było na tyle słowem wstępu. Do rzeczy : zależy mi na tym, by jeść świadomie i zdrowo: -częściej (co 3h) -rezygnuję z pieczywa (białego nie jem już od dawna), no ewentualnie pumpernikiel co 2-3 dni -baaaardzo ograniczam makarony i ryż (do których mam słabość) -ryby uwielbiam, więc tutaj akurat problemu nie będzie, ale postaram się je jeść częściej (do tej pory były ok. 2-3 razy w tygodniu) -więcej pić -zamiast słodyczy planuję suszone śliwki, ale nie żeby to była reguła i codziennie ![]() -nie używam masła też już od wieków -na początku owoce tylko do południa -wszystkie dosładzane produkty out of my list (nawet jogurciki - chyba,że naturalne- ok) -ćwiczenia - zamierzam biegać 2 x tyg. + aeroby 2 x tyg Lista ta pewnie będzie się powiększać, ale to na razie tylko tak na początek ![]() Boję się tylko, że : -spowolni mi się przemiana materii jak nieodpowiednio dobiorę próg kaloryczny (jako punkt odniesienia) -problem z zaparciami -źle dobiorę składniki odżywcze i nabawię się np. awitaminozy Nie zamierzam odrzucać jedzenia - chcę jeść z głową. Nie porcje głodowe - ale do syta i zdrowo ![]() ![]() Bardzo chętnie skorzystam z Waszych przepisów kulinarnych, bo sama nie mam może morza pomysłów. Dzisiejsze śniadanie: Pomidor pokrojony w kostkę do tego pół piersi z kurczaka gotowanej na parze z ziołami (została z wczorajszego obiadu) i 5 posiekanych czarnych oliwek, do tego zioła prowansalskie i mała łyżeczka oliwy z oliwek. Błyskawiczna sałatka - bardzo sycąca ![]() Na obiad będzie - jeszcze nie wiem co ![]() Wybieram się na zdrowe zakupy - muszę zapełnić trochę lodówkę czymś bardziej healthy, bo na razie króluje tam majonez i inne takie ![]() ![]() Wczoraj wieczorem zgrzeszyłam - do filmu wydziobałam całą pakę solonego słonecznika ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Pikny plan, tylko ze bieganie to sa wlasnie aeroby wiec wychodzi ze chcesz biegac 4 razy w tygodniu.
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oops, chodziło mi o aerobik ![]() ![]() Edit: Podaję przepis na zupę z soczewicy (źródło: Biblioteczka Poradnika Domowego): 4 porcje po: - 281 kcal - 16,9g białka - 8,1g tłuszczu - 0mg cholesterolu - 7,9g błonnika ** szklanka lub puszka soczewicy zielonej ** 2 średnie marchewki ** 1 cebula ** 1 ząbek czosnku ** 3 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki) ** 1 listek laurowy ** łyżeczka majeranku ** łyżeczka oregano ** sól, pieprz do smaku (teraz to lepiej raczej z soli zrezygnować ![]() ** 2 łyżki oliwy Cebulę i czosnek siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej (całość przygotowujemy w garnku). Gdy się zeszkli dodajemy startą na tarce, na grubych oczkach, marchewkę i chwilę dusimy. Dolewamy wywar, wrzucamy soczewicę i przyprawy. Gotujemy aż warzywa zmiękną ![]() Przepis ten sprawdziłam wielokrotnie, zupa jest pyszna i robi się ją w kilka chwil ![]()
*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania* Edytowane przez metafora Czas edycji: 2009-01-03 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzmi ciekawie, chętnie bym spróbowała...tylko tak sobie myślę....ja chyba nigdy nie jadłam soczewicy ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o pracę nad sobą: zarządzam właśnie dla siebie miesiąc bez podjadania!!! ...to mój największy wróg. Tylko pełne posiłki, przemyślane, na talerzyku, na siedząco, powoli i spokojnie. Wyszukałam dziś w szafie ciuchy nadające się do biegania zimą- nie ma rzeczy niemożliwych ![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z soczewicy robię też tzw. soczewicę a'la pasztet ![]() Podsmażam cebulkę, dodaję ugotowaną soczewicę (lub z puszki), chwilę smażę, często mieszając. To wszystko miksuję blenderem na jednolitą pastę. Do tego przyprawy - kto jakie lubi - dobrze smakuje z ziołami prowansalskimi, ale ja najbardziej lubię ze świeżym koperkiem i pieprzem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstyd się przyznać,ale ja też nigdy nie jadłam soczewicy....w poniedziałek wybiorę się do biedronki i na pewno ją zrobię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
U mnie w szafce od 2 tygodni stoi paczka soczewicy, ale jakoś nie miałam pomysłu, co z nią zrobić...
Muszę się Wam pochwalić moim dzisiejszym zakupem - parowarem Tefala... Moje gotowanie wchodzi na wyższy poziom - bez grama dodatkowego tłuszczu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
BAN stały
|
a ja dziś na śniadanie i obiad przeginka za to na kolacje 3 mandarynki gruszka i zielona herbata a do tego drugi dzien brzuszkow wczoraj 20 dzis 30 i tak codziennie o 10 wiecej mam nadzieje ze to cos pomoze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Hm..ja też nie jadłam nigdy soczewicy...
Naamah6, gratuluję zakupu ![]() U mnie dzisiaj wszystko według planu ![]() ![]() Jeszcze wieczorem czekają mnie brzuszki. Miałam iść dzisiaj na długi spacer, ale po 15 min. w tej zimnicy odechciało mi się i wróciłam do domu.
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, nie podoba mi się ten post. Chyba za bardzo nie wiesz jak się zdrowo odchudzać. Co jadłaś na śniadanie i obiad? Dlaczego tylko 3 posiłki? Tfu! 2 posiłki! Twoja kolacja nie jest posiłkiem. Owoce jedynie jako przekąska po posiłku albo jakiś dodatek do posiłku.
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2009-01-03 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Ja! Ja jestem zdeterminowana! Nie mogę na siebie patrzeć już po prostu, muszę się pozbyć 5 kg!
Mam nadzieję, że z waszym wsparciem mi się uda!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dzisiejsze jedzonko: - serek homo z łyżeczką miodu i kakaem (miał być z musli ale w ostatniej chwili okazało że mama zabrała sobie musli do pracy...) -3 małe kanapeczki z szynką i keczupem -mandarynka -łazanki (dość tłuste ![]() tu przyznaję się, po zjedzeniu porcji jeszcze trochę podjadłam z garnka ![]() ![]() ![]() potem dopiero sformułowałam postanowienie "precz z podjadaniem" i jak na razie się udaje ![]() -sałatka-pseudo-grecka ![]() -2 kostki czekolady 80%kakao -przed chwilą plaster szynki i serek taki jak rano. Hmmmm, sporo tego jednak wyszło, myślałam że mniej ![]() Zakupiłam dziś otręby z jabłkami, chlebek pełnoziarnisty i kaszę gryczaną z warzywami- będzie troszkę zdrowiej ![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie to są kiełbaski wiedeńskie? Sałatkę grecką też jutro będę miała. Uwielbiam oliwki.
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wstałam dziś dość późno (12.00 ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę zatroszczyć się bardziej o przestrzeganie stałych pór posiłków no i jak już obiecałam- nie podjadam ![]() *kiełbaski wiedeńskie- wielkością przypominają parówki, są cienkie, raczej chudsze niż zwykła kiełbasa i mniej świńskie od parówek, raczej wysoka jakość dlatego się skusiłam ![]() Aaaaaaa, jeszcze powinnam napisać, że wypiłam dziś hektolitry zielonej herbaty ![]() do tego ok 20-30 minut kręciłam hh, a teraz przed snem-moje ćwiczenia.
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny,wytłumaczcie mi jak to robicie,że w jednym poście odpisujecie kilku dziewczynom zamieszczając ich wypowiedzi ????nie umiem tego zrobić.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
No niestety jakbym miała na niego oszczędzać, to nigdy bym go nie kupiła... Nie jestem dobra w oszczędzaniu. Ale wzięłam na raty - 50 zł miesięcznie mnie nie zbawi, nawet tego nie odczuję...
Oj, będzie, już sie nie mogę doczekać - dzisiaj pierwsze gotowanie jutrzejszego zestawu jedzeniowego - zdam relację jak się sprawuje. Ja po prostu otwieram 2 strony, w jednej cytuję i kopiuję, a na drugiej już sklejam całość tekstu... Podobno jest coś takiego jak multicytowanie, ale ja jeszcze tego nie rozgryzłam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.