![]() |
#61 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Ile wydajecie na kosmetyki ?? :D
za dużo
![]() raz jest to "tylko" 50zł , innym razem ponad 150zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Ja też za dużo
![]() Ale nie jest to dla mnie problemem ![]()
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ot i to moje zwierzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
joey, widzisz, wizazanki nie zlinczowaly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
a propos tematu to ja nigdy nie liczylam ile kasy wydaje na kosmetyki - zawsze sie balam policzyc...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Różnie to bywa: są miesiące chude, gdy nawet 30zł nie wydam (jakiś cień do powiek, błyszczyk, czy inny duperelek), bywają miesiące tłuste, gdy wywalam 300zł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
ostatnio tez zaczelam cenic minimalizm, jednyne czego potrzebuje to plyn pod prysznic, balsam, szampon, olejek rycynowy, lekki krem nawilzajacy, tusz, kredka i blyszczyk, antyperspirant, perfumy. Szukalam dlugo i intensywnie i w koncu jakos mi sie udalo znalesc kosmetyki na tyle wydajne dobre i tanie ze nie rujnuje sie finansowo, wszystkiego uzywam tak za na miesiac wydawalabym ok 20 zlotych
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
otatnio cieniutko u mnie z kasa więc na wszystkim muszę oszczędzac na kosmetykach także
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Joey a kremów z filtrem uzywasz?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
a kupujecie kosmetyki vichy bo nie wiem czy są warte tych pieniędzy?
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
🦄
|
No to ja też jestem w miarę oszczędna- na kosmetyki miesięcznie wychodzi mi mniej niż stówa- licząc wszystkie głupoty typu mydełka, żele pod prysznic, szampony, pasty do zebow...
Perfum mam tyle, że mi na kolejne pół roku starczy, więc bezwzględnie nie kupuję, kończy mi się podkład, ale kupuje taki za 5 dych, który mi służy przez 3 m-ce. Tak samo balamy, kremy na rozstępy i kremy do twarzy (mam nawet jeden nienapoczęty, w folii). Ale wiecie- chciałabym mieć 500 zł żeby sobie tak pokupować wszystki rzeczy, które bym chciała ![]()
![]() |
#74 | |
🦄
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
No to ja napisze tak:
W zależnosci od tego ile mam finansów - im wiecej, tym wiecej wydaje... i tyle ![]() No ale przez Wizaz (a własciwie dzięki Wizazowi) nie kupuje juz wiele małych pierdół, na ktore wydawałam cały majątek bo po jednym preparacie musiałam sie leczyc następnym i tak w kółko... Teraz zbieram na konkretne cele, ktore (w sumie - zestawiajac koszta) za niewielkie pieniadze pozwalają na długo cieszyc sie tym wymarzonym efektem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój mąż raz zrobił to za mnie, policzył tylko to, co zeszło z karty i postanowił więcej nie podliczać dla własnego zdrowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
Joey przepraszam,moze zle zrozumialam ale czy Ty masz 16 lat i juz uzywasz kremow ujedrniajacych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
🦄
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Największą slabość mam do wysokopółkowej kolorówki i perfum, i tu sumy są na pewno duże. Nie chcę wiedzieć jak duże, bo mnie jeszcze szlag trafi na miejscu...
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
narzeka tak, bo lubi
![]() mamy zdrowy układ, on nie wypomina mi wydawania kasy na ciuchy i kosmetyki, a ja jemu na "meskie" bajery typu nowa komórka, nowy palm, GPS i CBik do autka, zestaw kina domowego, aparat, lornentka, drukarka, ksero, scaner, rakieta do tenisa itp.itd ![]() zatem jest prawie po równo, hmmm... no chyba jednak z przewaga wydatków mojego męża mimo wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam tak samo, dzięki wizażowi nie kupuje tanich pierdół, bo potem i tak ich nei używam. Najczęściej zbieram na cos lepszego, własnie jestem na etapie wymiany moich kosmetyków na lepsze jakościowo czyt. średnia półka
![]() ![]()
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
No tak ale ja tez nie kupuje cieni na targu
![]() Najgorsze jest jak wchodze do perfumerii i chce wszytko mieć ![]() Najpierw patrze ile mam kasy w portfelu, przeliczam ile mam na koncie i czy starczy mi do następnej wypłaty. Niestety przy zakupie kilku cieni, jakiegoś podkładu ( bo sie kończy ![]() Inaczej sprawa ma się z ciuchami- tak jak juz pisałam zawsze odkładam "większe" pieniądze bo nie lubie jechać po jeden ciuszek ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Ja wydaję na kosmetyki różnie.Były czasy kiedy przez trzy miesiące wydałam ok.6000,ale to było jednorazowe i teraz wydaje tak do 150zł,może w okolicach 200zł.Najwięcej mam kosmetyków pielęgnacyjnych,,bo do makijażu posprzedawałam wiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Ja jestem bardzo skromna, wydaję na pewno mniej niż 50 zł, myślę nawet że spokojnie mieszczę się w 20 zł i to z racji antyperspirantu
![]() Wszystko prócz masek do włosów schodzi mi bardzo wolno, nigdy nie skończył mi się tusz ani podkład i wszystko użytkuję tak długo jak się da...Raz na 3 miesiące muszę się zaopatrzyć w mazidło do twarzy. Czasem w zimie użyję peelingu czy maseczki, ale też jakoś mi się nie kończą ![]() Jestem baaardzo ekonomiczna jak chodzi o kosmetyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
Miałam też ThermalS2 Vichy i z niego byłam baardzo zadowolona,ehh ale teraz mnie na niego nie stać.Biedna studencinka zaczęłą kombinować nawet kasę na cienie Inglota-po te 13zl i to z różnym skutkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
W tym miesiącu [ październik ] nie wydam ani złotówki na kosmetyki kolorowe [ moja szafa od kolorówki pęka w szwach i muszę to wreszcie zużyć ] , na kosmetyki pielęgnacyjne też nie wydam ani grosika bo wszystko mam .
Ciężko powiedzieć ile dokładnie wydaję miesięcznie na kosmetyki , z całą pewnością nie jest to stała kwota - raz na cztery miesiące jest dość wysoka , raz skromna . A pamiętam też miesiąc kiedy nie wydałam ani jednego grosza na mazidełka bo niczego nie potrzebowałam . Najbardziej odczuwam braki w portfelu kiedy muszę uzupełnić kosmetyki pielęgnacyjne tzn. kiedy kupuję coś z La Prairie [ ostatnio przy jednych zakupach podkład i krem pod oczy , które powinny mi wystarczyć na około 5 miesięcy ] lub Sisley , lub tak jak ostatnio serię kosmetyków Dr Hauschki , która mi starczy chyba na 4 miesiące - ale staram się być na to przygotowana i też nie kupuję tego co miesiąc - nie lubię zmieniać kosmetyków do twarzy zbyt często , więc i wydatki nie są tak szalone jak mogłoby się wydawać .Już teraz przygotowuję się do natarcia na perfumerię w celu nabycia limitowanych kulek Guerlain - ale to za miesiąc [ listopad ] jak być może już wyjdą i to też chyba będzie mój jedyny nabytek . Ostatnio doszłam do wniosku , że znudziło mi się kupowanie zarówno kolorowych kosmetyków ,[ które się nie kończą ] i kosmetyków pielęgnacyjnych [ które są diabelnie wydajne ] uwierzycie ? ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Mrs Mrau
|
neuilly wszystko z Tobą ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Wydaję sporo. A raczej wydawałam bo postanowiłam się ograniczyć. Podobnie jak Joey coraz częściej dochodzę do wniosku, że niektóre kosmetyki są mi zupełnie zbędne i podowują jedynie czystkę w portfelu
![]() ![]()
![]() |
#90 | |
🦄
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.