Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 06:55   #61
Dama Caro
Raczkowanie

Dot.: Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?

A ja wczoraj byłam u pani ginekolog. I powiedziała, że to ciąża na 95% że jest jeszcze troszkę malutka, bo to dopiero 5 miesiąc, ale dostałam to co zwykle kobiety na podtrzymanie ciąży i mam przyjść za 2 tygodnie znowu żeby już się tak na 100 % upewnić... Ciesze się
Dama Caro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 07:25   #62
Lulu na moście
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dama Caro Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam u pani ginekolog. I powiedziała, że to ciąża na 95% że jest jeszcze troszkę malutka, bo to dopiero 5 miesiąc, ale dostałam to co zwykle kobiety na podtrzymanie ciąży i mam przyjść za 2 tygodnie znowu żeby już się tak na 100 % upewnić... Ciesze się
Oj, chyba 5 tydzień? I do tego ta niepewność lekarza co do ciąży. Gdyby to był 5 miesiąc, to nie byłaby malutka, a i pewność byłaby 100%.
Lulu na moście jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 10:19   #63
gragu
Raczkowanie

Cytat:

Ja też sie cieszę , że ty sie cieszysz dbaj teraz wyjatkowo o siebie i o maleństwo. A napewno chodziło ci o piąty tydzień ciąży a nie 5 miesiąc, o tym czasie to już możesz czuć pierwsze ruchy dziecka a to takie wspaniałe uczycie. Pozdrawiam i
gragu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 13:21   #64
Dama Caro
Raczkowanie

Przepraszam, to chyba z tego poruszenia całego już mi do 5 miesiąca śpieszno Tak czy siak, mam nadzieję że wszystko będzie ok. Dostałam leki i mam nadzieję, że będą pomocne.
Stary 2009-01-28, 13:26   #65
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam, to chyba z tego poruszenia całego już mi do 5 miesiąca śpieszno Tak czy siak, mam nadzieję że wszystko będzie ok. Dostałam leki i mam nadzieję, że będą pomocne.
No to mamuśka pokazuj się teraz na wątku wrześniowo-październikowych ciężarówek
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 11:11   #66
Dama Caro
Raczkowanie

Mam do Was pytanie, bo trochę zbyt mocno to przeżywam, a wiem, że to nie jest dobrze dla nikogo, a dwa tygodnie muszę jeszcze czekać, więc nie wiem czy wytrzymam. Powiedzcie mi me drogie: bo pani doktor powiedziała, że na 95% jest pewna, że jestem w ciąży, a jak nie jestem? Czy to możliwe? Znaczyłoby to, że chyba jakaś poważna choroba mnie wzięła. No ja nie wiem co mam myśleć raz to się cieszę i w ogóle wszystko jest ok, a potem zaraz płakać mi się chcę i martwię się, że może się okazać, że jednak nie jestem...
Stary 2009-01-29, 11:26   #67
Foka29
Zadomowienie

Robiłaś badanie betaHCG? Miałaś USG?
Na jakiej podstawie lekarka wyskoczyła z tymi procentami, bo to w sumie dziwne. Piąty tydzień, to już powinna wiedzeć.
Stary 2009-01-29, 12:27   #68
Dama Caro
Raczkowanie

Nie robiłam badania z krwi, tylko ten test domowy, a usg też nie było, bo powiedziała, że to dopiero od 12 tygodnia u nich robi się usg. Z tymi procentami tak wyskoczyła, bo powiedziałam jej co się dzieje, zajrzała tam do środka i powiedziała, że macica jest rozpulchniona i że są upławy takie ja w czasie ciąży, że powinnam się uważać za ciężarną, powiedzieć narzeczonemu, ale że trzeba jeszcze 2 tygodnie poczekać, bo ciąża jest jeszcze za mała żeby ją zobaczyć i że na razie mam zrobić sobie grupę krwi, a potem reszta badań. Ej, ale gdyby nie była raczej pewna to nie dawała by mi tego leku na potrzymanie ciąży, co?
Stary 2009-01-29, 12:55   #69
Foka29
Zadomowienie

No faktycznie nie może Ci powiedzieć na 100% jak nie miałaś bety ani USG.
Swoją drogą dziwny zwyczaj z tym 12 tygodniem.
Zrób beta HCG i będziesz wiedziała na 100 %, przy okazji dowiesz się, który to tydzień. Zresztą te sikane testy bardzo rzadko się mylą i raczej na minus niż na plus.
Stary 2009-01-29, 13:03   #70
Dama Caro
Raczkowanie

Właśnie też o to chodzi, bo kiedyś już mnie tak test oszukał. Raz pokazał, że ciąża jest, potem, że nie ma, a potem dostałam okresu, więc chyba zrobię ten z krwi, choć ta pani doktor powiedziała, że jest prawie pewna no bo nie ma choroby o takich objawach, a i nie wszystko można sobie wmówić. Ale myślisz, że skoro ona tam zaglądała i powiedziała, że jest prawie pewna to może być taka opcja, że to zupełnie coś innego?
Stary 2009-01-29, 13:06   #71
Dama Caro
Raczkowanie

Ale znowu tamtym razem nie miałam takich objawów, po prostu okres mi się spóźnił i tyle, teraz jest inaczej. Sama czuję się jakoś inaczej i myślę, że to jest to. Wierzę, że ta pani doktor jest dobrym specjalistą i gdyby nie była pewna, albo by się bardzo wahała to nie robiłaby mi nadziei, a poza tym nie dawała niepotrzebnie jakiś leków. Kurcze, nie wiem co zrobić... ;(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 13:08   #72
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Ale znowu tamtym razem nie miałam takich objawów, po prostu okres mi się spóźnił i tyle, teraz jest inaczej. Sama czuję się jakoś inaczej i myślę, że to jest to. Wierzę, że ta pani doktor jest dobrym specjalistą i gdyby nie była pewna, albo by się bardzo wahała to nie robiłaby mi nadziei, a poza tym nie dawała niepotrzebnie jakiś leków. Kurcze, nie wiem co zrobić... ;(
idz na BETE wszystko ci sie wyjaśni w 100%
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 13:12   #73
Foka29
Zadomowienie

1. Bo powiedziała na 95% - czyli sama przyznała,że pewna nie jest
2. Nie jestem lekarzem, ale z tego co wiem przez pierwszych kilka tygodni lekarz może stwierdzić ciążę ze 100% pewnością poprzez USG transwaginalne lub po becie (ta myli się tylko w przypadku kilku bardzo rzadkich schorzeń)

Lekarka nie ma w gabinecie USG? Przecież to 5 min roboty, za przeproszeniem... wsadzic sondę obejrzeć, stwierdzić: tak/nie.

Moja rada: Zrób betę i ciesz się nowym życiem, mamuśka
Stary 2009-01-29, 13:17   #74
Dama Caro
Raczkowanie

Tak zrobię, pójdę na tą bete, choć odrobinę się boję, że się rozczaruje. No, ale cóż przynajmniej będę wiedziała co się dzieje. W takim razie pozostaje mi tylko prosić was żebyście trzymały za mnie kciuki.
Stary 2009-01-29, 13:36   #75
gragu
Raczkowanie

Cytat:
Tak zrobię, pójdę na tą bete, choć odrobinę się boję, że się rozczaruje. No, ale cóż przynajmniej będę wiedziała co się dzieje. W takim razie pozostaje mi tylko prosić was żebyście trzymały za mnie kciuki.
Ja już trzymam , ale jestem pewna że się nie rozczarujesz mamusiu A swoją drogą ja w 5 tygodniu miałam robione USG dopochwowe i wiedziałam że na 100% jestem w ciąży. 3maj się i daj znać jak będziesz miała wynik
gragu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 14:54   #76
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

też będe trzymać kciuku. a kiedy będziesz szła na bete?
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 23:58   #77
Dama Caro
Raczkowanie

Pójdę w poniedziałek najprawdopodobniej, bo teraz jestem nieco przeziębiona i nie chce latać po mieście i pogorszyć swój stan.
Stary 2009-01-31, 08:58   #78
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez foka29 Pokaż wiadomość
nooo człowiek uczy się przez całe życie.
Mnie uczono o tajemniczych pojedynczych plemnikach w preejakulacie, co po 3 latach stosowania tej metody sprawiło, że poważnie zadawałam sobie pytania o to, czy z naszą płodnością wszystko ok.
Nieraz kochaliśmy się więcej niż raz pod rząd, czyli ruletka i tak była, a szczęśliwej wpadki nie zaliczyliśmy.
Na szczęście o to juz się nie muszę martwić.
u nas identyczna sytuacja przed dwa lata przerywany i nikt sie nam nie pojawil aczkolwiek mozna zajsc w ciaze tak jak pisze kolezanka, ktora pozwolilam sobie zacytowac, chlopak-mezczyzna podniecony wytwarza plemniki i one pozostaja w tobie ten ktory przetrwa wygrywa

co do twych objawow - to roznie bywa, czasem moze byc grypa, infekcja w tobie, czasem malenstwo rozwijajace sie pod twym sercem

osobiscie polecam badanie krwi na ciazę - jest płatne kosztuje w różnych miejscach od 13 zł do 30 - za to w 100% ujawnia już nawet 2 tyg. Ciążę, gdzie testy czasem tego nie wykryją, do tego kupisz 2 - 3 na to samo cenowo ci wyjdzie a i tak bedziesz jeszcze myslec za to z krwi masz pewnosc i okreslenie w ktorym tyg. Mniej wiecejjestes ... Zas testy czasem mogą być zafałszowane z różnych przyczyn - mam na mysli ich wynik...

jesli jestes gratuluje i wiedz ze bedzie dobrze, tylko dbaj o siebie pozdrawiam
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 21:56   #79
malwa1234
Raczkowanie

Jesli chodzi o stosunek przerywany to ja i moj maz stosujemy ta metode od prawie 7 lat i nigdy nie było wpadki czesto tak było ze był stosunek po stosunku takze niewiem jak mozna wpasc.Ale wiem ze po pierwszym porodzie juz szybko mozna zajsc takze nie wiem czy tylko ta metoda wystarczy czy cos jeszcze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 16:35   #80
Dama Caro
Raczkowanie

Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale czekałam na wizytę u lekarza i już jestem i na gorąco mówię, że pani doktor jest na sto procent pewna, że dzidziuś tam jest u mnie. Wszystko na to wskazuje a więc jestem już szczęśliwa i spokojna i wierzę, że wszystko będzie ok. 5 tydzień to jest- liczony od dnia zapłodnienia ale się cieszę!!!
Stary 2009-02-10, 18:18   #81
Dama Caro
Raczkowanie

A mam pytanie do was jeszcze, bo trochę się waham. Nie zrobiłam badania z krwi, a test wczoraj robiłam w ciągu dnia i wyszedł negatywny, dziś pani doktor potwierdziła ciąże. Czy ona może się mylić? Czy test wyszedł negatywny, bo zrobiłam go w ciągu dnia i stężenie było zbyt małe? jak myślicie?
Stary 2009-02-10, 20:05   #82
silvana30
Przyczajenie

Prawdopodobienstwo bardzo duze!
U nas stosunek przerywany zakonczyl sie tym , ze wlasnie zaczyna sie 21 tydzien ciazy
Z czego oboje jestesmy zadowoleni

Pozdrawiam
Stary 2009-02-10, 20:08   #83
silvana30
Przyczajenie

Cytat:
A mam pytanie do was jeszcze, bo trochę się waham. Nie zrobiłam badania z krwi, a test wczoraj robiłam w ciągu dnia i wyszedł negatywny, dziś pani doktor potwierdziła ciąże. Czy ona może się mylić? Czy test wyszedł negatywny, bo zrobiłam go w ciągu dnia i stężenie było zbyt małe? jak myślicie?

U mnie test wyszedl pozytywny, z tym ze nie panikowalam... test zrobilam 3 tygodnie po spodziewanej miesiaczce. Pozniej powtórzylam
Zawsze moga byc przyczyny zewn. do opoznien w okresie.
Stary 2009-02-10, 22:39   #84
onnna
Przyczajenie

Question Dot.: Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?

mam zapytanie do osób ktore sie wypowiadaja o skuteczności lub jej braku -stosunku przerywanego. Czy stosujecie go jedynie w dni nie płodne czy równiez w dni płodne?
onnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 07:00   #85
Foka29
Zadomowienie

Wszystkie możliwe
Stary 2009-02-11, 19:39   #86
onnna
Przyczajenie

to może ktos pomoże ocenic mi ta sytuacje: tabletki brałam ok 1.5 roku, w sobotę 31.01 wzięłam ostatnia (byłam w tym dniu na mocno alkoholowej imprezie ) okres trwał od 3 do 6 lutego włacznie, i juz więcej tabletki nie bralam, po czym kochałam sie z narzeczonym przez tzn stosunek przerywany i dziś mam bóle podbrzusza, zgagę i ten biały gęsty śluz o którym mowiecie. Wiem ze jak skończylam nagle przyjmowac tabletki to owulacja mogła zaczac sie o wiele szybciej, ale czy aż o tyle? Co sądzicie na ten temat? Ciąża mozliwa czy raczej nie ? dziękuje za komentarze bo widze że duzo tu osób wiedzących o czym piszą pozdrawiam

Edytowane przez onnna
Czas edycji: 2009-02-11 o 19:40
Stary 2009-02-11, 19:51   #87
onnna
Przyczajenie

hmmm a możeto skutki, tzn objawy odstawienia tabletek. Dodam ze moj narzeczony na pewno ma ten płyn czy sluz o którym mówicie przed wytryskiem , a wiem bo zawsze go wyczuwam podczas pieszczot.
Stary 2009-02-12, 12:50   #88
onnna
Przyczajenie

dlzcego nikt nie chce mi odp
Stary 2009-02-12, 19:32   #89
silvana30
Przyczajenie

Smile Dot.: Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?

Cytat:
Napisane przez onnna Pokaż wiadomość
to może ktos pomoże ocenic mi ta sytuacje: tabletki brałam ok 1.5 roku, w sobotę 31.01 wzięłam ostatnia (byłam w tym dniu na mocno alkoholowej imprezie ) okres trwał od 3 do 6 lutego włacznie, i juz więcej tabletki nie bralam, po czym kochałam sie z narzeczonym przez tzn stosunek przerywany i dziś mam bóle podbrzusza, zgagę i ten biały gęsty śluz o którym mowiecie. Wiem ze jak skończylam nagle przyjmowac tabletki to owulacja mogła zaczac sie o wiele szybciej, ale czy aż o tyle? Co sądzicie na ten temat? Ciąża mozliwa czy raczej nie ? dziękuje za komentarze bo widze że duzo tu osób wiedzących o czym piszą pozdrawiam

Uwazam, ze nie ma szans na to bys zaszla w ciaze biorac wczesniej pigulki. Jesli sie odstawia tebletki to male sa szanse, by kobieta tak szybko zaszla w ciaze....
Mysle, ze nie potrzebnie sie martwisz ( jesli nie chcesz dziecka).
Poczekaj do okresu a najelpiej zrob sobie tescik
Pozdrowki
Stary 2009-02-16, 09:56   #90
lenax11
Przyczajenie

Witam!! Ja też zaszłam w ciążę w czasie stosunku przerywanego. Zrobiłam test - wyszedł pozytywny. Do lekarza poszłam ok. 8 tygodnia. Stwierdził, że w ciąży nie jestem i przepisał mi tabletki (luteinę) na wywołanie okresu. (One nie szkodzą ciąży). Jednak intuicja mnie nie zawiodła. W ciąży byłam a straciłam tylko wiarę w lekarza (był taki pewny siebie) i z dnia na dzień skończył mi sie pokarm (karmiłam starsze dziecko).
lenax11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości