![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wątek o sklepie Asia Fashion
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=323948 przeczytaj po prostu
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Jeśli zapoznasz się z innymi topikami o "japan style" to się dowiesz jak są organizowane zamówienia
![]() I regulamin też by się przydało, żebyś znała... wtedy nie zadawałabyś takich pytań jak wyżej ![]() BTW właśnie przez osoby takie jak m.in ty trzeba było wprowadzić pewne "zaostrzenia" dla tego typu zamówień. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=japan+style
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2009-10-08 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
tak babskie forum .... szukanie problemów tam gdzie ich nie ma ...
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- ''Przykładowo ja jestem organizatorką, chcę zrobić zamówienie. Piszę o tym na wątku. Chętne osoby zgłaszają się'' więc ja nie mogę zorganizować zamówienia bo nie spełniam wymogów , do kogo mam się więc zgłosić , nikt sie nie zaoferował w tym wątku do organizacji z tąd moje pytanie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
skoro nikt sie nie zaoferowal to znaczy, ze nikt zamowienia nie organizuje - a nawet jesli by organizowal to nie mozesz brac w nim udzialu, poza tym jest zakaz zglaszania sie do zamowienia na watku i problemy nie sa stwarzane tam gdzie ich nie ma, regulamin jest po to by nas chronic bo juz bylo wiele nieciekawych sytuacji zwiazanych z zamawianiem
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Podałam Ci wszystkie linki, które zawierają odpowiedzi na Twoje pytania.
Wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem.
![]() |
#66 |
BAN stały
|
''do kogo mam się więc zgłosić''
na pytanie nie odpowiedziałaś ale moralniaka dostałam na wizażu jestem wystarczająco długo , a wpisalnie 200 postów pod ''wieszakami'' albo makijażami to nie jest wielki problem więc dziękuję wizażance za serdeczną pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym linku, który BTW podałam Ci wcześniej chyba widać jak wygląda zamówienie? http://www.wizaz.pl/forum/showthread...274209&page=20 ORGANIZATORKA pisze, że organizuje zamówienie i wtedy się zgłaszasz na podany adres @. Skoro ŻADNA organizatorka na tym wątku nie napisała, że organizuje zamówienie to znaczy, ze nikt z tego sklepu nic w danej chwili nie zamawia - i tak byś się nie załapała na zamówienie, bo nie wystarczy "naklepać" postów na wizażu, bo to również się sprawdza - co, gdzie i kiedy pisałaś, więc "klepanie" postów nic nie daje ![]() A skoro Ci zależy to przecież możesz sobie zamówić sama ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
''nie wystarczy "naklepać" postów na wizażu, bo to również się sprawdza - co, gdzie i kiedy pisałaś''
acha.. więc sa jakies kryteria , czy panna bogobojna, czysta , ulozona... a może grono polonistyczne robi przegląd stylistyczny i gramatyczny ? w regulaminie jest podana konkretna liczba a nie ''tematyka'' jestem przeciwniczka robienia problemów tam gdzie ich nie ma , a widać nawet z zamawiania ciuchów można - sama bym na to nie wpadła cel mmay chyba wszystkie jeden - tania wysyłka ? |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
takze regulamin jest "po cos", inaczej by go nie bylo i rowniez chodzi tez o to zeby wizazanki nie traktowaly wizazu i zamowien jak sklepu oraz uchronienie sie przez sprzedawcami z allegro, ktorzy by chcieli naszym kosztem sobie zamawiac rzeczy
![]() |
#70 |
BAN stały
|
brałam juz udział w zamówieniu , pieniądze wysłałam na czas- obeszło się bez komplikacji ,
co do sprzedawców z allagro się zgadzam - zaraza oszukać przecież zamawiający organizatorki nie moze , bo jak ? brak kasy=brak zamówienia chyba proste ? ''chodzi tez o to zeby wizazanki nie traktowaly wizazu i zamowien jak sklepu'' - a jak maja to traktować ? Edytowane przez ignis87 Czas edycji: 2009-10-09 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że czas już zakończyć tę "interesującą i wciągającą" wymianę zdań.
Wątek nie jest od tego typu rozmów - pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Naamah6 Czas edycji: 2009-10-09 o 11:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Organizatorka :)
|
Nadejszła wiekopomna chwiła XD
Dobra kobiety, czas sprawdzić ten sklep ![]() Zgłoszenia proszę wysyłać na maila wizazankowo@gmail.com w tytule wpiszcie proszę " asia fashion, Wasz nick z Wizażu". Przyjmę do zamówienia 5 chętnych + ja, co daje Nam 6 osób. Po zatwierdzeniu chętnych poproszę o wysłanie linków. W związku z tym, iż to pierwsze zamówienie z tej strony postanowiłam wprowadzić ograniczenie co do ilości zamówianych ciuszków, mianowicie max. 3 ubranka na osobę. Minimalne zamówienie to 20 ubrań, tak więc mamy 2szt. w zapasie, gdyby któraś zamówiła mniej niż 3 ubrania, wtedy dobierzemy kolejne osoby. Zapraszam ![]() Proszę pamiętajcie, że nie możecie ujawnić się na wątku ![]() Bardzo proszę o zgłaszanie się tylko tych osób, które zapoznały się z regulaminem, spełniają jego wymogi i są świadome dodatkowych kosztów wynikających z możliwego nałożenia cła na paczkę. Dziękuję. Edytowane przez martunia-w Czas edycji: 2009-10-10 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
|
Przyjmę jeszcze jedną chętną na dwa ciuszki
![]() ![]() ![]() EDIT: Lista zamknięta. EDIT 2: Kobietki, mam już linki, więc zabieram się za wyliczenia i zaraz Wam wyślę PW ![]() Edytowane przez martunia-w Czas edycji: 2009-10-11 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
|
Brakuje mi jeszcze dwóch przelewów, aczkolwiek założyłam pieniążki i zamówienie jest już złożone i zapłacone.
![]() Będę informować Was na bieżąco o postępie Naszego zamówienia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
|
No w końcu
![]() ![]() ![]() Track --> 1221877915, co się dzieje z paczką możecie sprawdzać na stronie www.dhl.com. Teraz proszę o modły o bezcłową paczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
Cos mi sie zdaje ze przesylki miedzykontynentalne = clo. Wiec wspolczuje. Swoja droga jesli jednak tak nie bedzie! Niech da mi ktos znak na pw przy nastepnym zamowieniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
|
Oj nie kracz, nie kracz... Może nie będzie
![]() Poza tym... jeśli teraz nie będzie to wcale nie znaczy, że przy następnym zamówieniu też nie będzie... Aha... i zapraszam do lektury regulaminu. ![]() Edytowane przez martunia-w Czas edycji: 2009-10-18 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Powiem ci ze tez mialam przyjemnosc dostac paczke z innego kontynentu i zaplacilam wiecej za clo niz za to co kupilam. Swoja droga na allegro cena przesylki zawiera oplacone clo wiec dlatego tyle sobie biora i cos mi sie zdaje ze i w tym przypadku tez tak bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
[1=2080c943818d32225d1c778 444416ddc1155cbfe_673bd51 9c7f26;14803627]Powiem ci ze tez mialam przyjemnosc dostac paczke z innego kontynentu i zaplacilam wiecej za clo niz za to co kupilam. Swoja droga na allegro cena przesylki zawiera oplacone clo wiec dlatego tyle sobie biora i cos mi sie zdaje ze i w tym przypadku tez tak bedzie[/QUOTE]
a ja zamawialam wiele razy z chinskich sklepow i nigdy nie mialam cla o!
#81 |
Konto usunięte
|
Poprzez allegro? / inny portal polski?
No zalezy to rowniez od szczescia, czasem nie zatrzymuja przesylek... a czasem zatrzymuja. Slyszalam tez o czyms takim ze wysylajac jako gift tez mozna ominac clo. No ale raz mialam naprawde niespodzianke ;x. |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
[1=2080c943818d32225d1c778 444416ddc1155cbfe_673bd51 9c7f26;14803814]Poprzez allegro? / inny portal polski?
.[/QUOTE] zartujesz? ![]() wiekszosc chinskich sklepow wpisuje gift EOT - do takich dyskusji sluzy watek plotkowy
#83 |
Konto usunięte
|
Nie mam na tyle szybkiego lacza zeby pisac i szukac stu watkow. Nie kazdy, nie kazdy... Ale nie wazne, nie moj problem. [/offtop]
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
BTW gift napisany na paczce nie gwarantuje, że nie zostanie ona przekazana na cło.
Wielkość paczki i jej wartość też nie mają znaczenia. Świadczy o tym choćby fakt, że paczuszki z truskawki o wartośi 30 zł potrafią być złapane przez celników. Kwestia "szczęścia" i tyle. Nic poza tym...
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
|
Wrr... w końcu udało mi się wejść na stronę ze śledzeniem przesyłki... i widzę, że jest w Polsce.
Zamykam stronę, dzwoni telefon... Będzie oclona ![]() Jestem mega-zła!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe na ile będzie oclona i czy te ciuchy będą warte tej ceny
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Firmy typu DHL, Fedex ----> zawsze przekazują paczki na cło.
Po to mają swoje agencje celne i na tym też zarabiają. Pewnie będzie też jakaś kwota za "przekazanie paczki na odprawę celną" choć nie zawsze tak jest...
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Liczcie sie z tym ze mozecie zaplacic wiecej niz jest to warte... ja mialam taka przygode wlasnie z fedexem :x.. eh. Wspolczuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
[1=2080c943818d32225d1c778 444416ddc1155cbfe_673bd51 9c7f26;14851938]Liczcie sie z tym ze mozecie zaplacic wiecej niz jest to warte... ja mialam taka przygode wlasnie z fedexem :x.. eh. Wspolczuje[/QUOTE]
![]() Stawki celne są podane na stronie Ministerstwa Gospodarki. Jak się zamawia spoza EU to się trzeba liczyć z opłatami celnymi i vatem a nie liczyć na szczęście "a może nie złapią". Bo zazwyczaj "łapią".
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.