Poranne wstawanie-sposoby - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 21:01   #61
TeQuiero
Zadomowienie

Dot.: Poranne wstawanie-sposoby

a wiecie jak ja robie jak mam np. na 7.30 i musze wstać o 6 ??
budzik dzwoni o 5... potem o 6.. aa potem twierdze ze ja musze SPAĆ i śpie... wstaje o 10... potem mowie sobie ze mi sie nie opłaca już iść do szkoły. i z tąd naganne.,
Ja po prostu kocham spać i kiedy muszę wstać jest ciepło pod kołderką i w ogole tak fajnie że po prostu nie moge XD

I will always love you.
You, my darling you
....
TeQuiero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 21:02   #62
TeQuiero
Zadomowienie

I kiedyś znalazłam sobie taki sposób: kiedy budzik dzwoni oblewam buzie zimną szklanką wody ... Co zrobiłam?? Stwierdziłam że mi bardzo zimno schowałąm się pod kądre i zasnełam

i teraz pytanie ? jak mnie wybudzić

I will always love you.
You, my darling you
....
TeQuiero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 21:21   #63
SiostraKelvinaEma
Raczkowanie

A ja musze wstac przed 6, aby zdarzyc na 7 do pracy. Autobusem jedzie sie 40 minut.. Masakra!
I jak mam rano wstac to umieram.. ;] Ale od jakiegos czasu probuje sobie wmowic, ze wstawanie rano jest super.. Najczesciej dziala na mnie mtywacje typu..- jak wrocisz z pracy to sie kimniesz.. Albo.. hm, przeciez masz swietna prace.. Fajnych ludzi w niej! Do dziela!

I jakos sie kreci.. Aha.. i staram sie polozyc najpozniej 22:15.. Wiem, chodze spac z kurami.. Ale jak pomysle o tym, ze rano ciezko sie wygrzebac.. to wole po tej 22.. zagrzebac sie w cieplych pieleszach lozka..- oczywiscie.. nie zawsze (zadko) sie udaje
SiostraKelvinaEma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 21:31   #64
Dagusiac
Zakorzenienie

Wstawanie wcześnie rano to moja zmora!! I jak na złość zajęcia na uczelni codziennie zaczynam o 8.15 ;( co oznacza, że po 6 muszę wstać, gdyż 40 min zajmuje mi dojazd+dojście na uczelnię.
Nie mam absolutnie żadnego sposobu na wczesne wstawanie, nie moge się zwlec z łóżka bez względu na to czy położę się o 22 czy (jak to najczęściej bywa) o 2 w nocy. Jak przychodzę do domu muszę odespać. Często zasypiam, bo po prostu nie słyszę budzika, więc teraz mama mnie budzi telefonem
Jak już uda mi się wstać włączam jakiś kanał muzyczny, bo tak z muzyką lepiej zacząć dzień
Dagusiac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 21:43   #65
rubinka123
Raczkowanie

Temat dla mnie

Mój sposób na wstawanie to po prostu nastawienie sobie budzika i wstanie. Od razu.
Oczywiście zdarza mi się to raz na milion poranków, ale skutkuje.
Często po prostu wyłączam budzik, a potem mam zonka i w 10 minut muszę się umyć, ubrać, umalować, zjeść i dotrzeć do pracy.
Z przyzwyczajenia też często nastawiam sobie 'drzemkę'. Efekt jest taki, że nastawiam sobie te drzemki tak długo, aż nie uznam, że jak zaraz nie wstanę to po prostu nie będzie sensu iść dzisiaj do pracy

Who is it?
rubinka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 22:38   #66
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Cytat:
Napisane przez UmbraBumbra Pokaż wiadomość
Tez mialam to samo jak mieszkalam z mama. A jak nie wstawałam to robila sie niemila - tak na chwile, bo sie stresowała - za mnie - ze sie spoznie. Jak juz za 3 razem slyszalam ze sie zbliza do pokoju to od razu wstawałam na nogi. Eh brakuje tego czasem.
Mialam dokladnie tak samo jak mieszkalam z rodzicami

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 17:30   #67
UmbraBumbra
Raczkowanie

Dziewczyny! Juz drugi dzien wstaje na czas, jem rano sniadanie, wychodze z domu na czas. Kurcze, czy wszystko ze mna ok?
UmbraBumbra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 20:42   #68
rybenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TeQuiero Pokaż wiadomość
I kiedyś znalazłam sobie taki sposób: kiedy budzik dzwoni oblewam buzie zimną szklanką wody ... Co zrobiłam?? Stwierdziłam że mi bardzo zimno schowałąm się pod kądre i zasnełam

i teraz pytanie ? jak mnie wybudzić
przepraszam ale wybuchnełam śmiechem

Cytat:
Napisane przez TeQuiero Pokaż wiadomość
a wiecie jak ja robie jak mam np. na 7.30 i musze wstać o 6 ??
budzik dzwoni o 5... potem o 6.. aa potem twierdze ze ja musze SPAĆ i śpie... wstaje o 10... potem mowie sobie ze mi sie nie opłaca już iść do szkoły. i z tąd naganne.,
Ja po prostu kocham spać i kiedy muszę wstać jest ciepło pod kołderką i w ogole tak fajnie że po prostu nie moge XD
a wiesz, mam dokladnie to samo

`Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532
rybenka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 20:45   #69
nadia_denki
Raczkowanie

GG do nadia_denki

Ja mam prace dwuzmianowa i co tydzien jezdze do rodzicow jakies 200km, ciezko mi sie przestawic zwykle po drugiej zmianie znow na pierwsza

Uwielbiam dlugo siedziec wieczorem, zwykle jak mam na 7 do pracy, siedze do 1 w nocy.
Nastawiam budzik na 5:30 na caly tydzien. Pozniej dzwoni jeszcze o 5:55, wtedy z reguly zwlekam sie, a jak nie slysze, to o 6 dzwoni budzik tż (specjalnie dla mnie nastawia heheh).
Dodatkowo na drugim koncu pokoju musze miec duzy zegar wskazowkowy, taki na sciane by na pewno wiedziec, ze juz 6 ()

czasami jak mam lepszy dzien i wstane za 5 szósta, moje kroki to nastawic wode do zagotowania, wc, mycie.. i wtedy z lazienki slysze budzik tż! musze pedzic i go wylaczyc, bo tż oczywiscie nie slyszy

sniadanie mam zrobione dzien wczesniej, zrobione to za duzo powiedziane, zwykle mam ugotowane juz jajka, albo np. jem schabowego z domu

plusem jest, ze mam blisko do pracy, ide na nogach i oczywiscie zawsze chce wyjsc za 20 siodma, a wychodze za 15 i po przyjsciu strasznie mi goraco

ale jak mam druga zmiane, to nic nie moge zrobic za dnia, bo siedze do 3 w nocy i wstaje nieraz o .. 13-ej

pzdr
nadia_denki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 21:32   #70
srubka
Zakorzenienie

najgorzej jest wstac ale jak sie wstanie, to pozniej juz jakos leci. Spanie jest u mnie "sposobem" na problemy potrafie "uciekac" w sen jak mi sie za duzo zwali na glowe, albo mam jakis tam ciezki problem itd.
Stary 2009-02-03, 23:51   #71
Zmijka
Zakorzenienie

ja wstaje tak o 5.40, a budzik ma juz na 5.15 nastawiony, wiec drzemki u mnie.
a najlepsze sposoby:

zapalic swiatlo.

nastawic budzenie na wiezy, muzyka dobrze budzi

załatwic sobie kota
jak miałam latem kota brata, to ona juz po pierwszym alarmie siedziała mi przy głowie i miauczała o jedzenie
dobrym budzikiem była
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 13:09   #72
roxi:*
Wtajemniczenie

Ja jestem jakaś dziwna bo nie mam problemu ze wstawaniem, nawet w godzinach ekstremalnie wczesnych (typu 5, 6 rano)
Ustawiam sobie budzik w komórce, ale przeważnie budzę się 2 albo 3 minuty przed budzikiem. Ale jeśli zdarzy się, że nie chce mi się wstać z łóżka to się odkrywam, robi mi się zimno i w przeciągu paru minut jestem gotowa zacząć nowy dzień.
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 13:45   #73
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
najgorzej jest wstac ale jak sie wstanie, to pozniej juz jakos leci. Spanie jest u mnie "sposobem" na problemy potrafie "uciekac" w sen jak mi sie za duzo zwali na glowe, albo mam jakis tam ciezki problem itd.
Mam to samo na wszystko co złe i stresujące najlepszy jest dla mnie sen.
A powiem wam, że dzisiaj mimo zaśnięcia o 4 już o 6 bez najmniejszych problemów udało mi się wstać Może dlatego, że na egzamin leciałam.
Stary 2009-02-04, 13:51   #74
lotta6
Zakorzenienie

Ja kladlam budzik na drugiej stronie pokoju.
Efekt byl taki, ze najpierw sobie spokojnie gazetke czytalam, siadalam przed kompa, pilam pol godziny szklanke soku a na koniec biegalam po domu z szalenstwem w oczach i wbiegalam do autobusu w ostatnio sekkunde.
Rownie dobrze moglam pospac te pol godz dluzej...

Jestem sowa i poranne wstawanie to dla mnie koszmar.
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 14:58   #75
rubinka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Ja kladlam budzik na drugiej stronie pokoju.
Efekt byl taki, ze najpierw sobie spokojnie gazetke czytalam, siadalam przed kompa, pilam pol godziny szklanke soku a na koniec biegalam po domu z szalenstwem w oczach i wbiegalam do autobusu w ostatnio sekkunde.
Rownie dobrze moglam pospac te pol godz dluzej...

Jestem sowa i poranne wstawanie to dla mnie koszmar.
Skąd ja to znam
Często rano jak zdarzy mi się wcześniej wstać (raz na 100000000000 :P) to włączam sobie muzyczę, odpalam lapka Czas leci, a ja mnie ledwo udaję się zdążyć do pracki

Dziś się spóźniłam

Who is it?
rubinka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 00:04   #76
lotta6
Zakorzenienie

Kto to wymyslil w ogole zeby praca i szkola zaczynaly sie o 8 (albo i wczesniej)?
Stary 2009-02-05, 03:07   #77
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Kto to wymyslil w ogole zeby praca i szkola zaczynaly sie o 8 (albo i wczesniej)?
Kurdee niedawno mówiłam mojej rodzinie kto to wymyślił i czy nie prościej byłoby zaczynać dzień o 12
Już 23h na nogach jestem, spać nie mogę - czyli dzieje się ze mną coś dziwnego
Stary 2009-02-05, 07:47   #78
enjoy89
Zakorzenienie

Ja nieraz jak musiałam wstać wcześnie (6-7) - czyli teraz nieczęsto - to było mi baaaardzo ciężko. Ale odkąd mam psa to budzę się tak codziennie (a raczej on mnie budzi) i już jakoś mi przebudzenie się nie sprawia problemów

Tak więc sposobem jest kupienie sobie psa
Stary 2009-02-05, 11:04   #79
misthy
Rozeznanie

hehehe a ja mama tak: mam przykladowo na 8 o pracy. Wiec nastawiam budzik na 6:30 zeby tak jak napisalas zjesc pomalowac sie itp ok budzik dzwoni jest 6:30- no to przestawimy zegarek o 15 min nic sie nie stanie....ok jest 6:45 dobra to 5 min i tak w kolko az jest np chwile po 7...a wtedy jest OJEJ to juz ta godzina? biegam latam oczywsicie nic nie jem i do roboty ja tak mam zawsze nie umiem inaczej spanie to jest cos cudownego dla mnie

18.04.2015 - 14:00 sakramentalne tak
misthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 11:53   #80
asiula1306
Zakorzenienie

Ja już szukalam wielu sposobów i nic nie pomaga. Mam w mózgu jakąś blokade, że jak widze na zegarku godz 5.15 to choćbym poszła spać o 21 to jestem zła, zmęczona i moja ręka wędruje do drzemki :P Teraz na studiach bardzo rzadko wstaje o takiej porze więc kiedy już mi się zdarzy to mam ogromny problem. Najlepszym dla mnie sposobem jest chodzenie baaardzo poźno spać: dzisiaj spałam 2 godziny (ach ta sesja) i tak bardzo sie bałam zeby nie zaspać ze jak tylko zadzwonił budzik to zerwałam się na równe nogi No i rodzice są bardzo dobrymi budzikami, mama zawsze budzi przed czasem i pyta na którą mam i jak zaspanym głosem mówię że jeszcze mam czas to mi nie wierzy :P No i powoli wstaje, bo lubie sie szykować do wyjścia razem z nią
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 18:34   #81
lotta6
Zakorzenienie

Stworzylam na spolecznosiach nowy watek dla spiochow
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309142
zapraszam
Stary 2009-02-05, 19:41   #82
Paseczkowa
Zakorzenienie

o, wątek dla mnie
Codziennie od poniedziałku do piątku muszę wstawać o 6, autobus mam o 7. Nastawiam budzik na 5.45. Jedna drzemka, druga, trzecia.. Koniec końców wstaje ok 6.20, wszystko robię w biegu, nie wspomnę nawet o bałaganie, który przy tym powstaje... Najgorzej, że czasami po prostu wyłączam budzik przez sen i potem tego nie pamiętam. W szkole dosłownie przysypiam na lekcjach, całe popołudnia powstrzymuje się przed pójściem spać, nie mogę się na niczym skupić. W końcu przychodzi wieczór, pora spania i .. nic Przewalam się z boku na bok w łóżku i nie zasne wcześniej niż o 2.
Ostatnio rano obudziłam się, patrzę przez okno, jakoś dziwnie jasno na dworzu..(zazwyczaj w zimę o 6 jest ciemno) Myślę sobie 'zasapałam' Zrywam się szybko, pędzę do łazienki, po drodze patrzę na zegarek i.. lekcje się już prawie skończyły

Teraz na szczęście mam ferie i śpię sobie do południa, ale jak sobie pomyślę, że ferie się skończą i znów zacznie się wstawanie w środku nocy to ryczeć mi się chce

Edytowane przez Paseczkowa
Czas edycji: 2009-02-05 o 19:44
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 19:56   #83
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Ja nastawiam sobie budzik np. o 5.20 czyli godzine wczesniej przed moim wyjściem z domu ale zawsze musze mieć te 10 minut na drzemke czasami mi się nie chce wstac i rezultat tego że jem śniadanie kiedy się ubieram i biegiem na przystanek żeby się wyrobić na wczesniejszego busa
madzioonia18w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 20:03   #84
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
o, wątek dla mnie
Dokładnie to samo przeszło mi przez myśl.
Pora, o której zmuszona przez dzwoniącego natręta wstaję jest dla mnie nie do przyjęcia.
Nie jestem skowroniasta.
Wielokrotnie tu o tym pisałam.
Chętnie poczytam Wasze sposoby.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 20:04   #85
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez enjoy89 Pokaż wiadomość
Ja nieraz jak musiałam wstać wcześnie (6-7) - czyli teraz nieczęsto - to było mi baaaardzo ciężko. Ale odkąd mam psa to budzę się tak codziennie (a raczej on mnie budzi) i już jakoś mi przebudzenie się nie sprawia problemów

Ojj, niekoniecznie
Mój pies czasami cuda wyczynia - ściąga kołdrę, podgryza, ale jeśli chce mi się spać to i tak to zrobię ;D Odsyłam go na posłanie i kimam w najlepsze
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 20:15   #86
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enjoy89 Pokaż wiadomość

w moim przypadku to by się mogło źle dla psa skończyć zdarzyło się pare razy, że rzuciłam przez sen budzikiem o podłogę, bo mi bezczelnie przerywał spanie..
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 03:18   #87
ewqaa
Raczkowanie

wstawanie rano to istna masakra... również jestem typem sowy(co widac chocby po tym, ktora teraz jest godzina;p) ja od kiedy wyjechalam z rodzinnego miasta(tak tak, mama byla niezawodnym budzikiem) to strasznie czesto zasypiam... sposobow bylo wiele... drzemki na porzadku dziennym, ale co z tego jak potrafie je przestawiac bez konca poza tym, znajac moje problemy, mama codziennie do mnie rano dzwoni! ale to tez nie pomaga! potrafie porozmawiac 5 minut, powiedziec: tak juz wstalam. szykuje sie i isc dalej spac... jak narazie najlepsze sie okazalo zostawianie telefonu w kuchni z najbardziej denerwujaca i najglosniesza muzyczka jako dzwiek budzika w ogole co znalazlam na allegro! chyba w cos takiego sie zaopatrzyc trzeba :P moze cos w koncu by poskurkowalo xd

http://www.allegro.pl/item542515835_..._4_kolory.html
Stary 2009-02-10, 20:16   #88
UmbraBumbra
Raczkowanie

Udalo mi sie tylko 3 dni pod rząd wstać jak nalezy. A ten tydzień jest znow jak wszystkie inne ;/ Na mnie chyba nie ma sposobu. Dobrze, ze nie mam ustalonych godzin pracy, bo byłoby przerąbane. Chyba by mnie po 2 tyg. zwolnili ;/
Czekam na wiosne i ciepłe promienie słońca. Moze to zachęci do wstawania rano. Bo zimą to zawsze jest najgorzej.
Stary 2009-02-10, 20:21   #89
UmbraBumbra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewqaa Pokaż wiadomość
wstawanie rano to istna masakra... również jestem typem sowy(co widac chocby po tym, ktora teraz jest godzina;p) ja od kiedy wyjechalam z rodzinnego miasta(tak tak, mama byla niezawodnym budzikiem) to strasznie czesto zasypiam... sposobow bylo wiele... drzemki na porzadku dziennym, ale co z tego jak potrafie je przestawiac bez konca poza tym, znajac moje problemy, mama codziennie do mnie rano dzwoni! ale to tez nie pomaga! potrafie porozmawiac 5 minut, powiedziec: tak juz wstalam. szykuje sie i isc dalej spac... jak narazie najlepsze sie okazalo zostawianie telefonu w kuchni z najbardziej denerwujaca i najglosniesza muzyczka jako dzwiek budzika w ogole co znalazlam na allegro! chyba w cos takiego sie zaopatrzyc trzeba :P moze cos w koncu by poskurkowalo xd

http://www.allegro.pl/item542515835_..._4_kolory.html
Hehe. ten zegarek musi byc fajny Niezły pomysł ktoś mial.
Stary 2009-03-31, 21:19   #90
klada
Zakorzenienie

Od razu mowie, ze chcialam, probowalam, lae nic z tego Po prostu nie umiem....
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości