|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: NAJGORSZE numery wykręcone przez kelnerów, kucharzy, barmanów - przeżyte i zasł
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10838875]
wytłuamcz sztuczke bo nie wiem ![]() [/quote] Nie dociskasz karty do końca (tzn. jak przejeżdżasz nią przez czytnik, to nie dotyka ona dołu czytnika, tylko tak 0,5 cm od dołu Ewentualnie czytasz kartę drugą stroną I karta nie przejdzie ![]() A jak faktycznie w ogóle nie chce przejść, to trzeba prosić o cieńką foliową reklamówkę, włożyć do niej kartę, i wtedy przeciągnąć - zawsze w lidlu pod blokiem mam ten problem, każdoroazowo moja karta ląduje w siatce ![]() [1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10838875] Praktyki w jednym ze znanych krakowskich hoteli: mamy grupe. Żydzi. koszerni. wiecie co koles odwalił? 20 min rpzed rozoiczęciem kolacji kazał przestawiać szystkie stoły i stwierdził zę cola ma być light i ejszcze coś jeszcze coś. rozumiem mógł zmienić zdanie. ale na chwile przed impreza? chyba coś nie tak ten sam hotel. grupa nie zamówiła napojów ,ale woda mineralna jest "w cenie bankietu" i tekst : idź weź dzbanek nalej wody z kranu wrzuć kilka kostek lodu...... et voila woda mineralna gratis ;/ ostatnio miałam praktyki w Karpaczu. wszystko ładnie pięknie ktos mi powiedział ze kucharz ejst no wiecie otyły. to myśle "jak kuroń". wiecie co jego postawa, cały on, jak go zoabczyłam to myślałam zę mi sie cofnie. on tam ejst kucharzem ;/ a jak sie ma praktykantów to kto pracuje najwiecej? obsługa? nieeee! praktykanci[/quote] Oj kochana, o żydach to w krakowskiej branży turystycznej krążą legendy (moją wykładowczynię od usług gastronomicznych chcieli skarżyć do sądu - bo nie chciała im wynająć sali, którą miała zamówioną na wesele od ponad roku!). O traktowaniu przez nich obsługi hotelowej nie wspomnę, bo aż się przykro robi...
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: NAJGORSZE numery wykręcone przez kelnerów, kucharzy, barmanów - przeżyte i zasł
Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka lat temu była we Wrocławiu afera związana z sosami dodawanymi do knysz, pit itp, jakie serwowane były w budkach z jedzeniem koło Dworca Głównego. Sanepid wykrył w nich męskie nasienie.
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
W Krakowie była podobna akcja - z 5-6 lat temu w kebabie na grodzkiej chłopcy 'dodawali coś od siebie' :/
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10838875]
Sprawa ma sie tak że jak już napisali na początku sa nasze ukochane VIP'y . potem dzieci , osoby starsze i cała reszta. Podpisuje sie ekami i nogami bo władowałam sie w szkołe hotelarską ale nigdy więcej ![]() Wiecie, co by nie było nic nie zrobimy z tym że są VIP'y . i wiem ze to głupie że są traktowani o wiele lepiej niż szary człowieczek. ale tak wygląda światowy rynek. VIP= renoma. [/quote] hehe...spoko. Nie mam kompleksów z tego powodu. I bez przesady z tym światowym rynkiem. To zwykła klisza myślowa i powtarzany bezmyślnie schemat. No, ale jak ktoś lubi wartościować swoich klientów to cóż...powodzenia. Poza tym dalej nie dowiedziałam się kogo w branży gastronomicznej postrzega się jako VIPa. I jaka jest szansa, że takowy zawita do pierwszej lepszej knajpy na prowincji (a jak rozumiem ta hierarchia obowiązuje we wszystkich loklach bez względu na renomę)? [1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10838875]Wlazły rpzeszedł mi 4 metry przed nosem to sie podemną nogi zatrzesły [/quote]O, to ten Wlazły to pewnie VIP. Ciekawe kto to ![]() [1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10838875]A co do tego jak ktos jest postrzegany za ubiór to fakt to prawda;/ [/quote] I tego was też w szkole uczą ? [1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10838875] ale musimy sie postawić na miejscu osoby ktora widzi głupie wybryki swoich kolegów. czy to z tym samym czy z wiekszym stażem. powinniśmy to przenieść na inny rodzaj usług. wyobraźmy sobei ze idziemy do nowej firmy i nie podoba nam sie sposób pracy reszty załogi bo my np jako jedyni jesteśmy pos zkoleniu. jak cie traktują? jak człowieka ktory jest cwaniaczkiem i sie wymądrza i automatycznie na wstępie zostajesz odsuniety od towarzystwa. pozatym ten ktoś kto ma większy staż ma lepsze kontakty z szefem i jak podskoczysz to mozesz wylecieć. wiem niesprawiedliwe ale życie NIE ZAWSZE wyglada jak w filmach kiedy to jedna osoba pociaga za sobą szereg udoskonalających zabiegów dla firmy [/quote] Po pierwsze to nie wiemy czy w tym przypadku mamy do czynienia z kimś zupełnie nowym w danym zespole. Była tylko mowa o tym, że tamten jest starszy stażem. Po drugie ja nie piszę o sytuacji jak z filmów, bo też pracuję (co więcej do niedawna, tj. w poprzedniej pracy zarządzałam kilkunastoosobowym zespołem) i nie wyobrażam sobie, że ludzie tolerują u siebie na wzajem takie chamskie wybryki wobec klientów. Nie wiem w czym problem, kumpel kumplowi oka nie wykole, nie ? A po trzecie, to nie rozumiem jak można pracować w jednym zespole z takim chrochającym do jedzenia wieprzem i nie reagować. Serio. To by znaczyło, że jestem taka sama jak on skoro nie mam z tym problemu. Ale jak zawsze najłatwiej to sobie wmówić, że na nic nie ma się wpływu
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-02-05 o 19:27 Powód: literówy |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam, że w McDonladzie panowie dodawali swoje nasienie do shake'ów..paranoja (chodzi o Dębice - tak jakby co ostrzegam
).Ja pracowałam 1 dzień (tak wiem, wiem krótko) w restauracji i naprawdę podziwiam kelnerów. Ile się człowiek tam namęczy to szok. Najgorzej jest wieczorem - najwięcej ludzi, wszystko szybko trzeba organizować, ludzie marudzą (przypomniał mi się taki jeden straszy facet, który narzekał, że za dużo ma jedzenia na talerzu po chwili jak poszłam do kuchni cały talerz do zwrotu poszedł). A pluciu, smarkaniu i tego typu rzeczach mówię NIE - ludzie (kelnerzy, kucharze, barmanki itp.) to świadczy o waszym braku profesjonalizmu! Ciekawe czy byłoby to takie śmieszne gdyby wam ktoś napluł do jedzenia -"Nie rób drugiemu co tobie niemiłe"
|
|
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
Z tą spermą to mi się wydaje mocno naciągane. Co rusz słyszy się o takich nasiennych
"aferach" w różnych miastach
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli nie rozumiesz tego ze upominanie go nic nie daje a jeśli mu zagrożę tym ze jak to jeszcze raz zobaczę, ze pluje to pójdę do szefostwa, czy nawet odrazu do niech pójdę, to zapewne sam popłynę z praca za jego sprawa... to naprawdę już nie jest mój problem... wole udawać ze nie mam wpływu niż, nie mieć pracy, mniejsze zło... i nie proponuj innych rozwiązań bo ich nie ma.
Mężczyźni piją z trzech powodów Edytowane przez SLAWEK_TM Czas edycji: 2009-02-05 o 19:30 |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
może, słyszałam od koleżanki a ona w jakiejś gazecie przeczytała
cóż na całe szczęście nigdy nie przepadałam za tego typu "napojami" i po tym raczej ich już nie polubię...
|
|
|
|
|
#70 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To się może zdecyduj czy robisz coś w tej sprawie czy nie. Bo mi się jednak wydaje, że do tej pory po prostu nie miałeś z tym problemu. A tutaj babki się oburzyły na te świńskie praktyki i zacząłeś się wybielać...odżegnywać od takiego zachowania itd. Przyznaj, że macie radochę jak kolega wrzuci do szklanki niemiłemu klientowi cytrynę wyjętą spod buta ? Co ? Tak szczerze ? ![]() Cytat:
Spoko, wolisz udawać, że nie ma problemu. Gratulacje. Życzę kilograma smarków w sosie do spaghetti Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-02-05 o 19:53 |
||||
|
|
|
|
#71 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisałem co się stosuje, ale nie napisałem ze tez tak robię, śmiech śmiechem z potknięcia kolegi tez można się śmiać choć mu nie jest do śmiechu i nie widzi w tym nic zabawnego, wiec jak przychodzi koleś który udaje bóg wie kogo odprawia 4 kelnerów na każdego wrzeszcząc, bo oczywiście musi swojej kobiecie pokazać ze on ustanawia reguły, to kolega traci zimna krew i przynosi mu podrasowana cytrynkę, podchodzi do nas i mówi: "cytryna mi spadła" pytanie: "wyrzuciłeś ja" kolega: "nie metoda 3 sekund, macho ma ja w coli" wiec jednak trudno się powstrzymać od śmiechu, choć każdy i tak potem mówi mu ze głupio zrobił (właśnie taką sytuacje miałem na myśli w 1 poście) . A na tego " jednego" nie ma rady nic na niego nie działa. wole udawać ze go nie ma jesli tego nie rozumiesz... a dziękuje bardzo i życzę tego samego a nawet podwójna porcje
Mężczyźni piją z trzech powodów Edytowane przez SLAWEK_TM Czas edycji: 2009-02-05 o 20:06 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Stalowej Woli już nikt nie bierze białego sosu do pizzy
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uniknęłam niezamawianych dodatków, w końcu użyłam właściwego sobie czaru ( to tak do posta kolegi Sławka )
|
|
|
#74 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chodzi mi o to ze np jakbyś zoabczyła na ulicy modelke z pierwszych stron gazet odstrzeloną jak na gale oskarów która idzie i dłubie w nosie i strzela potem z "kuleczek" w ludzi to by cie zemdliło. ;] o to mi hcodziło. o niektóre jego zachowania. to było w nim obrzydliwe.. niezadbany i w ogóle Cytat:
a wiesz co Wlazły to podobno jakiś VIP ;] Posłuchaj nie możesz porównać budki z kebabami do renomowanej sieci restauracji czy hoteli. W tych "lepszych" obiektach tak jest że ten bardziej znany ejst traktowany lepiej. ALE! uczą nas również tego ze obsługując VIP'a ten "szaraczek" nie może poczuć sie krótko mówiąc olany ;] Wiesz to tak samo jak z Ulą brzydulą i laską ociekajacą sexem. która ma większe szanse na darmowego drinka w barze? P.S sine.ira masz bardzo wymowny awatar. taki hmm : ;] Ludzie znowu zaczynacie sie spierać ;] dajcie już luz i nie łapcie za słówka, bez sensu nie po to ten wątek Elli chyba jestem ciemna. po kiego grzyba robić ten manewr z kartą, rpzecież i tak klient zapłaci :| Edytowane przez 1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c Czas edycji: 2009-02-05 o 21:09 |
||
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, czesto jadam w knajpach, mam nadzieje, ze wystarczajaco szeroko sie usmiecham i wystarczajaco milo mowie i jeszcze nie najadlam sie "wkladek"... Oby, bo troche mnie zemdlilo, jak zaczela czytac. Dosc zabawna historia, ktora przydarzyla mi sie w japonskiej knajpie ze trzy lata temu. Mialam wtedy chyba 27 lat, pic wolno od 21, bardzo sprawdzaja, jak sa najmniejsze watpliwosci, a ja niska jestem i drobna, wiec pokazywanie ID mam w zasadzie caly czas gwarantowane. No i zostalam poproszona o ID. Pokazalam, facet ogladam z kazdej strony, czytal, przekrecal, zblizal do oczu... W koncu oddal. Dostalismy po czarce sake, po pewnym czasie chcielismy zamowic jeszcze jedna. No to zamawiamy, a facet ( ten sam) z czarujacym usmiechem : Moge prosic o ID? Dodam, ze tego dnia zajete byly tylko trzy stoliki, nie byl specjalnie zalatany a moje prawo jazdy ogladal pol godziny wczesniej tak dokladnie, jakby chcial sie go na pamiec nauczyc...
|
|
|
|
|
#76 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Na Tvn Style ostatnio są takie serie "Spowiedzi", w których jak sama nazwa wskazuje ludzie z danych grup zawodowych "spowiadają się" ze swoich grzeszków.
Jakiś czas temu było właśnie o barmanach.Ale nie ogladałam całego programu, bo jak coś zaczęli mówić o siuśkach to zmieniłam kanał. A o spermowych dodatkach też już nie raz słyszałam i nie do końca w to wierzę, chociaż wiadomo co tam któremu do głowy wpadnie
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
"OPOWIEŚCI KELNERÓW< BARMANÓW< KUCHARZY"
Moim zdaniem to "przechwałki" niezgodne z prawdą. A wiem o czym mówię. W te wakacje pracowałam w bardzo drogiej londyńskiej restauracji (mieliśmy także bar). Mała butelka niegazowanej wody kosztowała prawie Ł10. Dlaczego takie (plucie, sperma w koktajlu) jest niemożliwe? Bo wszędzie są kamery. Każdy klient dobrze widzi jak robiony jest np: jego drink. I nie oszukujmy się, że takie numery dzieją się w jakiś knajpach o marnej renomie i jakości jedzenia. Nawet jeżeli ktoś był niemiły (bo ma dużo kasy a ja jestem kelnerką), to ja, pozostali nie robili takich rzeczy BO I JA nie chciałabym żeby coś takiego mnie spotkało. (no, a nastepna sprawa-wcześniej wspomniane kamery Inna sprawa jest taka, że zawsze starałam się być w dobrym humorze (bo dlaczego mój zły dzień ma popsuć komuś wieczór), albo przynajmniej udawać. Ale nie ukrywam, że jest 30% klientów, którzy potrafią wszystko zepsuć i nauczyć późniejszego hamskiego odzywania/ |
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
butterfly - wiesz, nie sadze, my tam poszlismy w dwie pary i wyraznie widac bylo, ze juz z kims jestem.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
o matko....
wole chuchac na zimne, jutro kupuje termos i bede sie posilac jedynie tym, co moje lapki zrobia rano w domu.
|
|
|
|
|
#81 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cóż, od razu wyczułam, że ściemniasz. Okazuje się, że też lubisz sobie porechotać z takich numerów. Co jak co, ale na ludziach to ja się jednak znam Jaasne ![]() Nie tyle nie rozumiem, co nie pojmuję. No, przy TAKIM poziomie obsługi pewnie tego nie uniknę. [1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10842543] Wiesz to tak samo jak z Ulą brzydulą i laską ociekajacą sexem. która ma większe szanse na darmowego drinka w barze? [/quote] A ja wiem Wszystko zależy od poziomu obsługi.U mnie obie miałyby takie same szanse na fachową obsługę. W końcu obie płacą za wszystko poza darmowym drinkiem. [1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10842543]P.S sine.ira masz bardzo wymowny awatar. taki hmm : ;][/quote] No taki...bez gniewu
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-02-05 o 23:16 Powód: literówy |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak, sperma w sosach do pizzy i mocz w McFlurry to powszechne informacje i chyba właśnie miejskie legendy
![]() Mnie kiedyś przywieziono zamówione 3 pizze, pan powiedział, że pomylił zamówienia ale "Tylko jedna pizza się nie zgadza i to ta z innym mięsem" (2 wegetarianki na imprezie). Okazało się, że jedna jest taka, jaka powinna (bez mięsa, serowa) a dwie kolejne są z mięsem, chociaż proporcje powinny być odwrotne. To były moje urodziny i myślałam, że się popłaczę, bo oczywiście wszystkożerni goście jako pierwszą nałożyli sobie serową pizzę a my nie miałyśmy co jeść, ale przecież nie zabronię znajomym jeść tego, bo moje... Potem mama tam zadzwoniła z awanturą, ale co to zmieni, do dzisiaj jest mi cholernie głupio i smutno jak o tym myślę. |
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10842543]
Elli chyba jestem ciemna. po kiego grzyba robić ten manewr z kartą, rpzecież i tak klient zapłaci :|[/quote] Punkt 1: Przy karcie rzadko zdarza się napiwek Punkt 2: Od transakcji dokonanej przez klienta kartą polcard pobiera sobie 2% od transakcji - a to duża szkoda dla właściciela obiektu
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie: czy jeżeli przypuśćmy w ciągu 20,30 minut nikt do was nie podchodzi to od razu wychodzicie czy może idziecie sami złożyć zamówienie czy co robicie?
Tak nawiasem mówiąc mi jest zawsze głupio wychodzić, a mam porywcze koleżanki chociaż ile można czekać...
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
ja wychodze bardzo mocno trzaskając drzwiami
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie jasne tylko ... fakt jeśli nie pojmujesz... trudno no zapewne nie
Mężczyźni piją z trzech powodów Edytowane przez SLAWEK_TM Czas edycji: 2009-02-06 o 00:54 |
|
|
|
|
|
#88 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#89 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mamy podobne doświadczenia jak widzę. Zimą, w czapce i moich pinglach, ubrana "na szaraczka" (jeansy, zwyczajna kurteczka, sportowe buty) w porywach jestem mylona z liceum, ewentualnie 1-2 rok studiów - czyli pewnie nie ma kasy i przyszła marudzić, albo kraść. Kilka razy obsługa sklepu była dla mnie bardzo niemiła. Na szczęście jest dużo miejsc, gdzie człowieka traktują uprzejmie, niezależnie od tego, na ile go wyceniają. Np. wczoraj byłam w pewnej drogerii, ucięłam sobie miłą pogawędkę z panią sprzedawczynią - doradziła mi fajny błyszczyk, odcień pudru, a przy kasie rozejrzała się szybko i dodała mi do zakupów szminkę, którą powinna dodawać tylko do większych zakupów kosmetyków całkiem innej (dużo roższej) marki. --- SLAWKU_TM drogi, wytłumacz mi jak ten fragment... Cytat:
Cytat:
Pracujesz zatem w dwóch miejscach - w jednym jest chamstwo i dziwne zachowania - "podrasowane" cytryny etc., a w drugim jest francja-elegancja i profesjonalne podejście do pracy? Jakieś rozdwojenie jaźni chyba. Dla mnie, nawet jeśli macie wysokie ceny, dobre jedzenie, to z takim podejściem i zachowaniem, jest to zwykła KNAJPA, tylko że z ładniejszymi dekoracjami. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-02-06 o 08:52 |
|||
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie lubilam jesc w restauracjach, głownie z powodów tu opisanych. jem tylko kiedy naprawdę MUSZE a teraz po przeczytaniu moja fobia sie powiększyła
![]() poza tym nigdy mi nie smakuje jedzenie które sama nie zrobie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

Ewentualnie czytasz kartę drugą stroną 

po chwili jak poszłam do kuchni cały talerz do zwrotu poszedł). 

Mam nadzieję, że uniknęłam niezamawianych dodatków, w końcu użyłam właściwego sobie czaru ( to tak do posta kolegi Sławka 

Wszystko zależy od poziomu obsługi.