|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Re: domowe ZOO
Jak bylam dzieckiem to prawie zawsze w moim domu byl chomik. Mialam 3 pod rzad a po kilku latach czwartego. Zawsze to byly samiczki (a z reszta kto to wie, ale ja zakladalam ze to samiczki
Obecnie w moim domu jest pies (kundelek, Pikus, ma 10 lat) i myszki (Fruzia i Zuzia, mam je niespelna tydzien). Ogolnie mam zdolnosci do krzywdzenia moich zwierzat imionami Psa znalazlam 10 lat temu jak mieszkalam na Pradze... Bylam na spacerze z rodzicami i sie do nas przyczepil. Biegal samotnie, nie moglismy sie od niego odpedzic. Przy ulicy wzielismy go na rece zeby cos go nie przejechalo. I w koncu zostal z nami A teraz ten pies jest jej oczkiem w glowie. Jest bardzo mądry Zamieszczam zdjecie tego grubaska Myszki jeszcze nie sa do konca oswojone ale juz biore je na rece. Narazie jakos wole Zuzie Ogolnie myszki sa bardzo pocieszne. Moglabym na nie patrzyc godzinami. I rozpisalam sie niesamowicie ale wybaczcie... Kocham pisac i czytac o zwierzetach. Dlatego tez licze ze wiecej wizazanek opowie nam cos o swoich pupilkach. Chcialabym miec kota, ale to marzenie sie spelni dopiero jak juz bede na swoim
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
WITAM WITAM !!!
jak bylam mala mialam kilka chomiczkow Jka jeden zdech kupowalam drugiego Kiedys mialam tez malego kotka niestety nie nabyl sie dlugo wszedl pod lozko i polamal sobie krego Pamietam jak strasznie za nim plakalam 2,5 roku temu dostalam na urodziny od mojego Grzesia króliczka nazywa sie Kubus ale wolam na niego Kubek i strasznie go kocham uwielbiam go.... W przyszłoscvi chcialabym miec pieska York tetirka lub west weith teriera ale to bardzo drogie pieski wiec nie wiem jak bedzie Na razie mam kroliczka i nie potrzebuje nic innego |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
mam rybkę. Barcia Niebieściaka [bojownika]. i dwa ślimaki, które z nim mieszkają.
Barcio ma na imię po moim Bracie [darczyńcy] a nazwisko.. nie trudno się domyśleć. Barcio uwielbia jeść płatki "Terta Min Pro" Barcio bardzo serdecznie Was pozdrawiam [macha płetwką
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
ooooooo! obrazek jak z filmu przyrodniczego
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
O jak ja uwielbiam takie tematy.
U mnie zawsze były psy, pkresowo świnki morskie, króliczki, zdażył się wąż, rzekotki, papugi. Obecnie skromniutko: dwa psy - bassety, mama z synem - syn własnego chowu i świnka morska córki. |
|
|
|
|
#67 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
My mieliśmy psa owczarka niemieckiego, 2 szczurki, myszki... a teraz mamy koszatniczki...Nasze kosie miały 2 miesiące temu dzieci ..niestety zmuszone byłyśmy już je oddać bo wyrosły...Były słodkie
Ogólnie kocham zwierzęta
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam owczarka niemieckiego (sunie) Szamusie ,a dlatego Szamusie bo mialam kiedys jeszcze wczesniej tez pieska Szamanaka ,jak odszedl chcielismy zeby cos po nim pozstalo.Mialam rowniez swinke,bardzo zachorowala i niestety tez juz jej nie mam.Maiala 3 chomisie ,teraz mam 4 ,nazywa sie Bobus
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Boze przepraszam za te duze zdjecia :9 aha mialam jeszzce zolwia
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze chcialam nmiec dwa psy lub dwa koty bo chcialam zobaczyc jak beda ze soba zyly.... Czy beda sie "przyjaznic" i takie tam
Te bassety maja strasznie senne oczka A szczenieta sliczne... Ja tez kocham zwierzeta
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
W moim domu odkąd pamiętam to zawsze były zwierzęta. Jeszcze w okresie przedszkolnym brat miał chomiki - parkę i co jakiś czas pojawiały się maluchy
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Biedne kotki
Ciekawe co sie z nimi stało...
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Z dwoma psami (u nas to pies i suka, ale wcześniej były dwie suki) nie ma problemów (dużo zależy od pierwszego spotkania, jeśli do domu w którym jest pies wprowadza się drugiego), natomiast mój mąż przebąkuje coś o kocie dodatkowo, ale jakoś oboje się tego boimy. Że będzie polowanie i wojna. Bassety to w końcu rasa myśliwska.
Oczy bassetów to tak dla zmyłki |
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
oj, oj jakie pięęęęękne basseciki ! Dawno temu miała Basseta, miał na imię Dion i był moim najlepszym przyjacielem. Uwielbiam tę rasę ! Mój psinek miał niezły charakterek, był całkowicie nieależny i nieedukowalny" . Jedyne czego zdołałam go nauczyć to wypluwanie z pysia wszystkiego, cokolwiek jadł ( nawet kiełbaski ) na hasło "ruskie ! "
A teraz mam sunię owczarka niemieckiego , ma na imię Tina 8 lat i sunię howewarta - Czangę 6 lat i dwa dachowce - dziewczynki Filo 7 tyg. i Zosię 6 lat. Filo od niedzieli... A i jeszcze mam akwarium z pielęgnicami pawiookimi - takie mi bydlaki urosły, są ok. 2 x większe od rozłożonej dłoni. No i tyle. |
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia napisał(a):
> Mój psinek miał niezły charakterek, był całkowicie nieależny i nieedukowalny Czyli cały basset - dodaj do tego upór osła i grację słonia w składzie z porcelaną |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm...śmiem przepuszczać, że to z powodu hormonów i chęci latania za kotkami
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
W tej chwili mam w domu tylko zolwia, a konia w stajni
|
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh dziewczyny swoimi postami oraz zdjęciami pupilów "natchnęłyście" mnie do posiadania zwierzątek. Kiedyś, jak byłam mała miałam kanarka, pozniej hodowałam patyczaki
Teraz zapragnęłam miec zółwia Niestety ich adopcyjną matką stane sie najwczesniej w styczniu Pozdrawiam Ps. Zwierzątka na tych zdjeciach są cudowne!
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Re: domowe ZOO-pytanie
Ja mam pytanko do posiadaczek gryzoni!
Czy dawalyscie swoim pupilom tzw wapienka?? To taka kostka o konkretnym smaku, ktora ma w skladzie ... gips... To na pewno jadalne? Boje sie o moje myszulce... Skoro to sprzedaja to nie powinno zaszkodzic, ale mimo to zastanawia mnie po co gryzonie maja wcinać gips??
|
|
#81 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Cześć
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez daje swoim gryzakom
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tylko jedna myszka sie ta kostka zainteresowala... Ale ona ogolnie jest strasznie ciekawa swiata, ruchliwa i sprytna... Nauczyla sie wychodzic z akwarium mimo ze jest na nie nalozona tekturka z dziurkami... Otoz spryciula umie wchodzic na kolowrotek! Wykorzystuje chwile kiedy Zuzia sie w nim zatrzyma. Pozniej szybciutko zaczepia sie o dziurke i przez nia przeciska... Jak zobaczylam ja wczoraj na tekturce to az mnie zatkalo
W ogole to niesamowite jak te myszki sie od siebie roznia zachowaniem
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam cielaka (tzn 6 letnią spasłą (wszystko przez matkę
|
|
|
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 7 letnią suczkę mieszanke bokserka i dwa koniki 6letni Holsztyn 3 letni Małopolski. Pozdrawiam. Całuski
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Hej
W moim życiu tez od zawsze towarzyszą zwierzaki. Były rybki: złota rybka- Mikołaj i bojownik-Edmund, papużka nierozłączka-Kiwi, koń rasy angielskiej-Żeton...a teraz mam parkę myszoskoczków: Hutę i Chojraka Dwa lata temu przeżyłam straszny dramat związany ze zwierzakami. Papużki spryciary uciekły z klatki pod moją nieobecność i przecisnęły się przez niedomkniety lufcik w oknie. Latały po osiedlu, z bloku na blok, z balkonu na balkon. Ganialiśmy je bezsilni z moim chłopakiem do poźnego wieczora. Ludzie starali się też pomóc- wpuszczali nas do swoich domów, na swoje balkony a my próbowaliśmy je zachęcic do powrotu do klatki. Niestety papużki zadowolone z zielonych liści, bogactwa gałęzi do ogryzania i towarzystwa wróbli za nic nie chciały do mnie wrócić. Nie pomogła straż pożarna ani warszawskie zoo ;( Łzy ciekły mi z bezsilności i ze złości na samą siebie,że niedomknęłam okna. W sumie chciałam dla nich dobrze, bo było bardzo upalne lato, w mieszkaniu ukrop i chciałam żeby miały dostęp świeżego powietrza A teraz cierpię z powodu choroby mojego 11-letniego dobermana Guinnessa. Biedaczek umiera na raka, ma liczne przerzuty, bardzo schudł i powoli gaśnie. Nasz najwierniejszy przyjaciel i obrońca. Najgorsze jest to,że niewiele możemy dla niego zrobic- poza tym, żeby go tulić, by czuł że go kochamy i uśmierzać jego cierpienie. Niestety niedługo chyba będziemy musieli go uśpić |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Biedronko
Bardzo wspolczuje tych przykrych przezyc... Jejku, ja bym chyba oszalala z rozpaczy gdyby moj pies tak chorowal. Jestem strasznie wrazliwa na cierpienie zwierzat. A swoich to juz w ogole Z tymi papużkami... Straszny pech, też wspolczuje Mi w wigilie rok temu zginal pies... Co ja przezylam Na szczescie moja psina sie znalazla... Siedzialam przemarznieta i zaplakana w domu kiedy mama uslyszala jego szczekniecie na klatce. Jego miny jak na powitanie wybieglo mu 12 osob nie zapomne nigdy
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne te fotki, no i zwierzaki też śliczne.
Historie też smutne, bardzo Wam współczuje. . . Sama też mam całą game smutnych przeżyć. Miałam kiedyś króliczki i zagryzły je psy. Dwa wilczurki bardzo mi chorowały i musieliśmy je uśpić. Jeden kundelek (Niki) wpadła pod samochód. Kolejny (Killer - ważył 4 kg) zabity został przez sąsiada Następna (Cherr - z azylu) po ciężkim porodzie postanowiłam ją wysterylizować i nie przeżyła. Na otarcie łez kupiłam Yorka (Chanel), jej śmierć przeżyłam najboleśniej, była dla nas całym światem i siostra potrąciła ją autem. Od śmierci mineło pół roku, a ja wciąż płacze i wspominam Od ośmiu lat mamy Bethowen - a, a od miesiąca kota. A oto właśnie Chanel i Beciu z kotem. |
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Malgorzato jakie sliczne to ostatnie zdjecie ,super doslownie.W pierwszym momencie nie zauwazylam kocia tylko samego pieska ,potem ja zauwazylam to az mi sie sama mordka zasmiala
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Witam
U mnie w domku mieszka dużo zwierzątek,najwięcej rybek - bo az trzy duze akwaria - na ich punkcie świruje tata aktualizacja: własnie dodałam zdjecia moich gluptaków
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.