O zwierzętach - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-10-28, 23:03   #61
Ines1985
Zakorzenienie

Re: domowe ZOO

Jak bylam dzieckiem to prawie zawsze w moim domu byl chomik. Mialam 3 pod rzad a po kilku latach czwartego. Zawsze to byly samiczki (a z reszta kto to wie, ale ja zakladalam ze to samiczki ). Kazda nazywala sie Mikusia. Czwarta miala byc Misią ale z przyzwyczajenia mowilam Mikunia. I tak juz zostalo .

Obecnie w moim domu jest pies (kundelek, Pikus, ma 10 lat) i myszki (Fruzia i Zuzia, mam je niespelna tydzien). Ogolnie mam zdolnosci do krzywdzenia moich zwierzat imionami .
Psa znalazlam 10 lat temu jak mieszkalam na Pradze... Bylam na spacerze z rodzicami i sie do nas przyczepil. Biegal samotnie, nie moglismy sie od niego odpedzic. Przy ulicy wzielismy go na rece zeby cos go nie przejechalo. I w koncu zostal z nami . Mozliwe ze go komus ukradlismy . Nie mam wyrzutow sumienia bo to moj najwiekszy skarb. Gorzej bylo kiedy z domku jednorodzinnego musielismy sie przeprowadzic znowu na osiedle do bloku i na dodatek mieszkac z babcia ktora zawsze powtarzala ze w jej domu NIGDY NIE BEDZIE PSA!
A teraz ten pies jest jej oczkiem w glowie. Jest bardzo mądry . Nie przesadzam... Łobuz czasami ucieka jak sie zakocha (Boze, ile on ma juz dzieci tu na osiedlu ) ale umie sam wracac do domu (wie kto z bloku zna jego adres i wie na jakim wysadzic go pietrze i tylko z tymi osobami wsiada do windy) albo wysiaduje pod oknem i czeka az go wypatrze i po niego zjade. Ogolnie zna go prawie cale osiedle. Ja jak z nim chodze to ludzie patrza na mnie jakbym go ukradla i opowiadaja mi jak to on szaleje za swoja pania (zawsze myslalam ze ja nia jestem ale niestety, ci ludzie mowia o mojej babci :/).
Zamieszczam zdjecie tego grubaska

Myszki jeszcze nie sa do konca oswojone ale juz biore je na rece. Narazie jakos wole Zuzie . Jest bardziej kontaktowa i robi mniej kupek jak po mnie łazi. Fruzia natomiast ma sklonnosci do spania w dziwnych miejsach - na domku, w kolowrotku (uniemozliwiajac tym samym swojej wspolokatorce zabawe), w misce z jedzeniem... W ogole ona jest dziwna . Jak daje im np. ogorka to ona kazdy kawaleczek bierze w lapki, wskakuje na domek, obgryza troche, zostawia kawalek i idzie po nastepny aby postapic z nim tak samo .
Ogolnie myszki sa bardzo pocieszne. Moglabym na nie patrzyc godzinami. I rozpisalam sie niesamowicie ale wybaczcie... Kocham pisac i czytac o zwierzetach. Dlatego tez licze ze wiecej wizazanek opowie nam cos o swoich pupilkach.

Chcialabym miec kota, ale to marzenie sie spelni dopiero jak juz bede na swoim .

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-28, 23:55   #62
mo0oniczka
Rozeznanie

WITAM WITAM !!!
jak bylam mala mialam kilka chomiczkow Jka jeden zdech kupowalam drugiego Kiedys mialam tez malego kotka niestety nie nabyl sie dlugo wszedl pod lozko i polamal sobie krego Pamietam jak strasznie za nim plakalam Mialam tez kilka rybek Bojownikow jescze kilka kanarkow i takie duze akrwarium z rybkami ale to bylo jka bylam mala obecnie od jakis 3-4 lat kupuje bojowniki tzn jak zdechnie to nastepny
2,5 roku temu dostalam na urodziny od mojego Grzesia króliczka nazywa sie Kubus ale wolam na niego Kubek i strasznie go kocham uwielbiam go....
W przyszłoscvi chcialabym miec pieska York tetirka lub west weith teriera ale to bardzo drogie pieski wiec nie wiem jak bedzie Na razie mam kroliczka i nie potrzebuje nic innego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (40,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (36,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (21,7 KB, 15 załadowań)
mo0oniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 07:22   #63
sarenka
Zakorzenienie

mam rybkę. Barcia Niebieściaka [bojownika]. i dwa ślimaki, które z nim mieszkają.

Barcio ma na imię po moim Bracie [darczyńcy] a nazwisko.. nie trudno się domyśleć.

Barcio uwielbia jeść płatki "Terta Min Pro" i spać na liściu swojej akwariowej roślinki - nie lubi kiedy ślimaki są za bardzo ruchliwe [a zdarza się] i kiedy wyciągam go z akwarium zmieniając mu wodę. [ zabrzmiało poniekąd jak z "Amelii"]

Barcio bardzo serdecznie Was pozdrawiam [macha płetwką ]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg barcio.jpg (11,5 KB, 31 załadowań)

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 08:06   #64
kasiulka
Zakorzenienie

Sarenko, śliczny bojek i super zdjęcie
Ja też mam rybki - całe akwarium rybek, a wlasciwie 2 akwaria
A oto mój wodny swiat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ogolny_451.jpg (82,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ramirez.jpg (16,6 KB, 12 załadowań)

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 08:15   #65
sarenka
Zakorzenienie

ooooooo! obrazek jak z filmu przyrodniczego

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 08:22   #66
aferka
Wtajemniczenie

O jak ja uwielbiam takie tematy.
U mnie zawsze były psy, pkresowo świnki morskie, króliczki, zdażył się wąż, rzekotki, papugi. Obecnie skromniutko: dwa psy - bassety, mama z synem - syn własnego chowu i świnka morska córki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Karo.jpg (50,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03-rob.jpg (27,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20-rob.jpg (39,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 08.jpg (61,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19-rob.jpg (51,3 KB, 21 załadowań)
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 08:25   #67
Nutka
Nutka nie gryzie!

My mieliśmy psa owczarka niemieckiego, 2 szczurki, myszki... a teraz mamy koszatniczki...Nasze kosie miały 2 miesiące temu dzieci ..niestety zmuszone byłyśmy już je oddać bo wyrosły...Były słodkie
Ogólnie kocham zwierzęta

_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 08:52   #68
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

A ja mam owczarka niemieckiego (sunie) Szamusie ,a dlatego Szamusie bo mialam kiedys jeszcze wczesniej tez pieska Szamanaka ,jak odszedl chcielismy zeby cos po nim pozstalo.Mialam rowniez swinke,bardzo zachorowala i niestety tez juz jej nie mam.Maiala 3 chomisie ,teraz mam 4 ,nazywa sie Bobus ,mam rowniez dwie papuzki faliste,3 krolisie.Byla tylko Kiniusia (jedna moja kroliczka)ale zakochalam sie w jeszcze jednym kroliczku (bylam siwcie przekonana ,ze to rowniez kroliczka ) jak puscilam zeby sie pobawily to zabawa bardzo im sie spodobala i wyszedl dzidzius kroliczkowy ,ktory jest na zdjeciu nizej.Byla strasznie malutki a teraz wyrosl Mialam tez rybki ale juz nie mam (welonki,mieczyki)Jak zrobie jakies zdjatka to przesle jeszcze .Aha a na tym zdjeciu gdzie jest maly piesek to jet wlasnie Szamanek (ktorego juz nie ma )ja i kolezanak moja.Oczywiscie ja byalm jeszcze mala mialam 7 lat ja to ta w czarno bilaym sweterku ,nie smiejcie sie ze mnie

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 08:54   #69
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Boze przepraszam za te duze zdjecia :9 aha mialam jeszzce zolwia

Faith Resnick
Stary 2004-10-29, 08:57   #70
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Faith Resnick
Stary 2004-10-29, 10:38   #71
Ines1985
Zakorzenienie

Zawsze chcialam nmiec dwa psy lub dwa koty bo chcialam zobaczyc jak beda ze soba zyly.... Czy beda sie "przyjaznic" i takie tam .

Te bassety maja strasznie senne oczka .
A szczenieta sliczne...

Ja tez kocham zwierzeta

Stary 2004-10-29, 10:42   #72
dziewczyna
Zakorzenienie

W moim domu odkąd pamiętam to zawsze były zwierzęta. Jeszcze w okresie przedszkolnym brat miał chomiki - parkę i co jakiś czas pojawiały się maluchy Jak ta parka zdechła to pojawiła się druga. Po pewnym czasie został tylko samiec i małych już nie było. Później brat miał rybki. Jakiś czas później dołożył malutkie akwarium bo małe się zaczeły się pojawiać Na początku lat 90-tych zdechła. Jak były te rybki to przygarneliśmy kota, który jęczał u nas na klarce. Była na coś chory, więc po kilku m-cach zdechł. Ale fajnie było popatrzeć jak siedzi przed akwarium i patrzy sobie na rybki Po tym czasie nastąpiła kilkuletnia przerwa, by w 1995 wziąść od koleżanki kotka. A, że był chłopczyk to po 2 latach zaginął w akcji Znowu przerwa i w 2000 przygarneliśmy kotkę. Miała innych właścicieli, ale zwiała od nich i przeniosła się do nas Po niespełna 3 m-cach okociła się - 4 maluchy płci męskiej, każde inne. Mineły kolejne 3 m-ce i mieliśmy kolejny miot - tym razem na świat przyszła dorodna 7. Szara lub czane i 5 miał miało kikutowane ogonki po ojcu. Po drugim porodzie kotkę wyczyściliśmy. Zostawiliśmy jednego szaraka, który 1,5 roku później nie wrócił już do domu, bo znowu zaginął w akcji.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 10:46   #73
Ines1985
Zakorzenienie

Biedne kotki
Ciekawe co sie z nimi stało...

Stary 2004-10-29, 10:54   #74
aferka
Wtajemniczenie

Z dwoma psami (u nas to pies i suka, ale wcześniej były dwie suki) nie ma problemów (dużo zależy od pierwszego spotkania, jeśli do domu w którym jest pies wprowadza się drugiego), natomiast mój mąż przebąkuje coś o kocie dodatkowo, ale jakoś oboje się tego boimy. Że będzie polowanie i wojna. Bassety to w końcu rasa myśliwska.
Oczy bassetów to tak dla zmyłki - w rzeczywistości to psy pełne wigoru i żywiołowe - wbrew pozorom.
Stary 2004-10-29, 12:04   #75
kasiulekk
Raczkowanie

GG do kasiulekk

oj, oj jakie pięęęęękne basseciki ! Dawno temu miała Basseta, miał na imię Dion i był moim najlepszym przyjacielem. Uwielbiam tę rasę ! Mój psinek miał niezły charakterek, był całkowicie nieależny i nieedukowalny" . Jedyne czego zdołałam go nauczyć to wypluwanie z pysia wszystkiego, cokolwiek jadł ( nawet kiełbaski ) na hasło "ruskie ! "
A teraz mam sunię owczarka niemieckiego , ma na imię Tina 8 lat i sunię howewarta - Czangę 6 lat i dwa dachowce - dziewczynki Filo 7 tyg. i Zosię 6 lat. Filo od niedzieli...
A i jeszcze mam akwarium z pielęgnicami pawiookimi - takie mi bydlaki urosły, są ok. 2 x większe od rozłożonej dłoni.
No i tyle.
kasiulekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-10-29, 13:44   #76
aferka
Wtajemniczenie

kasia napisał(a):
> Mój psinek miał niezły charakterek, był całkowicie nieależny i nieedukowalny

Czyli cały basset - dodaj do tego upór osła i grację słonia w składzie z porcelaną i już portret rasy gotowy.
Stary 2004-10-29, 19:47   #77
dziewczyna
Zakorzenienie

Hmm...śmiem przepuszczać, że to z powodu hormonów i chęci latania za kotkami
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-29, 19:53   #78
toagusia
Raczkowanie

W tej chwili mam w domu tylko zolwia, a konia w stajni
toagusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-30, 22:25   #79
k-n
Wtajemniczenie

Ehhh dziewczyny swoimi postami oraz zdjęciami pupilów "natchnęłyście" mnie do posiadania zwierzątek. Kiedyś, jak byłam mała miałam kanarka, pozniej hodowałam patyczaki w słoiku na parapecie i ślimaki na działce
Teraz zapragnęłam miec zółwia Wybrałam juz nawet imie dla niego - Makary, chce jeszcze zaadoptowac chomika, imienia jeszcze nie wymyslilam.
Niestety ich adopcyjną matką stane sie najwczesniej w styczniu ale lepsze to niz nic
Pozdrawiam

Ps. Zwierzątka na tych zdjeciach są cudowne!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-10-30, 22:33   #80
Ines1985
Zakorzenienie

Re: domowe ZOO-pytanie

Ja mam pytanko do posiadaczek gryzoni!
Czy dawalyscie swoim pupilom tzw wapienka??
To taka kostka o konkretnym smaku, ktora ma w skladzie ... gips...
To na pewno jadalne? Boje sie o moje myszulce...

Skoro to sprzedaja to nie powinno zaszkodzic, ale mimo to zastanawia mnie po co gryzonie maja wcinać gips??

Stary 2004-10-31, 10:44   #81
Nutka
Nutka nie gryzie!

Cześć ja dawałam wszystkim moim gryzoniom..ale kostke białą taką bezsmakową..Na pewno nie jest szkodliwa wręcz przeciwnie wskazana..Nie obawiaj sie , śmialo możesz swoim mysiom ja dać..

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-31, 12:08   #82
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Ja tez daje swoim gryzakom ta wapiennka kostke.Tylko jeden kroliczek moj chyba nie wie do czego ona sluzy Jak ja powiesialm w klatce to jak sie do niej dorwal to odczepil sie dopiero jak ostal sam drucik Gryzl ja caly czas ,nie polykal jak to robia inne moje zwierzaki ,tylko wypluwal i byl calyyyy bialy Ale naprawde olecam takie kostki lub chociaz suche pieczywo ,poniewaz moje kroliki i chomis od jakiegos czasu tego nie dostawaly (pieczywo tak a kostki nie ) i wczoraj mialam dosyc nieprzyjemna wizyte u weterynarza ,byla z moja Kiniusia na obcinaniu zabkow Strasznie ej sie przerosly dolne doslownie siegaly do samej gory ;( Ale juz po zbiegu Pozdrawiam

Faith Resnick
Stary 2004-10-31, 12:22   #83
Ines1985
Zakorzenienie

U mnie tylko jedna myszka sie ta kostka zainteresowala... Ale ona ogolnie jest strasznie ciekawa swiata, ruchliwa i sprytna... Nauczyla sie wychodzic z akwarium mimo ze jest na nie nalozona tekturka z dziurkami... Otoz spryciula umie wchodzic na kolowrotek! Wykorzystuje chwile kiedy Zuzia sie w nim zatrzyma. Pozniej szybciutko zaczepia sie o dziurke i przez nia przeciska... Jak zobaczylam ja wczoraj na tekturce to az mnie zatkalo . Musialam szybko zmniejszyc dziurki

W ogole to niesamowite jak te myszki sie od siebie roznia zachowaniem . Uwielbiam je obserwowac.

Stary 2004-10-31, 12:28   #84
Hepi
Raczkowanie

Ja mam cielaka (tzn 6 letnią spasłą (wszystko przez matkę ) bokserkę ), 2 żółwie (fliper i kolega flipera ), chomika (tampon ) i młodszą siostrę . Kocham każde z nich, nawet to ostatnie .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cielak.JPG (73,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cielak 2.JPG (52,1 KB, 15 załadowań)
Hepi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-31, 13:46   #85
Display
Przyczajenie

Ja mam 7 letnią suczkę mieszanke bokserka i dwa koniki 6letni Holsztyn 3 letni Małopolski. Pozdrawiam. Całuski
Display jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-31, 16:41   #86
Martynka21
Raczkowanie

GG do Martynka21

Hej ale milusiński watek
W moim życiu tez od zawsze towarzyszą zwierzaki. Były rybki: złota rybka- Mikołaj i bojownik-Edmund, papużka nierozłączka-Kiwi, koń rasy angielskiej-Żeton...a teraz mam parkę myszoskoczków: Hutę i Chojraka Widać je na załączonych fotkach, jak i ich potomstwo- są para niezwykle aktywna seksualnie toteż cały czas właściwie poza dorosłą parką toważyszą mi małe "brzydactwa"
Dwa lata temu przeżyłam straszny dramat związany ze zwierzakami. Papużki spryciary uciekły z klatki pod moją nieobecność i przecisnęły się przez niedomkniety lufcik w oknie. Latały po osiedlu, z bloku na blok, z balkonu na balkon. Ganialiśmy je bezsilni z moim chłopakiem do poźnego wieczora. Ludzie starali się też pomóc- wpuszczali nas do swoich domów, na swoje balkony a my próbowaliśmy je zachęcic do powrotu do klatki. Niestety papużki zadowolone z zielonych liści, bogactwa gałęzi do ogryzania i towarzystwa wróbli za nic nie chciały do mnie wrócić. Nie pomogła straż pożarna ani warszawskie zoo ;( Łzy ciekły mi z bezsilności i ze złości na samą siebie,że niedomknęłam okna. W sumie chciałam dla nich dobrze, bo było bardzo upalne lato, w mieszkaniu ukrop i chciałam żeby miały dostęp świeżego powietrza Razem z moim facetem ciężko przeżyliśmy ich stratę, zwłaszcza, że dostałam je w prezencie właśnie od mojego chłopaka. Porozwieszaliśmy ogłoszenia po osiedlu, ludzie dzwonili że je widzieli to tu, to tam,ale niestety nikomu nie udało się ich złapać. Bardzo, bardzo smutne przeżycie.
A teraz cierpię z powodu choroby mojego 11-letniego dobermana Guinnessa. Biedaczek umiera na raka, ma liczne przerzuty, bardzo schudł i powoli gaśnie. Nasz najwierniejszy przyjaciel i obrońca. Najgorsze jest to,że niewiele możemy dla niego zrobic- poza tym, żeby go tulić, by czuł że go kochamy i uśmierzać jego cierpienie. Niestety niedługo chyba będziemy musieli go uśpić
Stary 2004-10-31, 17:13   #87
Ines1985
Zakorzenienie

Biedronko
Bardzo wspolczuje tych przykrych przezyc...
Jejku, ja bym chyba oszalala z rozpaczy gdyby moj pies tak chorowal. Jestem strasznie wrazliwa na cierpienie zwierzat. A swoich to juz w ogole

Z tymi papużkami... Straszny pech, też wspolczuje .

Mi w wigilie rok temu zginal pies... Co ja przezylam . Przy kolacji siedzialam moze ze 20 minut. Poza tym biegalam po osiedlu i szukalam kundelka. Bylam swiecie przekonana ze juz go nie znajde. Nie raz zdarzylo mu sie tak zniknac ale to bylo wyjatkowo dlugo, a ja przeszukalam caluteńkie osiedle. Caly czas sobie powtarzalam: To niemozliwe aby Bóg zabral mi w ciagu kilku miesiecy trzeciego ukochanego psa (w poprzednich miesiacach psy mojej babci na wsi zostaly zagryzione przez inne ).
Na szczescie moja psina sie znalazla... Siedzialam przemarznieta i zaplakana w domu kiedy mama uslyszala jego szczekniecie na klatce. Jego miny jak na powitanie wybieglo mu 12 osob nie zapomne nigdy . Byl w szoku, ale bardzo pozytywnym .

Stary 2004-10-31, 17:57   #88
Małgosia.O
Raczkowanie

Śliczne te fotki, no i zwierzaki też śliczne.
Historie też smutne, bardzo Wam współczuje. . .
Sama też mam całą game smutnych przeżyć.
Miałam kiedyś króliczki i zagryzły je psy.
Dwa wilczurki bardzo mi chorowały i musieliśmy je uśpić.
Jeden kundelek (Niki) wpadła pod samochód.
Kolejny (Killer - ważył 4 kg) zabity został przez sąsiada
Następna (Cherr - z azylu) po ciężkim porodzie postanowiłam ją wysterylizować i nie przeżyła.
Na otarcie łez kupiłam Yorka (Chanel), jej śmierć przeżyłam najboleśniej, była dla nas całym światem i siostra potrąciła ją autem. Od śmierci mineło pół roku, a ja wciąż płacze i wspominam
Od ośmiu lat mamy Bethowen - a, a od miesiąca kota.
A oto właśnie Chanel i Beciu z kotem.
Małgosia.O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-01, 10:47   #89
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Malgorzato jakie sliczne to ostatnie zdjecie ,super doslownie.W pierwszym momencie nie zauwazylam kocia tylko samego pieska ,potem ja zauwazylam to az mi sie sama mordka zasmiala Aha i kocham takie wielkie psy

Faith Resnick
Stary 2004-11-01, 18:39   #90
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Witam
U mnie w domku mieszka dużo zwierzątek,najwięcej rybek - bo az trzy duze akwaria - na ich punkcie świruje tata Mamy też sześcioletniego owczarka niemieckiego wabi sie Tajson, imie ma niebanalne wiem , gdy go kupilismy akurat była walka goloty z tajsonem, boks to kolejny konik taty Do niedawna mialam dwa chomiki Mastę i Pastę ale po trzech latach zdechły :| Po podwórku lata pełno kotów sąsiadów, a na kolanach własnie siedzi mi świnka morska siostry bardzo lubie to moje zoo

aktualizacja: własnie dodałam zdjecia moich gluptaków
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości