![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Re: domowe ZOO
Jak bylam dzieckiem to prawie zawsze w moim domu byl chomik. Mialam 3 pod rzad a po kilku latach czwartego. Zawsze to byly samiczki (a z reszta kto to wie, ale ja zakladalam ze to samiczki
![]() ![]() Obecnie w moim domu jest pies (kundelek, Pikus, ma 10 lat) i myszki (Fruzia i Zuzia, mam je niespelna tydzien). Ogolnie mam zdolnosci do krzywdzenia moich zwierzat imionami ![]() Psa znalazlam 10 lat temu jak mieszkalam na Pradze... Bylam na spacerze z rodzicami i sie do nas przyczepil. Biegal samotnie, nie moglismy sie od niego odpedzic. Przy ulicy wzielismy go na rece zeby cos go nie przejechalo. I w koncu zostal z nami ![]() ![]() A teraz ten pies jest jej oczkiem w glowie. Jest bardzo mądry ![]() ![]() Zamieszczam zdjecie tego grubaska ![]() Myszki jeszcze nie sa do konca oswojone ale juz biore je na rece. Narazie jakos wole Zuzie ![]() ![]() ![]() Ogolnie myszki sa bardzo pocieszne. Moglabym na nie patrzyc godzinami. I rozpisalam sie niesamowicie ale wybaczcie... Kocham pisac i czytac o zwierzetach. Dlatego tez licze ze wiecej wizazanek opowie nam cos o swoich pupilkach. Chcialabym miec kota, ale to marzenie sie spelni dopiero jak juz bede na swoim ![]()
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
WITAM WITAM !!!
jak bylam mala mialam kilka chomiczkow Jka jeden zdech kupowalam drugiego Kiedys mialam tez malego kotka niestety nie nabyl sie dlugo wszedl pod lozko i polamal sobie krego Pamietam jak strasznie za nim plakalam ![]() ![]() ![]() 2,5 roku temu dostalam na urodziny od mojego Grzesia króliczka nazywa sie Kubus ale wolam na niego Kubek i strasznie go kocham uwielbiam go.... W przyszłoscvi chcialabym miec pieska York tetirka lub west weith teriera ale to bardzo drogie pieski wiec nie wiem jak bedzie Na razie mam kroliczka i nie potrzebuje nic innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
mam rybkę. Barcia Niebieściaka [bojownika]. i dwa ślimaki, które z nim mieszkają.
Barcio ma na imię po moim Bracie [darczyńcy] a nazwisko.. nie trudno się domyśleć. Barcio uwielbia jeść płatki "Terta Min Pro" ![]() ![]() ![]() Barcio bardzo serdecznie Was pozdrawiam [macha płetwką ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
ooooooo! obrazek jak z filmu przyrodniczego
![]()
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
O jak ja uwielbiam takie tematy.
U mnie zawsze były psy, pkresowo świnki morskie, króliczki, zdażył się wąż, rzekotki, papugi. Obecnie skromniutko: dwa psy - bassety, mama z synem - syn własnego chowu i świnka morska córki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Nutka nie gryzie!
|
My mieliśmy psa owczarka niemieckiego, 2 szczurki, myszki... a teraz mamy koszatniczki...Nasze kosie miały 2 miesiące temu dzieci ..niestety zmuszone byłyśmy już je oddać bo wyrosły...Były słodkie
![]() Ogólnie kocham zwierzęta
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam owczarka niemieckiego (sunie) Szamusie ,a dlatego Szamusie bo mialam kiedys jeszcze wczesniej tez pieska Szamanaka ,jak odszedl chcielismy zeby cos po nim pozstalo.Mialam rowniez swinke,bardzo zachorowala i niestety tez juz jej nie mam.Maiala 3 chomisie ,teraz mam 4 ,nazywa sie Bobus
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Boze przepraszam za te duze zdjecia :9 aha mialam jeszzce zolwia
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Zawsze chcialam nmiec dwa psy lub dwa koty bo chcialam zobaczyc jak beda ze soba zyly.... Czy beda sie "przyjaznic" i takie tam
![]() Te bassety maja strasznie senne oczka ![]() A szczenieta sliczne... Ja tez kocham zwierzeta ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
W moim domu odkąd pamiętam to zawsze były zwierzęta. Jeszcze w okresie przedszkolnym brat miał chomiki - parkę i co jakiś czas pojawiały się maluchy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Biedne kotki
![]() Ciekawe co sie z nimi stało...
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Z dwoma psami (u nas to pies i suka, ale wcześniej były dwie suki) nie ma problemów (dużo zależy od pierwszego spotkania, jeśli do domu w którym jest pies wprowadza się drugiego), natomiast mój mąż przebąkuje coś o kocie dodatkowo, ale jakoś oboje się tego boimy. Że będzie polowanie i wojna. Bassety to w końcu rasa myśliwska.
![]() Oczy bassetów to tak dla zmyłki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
oj, oj jakie pięęęęękne basseciki ! Dawno temu miała Basseta, miał na imię Dion i był moim najlepszym przyjacielem. Uwielbiam tę rasę ! Mój psinek miał niezły charakterek, był całkowicie nieależny i nieedukowalny" . Jedyne czego zdołałam go nauczyć to wypluwanie z pysia wszystkiego, cokolwiek jadł ( nawet kiełbaski ) na hasło "ruskie ! "
A teraz mam sunię owczarka niemieckiego , ma na imię Tina 8 lat i sunię howewarta - Czangę 6 lat i dwa dachowce - dziewczynki Filo 7 tyg. i Zosię 6 lat. Filo od niedzieli... A i jeszcze mam akwarium z pielęgnicami pawiookimi - takie mi bydlaki urosły, są ok. 2 x większe od rozłożonej dłoni. No i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
kasia napisał(a):
> Mój psinek miał niezły charakterek, był całkowicie nieależny i nieedukowalny Czyli cały basset - dodaj do tego upór osła i grację słonia w składzie z porcelaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Hmm...śmiem przepuszczać, że to z powodu hormonów i chęci latania za kotkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
W tej chwili mam w domu tylko zolwia, a konia w stajni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Ehhh dziewczyny swoimi postami oraz zdjęciami pupilów "natchnęłyście" mnie do posiadania zwierzątek. Kiedyś, jak byłam mała miałam kanarka, pozniej hodowałam patyczaki
![]() ![]() Teraz zapragnęłam miec zółwia ![]() ![]() Niestety ich adopcyjną matką stane sie najwczesniej w styczniu ![]() ![]() Pozdrawiam Ps. Zwierzątka na tych zdjeciach są cudowne! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Re: domowe ZOO-pytanie
Ja mam pytanko do posiadaczek gryzoni!
Czy dawalyscie swoim pupilom tzw wapienka?? To taka kostka o konkretnym smaku, ktora ma w skladzie ... gips... To na pewno jadalne? Boje sie o moje myszulce... Skoro to sprzedaja to nie powinno zaszkodzic, ale mimo to zastanawia mnie po co gryzonie maja wcinać gips??
![]() |
#81 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Cześć
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez daje swoim gryzakom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
U mnie tylko jedna myszka sie ta kostka zainteresowala... Ale ona ogolnie jest strasznie ciekawa swiata, ruchliwa i sprytna... Nauczyla sie wychodzic z akwarium mimo ze jest na nie nalozona tekturka z dziurkami... Otoz spryciula umie wchodzic na kolowrotek! Wykorzystuje chwile kiedy Zuzia sie w nim zatrzyma. Pozniej szybciutko zaczepia sie o dziurke i przez nia przeciska... Jak zobaczylam ja wczoraj na tekturce to az mnie zatkalo
![]() W ogole to niesamowite jak te myszki sie od siebie roznia zachowaniem ![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Ja mam cielaka (tzn 6 letnią spasłą (wszystko przez matkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Ja mam 7 letnią suczkę mieszanke bokserka i dwa koniki 6letni Holsztyn 3 letni Małopolski. Pozdrawiam. Całuski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() W moim życiu tez od zawsze towarzyszą zwierzaki. Były rybki: złota rybka- Mikołaj i bojownik-Edmund, papużka nierozłączka-Kiwi, koń rasy angielskiej-Żeton...a teraz mam parkę myszoskoczków: Hutę i Chojraka ![]() ![]() ![]() Dwa lata temu przeżyłam straszny dramat związany ze zwierzakami. Papużki spryciary uciekły z klatki pod moją nieobecność i przecisnęły się przez niedomkniety lufcik w oknie. Latały po osiedlu, z bloku na blok, z balkonu na balkon. Ganialiśmy je bezsilni z moim chłopakiem do poźnego wieczora. Ludzie starali się też pomóc- wpuszczali nas do swoich domów, na swoje balkony a my próbowaliśmy je zachęcic do powrotu do klatki. Niestety papużki zadowolone z zielonych liści, bogactwa gałęzi do ogryzania i towarzystwa wróbli za nic nie chciały do mnie wrócić. Nie pomogła straż pożarna ani warszawskie zoo ;( Łzy ciekły mi z bezsilności i ze złości na samą siebie,że niedomknęłam okna. W sumie chciałam dla nich dobrze, bo było bardzo upalne lato, w mieszkaniu ukrop i chciałam żeby miały dostęp świeżego powietrza ![]() ![]() A teraz cierpię z powodu choroby mojego 11-letniego dobermana Guinnessa. Biedaczek umiera na raka, ma liczne przerzuty, bardzo schudł i powoli gaśnie. Nasz najwierniejszy przyjaciel i obrońca. Najgorsze jest to,że niewiele możemy dla niego zrobic- poza tym, żeby go tulić, by czuł że go kochamy i uśmierzać jego cierpienie. Niestety niedługo chyba będziemy musieli go uśpić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Biedronko
![]() Bardzo wspolczuje tych przykrych przezyc... Jejku, ja bym chyba oszalala z rozpaczy gdyby moj pies tak chorowal. Jestem strasznie wrazliwa na cierpienie zwierzat. A swoich to juz w ogole ![]() Z tymi papużkami... Straszny pech, też wspolczuje ![]() Mi w wigilie rok temu zginal pies... Co ja przezylam ![]() ![]() Na szczescie moja psina sie znalazla... Siedzialam przemarznieta i zaplakana w domu kiedy mama uslyszala jego szczekniecie na klatce. Jego miny jak na powitanie wybieglo mu 12 osob nie zapomne nigdy ![]() ![]()
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Śliczne te fotki, no i zwierzaki też śliczne.
![]() Historie też smutne, bardzo Wam współczuje. . . ![]() Sama też mam całą game smutnych przeżyć. ![]() Miałam kiedyś króliczki i zagryzły je psy. ![]() Dwa wilczurki bardzo mi chorowały i musieliśmy je uśpić. ![]() Jeden kundelek (Niki) wpadła pod samochód. ![]() Kolejny (Killer - ważył 4 kg) zabity został przez sąsiada ![]() Następna (Cherr - z azylu) po ciężkim porodzie postanowiłam ją wysterylizować i nie przeżyła. ![]() Na otarcie łez kupiłam Yorka (Chanel), jej śmierć przeżyłam najboleśniej, była dla nas całym światem i siostra potrąciła ją autem. Od śmierci mineło pół roku, a ja wciąż płacze i wspominam ![]() Od ośmiu lat mamy Bethowen - a, a od miesiąca kota. A oto właśnie Chanel i Beciu z kotem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Malgorzato jakie sliczne to ostatnie zdjecie ,super doslownie.W pierwszym momencie nie zauwazylam kocia tylko samego pieska ,potem ja zauwazylam to az mi sie sama mordka zasmiala
![]() ![]()
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() U mnie w domku mieszka dużo zwierzątek,najwięcej rybek - bo az trzy duze akwaria - na ich punkcie świruje tata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktualizacja: własnie dodałam zdjecia moich gluptaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.