![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moja biżu z FIMO+
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Ostatni komplecik przywodzi mi na myśl wzburzone morze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Chcę się jeszcze pochwalić pewnymi koralami. Robiłam je na zamówienie. Niby nic skomplikowanego ale wyszły zaskakująco eleganckie-takie jesienne. Na poniższym ujęciu dobrze widać wzór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Chciałabym napisać coś konstruktywnego, ale nie da rady
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
bardzo podobają mi się złote korale. Naprawdę wyszły super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Whitecoffe, te złote koraliki są prześliczne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkim za komentarze
![]() Tym razem chciałam zrobić coś innego od moich dotychczasowych prac, bo nie ma nic gorszego niż monotonia i rutyna. Oto efekty: Edytowane przez Whitecoffe Czas edycji: 2009-09-04 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
I kolejne nowości...
Edytowane przez Whitecoffe Czas edycji: 2009-09-11 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Piekne te zielone zawieszki...rowniez ta fioletowa https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1252612051 powala na kolana
![]()
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
No i pięknie,wiedziałam,że jak sobie zrobię dzień urlopu od wizażu to przegapię coś!Padło na Twój wątek;p.
Z pierwszego wrzuciku najbardziej podoba mi się ten wisior-perfekcyjny ![]() Z ostatniego wrzutu stawiam zdecydowanie na ten i ten naszyjnik-pierwszy,który wskazałam kojarzy mi się z namiętnością,drugi z piaskiem i...starożytnym Egiptem-nie mam pojęcia skąd te skojarzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Podoba mi się fimo w Twoim wykonaniu, zwłaszcza dzisiejszy drugi wrzucik. Nie znam się na technice robienia korali, których użyłaś w naszyjnikach, ale wyszły Ci naprawdę interesująco. Fajnie, że nie tylko miałaś pomysł na wykonanie samych tych wałeczków, monetek i kuleczek, ale też ładnie wkomponowałaś je w swoje prace. W 2. nie przypadła mi do gustu kolorystyka, ale już 3. i 4. są bardzo sympatyczne
![]()
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Magdanka, ayumi i zuteria-bardzo dziękuję za komentarze. Nie spodziewałam się takich opinii-mianowicie, że 3 i 4 naszyjnik z ostatniego wrzutu tak się spodobają.Mam zastrzeżenia co do jakości zdjęcia 3 ale jakoś nie mogłam ustawić odpowiedniego światła a nie mogłam się doczekać, kiedy wstawię fotki na forum.
Ayumi-nie wiem skąd te skojarzenia ale rzeczywiście coś w tym jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Piekne te cudenka mmm nic tylko podziwiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
witam !!!! sliczne to wszystko jest naparwde rowniez podziwiam , sama tez stawiam pierwsze kroki w tworzeniu tego typu biżuterii ale mam jedno wazne pytanie i nie wiem czy odpowiedni dział na tro wybrałąm ale nic innego nie znalazłam , jak juz zrobie ulepe w sensie figurke albo cokolwiek innego z modelinki to nigdy nie wiem do konca jak zamocować bigla i keidy robic dziurke na penwo przez pieczeniem ale nie wiem doklandie jak to sie robi czy mogłby mi ktos jakos to łądnie wytłumaczyc :P zilustrować
![]() z góry dziekuje a jak nie ten dział to proszę o pokierowanie mnie do włąsciwegoo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
ja, że kwiatkolubna jestem, to porwałabym większość Twoich prac
![]()
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
anQ44 większość koralików po prostu się przekłuwa, jak słusznie stwierdziłaś lepiej przed upieczeniem (bo potem to tylko wiercenie). Gdzieś na tym forum szajababa tłumaczyła, że najlepiej najpierw kłuć cienką igłą-jak coś pójdzie krzywo łatwo tę dziurkę zakleić z powrotem. Jak już przekłuje się jak trzeba cienką igłą, przez ten sam otwór przekładasz grubszą igłę aż do pożądanej średnicy dziurki. Ja piekę ze szpilką w środku ( kupiłam takie tanie haczyki-szpilki z loopem, w kolorze srebra i mam do tych celów) i nie mam obaw, że dziurka mi się zaklei w czasie pieczenia. Po upieczeniu nawlekam koraliki na szpilki-gwoździe lub zakończone kulką i robię loopa a loop zaczepiam na bigla.
Czasem po prostu robię z drucika taką krótką szpilkę-haczyk i wklejam w koralik ale to tylko w przypadku płaskich koralików, jak w przypadku poniższych kolczyków: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1247431663 Polecam przestudiować wątek (możesz tak znaleźć mnóstwo info na temat robienia biżu z modeliny) : Biżuteria z modeliny/masy termoutwardzalnej... Pozdrawiam i życzę wytrwałości... Rusalka-dziękuję ![]() Edytowane przez Whitecoffe Czas edycji: 2009-09-30 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
White, kurcze, tak sobie patrzę na twoje lepiejkowe cudeńka, że znów naszła mnie ochota na lepienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
okej dziekuje bardzooo
![]()
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
O! Szajababo miło mi czytać takie słowa....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Wracam do swojego wątku. Pora na nową serię fimowców. Trochę mało jesienna ta seria ale to dlatego, że miałam takie nietypowe zamówienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Ponieważ jak zwykle nie wszystko mi weszło do jednego postu, więc resztę zamieszczam w drugim. Tu bardziej na czasie klimaty. Słoneczniki na zamówienie, reszta powstała z własnej inicjatywy.
Powstało też trochę zwyklaczków (ot taka mała odmiana od mozolnej pracy z fimo)-kolejno: dwa z kwarcem niebiańskim, z jadeitem, swarki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ładnie wychodzą Ci fimowce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Dzięki naila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Podoba mi się kolorystyka pierwszego wrzutu. Najbardziej przypadły mi w nim do gustu ostatnia i trzecia praca, z kolei 1., 2. i 9. kolczyki przywodzą mi na myśl słodkie lizaki, aż ciekawa jestem jak smakowałyby takie kolory
![]() ![]()
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Zuteria-nie masz pojęcia jak bardzo żałuję, że w ogóle polakierowałam te słoneczniki ale zreflektowałam się dopiero po tym jak jeden pomalowałam. Niestety nie udało mi się zmyć lakieru mimo szybkiej interwencji i są błyszczące buuuuuu
![]() ![]() Yori-dziękuję ![]() Edytowane przez Whitecoffe Czas edycji: 2009-10-14 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
A teraz zdecydowanie mroczniejsze klimaty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
![]()
słoneczniki superanckie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam eksperyment z zastosowaniem powłoki do fimo. Wyszło coś takiego...
Będą z tego kolczyki, które zamierzam wykończyć elementami ze srebra oksydowanego.Mam zamiar teraz popracować trochę w tym kierunku-prac bardziej przestrzennych. Oczywiście pochwalę się rezultatami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Cuuuuuuuuudne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.