|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kremy z filtrem, które kochają mineralny makijaż
Cytat:
efekt koncowy swietny ![]() Odnosnie SVR 50 -osobiscie bardzo go lubie ale w ilosciach minimalnych bo on ma tendencje do robienia mega maski i tapety,potrzeba pod niego tez bardzo dobrego nawilzacza bo inaczej sie nie sprawdzi To rodzaj filtra,ktory jest swietnie kryjacym podkladem i nie wyobrazam sobie aby ktokolwiek mogl nalozyc przepisowa ilosc
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja niestety nie dorwałam próbek lirenki - za to od Pani w aptece dostałam 5 tubek tonującej Biodermy - baaaardzo delikatny efekt półprzejrzysty, SVR mleczko 50+ 5 saszetek oraz Iwostin 30 3 saszetki - Hexxana - ten Klorane jest dla dzieci ? bo znalazłam na allegro ?? a mnie zapchał dzieciaczek avene, a tyle osób go polecało. tzn. kilka małych pęcherzyków z osoczem mi się pojawiło, a ponieważ od razu odstawiłam nie wiem czy po kilku użyciach by się nie poprawiło. tak więc będę testować i donosić na bieżąco co i jak. Edytowane przez cwos Czas edycji: 2009-03-02 o 22:15 Powód: poprawka |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Organizatorka
|
Ja mam Klorane dla dzieci pray +40 i na pewno sie wchlania- tylko ja uzywam go dla dziecka
wiec nie wiem c i jak dla Was
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam prośbę, doradźcie. Próbowałam nakładać podkład EDM na filtr (na razie stosuję Garnier, bo jest nieprzenikający a ja karmię synka
) ale dosyć ciężko się nakłada podkład mineralny na sam dość tłusty filtr. Nie mówiąc o tym, że się go ściera ((((( Dlatego mam pytanie czy stosujecie jakiś primer na filtr przed nałożeniem podkładu? Jesli tak to jak efekty? Mam dosyć suchą skórę tzn. szczególnie sucha jest pod oczami i zawsze mam podkreślone zmarszczki jak nałożę podkład na sam filtr to efekt jest taki, że puder włazi mi we wszystkie zmarszczki i podkresla pory Tak sobie myslę czy może primer by cos na to poradził.Podpowiedzcie
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko nakieruj mnie (bom do niedawna blondynką była )) jaki tytuł ma ten wątek )))
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
i tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=308944 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ślicznie Agabil
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
No to daję znać.
Jest genialnie Początkowo Lirenka przesuszyła mnie i podrażniła (jak wszystko, po tym diabelskim Lysanelu Teraz podrażnienie mi minęło i mogę nakładać ją grubą warstwą i nic się nie dzieje. Za każdym razem robię taką minę: jak zdołano upchnąć filtr 50 w tak lekkiej emulsji. I czemu żadnej z testowanych przeze mnie aptecznych firm się to nie udało. Wchłania się błyskawicznie, jak na moje obecne przesuszone potrzeby jest wręcz za lekka. Myślę, że bez problemu dałabym radę nałożyć 2 ml. I minerały ją kochają.
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Również po nieco dłuższym czasie (chyba ponad miesiąc, ale nie pamiętam dokładnie ile) mogę stwierdzić, że Lirenka jest genialna. I jako filtr oceniany solo i jako idealny filtr pod minerały.
Myślę, że latem będę jej używać bez uprzedniego smarowania kremem nawilżającym, teraz jednak wolę krem pod spód nałożyć. No i muszę jej dość dużo zużywać (nie odmierzam przepisowych ilości), bo już prawie połowy w tubce nie ma. Czyli 100 ml na 2-2,5 miesiąca codziennego stosowania, to całkiem nieźle jej na twarz ładuję.![]() Też zachodzę w głowę, jakim cudem inne firmy apteczne nie mogą zrobić tak lekkiego kremu z tak wysoką ochroną.
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam Lirene, ale tez szczypie mnie w powieki. W dodatku chyba mineraly (albo filtr wlasnie) strasznie mi je przesuszyly i podraznily, musialam sobie dzisiaj kupic jakis kojacy specjalnie do powiek krem avene.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
ja filtr kładę na calą twarz, powieki też, ale podkładu nie
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo wy jestescie madre, a ja durna
kto mi kazal klasc podklad na powieki? poczekam na sekretna baze i bede klasc same cienie
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na usprawiedliwienie mam to, że na pewno zebrało by mi się wszystko na powiekach, więc i tak musiałabym przetrzeć to co tam mam. Wolę nałożyć cień na powieki, albo nie kłaść nic.
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale OT
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
a ja zgłupiałam- też karmię syneczka, i już nie mam pojęcia co mogę a czego nie - ostatnio Pani w aptece powiedziała mi że nie powinnam mieć problemu z filtrami bo już jst nowa generacja i na twarz nie nakłądamy olbrzymiej ilości stąd nie powinnam ię sugerować np. tylko mineralnymi filtrami itp.
bo naprawdę tyle się nasłuchałam o lirence że chyba ją zakupię bez próbowania...tylko przenika czy nie przenika ??? |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro bede szukać filtrów tylko z filtrami mineralnymi, bez chemicznych.. o ile takie istnieja? moze sobie cos wymyslam
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem cy coś znajdziesz, ale daj znać jakby co proszę a co do przenikania dokładnie tak : mają ponoć przenikać złowrogie substancje chemiczne do mleka
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zapewne na opakowaniach musi byc wzmianka o tym czy mozna stosowac w trakcie karmienia. Ponoc SVR 50 to byl filtr czysto mineralny, wlasnie mi sie przypomnialo jak mi dermatolog mowil.. ale ja mam po nim traume ![]() Ps. ciekawe.. http://www.svr.pl/index.php?id=134 matuje, chroni przed IR [wow!] Stosowanie: nakładać gąbeczką pokrywając dokładnie całą skórę twarzy. Powtarzać aplikacje. Zastępuje podkład i puder, daje idealne, matowe wykończenie. Wygodne i eleganckie opakowanie w dodatkowym etui.
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-03-03 o 20:19 |
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no wiem właśnie - pisałaś - ja używam często ale połowę " zalecanej " dawki - mam suchą cerę więc ok, ale wolałabym mieć pewność co do ochrony a sama wiesz że 1,25 ml to się nie uda.... widziałam kompakty ale wiesz .. w porównaniu z minerałami ubóstwo kolorów a wymagania już inne... Edytowane przez cwos Czas edycji: 2009-03-03 o 20:21 Powód: komentarz |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Mineralne filtry bardzo pobielaja.
Cwos, powiem Ci tyle, na prawie kazdym produkcie jest napisane, zeby nie uzywac w ciazy czy podczas karmienia, na wszelki wypadek. Ale realnie - wiadomo, ze trzeba darowac sobie kwasy i silne kuracje, natomiast z filtrami to bym nie przesadzala. |
|
|
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do ulotek - nikt nie przeprowadza specjalnych badań i dlatego musi być ostrzeżenie. zresztą nie popadajmy w przesadę wcześniej w ogóle nie miałam wątpliwości dopiero na biochemii sie naczytałam..... Edytowane przez cwos Czas edycji: 2009-03-03 o 22:38 Powód: poprawka |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzis na sobie Bioderme 50+ no i na to Lumiere VV. Niestety filtr sie z podkladem nie polubil, bo jak kiedys nalozylam 3 warstwy VV na gola skore, to nic sie nie zwarzylo.. a dzis 1 warstwa, czyli duzo mniej podkladu bo juz tylko tyle mialam
no i zwarzylo sie na nosie, kolo nosa, na wardze, brodzie.. masakra.Bylam dzis w 2 aptekach i w jednej powiedzieli ze próbek nie dają no nic, chyba cos w ciemno kupie, albo ewentualnie zamowie cos z Bootsa.
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Z Bootsa nie zamowisz przez net
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie przez neta tylko poprosilabym znajomą, zeby mi kupila w Bootsie i wyslala, ewentualnie moze w tym miesiacu bede leciec do Londynu albo w kwietniu to bym sprobowala.. szkoda ze wczesniej nie wiedzialam, jak pracowalam tam to bym sobie nakupila dobrodziejstw i nie omieszkalabym wyprobowac wszystkiego z TBSu :/
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i widzisz jak się różni jedna cera od drugiej - ja testowałam dzisiaj też biodermę 50 AR - tonującą ( nie wiem czy masz inną ) i jestem zadowolona - półprzejrzysta, przepisowa ilość wchłonęła się po 5 min - na to delikatnie krzemionka w strefie T, fawn intensive jedna warstwa, spryskane termalką - zero błyszczenia po 6 h, po 10 delikatnie zaświecił się nos - pory minimalne, podkład jak nowy. zero podrażnienia, na razie nie zapchał. może po prostu moja skóra się lubi z filtrami... chociaż dzieciaczek avene mnie podrażnił. ale to dopiero jeden dzień, zobaczymy po kilku. muszę zużyć te próbki - 5 tubeczek. |
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klorane, Enfant Spray Solaire Haute Protection SPF 40 (Spray ochronny do ciała dla dzieci) Klorane, Enfant Lait Solaire Ultra Haute Protection SPF 50+ (Mleczko ochronne do ciała dla dzieci) Polecam wyprobowac Warto Cytat:
![]() Rozwielitka slusznie wspomina,ze zastosowanie podkladu na powieki i uzycie sypkiego pudru zastepuje uzycie bazy pod cienie-dziala to mniej wiecej na tej samej zasadzie. Nie polecam nakladania filtrow na i pod oczy poniewaz sa rozne reakcje a najczesciej dochodzi do szczypania,nadmiernego migrowania w okolice oczu,potrafia tez przesuszyc skore powiek ![]() Duzo zalezy od skory ale w 90% nie sprawdzaja sie w takiej roli. _________________________ _________________________ ________ O filtrach przenikajacych i nie tylko- Biochemia w ciazy http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ikajace&page=2
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

efekt koncowy swietny

wiec nie wiem c i jak dla Was
((((( 

Myślę, że bez problemu dałabym radę nałożyć 2 ml.