![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze perfumy na nadchodzące ciepłe dni
Nie dziele perfum na wiosne/zime a dobieram je zdecydowanie pod katem nastroju
![]() ![]() W kolejce czeka Trussardi Python Woman. Reszta jest tajemnica,ktora bedzie odkrywana wraz z uplywem dni ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
U mnie na ciepłe dni czekają:
-Moschino I love love -Chance edp i edt -Innocent -Sensi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
no ja tez obiecałam sobie ze wytrwam w odwyku
![]() także na cieplejsze dni czekają: Gucci II Less Belles zielone Escada Pacyfik Paradise CK One Summer Addicted II a na wieczór np. Shalimar light choc strasznie kusi Mintea, i to od zeszłego lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
uuuuu jeśli zima upłynęła mi pod znakiem niezdecydowania w kwestii perfum notorycznych zmian wymian pełna cyrkulacja to nie wiem co będzie wiosną czyli zaraz
już miałam chcicę na rześko i sportowo jakbym napiła się mrożonego smoothie z owoców Jil Sander Sport for women obecnie ( wyniuchałąm zapach na kimś i nei wiem co to były za perfumy) herbaciane zapachy tylko nie wiem jakie, taka herbata z cukrem ale nie za słodka ( poszukuję) no i coś by się przydało z serii kobieco i zwiewnie, nie wiem co tu luka do wypełnienia z tych niezobowiązujących sztandarowy Gucci II jakoś nie leżą mi zapachy zielone lubię je same w sobei i na kimś ale nie na sobie czyli z odwykowania pozostaną wspomnienia jedynie ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
spin doctor
|
Na nadchodzące ciepłe dni planuję pachnieć wszystkim co mam na stanie, myślę jednak, że najbardziej będzie pasował mi Zen Shiseido
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Będę sobie pachnąć kochanymi, starymi Moschino Funny, klasyka
![]() i może wyhaczę jakąś tanią owocową mgiełkę, dla odmiany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Zacytuje moją notkę z bloga
![]() Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam już perfumy których mam zamiar używać tej wiosny i lata. Na co dzień wybrałam Calvin Klein CK One. Jest świeży i delikatny - taki jak lubię. Chyba najlepiej skomponowany ze wszystkich unisexów jakie znam. Moim zdaniem zapach bardziej kobiecy. Nie jest on przeznaczony dla prawdziwych mężczyzn, raczej dla metroseksualistów. Drugimi perfumami (tylko na wyjątkowe okazje) są Christian Dior Midnight Poison. Miałam lekkie obawy bo po pierwszym kontakcie średnio mi się podobały. Teraz jestem nimi oczarowana. Wystarczy chwila aż " rozwiną skrzydła " !!! Jak każde z serii Poison - wyrafinowane i intrygujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Nocna Straż
|
A ja dumam nad tą wiosną i zapachowo będzie wyglądać tak:
1. Roma 2. Nu EDT 3. Piąta alejka po piątej 4. Smok - o nie smokowi nie odpuszczę ![]() 5. Tumulte ph też nie odmówię Wciąż wiosenna chcica na coś nowego zimnego za mną chodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
U mnie w kolejce czekają
![]() - Envy Gucciego, - Herba Fresca - Anisia Bella - The Vert YR i na upały zostawiłam sobie Ogródek Śródziemnomorski. ![]() Ogródka co prawda zbyt dużo nie mam, ale jeszcze cała wiosna przede mną... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
a ja szczerze powiem ze nie mam pojecia co to bedzie na cieple ale nie typowo gorace dni moze stestuje Joop! Go! moze zostane przy Rive Gauche poki nie zaswieci mocniejsze slonko lub mietowy Live Jazz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
- Ninka
- Chance - Incanto Shine - Incanto Dream |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie odkryłam FEMININE D&,G piękny, pachnie jak wiosenne kwiaty i mam zamiar tym pachnieć przez wiosnę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
dziewczyny a jakie perfumy polecacie na "upały" np Egipt gdzie jest tam powyzej 30 stopni?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Na takie upały i leżenie na słońcu to ja bym w ogóle perfum nie polecała. Z tego co wiem mogą powodować podrażnienia skóry, odbarwienia, lepiej w jakąś pachnącą mgiełkę się zaopatrzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
U mnie w ekstremalnych warunkach klimatycznych dobrze sprawdziła się Cinema Festival d"Ete. Bo bez perfum się przecież nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
A żebym to ja wiedziała...
Wiem na pewno, co schowam do szafki na chłodniejsze dni - odlewkę Ogródka Nilowego oraz Mahorę. Oba zapachy są po prostu przepiękne w mroźne dni, ale kiedy zaczyna przygrzewać, wychodzą z nich mdłe nutki. Dzisiaj tak się wlasnie "załatwiłam" Mahorą - wychodziłam do pracy, było jeszcze chłodno. Potem sie ociepliło i od razu zaczęło mnie mdlić ![]() Na pewno do łask wrócą: Słonik (wolę go w cieplejsze dni, lepiej sie rozwija), Contradiction, odlewka Herba Fresca oraz Angelique Lilas. To ostatnie nadal ma zepsuty atomizer, chyba już od roku, musze w końcu jakoś go rozbebeszyć ![]() Zakupów perfumowych nie planuje do czerwca, ewentualnie może skuszę się na jakąś wodę toaletową YR (wiciokrzew czy bambus).
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Na pewno często będzie Eclat d'Arpege i E.Blossom.Do tego pewnie też reszta mojej kolekcji(nie jestem jakoś specjalnie przywiązana do stosowania konkretnych zapachów w określonych pracha roku),w ekstremalne upały(których mam w tym orku zamiar nie doświadczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
U mnie dosc czesto bedzie Gustaw,M7
![]() ![]() ![]() Nie przewiduje specjalnie jakis swiezakow ktorych nie mam:P
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście nie aplikowałam ich an plażę ani na wycieczki po pustyni ![]() Oprócz wyżej wymienionych zamierzam zaopatrzyć się w zapas Ogródka Śródziemnomorskiego. Wiosną pięknie się rozwija Oriental Summer, myślę też nad Kingdom, pamiętam, że właśnie w wiosenny wieczór pachniał najpiękniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Guerlain Lover
|
Co do Egiptu: Powyżej 30 stopni? Tam jest ponad 40
![]() ![]() ![]() Edytowane przez liv87 Czas edycji: 2009-03-07 o 12:38 Powód: dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
Jakie Perły ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
grozi wypollizowaniem
|
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Nie dzielę i nigdy nie dzieliłam perfum na letnie/zimowe, na ciepłe/zimne dni itepe, itede. Będę pachniała (właściwie to już pachnę, bo coraz cieplej się robi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
U mnie na ciepłe dni czekają: Kate Moss edt (do której marzy mi się Midnight Poison, jako mocniejsza wersja, ale nie wiem czy je kupię), dużo odlewek AA, które niedługo do mnie pewnie dotrą ze wspólnozakupowego (Pamplelune, Anisia Bella, Grosselina, Mentafolia, Herba Fresca). Na upały czeka również wielka flacha Ogródka Sródziemnomorskiego, jedyny zapach, który nie zawiódł mnie w wysokich temperaturach (przy których w większości perfum wyczuwam coś na kształt mocznika, "kocich sików"?
![]() Moim marzeniem jest zakup Tea for Two L'artisana na lato... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na TfT czaję się i czaję odkąd poznałam je w tamte lato i coś trza z tym zrobić ![]() Znaczy się - udać wreszcie do Quality ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Cacharel NOA
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
A ja jednak podświadomie dzielę zapachy na letnie, jesienne i zimowe.
Po prostu ręka "sama" sięga w różnych porach roku po coś innego. Ani razu w zimie nie użyłam figowca l'artisana. I na ciepłe dnie on będzie królować, w zespół z theoremą esprit. Do tego dojdą inne uniwersalne już zapachy - flowerbomb, allure sensuelle, ambra etro. Marzy mi się sherbet rhubarb i cinnamon - ale nie wiem.. nie wiem.... od dziś postanawiłam odwykać - zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.