Kocham swoje ciało! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-08, 16:29   #61
Anuuulcia
Rozeznanie

Dot.: Kocham swoje ciało!

kiedyś byłam bardziej pewna siebie....a teraz gdy pewna moja była psiapsioła obrobiła mi moje porządnie moje 4litery stracilam troche swoja pewność siebie. Nigdy jej nie miałam wielkiej ale teraz to juz mało jej zostało. Ale ukrycior wiesz co jest dziwne....zawsze gdy ma przyjechac do mnie mój Wspaniały Narzeczony jestem bardziej pewna siebie!!!! od rana czuję że to jest MÓJ DZIEŃ "badz w zgodzie ze sobą"---juz jakiś czas temu to postanowiłam....nie bede robic niczego wbrew sobie, albo po to żeby komuś umilić dzien miłym słówkiem wiedząc ze tej osoby na mnie nie zależy zyć z ludzmi wartosciowymi i dal mnie ważnymi to jest własnie to !!!! to daje mi siłe dzieki TOBIE ukrycior i temu wątkowi pojełam to dogłebnie!!!!!! dziękuję!!! uśmiecham się do monitora czy to nie jest dziwne ? zawsze gdy będę się czuć źle przeczytam ten wątek i juz ale boje sie ze ta pewnosc siebie moze byc tylko chwilą, zaraz minie i co?

Anuuulcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 17:11   #62
FALLinLOVE
Realistka

dawniej nienawidzilam swojego ciala, naprawde nienawidzialam
potem poznalazm tżta i jakos on mnie przekonal ze wszystko ze mna w porzadku i ogolnie polubilam siebie

hehe mam nadzieje ze nie bedzie nie na miejscu jesli napisze ze od jakiegos czasu uwazam ze jestem naprawde seksowna
polubilam wsyzstkie czesci ciala, ktore nienawidzialam , pupa byla gruba, a teraz uwazam ze jest idealna, piersi byly za male, teraz sa w sam raz, brzuch byl za gruby a teraz mysle ze jest gladziutki heh mysle ze jednak facet potrafi niezle podbudowac swoja kobiete
Stary 2009-03-08, 17:26   #63
Anuuulcia
Rozeznanie

czyli to wszystko zawdzięczamy facetom???? czy nie może być coś co same dałyśmy radę zrobic ? hihihi ja czuję się piękna ale tylko przy moim Ukochanym a chcę sie tak czuć cały dzień, wiec jak to zrobić????? chyba nie ma na to receptury

Stary 2009-03-08, 17:37   #64
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuuulcia Pokaż wiadomość
kiedyś byłam bardziej pewna siebie....a teraz gdy pewna moja była psiapsioła obrobiła mi moje porządnie moje 4litery stracilam troche swoja pewność siebie. Nigdy jej nie miałam wielkiej ale teraz to juz mało jej zostało. Ale ukrycior wiesz co jest dziwne....zawsze gdy ma przyjechac do mnie mój Wspaniały Narzeczony jestem bardziej pewna siebie!!!! od rana czuję że to jest MÓJ DZIEŃ "badz w zgodzie ze sobą"---juz jakiś czas temu to postanowiłam....nie bede robic niczego wbrew sobie, albo po to żeby komuś umilić dzien miłym słówkiem wiedząc ze tej osoby na mnie nie zależy zyć z ludzmi wartosciowymi i dal mnie ważnymi to jest własnie to !!!! to daje mi siłe dzieki TOBIE ukrycior i temu wątkowi pojełam to dogłebnie!!!!!! dziękuję!!! uśmiecham się do monitora czy to nie jest dziwne ? zawsze gdy będę się czuć źle przeczytam ten wątek i juz ale boje sie ze ta pewnosc siebie moze byc tylko chwilą, zaraz minie i co?
No właśnie, psiapsiuły i inne tego typu panie czasami ładnie są w stanie podkopać w nas pewne rzeczy. Już dawno porzuciłam myśl. by podobać się wszystkim, a toksycznych ludzi unikam i zrywam kontakty. Za bardzo cenię sobie zdrowie i święty spokój.

Uśmiech to podstawa.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 18:23   #65
elinka20
Raczkowanie

Dot.: Kocham sowje ciało!

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość
zazdroszcze !

ja nie mam żadnych fałd tłuszczu a i tak nie akceptuje swojego ciała .
chciałabym poczuć że mam gdzieś tłuszczyk
właśnie popieram koleżankę ja twierdze że jestem za chuda i wyglądam jak miotła no ale cóż przyzwycziłam się już do tego :/
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 19:16   #66
Anuuulcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
No właśnie, psiapsiuły i inne tego typu panie czasami ładnie są w stanie podkopać w nas pewne rzeczy. Już dawno porzuciłam myśl. by podobać się wszystkim, a toksycznych ludzi unikam i zrywam kontakty. Za bardzo cenię sobie zdrowie i święty spokój.

Uśmiech to podstawa.
najwaznijesze to jest zeby sobie sie podobac i do tego własnie bedziemy dążyc

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
właśnie popieram koleżankę ja twierdze że jestem za chuda i wyglądam jak miotła no ale cóż przyzwycziłam się już do tego :/
tez jestem osoba dla ktorej to jest własnie głownym kompleksem, niestety. Nie nawidze słyszec jak ktos mi mowi" ale TY chuda jestes" ale niestety musze z tym żyć. Nie znam sposobu na to zeby przytyc, ciesze sie tym że mam ludzi bardzo mi bliskich dla ktorych nie jestem chuda

Stary 2009-03-08, 20:44   #67
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość

Nie, nie czułam się. Po pierwsze dlatego, że nie byłam w stanie zmienić tego stanu rzeczy. Jestem chora, moja otyłość wynika z choroby oraz niestety złej diagnozy i leków, po których przybyło mi 35 kg. Nie, czułam się okropnie, przede wszystkim psychicznie. Nie z powodu otyłości, a z powodu bezradności. Natomiast 25 kg temu był już taki moment, że było mi wszystko jedno. I to był dramat.
I wierz mi Deede, 98% osób z tego wątku, a sądzę, że i sporo z forum nadal w myślach (jeśli nie w twarz) nazwałoby mnie tucznikiem. Ale mam to w nosie, bo chodzi o to, jak się czuję i jak jestem postrzegana przez otoczenie.
No, z lekami to inna sprawa, nie tak łatwa.. Trzymam kciuki za ciebie - to na pewno Ważniejsze w tym wszystkim jest nastawienie. Sama mam swoje "demony", z którymi walczę, żeby nie było.. Moje samopoczucie nie zależy jednak od tego, ile kg schudnę, ale od tego, czy się po prostu staram realizować swoje założenia. Dziwne to trochę. Wiem jedno - należy próbować zmieniać to, co zmienić można i zmienić chcemy, bo szkoda życia na wieczne dręczenie się problemami "na życzenie". Taki miał być wydźwięk mojego pierwszego wpisu np. w kwestii odchudzania, ale jak zwykle wszystko zamulam

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-08, 21:06   #68
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
czyli to wszystko zawdzięczamy facetom???? czy nie może być coś co same dałyśmy radę zrobic ? hihihi ja czuję się piękna ale tylko przy moim Ukochanym a chcę sie tak czuć cały dzień, wiec jak to zrobić????? chyba nie ma na to receptury

heh poniekad ale ja np teraz kiedy nauczylam sie akceptowac siebie to nie mam z tym problemow i czuje sie z tym dobrze caly dzien, cala noc i wogole caly czas poprostu czuje sie piekna :P choc widomo ze idealna nie jestem tu faldka tam faldka
Stary 2009-03-08, 21:09   #69
Miviki666
Zadomowienie

Ja też lubie swoje ciało. Mimo ,że nosze rozmiar 40Czuje się bardzo kobieco.Moze dlatego tak mowie bo od zawsze byłam anorektycznym chudzielcem i zawsze ciotki i znajomi wytykali mi to jak wygladam.Teraz wszystko się zmienilo i czuje się lepiej ze swoim ciałem
Stary 2009-03-09, 16:11   #70
Anuuulcia
Rozeznanie

to jak Wy to robicie ze jestescie takie pewne siebie ? moze jak zjem kg cukierkow to na jakiś pomysł wpadne chyba ze predzej puszcze pawia ale Was obrzydzam co???

Stary 2009-03-09, 16:53   #71
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
Ja też lubie swoje ciało. Mimo ,że nosze rozmiar 40Czuje się bardzo kobieco.Moze dlatego tak mowie bo od zawsze byłam anorektycznym chudzielcem i zawsze ciotki i znajomi wytykali mi to jak wygladam.Teraz wszystko się zmienilo i czuje się lepiej ze swoim ciałem
Pojakim czasie przestałaś być anorektycznym chudzielcem i jak ci się to udało? bo ja nie potrafie zmienić swoiej figury wiem że wiele dziewczyn mi zazdrości,ale ja sobie wcale :|

Edytowane przez elinka20
Czas edycji: 2009-03-09 o 16:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 19:57   #72
Miviki666
Zadomowienie

Cytat:
Pojakim czasie przestałaś być anorektycznym chudzielcem i jak ci się to udało? bo ja nie potrafie zmienić swoiej figury wiem że wiele dziewczyn mi zazdrości,ale ja sobie wcale :|
Od zawsze byłam chudzielcem i po bardzo długim czasie zaczełam nabierac troche ciałka.Moze dlatego ,ze byłam strasznym niejadkiem i to się na mnie odbijało.Teraz sama robie sobie obiady i nie patrze czy to jest bardzo kaloryczne, poniewaz ja sie odchudzac zamiaru nie mam
Stary 2009-03-10, 15:28   #73
Anuuulcia
Rozeznanie

ja nigdy sie nie odchudzalam i jem...czasami duzo...czasami troche mniej. Wiec nie wiem czemu nie moge przytyc....to przez geny

Stary 2009-03-21, 14:39   #74
Anuuulcia
Rozeznanie

oj widzę że juz wszyscy kochają swoje ciałko odświeżam wątek

Stary 2009-03-21, 15:37   #75
FALLinLOVE
Realistka

hehe odswiezony ;d

ja w sumie to zawsze bylam dosc pulchna dopiero w cieagu ostatnich 2 lat schudlam i to duzo i teraz w sumie chudne dalej az dziwne bo jem duuuzo ;D
Stary 2009-03-22, 14:45   #76
Anuuulcia
Rozeznanie

jesli chodzi o te odchudzanie to zauwazyłam ze wszystkie (praktycznie wszystkie) osoby chudną po pójściu do pracy...

Stary 2009-03-24, 08:31   #77
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
jesli chodzi o te odchudzanie to zauwazyłam ze wszystkie (praktycznie wszystkie) osoby chudną po pójściu do pracy...
nie moge się zgodzić z przedmówczynią bo jak ja zaczełam pracować i stołować się na obiadkach w pracy (które były przepyszne <mniam>) to po czterech miesiącach przytyłam 8kg noooo...ale na szczeście to mi nie przeszkadza,bo od dawna chciałam nabrać normalnych kształtów a nie być patyczkiem
Stary 2009-03-24, 09:15   #78
Deede
Zakorzenienie

Sądziłam, że przegięłam pisząc mój pierwszy post w tym wątku, ale proszę - miało być o kochaniu swego ciała i mamy teksty o odchudzaniu/tyciu. Czyli jednak.. Mój TŻ mówi tak: nieważne, ile dziewczyna waży (poza skrajnymi przypadkami typu 40kg tudzież 140..)- ważne, jak to wygląda. I ja się z tym zgadzam, bo widuję dziewczyny, które mają troszkę tu i ówdzie, ale są tak pięknie, proporcjonalnie zbudowane, że miło popatrzeć. I odwrotnie - widuję chude (nie wiem, czy się głodzą, czy tak już mają z natury), które mają nóżki osadzone zbyt daleko od siebie i wyglądają pokracznie. Jednak zakładają maksymalnie obcisłe spodnie, bo myślą, że chude = ładne. Otóż wcale tak nie jest.. Tzn. mnie osobiście wisi, kto z czym chce się afiszować, jak się nosi, ale mam oko cholernie wyczulone na brak proporcji itp., więc, chcąc nie chcąc, aż kłuje mnie to w oczy. Osobiście preferuję "kobiece" kobiety - biuścik, tyłeczek, dobrze, jeśli jest przy tym talia . Udo powinno być udem, a nie czymś grubości ramienia przyczepionym do miednicy. Rozumiem, że jeśli ktoś jest chudy z natury, no to jest - nie ma co robić dramatu. Ale te odchudzające się bez opamiętania - duuuży błąd robicie..
Tyle w kwestii wagi.

Stary 2009-03-24, 10:41   #79
Agatin-K
Zadomowienie

Tak sobie czytam ten wątek od jakiegoś czasu i naszła mnie taka refleksja...

Bo przecież ćwiczenia lub odchudzanie się mogą być dowodem miłości dla swojego ciała, bo nie kocha go ten, kto o nie nie dba, a wręcz przeciwnie. Swój ogród też możemy kochać, ale jeśli nie będziemy go pielęgnować, kosić trawy, pielić, podlewać - po pewnym czasie zapuści się i zdziczeje, pozostawiony sam sobie. Ale przy odpowiednich, regularnych zabiegach, jest naprawdę piękny, nieważne, ile powierzchni zajmuje, czy ma trzydzieści drzew, czy tylko trzy. I może gleba oraz naświetlenie nie odpowiadają różom, ale jałowce i tuje czują się w nim wyśmienicie i rozrastają się, zielenią... myślę, że porównanie jest jasne. Ciało musimy pielęgnować, by służyło nam jak najlepiej i najdłużej, by wyglądało tak korzystnie, jak to tylko możliwe.

Ja sama jestem chodzącym pęczkiem kompleksów, nie tylko nie odpowiada mi moje ciało, ale też pewne cechy psychiki. To pierwsze z powodu grzechu o ładnej nazwie perfekcjonizm oraz docinków ludzi, którzy poniżając mnie sami chcieli poczuć się lepszymi. Drugie zaś jest wynikiem pierwszego. Bo to nie takie, tego za dużo, tamtego za mało, właściwie wszystko do wymiany. I na cholerę mi takie myślenie? Do niczego dobrego mnie to nie prowadzi, na szczęście odkąd zaczęłam dbać o to, jak wyglądam, wzrosła moja pewność siebie.

Skoro jesteśmy już przy miłości... czy wasz partner musi być zawsze, ale to zawsze ogolony, pachnący drogimi perfumami, uczesany i ubrany jak na ważne spotkanie? Gdy pojawi się trzydniowy zarost, nieborak trochę się spoci, zmęczy lub zachoruje, przestaniecie go kochać? A jak na starość przybędzie mu zmarszczek, dostanie brzuszka, bądź przerzedzą mu się włosy?
Więc dlaczego tak samo nie możecie traktować siebie?

(lekarzu ulecz się sam )
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 11:27   #80
niunka9210
Przyczajenie

a ja nie kocham swojego ciała ale też nie nienawidzę go musze popracować tylko nad fałdkami i będzie dobrze
niunka9210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 11:54   #81
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

miałam ogromny problem z zaakceptowaniem swojej wagi, jedzeniem, jadłam wszystko co widziałam potem miałam wyrzuty sumienia... było mi naprawde źle, nie moglam na siebie patrzeć... miałam wymarzona wage i szczupłą sylwetke w tym dołku przytyłam.. ale kiedy poznałam mojego TŻ wszystko sie zmieniłocały czas powtarza mi ze dla niego jestem najpiękniejsza, ze jestem szczuplutka i drobniutka nawet udało mi sie zrzucic pare kg) teraz dodatkowo przy tabletkach powiększył mi sie cellulit ale naprawde się tym nie przejmuje dla niego jestem najpiękniejsza więc sobie też sie podobam i dbam o siebie bardziej bo chce jemu sie podobac
Stary 2009-03-31, 17:35   #82
Anuuulcia
Rozeznanie

własnie to dzieki TŻ umiemy czuc sie piekne!! ja przy nim czuje sie przepiekna i czuje sie doskonale w swoim ciele, ale to jest dziwne...bo tylko dzieki komus potrafimy czuć sie tak dobrze. A czy same nie możemy do tego dojść?

Stary 2009-03-31, 18:39   #83
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
miałam ogromny problem z zaakceptowaniem swojej wagi, jedzeniem, jadłam wszystko co widziałam potem miałam wyrzuty sumienia... było mi naprawde źle, nie moglam na siebie patrzeć... miałam wymarzona wage i szczupłą sylwetke w tym dołku przytyłam.. ale kiedy poznałam mojego TŻ wszystko sie zmieniłocały czas powtarza mi ze dla niego jestem najpiękniejsza, ze jestem szczuplutka i drobniutka nawet udało mi sie zrzucic pare kg) teraz dodatkowo przy tabletkach powiększył mi sie cellulit ale naprawde się tym nie przejmuje dla niego jestem najpiękniejsza więc sobie też sie podobam i dbam o siebie bardziej bo chce jemu sie podobac
Gdzieś słyszałam hasło: "szczęśliwe kobiety nie tyją". Chyba jest w tym sporo prawdy..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 18:01   #84
aalien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aiko83 Pokaż wiadomość
Wszędzie tylko kompleksy, kompleksy, kompleksy, która z nas ich nie ma

Ale najważniejsze jest pozytywne podejście do siebie! Żeby być piękną wystarczy się zaakceptować i pokochać swoje ciało!

Zatem zakładam nowy topik dla wszystkich kobiet, które akceptują (lub starają się zaakceptować) swoje ciało z wszelkimi wadami i zaletami, z wszystkimi kilogramami i fałdkami tłuszczu!

Bo grunt to czuć się prawdziwą kobietą!

A tą jest się bez względu na figurę!

Fantastyczny pomysł na wątek. Gratuluję. Wśród całego tego żalu który się tutaj przelewa miło przeczytać coś pozytywnego.

Tak, kocham i akceptuję siebie To cudowne uczucie i każdemu go życzę!!!!

aalien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-01, 19:06   #85
asiawoda
Raczkowanie

Kurcze nie wiem dlaczego, ale ja się pocieszam np.:

mały biust => jest udowodnione, że kobiety z dużym biustem lubią przeważnie faceci o małym ilorazie inteligencji ;P

nogi (z grube) => trochę tłuszczyku na pewno nie zaszkodzi ;P

takie głupie, a mi pomaga ;D
asiawoda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-01, 19:40   #86
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszcze, ja się chyba nigdy nie przyzwyczaje .. ciągle łudze się że przytyje
Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Gdzieś słyszałam hasło: "szczęśliwe kobiety nie tyją". Chyba jest w tym sporo prawdy..
no to ja powinnam sporo tyć
Stary 2009-05-01, 19:49   #87
Asik_
Zakorzenienie

Akceptuje i kocham w koncu to zeby kochac innych trzeba najpierw siebie:P
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-01, 23:17   #88
Agatin-K
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiawoda Pokaż wiadomość
mały biust => jest udowodnione, że kobiety z dużym biustem lubią przeważnie faceci o małym ilorazie inteligencji ;P
Powiedziałabym teraz "o k... mać ja p...le, że ch...". Co to za bzdura? Kto to udowodnił? W jaki sposób?
Nie mam biustu ani małego, ani dużego, chociaż raczej mniejszy niż większy, osobiście podobają mi się te mniejsze. Ale w życiu nie stwierdziłabym, że ktoś, kto woli duże cycki jest mniej inteligentny... nie ma to jak pompowanie swojego ego poniżając innych...
Stary 2009-05-02, 15:21   #89
asiawoda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatin-K Pokaż wiadomość
Powiedziałabym teraz "o k... mać ja p...le, że ch...". Co to za bzdura? Kto to udowodnił? W jaki sposób?
Nie mam biustu ani małego, ani dużego, chociaż raczej mniejszy niż większy, osobiście podobają mi się te mniejsze. Ale w życiu nie stwierdziłabym, że ktoś, kto woli duże cycki jest mniej inteligentny... nie ma to jak pompowanie swojego ego poniżając innych...

nie wiem kto dokładnie,ale usłyszałam to od jednej psycholożki w Tv.
asiawoda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-02, 17:02   #90
Agatin-K
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiawoda Pokaż wiadomość
nie wiem kto dokładnie,ale usłyszałam to od jednej psycholożki w Tv.
A jakiego rozmiaru był biust tej psycholożki?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości