![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Teneryfa-Puerto de la Cruz-na Wielkanoc
Cytat:
W Wielki Czwatek,Wielki Piątek i Niedzielę są procesje, wszystko w te dni jest pozamykane. Plan obchodów Wielkanocy w tym roku w Santa Cruz de Tenerife: http://www.tinerguia.com/2009/03/31/...anta-cruz.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
to ja dorzucę taki link :
http://www.visitarcanarias.com/seman...a_canarias.php
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla tych co wybieraja sie na Wielkanoc, uroczystosci beda sie odbywac w Candelarii oraz w La Orotava. to sa dwa glowne miejsce ktore warto odwiedzic. W La Orotava przygotowania trwaja juz od miesiaca, stare, bogate miasteczko slynie z sypanych dywanow. Co roku na glownym placu usypuje sie 'dywan'/obraz o tematyce religijnej z kolorowego piasku, kamieni, suszonych kwiatow o wymiarach 20x 25 metrow. Usypuje sie go specjalna technika cieniowania, na zdjeciach wyglada jak namalowany. Dywan bedzie ozdoba Orotavy przez okolo miesiac, przed lokalnymi domostwami mieszkancy usypuja mniejsze 'dywaniki' nawiazujace tematyka do glownego na placu centralnym. Przepiekne stare kanaryjskie balkony, z ktorych slynie La Orotava ( wraz ze slynna Casa de los Balcones) bedace ozdoba lokalnych domostw, stwarzaja niepowtarzalny nastroj. Miejsce szczegolnie warte odwiedzenia bo unikatowe. No i hortensje, nigdzie na wyspie nie widzialam tylu odmian i kolorow hortensji co w La Orotava. Polecam bo to jedna z perelek na wyspie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Chcialam prosic o wszelkie rady odnosnie wyjazdu na Teneryfe Wybieram sie z kolezanka w lipcu na 2 miesiace do Playa de las americas(mamy wykupiony bilet lotniczy ![]() jakie sa orientacyje ceny wynajmu? a czy ciezko jest ze znalezieniem pracy jako naganiczki do dyskotek? Bo wlasnie za czyms takim , bedziemy sie z kolezanka rozgladac dziekuje za wszystkie rady i inf ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
jeszce tylko 4 dni
![]() Jak sie ostatecznie okazalo z dotarciem doPuerto nie ma problemu. Pan u ktorego wypożyczyłam rower odbierze mnie z lotniska i zawiezie do hotelu ![]() Niestety rano dopiero... Jak sie wiec okazuje ludzie na Teneryfie sa bardzo mili... Chyba sie jednak przekonam do tego wyjazdu... Caly czas wydawalo mi sie ze to miejsce nie dla mnie... Zobaczymy ![]() Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-05 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
To juz jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
![]() Baw się dobrze , zwiedzaj, korzystaj... ![]() ni o jak wrócisz prosimy o zdjecia i relacje ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
oj, bedzie duzo zdjec
![]() aparat juz przygotowany... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Owca zycze miłego wypoczynku
![]() ![]() Mój wyjazd za jakies 4 miesiace .
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() postaram sie wykorzystac ten tydzien maksymalnie ![]() Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-08 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Pozdrowienia z Puerto...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Jestem bardzo zadowolona ale przyznam, ze na duzszy wypad wyspy sie nie nadaja.
El Taide robi ogromne wraznie i generalnie wyspa kontrastow... wiecej opowiem jak wroce... mila odmiana - bardzo mili ludzie ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
tylko dywanow brak!!!! usypuje sie je ale na Boze Cialo... Szkoda mialam ochote je zobaczyc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Owca ty na wakacjach i na necie siedzisz? A kysz dziewczyno uciekaj i ciesz sie sloneczkiem i szumem oceanu poki mozesz
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
[
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Zgadzam sie piekne miasto a balkony sa niesamowite... tylko dywanow brak!!!! usypuje sie je ale na Boze Cialo... Szkoda mialam ochote je zobaczyc...[/quote] Kurcze teraz tak mysle i mysle i chyba faktycznie jak bylam ogladac dywany to bylo Boze Cialo. Bylo to ponad 5 late temu, ale przed swietami glowe bym dala uciac ze to na Wielkanoc ![]() Czas wybrac sie na polnoc na rekonesans ponownie, praca, wlasna firma zabieraja jednak zbyt wiele czasu..czas pomyslec o emeryturze..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
Witam
Wyspy Kanaryjskie nie są wcale aż tak drogie, za to jest wiele sklepów wolnocłowych, perfumki można tanio kupić.... Polecam Fuerteventura, to chyba najpiękniejsza wyspa z całego archipelagu i mniej tłoczna przede wszystkim... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak sie kontaktuje z bliskimi... wiem, wiem .. ale serio to tylko 30 min tygodniowo ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Dziewczyny wróciłam... Dolecialam w czwartek w nocy. Całe szczeście samolot dotarł na lotnisko 30min (23.00) wczesniej wiec zdążyłam na ostatni autobus do Puerto de la Cruz ![]() Do Puero dotarłam na 01.00 w nocy oczywiście. Cena taxi z dworca autobusowego do hotelu to 4 euro. Hotel był świetny i mimo 2* rewelacyjne warunki - 226 euro za 7 nocy za pokój 2os. w tym sniadania ![]() Pozyczylismy rowery. Za 3 dni 30 euro za rower. 1 dzien-w piątek-pojechalismy na rowerach do La Orotava. Piękne miasteczko. Rewelacyjne Casas de los Balkones-architektoniczne perełki z drewna tekowego. Większosc domów pochodzi z XVII i XVIII w. 2 dzien- sobota-oczywiscie rowerowanie... Zjeździlismy całe Puerto w szerz i wzdłuż ![]() 3 dzień-zapakowalismy rowery do autobusu i ruszylismy na El Taide. Wysiedlismy 11 km przed szczytem i wjechalismy ostatni kawałek na rowerkach... Uffff nie było łatwo. Wjazd i zjazd kolejką na szczyt wulkanu to 25 euro. A z wulkanu zjechalismy na rowerach prosto do hotelu czyli ok 40 km... Warto było ![]() Piękne widoki. 4 dzien-poniedzialek-laba i odpoczynek. Po 3 dniach rowerowania troche relaksu sie należy! Restauracje serwuja tapas czyli przekąski. Niebo w gębie. Polecam tez wina lokalne. Sa świetne. 5 dzien- wtorek-lekcja surfingu ![]() ![]() 6 dzien-środa-pożyczamy samochód. 25 euro za dzien. Wybieramy sie na wycieczke. Los Gigantes nie robi na nas kompletnie wrazenia... Ech, masa turystow i nic więcej... Następny punkt programu to Masca. Malownicza wioska ktorej domy porozrzucane są na zboczu w górnej części stromego wąwozu. Bajeczne widoki. i... 7 dzien- lotnisko i meczący lot do domku... Jeśli chodzi o inne ceny to np 1h netu to ok 1.5 euro. Kolacja w restauracji to ok 8-9 euro za os/danie. Średnio oczywiście. Podsumowując Piekne widoki, ciekawe miejsca i miasteczka, rewelacyjne jedzenie i jeszcze lepsze wina ![]() Moze męczyc tłum niemieckich turystow. Wyspa jest mała wiec 2 tyg dla chcących wyłącznie zwiedzac to za duzo. Plaze czarne. Ja jestem zadowolona. BARDZO Przywiozłam pyszne sosy Majo i oliwe z oliwek ![]() POLECAM ale tylko na własną rękę ![]() Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-16 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Owca ciesze sie ze jestes zadowolona a moze jakies zdjecia bys wrzuciła ???
Ja nadal mam mieszane uczucia co do tych ciemnych plaz no ale trudno ......juz sie zastanawiam gdzie by tu za rok pojechac by było rownie egzotycznie ale by były ładne plaże ![]() A jedzenie jest jakie ?? mozna zjesc różne kuchnie czy bardziej hiszpanskie -- byle nie było zarcia angielskiego bo jest ochydne ![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
sysunia czarne plaze nie sa zle. one sa takie szare jak popiol. jedyny problem ze ciemne sie szybko nagrzewa wiec trudno po tym na boso chodzic.
A jedzenie niestety ale rozczarowuje bo tam gdzie bedziesz glowna reklame jest wlasnie "typowo angielskie" a wiec frytki do wszystkiego. canarian soup byla dobra. no i sa oczywiscie tapas. jak poszperasz to mozna perelkowe knajpki znalezc
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Inne rzeczy jadłam w knajpkach na mieście i bylam zachwycona. Owoce morza i ryby ![]() Do tego wino regionalne, sery i oliwki. Pyszności ![]() Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-22 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
1 zdjecie to plaża w Puerto de la Cruz.
Dziewczyny, przeniosłam zdjecia do albumu w moim profilu. Zapraszam do ogladania. ![]() Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-22 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Owca piekne zdjecia ![]()
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2009-04-27 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Mysle, ze z jedzonkiem nie bedzie az tak źle :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mozna ufac w 100%. trzeba tylko nauczyc sie go czytac i miec troche cierpliwosci. np. autobus z playa de las americas do santa cruz. podana jest tylko godzina wyjazdu z playa de las americas, jesli lapiesz autobus, gdzies po drodze, to czekasz cierpliwie, az przyjedzie ![]() ale i tak sobie chwale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Moze podzieli sie jeszcze ktos wrazeniami z pobytu na Teneryfie? ![]() Wybieram sie tam 08.09.2010 Dokładnie do Las Americas... Nie moge sie doczekac, lecimy z rocznym synkiem. Szkoda, ze tam są czarne plaze, jakos nie moge sie do nich przekonac... ![]()
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
We wrześniu wybieram się na wyspy, pozostały nam 2 opcje do wyboru: Teneryfa północna Puerto de la Cruz i Feuerteventura Corralejo.
Skłaniam się ku 1 opcji, ale nie wiem, jak będzie z pogodą. Podobno często bywa w tym rejonie pochmurno i deszczowo... Proszę ślicznie o rady ![]() Czy na Fuertę w ogóle warto się wybrać? Bo mi ona wygląda na monotonną pustynię. Decyzję muszę podjąć do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.