![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Teneryfa-Puerto de la Cruz na Wielkanoc-wróciłam:) masz jakies pytania?
Witajcie,
wybieram sie na Wielkanoc do Puerto de la Cruz. Chcę dojechac do znajomych ktorzy tam będą przez miesiąc. Może polecicie mi biuro podróży które oferuje tanie urlopy w tej miejscowości??? Wstępnie zorientowałam sie jak to wyglada. Miejscowość ta jest koszmarnie droga ![]() Nie zależy mi na luksusie czy rewelacyjnym jedzeniu. W hotelu będę tylko nocowała ![]() A może lepiej bedzie wykupic lot czarterem i zorganizowac sobie wszytko samemu ![]() Bardzo prosze o rady i informacje. Dziekuje Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-25 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Teneryfa-Puerto de la Cruz-na Wielkanoc
Cytat:
![]() i nie jest aż tak drogo jak na południu wyspy , uwierz... ja leciałam z ecco holiday ( jednak nie była to mega tania oferta ) ![]() jeśli chcesz polecieć czarterem zobacz ofertę alfa star , oni mają na Teneryfę - jednak to koszt ok 1600 zł jeśli się nie mylę. mogę Tobie sprawdzić zaraz. ewentualnie mają atrakcyjne last minute , no ale jak to jest okres świąt to może być krucho z miejscami...
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Własnie znalazłam czarter za 1000 zł. Ale jest jeden mały problem...
Samolot leci na inne lotnisko i laduje o 23.00. Czyli bede musiala jeden nocleg zabookowac w miejscowosci w ktorej wyladuje i dopiero nastepnego dnia ruszyc w droge (sama ![]() Dziekuje bardzo za informacje ![]() A jak wygladaja ceny jedzenia itp. w Puereto ??? Ciekawa jestem czy kupno wycieczki na tydzien nie wyjdzie w rezultacie taniej niz moj kombinowany wyjad ? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cena zależy od okresu w którym się jedzie, Ty wybierasz się na Semana Santa, więc wiadomo, że będzie drożej niż na przykład w lutym. A znajomi nie mogą odebrać Cię z lotniska? i nie mogą Cię przenocować przez te kilka dni Twojego pobytu? ![]() Jeśli znasz język to możesz kombinować, ale jak nie znasz to lepiej wykup wycieczkę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wycieczki ktore znalazlam w tym własnie okresie kosztuja od 3000 zł w góre...
To duzo... Może znacie jakies tansze oferty ??? Zazwyczaj jeżdze z plecakiem wiec zorganizowane wypady sa mi obce ![]() Niestety nocleg muszę wykombinowac sama... Chce sie przede wszystkim zorientowac czy "kombinowany" wyjazd ma sens jesli chce przebywac w jednym miejscu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i będę tak niestety kosztować, bo Wyspy Kanaryjskie to drogi kierunek niestety. Znalazłam Ci stronkę z tańszymi hotelami : http://www.venere.com/search/?geoid=...=1&rval=1&sb=0 weszłam w pierwszy tańszy hotel **
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
popros znajomych o odbior z lotniska. Z Puerto na Reine sofia lotnsko leci sie ok 45 min caly czas non stop autostrada. Poza tym mozesz leciec przez Madryt na Tenerife Norte Los rodeos oddalone lotnisko o okolo 25 km od Puerto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzeki za info z hotelami
![]() Znalazłam podobna stronke i mozna tam znaleźć hotele ** za sensowne pieniadze ![]() Chyba zdecyduje sie na ten czarter. Znajde sobie cos na jedną noc przy lotnisku i nastepnego dnia pojade dalej ![]() Na dzien dzisiejszy wybieram "kombinowany" wyjazd ![]() Własciwie nie lubie kurortów ale cos mnie podkusiło tym razem i postanowiłam wybrac kierunek gdzie pewnie spotkam wielu rodaków ![]() Mam nadzieje ze sie nie zawiode... Jesli macie dla mnie jakies wskazówki (co warto zobaczyc, zjeść, kupic) to chętnie poczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W każdym razie na pewno będzie super jak się tam dostaniesz zobaczysz jak Ci się spodoba, zresztą zajrzyj do mojego albumu
![]() ![]() Sorki że nie odpowiedziałam na wiadomość od Ciebie,dopiero się staram ogarnąć na tym forum, niedługo poskanuję mapki, może ulotki - jeśli chcesz na przykład dowiedzieć się co możesz pozwiedzać, gdzie pojeździć, jak wynająć samochód ![]() Na pewno jednym z tańszych hoteli jest Tenerife Tour, tam nie jest drogo... https://wizaz.pl/forum/group.php?do=...es&groupid=353 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja kupilam bilet w easyjecie ale jako ze lece z Londynu to o wiele latwiej. Hotel zabukowalam przez travel republic http://www.travelrepublic.co.uk/. Za lot, 5 dniowy pobyt ze sniadaniami za 2 osoby zaplacilismy 430funtow co wydaje mi sie baaaaardzo tanie.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Bilet juz mam
![]() czy była ktoras z Was na Gomerze? ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Ja znalazlam hotele ** ze sniadaniem juz od 220 euro za 7 dni (dla 2 osób) w samym Santa de la Cruz ![]() Szaleństwo to to nie jest ale jak juz pisalam bede tam tylko spała wiec standard moze byc średni ![]() mam jeszcze pytanie... Jak wygląda komunikacja miejska na Teneryfie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w playa de las Americas . Jade tam na przełomie siernia wrzesnia mam nadzieje ze pogoda wtedy na teneryfie jest cudna . Potrzebuje duzo słonca i ciepła bo Na wyspach tego brak ![]() Kazda rada cenna .
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
To ja tez czekam na wiadomosci po powrocie
![]() Tez mysle o rowerach. Podobno mozna w ten właśnie sposób wjechac na wulkan... Jesli chodzi o Gomere... czy warto tam pojechac? Słyszalam ze mozna tam sie schowac przed tłumami turystów. Czy to prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to czekam na Twoje relacje tym bardziej ze jedziesz do tej samej miejscowosci co ja !!!! Fajnie bo jestem ciekawa czy jestem ładnie , czy duzo wiary , czy sa fajne miejsca , jaka tam jest plaza itp . Aha i napisz mi koniecznie jakie tam sa wtyczki, bo nie wiem czy takie jak w UK czy jakies inne ![]() Do jakiego Hotelu jedziesz??? A ta Gomora to jakas wyspa ???
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak juz wczesniej pisałam, kupiłam bilet na samolot. Ląduje na Lotnisko Tenerife Reina Sofia. Z opisu rozumiem ze przebywasz na tej wyspie? ![]() Znalazlam tylko jakies ***** hotele ![]() Będę wdzieczna za pomoc. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Witam!
Wyspy Kanaryjskie dla nas Polaków, nieodmiennie od lat (jeszcze z komuny) kojarzą się z tropikalną roślinnością i białymi plażami. Kto był ten potwierdzi-tak wcale nie jest. Nawet patrząc z okna samolotu przed lądowaniem co widzimy?-SAMA SKAŁA !!! Wyspy Kanaryjskie są wulkanicznego pochodzenia, niewiele tam ładnych plaż i tropikalnej roślinności, są owszem, ale w kolorze czarnym i burym.... Też może się podobać, ale to przecież nie to... To tak gwoli stereotypów.... Pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Czarny piasek fajowo
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam nadzieje w Wielki Piątek zobaczyc uroczystosci ktore odbywaja sie na Teneryfie... Rowerowanie-obowiązkowo!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
e to mnie zaskoczyłaś - bo w moim katalogu jest sporo plaż jasnych i pani w biurze mówiła ze w Playa de las Americas sa jasne plaze też. Pozatym jak czytałam opinie to tez przewijały sie jasne plaze a na pólnocy chyba ciemne.
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i info ze stronki o Teneryfie : Co nie oznacza że nie posiada również pięknych piaszczystych plaż. W kolorze ciemno-czerwonym znajdziemy mało znaną plaże w El Medano usytuowaną po drugiej stronie góry Montańa Roja, w kolorze czarnym w Puerto de La Cruz - Playa Jardin, w kolorze siwym w Los Realejos - Playa Socorro, w kolorze szaro-zółtym w Playa de Las Americas - Playa Fańabe oraz naładniejsza plaża na teneryfie - w Adeje - Playa del Duque. Ciekawa plaża o której nie można zapomnieć to plaża w kolorze żółtym w San Andres - Playa Teresitas. Plaża ta jest w 100 % sztuczna wybudowana w latach 70, piasek na niej pochodzi z Sahary.
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo jestem wdzieczna za odpowiedz ![]() A orientujesz sie moze jaka tam jest temperatura faktyczna na poczatku wrzesnia ??? Powiedziano mi ze 29-30 stopni ze jest bardzo ciepło ( bo głownie o to nam chodzi ) zeby bylo cieplo nie chłodno, bo w UK mamy dosc chłodu pomimo ze jest np 25 stopni .
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.teneryfa24.pl/ ![]() ja byłam w maju , więc nie było upalnie, ale bardzo przyjemnie ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!!!
![]() Od trzech lat ma dużo wspólnego z TENERYFĄ, a od ponad roku mieszkam na tej piękknej wyspie. Jeżeli macie jakieś pytania dotyczące wypoczynku, zwiedzania, jak niedrogo dolecieć bezpośrednio na Teneryfę czy czegokolwiek związanego z tą wyspą to z chęcia wam pomogę, ponieważ conieco wiem. Jednym słowem powiem że jest to piekna wyspa, gdzie praktycznie cały rok świeci słoneczko, sa piękne plaże, można dużo zwiedzić. Pozdrawiam i służe pomocą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
medano orientujesz sie w wypozyczaniu rowerkow? gdzie i za ile? (bede w okolicach Playa de les Americas - jakos tak), jak ksztaltuja sie ceny? ile funduszy powinnam ze soba wziac na 5 dni w przyszlym tygodniu? jak jest z transportem z lotniska Sophia do Playa? zapewne bede miec jeszcze tysiac piecset pytan
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Wiolqn! Wiesz co, z tym wypożyczaniem rowerków trochę mnie zaskoczyłaś, ponieważ poprostu się nie orientuję (może dlatego że nigdy nie wypożyczałam
![]() ![]() Natomiast z wypożyczeniem samochodu nie ma problemu ponieważ praktycznie na każdym rogu kroku można wypożyczyć samochód ( średnia cena za jeden dzień waha się od marki auta 30-80 euro). Z tego co napisałaś będziesz w miejscowości Las Americas jest tam plaża o nazwie Playa de las Americas). Jest to jedna z ładniejszych plaż ponieważ piasek jest biały sztucznie usypany) a na większości plaż jest czarny piach ponieważ Teneryfa to wyspa wulkaniczna. Drugą plaże, którą mogę ci polecić to plaża w Los Cristianos (obie miejscowości Las Americas i Los Cristianos usytuowane są praktycznie obok siebie). Co do funduszy ile powinnaś wziąść to zależy co chcesz robić, ale uważaj na sklepy arabskie, ponieważ bardzo naciągają w tych sklepach i przeważnie sprzedają podróki a wciskają że to oryginały. Lądujesz na Aeropuerto Sofia Reina-jest to południowe lotnisko i do Las Americas jest ok 15 km, taxi kosztuje ok. 10-15euro. Pytaj śmiało, jeśli czegoś jeszcze nie wiesz Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj z nieba nam spadłaś ![]() To co napisałaś o tych plażach mnie ucieszyło bardzo bardzo ![]() ![]() ------> Nie wiem gdzie mieszkasz ale wiesz coś moze na temat tego hotelu H10 Las Palmeras Hotel teneryfa mamy tu zarezrwowana podróż poslubna. Może słyszałas jaka opinie ma ten hotel a moze go widziałaś czy faktycznie jest ładny i w koło zadbany? ------> Ile sie jedzie z Playa de las Americas do loro parku ?
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a w jakiej miejscowosci mieszkasz? Ja obecnie szukam noclegu w okolicu lotniska Tenerife Reina Sofia. Na jedna noc. Przylatuje ok 23,00 w Wielki Czwartek. Nastepnego dnia chce jechac do Puerto de la Cruz. Tam mam juz zarezerwowany nocleg ![]() Jade na własną rekę i mam nadzieje maxymalnie wykorzystac urlop. Co warto zobaczyc w Świeta Wielkanocy ??? Czytałam, ze na Teneryfie obchodzi sie je bardzo uroczyście... Bede wdzieczna za wszelkie informacje ![]() Co warto zobaczyc, zwiedzic, zjeść czy kupic? Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możę sie przydac ![]() rozkład jazdy autobusów z lotniska do Playa ![]() Nie wiem tylko czy mozna mu ufac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.