|
|
#61 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nauczyciel- dobry czy zły zawód?
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11527494]A na podstawie tego, co wcześniej napisałaś. Nie wierzę, iż potrafisz rozwiązać każde zadanie. [/QUOTE]
Dalej nie widzę związku. To, że TY nie pamiętasz nic z podstawówki, to znaczy JA tego też? Zabawne. Nie no, oczywiście moja wiedza się nie liczy, bo nie mam papierka do nauczania, a jest on tak strasznie potrzebny, żeby pomóc bratu koleżanki zdać do następnej klasy, albo rozwiązać parę zadań z córką sasiadki.. Może specjalne podyplomówki dla korepetytorów niech zorbią?[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11527494] nie masz (...) odpowiedniej wiedzy tematycznej.[/QUOTE] A to skąd wiesz? ZNASZ MNIE?! Edytowane przez kukimonster Czas edycji: 2009-03-19 o 20:00 |
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
Widzę po Twoich wypowiedziach. Mam tu na myśli wiedzę stricte pedagogiczną rzecz jasna.
|
|
|
|
|
#64 |
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11528776]Widzę po Twoich wypowiedziach. Mam tu na myśli wiedzę stricte pedagogiczną rzecz jasna.[/QUOTE]
A ja się odniosłam do wiedzy tematycznej, bo tą kwestię poruszyłaś Ale odpowiedzieć nie potrafisz. Dlaczego uważaszasz, że takowej nie posiadam?No i ... właśnie tego nie wiesz, więc zagadujesz ciągle o przygotowanie pedagogiczne, o którym od początku mówię, że nie mam.. Starasz się za wszelką cenę udowodnić mi, że moje korepetycje są słabej jakości, bo jak widać sama nie posiadasz wiedzy by udzielać jakichkolwiek.. No ale masz ekstra studia pedagogiczne za sobą
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
Odbiję pałeczkę - na jakiej podstawie twierdzisz, iż nie posiadam wiedzy do udzielania jakichkolwiek korepetycji? Znasz mnie? Nie
![]() Nawiasem mówiąc, nie sztuką udzielać korepetycji jakichkolwiek. Sztuką jest udzielać korepetycji na wysokim poziomie. |
|
|
|
|
#66 |
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11529880]Odbiję pałeczkę - na jakiej podstawie twierdzisz, iż nie posiadam wiedzy do udzielania jakichkolwiek korepetycji? Znasz mnie? Nie
![]() [/QUOTE] Sama napisałaś, że nie pamiętasz nic z zakresu nawet podstawówki... Jeżeli na czymś się znasz to ok. Ja uważam, że znam bardzo dobrze te przedmioty w zakresie których udzielam korków, więc czasem to robię. Naprawdę nie muszą to być zajęcia prowadzone przez osobę z wykształceniem pedagogicznym. Choć pewnie spokojnie mogłabym zrobić kurs, czy podyplomówkę i pracować w szkole, ale nie chcę. Pomagam po prostu dzieciakom, które mają problemy, czasem robię to nawet bezintersownie
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11472785]Walka z wiatrakami - bo ogół społeczeństwa ma i tak wyrobioną opinię o tym zawodzie i nie przyjmuje do siebie prawdy.
[/quote] Szaja, nie uwazam, ze to co piszesz, to prawda, tylko Twoje subiektywne zdanie, z ktorym sie po czesci zgadzam, ale z czescia nie - szczegolnie ta, ktora moznaby podciagnac pod motyw cierpienia w literaturze i poza nia ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11475780] Natomiast uważam, że nauczyciele są fatalnie motywowani - muszą dokształcać się cały czas, robić po kilka podyplomówek (za własne pieniądze najczęściej, aczkolwiek o poziomie niektórym podyplomowych studiów aż strach wspomnieć ), ale nie liczy się jakość pracownika, tylko np. staż pracy. Chore, bo tym sposobem utrzymuje się leni a nie stawia na dobrych, chcących pracować ludzi.[/quote]Zgadzam sie, nie sa zbyt dobrze motywowani. Chociaz z drugiej strony, rozumiem nauczycieli starszej daty, ktorzy zjedli na tym zawodzie zeby, ze nie chca byc traktowani tak samo jak osoby dopiero po studiach. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11477939] No widzisz, a jednak nie wiesz Są kierunki pedagogiczne nieprzedmiotowe, np. oligofrenopedagog, surdopedagog, tyflopedagog, terapeuta zajęciowy, bibliotekarz i tak dalej. Dalej też mam tłumaczyć?[/quote]Szaja, ale to sa szczegolne przypadki, przygniatajaca wiekszosc nauczycieli "przedmiotowych" moze dawac korki. Wiadomo ze specjalistyczni pedagodzy czy nauczanie poczatkowe ma gorzej, ale wiekszosc nauczycieli moze dorobic dajac korepetycje. Cytat:
Wiesz co, 25h tygodniowo to zwykle 50-60% godzin ktore pracuje wiekszosc doroslych ludzi.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
A ja napiszę jeszcze tak- gdybym miała posłać moje dziecko w godzinach pozalekcyjnych na odpłatne korepetycje zdecydowanie pokusiłabym się bardziej o wyszukanie nauczyciela z odpowiednim przygotowaniem i doświadczeniem zawodowym, słowem kompetencją w tym zakresie.
|
|
|
|
|
#69 |
|
BAN stały
|
Ata77, no i ok, masz pełne prawo wyboru, tylko co to ma do rzeczy? Ty wolisz tak, ktoś inny inaczej...
I wg mnie papierek nie równa się kompetencja. Liczą się umiejetności. Edytowane przez kukimonster Czas edycji: 2009-03-20 o 18:32 |
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz też rację w tym,że papierek nie zawsze równa się kompetencja. Nie masz pewności jednak w tym,że Ty sama jesteś kompetentna,skoro nie masz kwalifikacji. Kto ma Cię obiektywnie ocenić? Twoi uczniowie z dużymi deficytami edukacyjnymi? Róbta co chceta-to jedno co mi przychodzi do głowy
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
Jakby był egzamin badający kompetencje korepetytora to bym wzięła udział
Nie mam zamiaru być nauczycielem w przyszłości, na dzień dzisiejszy zamierzam raczej zostać i pracować na uczelni wyższej, więc mi żadne studia pedagogiczne nie są potrzebne. A co sądzisz np. o doktorze nauk chemicznych? Też nie posłalabyś do niego dzicka na korki z chemii, bo nie ma potwierdzonych kwalifikacji pedagogicznych?
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Ata77, majac do wyboru korepetytora bez papierka czy z papierkiem, to wybiore tego drugiego.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam na myśli "amatora-pasjonatę" bawiącego się w udzielanie korepetycji, bez kompletnie żadnych kwalifkacji zawodowych w tym kierunku. To dla mnie nieprofesjonalne i z usług takiej osoby nie korzystałabym. Nie myslałam stricte o braku samych kwalifikacji pedagogicznych. Więc nijak się ma ten zaprojektowany przez Ciebie wątek z doktorem nauk chemicznych. Taka osoba ma dla mnie kwalifikacje.
|
||
|
|
|
|
#74 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie naskakuję na Ciebie. To niedorzeczne. Wyrażam swoją opinię. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
OK
Nieważne w takim razieNo ty nie naskakujesz, ale pani pedagog tak ![]() Koniec offtopa. |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem pedagogiem, z tym, że pracuję w poradni psych-ped. Bardzo lubię swoją pracę, jest ciekawa, różnorodna, ale... cały czas myślę o zmianie niestety. Powód bardzo prozaiczny - zarobki. Trudno jest utrzymać się za nieco ponad 1000zł samodzielnie. Na szczęście nie muszę tego sprawdzać, ale na samą myśl ciarki mnie przechodzą.
Często słyszę: masz mało godzin pracy (jak napisała Szajajaba-20h (w moim przypadku) to fikcja, zresztą ostatnio już na poważnie straszą wprowadzeniem obowiązkowych 40h pracy "na miejscu"), awans zawodowy-śmiech na sali, kwoty żenujące a i czas dotarcia do stopnia n-la dyplomowanego krótki nie jest, wakacje-ja akurat nie mam, pracuję w placówce nieferyjnej, ale koleżanki ze szkoły nie mogą sobie wziąć urlopu w środku roku tak po prostu... Kolejna rzecz-korepetycje - "przecież możesz sobie dorobić" niby tak, ale kosztem zdrowia i czasu dla własnej rodziny (nauczyciele bardzo często muszą łapać kilka srok za ogon, żeby dostać na konto jakąś w miarę normalną kwotę co miesiąc). Jednak najlepszy argument dotyczy tego, jak lekka jest to praca, komentarze "a co ty takiego tam robisz że taka zmęczona jesteś po 5 godzinach". Wiem, sama wybrałam i nie żałuję, ale kto nie był nauczycielem, nie pracował jako "pomagacz" nie zrozumie. Przepraszam za chaotyczność - spowodowaną zmęczeniem (pisanie pracy dyplomowej w ramach doskonalenia zawodowego )Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem pedagogiem nie-nauczycielem (skończyłam ped.resocjalizacyjną), obecnie robię podyplomówkę z ped.przedszkolnej i wczesnoszkolnej, nie mam żadnego doświadczenia zawodowego, boję się (jak każdy nowych rzeczy) ale jakoś tak czuję że spełniałabym się w tym zawodzie, wiadomo najgorsze początki [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11416601]Jest już wątek o zawodzie nauczyciela.[/QUOTE] a możesz łaskawie podrzucić mi link bo jakoś wyszukiwarka nie znalazła? z góry dzięki mam pytanie do nauczycieli przedszkolnych i wczesnoszkolnych gdzie jest lepiej? przedszkole czy klasy 1-3? i dlaczego? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Z biologii (lub przyrody) raczej nie udzielam, choć mogłabym. Komórki (i nie tylko) mam w małym paluszku

To tylko takie moje obserwacje