![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ja i Muzułmanin.
Czytaj ze zrozumieniem. Myślę, że przynajmniej wszystkie - lub przynajmniej większość z nas mówi o zagrożeniu, które polega na tym, ze coś może Ci się stać, a nie , że wyjdziesz za mąż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez salamanca Czas edycji: 2009-04-04 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
I ja nie jadę tam wyjść za mąż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() On na pewno tam na Ciebie nie czeka ,ale jak jestes chetna i przyjedziesz to na pewno nie bedzie mial nic przeciw ... Jakby nie bylo wiekszosc mieszkancow turcji to muzeumanie ,a mowienie ,ze maja oni inne podejscie do religii od arabow ,to totalna bzdura ,moze sa bardziej otwarci , "europejscy" ,ale islam to islam i wszedzie rzadzi sie takimi samymi prawami ...
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2009-03-30 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Nie poleciała bym.Tym bardziej sama. To bardzo,bardzo,bardzo niebezpieczne. Odpuściła bym sobie tego faceta z Turcji. Zresztą, tak jak napisałaś byłaś tam 2 tygodnie. Po 2 tygodniowej znajomości nie pojechała bym do faceta ani do Turcji,ani do żadnego innego kraju. Oczywiście ogromną rolę gra to,że to jest Turek...Dziewczyny dały Ci kilka przykładów nieciekawych znajomości z mężczyznami tej narodowości.
Od siebie dodam,że również miałam przygodę z Turkiem. Co prawda nawet go nie poznałam,i nie zamierzałam go poznać. Natomiast on był zdecydowany żeby "poznać mnie bliżej". Chciał mnie zgwałcić,ale na szczęście udało mi się uciec. Na początku "naszej krótkiej znajomości" był bardzo miły,uśmiechał się,zagadywał.Kiedy zorientował się,że nie jestem ani trochę zainteresowana i nie mam nawet ochoty na rozmowę postanowił zrobić swoje. ![]() ![]() Dodam też,że uczęszczam na kurs językowy,a w mojej grupie jest Turek. Kiedy go słucham,otwiera mi się nóż w kieszeni. Twierdzi,że kobiety wychodzą za mąż bo nie potrafią czytać i pisać i do niczego się nie nadają,a muszą ustatkować się finansowo(same i tak do niczego nie dojdą),ze swoim dzieckiem spędza godzinę dziennie na zabawie,a resztę roboty ma odwalać żona,wszystko ma mieć przyniesione i podane pod nos. O swojej kobiecie mówi jak o przedmiocie i nie kryje się z tym,że czasem musi ją siłą doprowadzić do porządku. A najlepsze jest to,że mówi o tym zupełnie bez emocji,ma poczucie,że to jest słuszne i chyba ma wrażenie,że to normalne. Niestety będę musiała wysłuchiwać tego kretyna jeszcze kilka miesięcy. ![]() Wiesz,to,że ktoś jest z Turcji,nie znaczy, że ma poglądy jak mój "kolega"z grupy,ale jednak jest to inna kultura i powinnaś być ostrożna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez salamanca Czas edycji: 2009-04-04 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
no to jedz.... nikt cie tu nie zatrzymuje
![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ,ze autorka juz zdecydowala co ma zrobic,chciala tylko uslyszec ,ze ktos popiera jej decyzje ...
a co do jakosci czy ilosci.... przeciez dziwczyno ty go nawet nie znasz ,nie wiesz jakim jest czlowiekiem .... a tak z ciekawosci ,ile on ma lat ? takich przystojnych i o egzotycznej urodzie ,milych i inteligentnych to mozna w bardziej cywilizowanym kraju znalesc ,dla mnie wyjazd do obcego kraju za jakims facetem ,ktorego prawie w ogole sie nie zna tylko dlatego ,ze jest przystojny i mily .... jest chory ,na wakacjach w stosunku do turystek to kazdy jest mily ,uprzejmy ecct. ,zycie to nie wakcaje ,pozatym jestem przekonana ,ze on co wakacje to ma takich przygod cala mase , widze ,ze jestes jeszcze glupiutka i naiwna .... nie chce Cie obrazic ,ale widzac co i jak piszesz .....
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2009-03-30 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
BAN stały
|
[1=589c74df79962c61509f6b9 f72c24225a252fd9f_66fc7ef 222693;11697261]I ja nie jadę tam wyjść za mąż
![]() ![]() Otóż to,zgadzam się. ![]() Cytat:
![]() Dziwie się Polkom lecącym na arabów/muzułmaninów itp ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Ja na Twoim miejscu potraktowałabym to jako piękne wakacyjne wspomnienie i tyle
![]() ![]()
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poznałem wielu Turków, jasnym jest ze zycie katoliczki z muzłumaninem jest wlasciwie niemozliwe jesli kobieta w 100% nie podporzadkuje się religii a tym samym mężowi i jego rodzinie. Są pewne szanse jesli zamieszkacie na "neutralnym" gruncie, czyli poza jego ojczyzną ale predzej czy pozniej wymysli cos aby wrocić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Bez obrazy, ale piszesz kocopoly. Turcy nie sa Arabami. Etnicznie sa zblizeni do srodkowoazjatyckich bylych republik ZSRS, a nie Arabow.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
A ja się zastanawiam co w tych facetach do cholery takiego jest, że tyle kobiet im ulega?To dla nich istny raj-kobieta jest w stanie przebyć pół świata dla faceta, którego zna dwa tygodnie!Nieprawdopodobne .Miałam okazję poznać niejednego muzułmanina i jakoś mnie nie "ruszyło", może dlatego, że za dużo widziałam i dlatego wolałam się od nich trzymać z daleka. Nieraz też słyszałam od nich, że Polki są "łatwe", no tak, na własne oczy widziałam, więc trudno się nie zgodzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jaka masz pewnosc,ze nie romansuje z kazdą turystką? Sądzisz,ze zobaczył Ciebie i az tak sie zauroczył,ze chce czegos powaznijeszego>? Litosci... przeciez nawet do Ciebie nie chce mu sie przyjechac. Sama do niego jedziesz jak jakis napaleniec. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Wiele słyszałam na temat pracujących w hotelach tubylców w krajach takich jak Turcja, Egipt, Tunezja. Zero pozytywów. Zamożne zagraniczne turystki sa dla nich nie tylko źródłem dochodu ale również "egzotycznych" uciech cielesnych. On może sobie mailowac lub dotrzymywać towarzystwa jeszcze 5 takim dziewczynom i kobietom z zach. Europy, nie bądź naiwna. Chodź, oczywiscie zrobisz jak zechcesz... Dziwię się bardzo Twojej mamie. Aha, no i pod zadnym pozorem nie jedź sama!!!!!!!!!!
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Hehe, autorka watku chciala zeby wszyscz jej bili brawo i dopingowali 'tak jedz masz racje' a tymczasem wcale tak sie nie stalo.
Powodzenia w odkrywaniu swojego Turka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio koleżanka do drugiej mówiła,pokaż mi któregoś któremu Polka się nie podoba. ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-03-30 o 22:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
ja po polrocznej znajomosci z czechem balam sie pojechac do niego...a co dopiero po 2tygodniowej wakacyjnej znajomosci jechac do Turcji...zdecydowanie odradzam
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
No tak oni potrafią prawić komplementy, może te dziewczyny, które się na to nabierają nigdy tego od nikogo innego nie zaznały...tym bardziej bolesne będzie dla nich zderzenie z rzeczywistością-kiedy się okazuje, że ich ukochany ma kilka dziewczyn równolegle lub pewnego dnia dostaną w twarz bo rozmawiały z kolegą-widziałam wiele takich par-zawsze na koniec kobiety cierpiały, większość przez głupotę-sądziły, że ich mężczyzna jest INNY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasciwie napisałem że sa to ludy arabskie, moze troche zle to wyaraziełem bo bardziej chodziło o kulturę. To że Turcy to nie Arabowie wiedzą dzieci w szkole wiec nie musisz tego pisać ![]() Ale oczywiscie nie masz racji do końca. Zobacz jak wygladało Imperium Osmańskie przeciez to byla mieszanka semicka. Islam tez sie nie wziął z powietrza. Podobnie jak drugi jezyk jakim jest arabski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Mezczyzni ,czy chlopcy z turystycznych miejscowosci maja to do siebie ,ze turystki traktuja jako rozrywke ,poznaja ich cala mase przez lato i korzystaja ,bo badzmy szczerzy ... kto by nie skorzystal ? ,taki moze miec dziewczyny z roznych zakatkow swiata ,dlaczego niby mialby czekac na jakas polke ,skoro przez cale wakacje moze co kilka dni miec i taka i siaka ... no chyba ,ze naprawde by sie zakochal w co szczerze watpie ,bo jak mozna zakochac sie w kims kogo sie zupelnie nie zna ....
a skoro sama sie do niego pcha i jak ktos tu juz napisal ,laduje sie do samolotu i mu sie podstawia to niby dlaczego mialby odmawiac sobie przyjemnosci ,bo skoro jest taka chetna na przyjazd do niego ,to jest oczywiste ,ze jej na nim zalezy ,a skoro zalezy ,to nie ma on watpliwosci ,ze dostanie to na co czeka ....
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co ma islam do kompozycji etnicznej? To ze polscy Tatarzy sa muzulmanami swiadczy o tym, ze sa Arabami? A to ze Indonezyjczycy sa muzulamami swiadczy o tym ze sa Arabami? Ozywscie ze nie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i choc Turcja jest bardziej otwarta niz kraje arabskie ,nadal nie zmienia to faktu ,ze to jedna i ta sama religia .... pomijaciac juz fakt ,ze w turcji nadal sa lamane prawa czlowieka i dopuszczane przez prawo morderstwa w obronie honoru czy tez na tle religijnym ...
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
przypomniała mi się historia mojej dobrej koleżanki. Pojechała na 10 dni do Turcji na wycieczkę. Poznała tam wspaniałego, przystojnego turka, pracownika hotelu w którym się zatrzymała. w ciągu tych kilku dni zawrócił jej w głowie. Nie wiem dokładnie w jaki sposób mu się to udało w tak krótkim czasie tak ją zbajerowac że myślała że to miłość jej życia. faktem jest że się z nim przespała. on oczywiście obiecywał jej że do niej przyjedzie jak będzie mógł ale na razie nie ma pieniędzy... Niestety koleżanka wysłała mu pieniążki na samolot... oczywiście tureckiego amanta ani pieniędzy więcej nie zobaczyła, więcej nie napisał smsa ani mejla. Jakiś czas później weszła na forum hotelu w którym była i przeczytała posty kilkudziesięciu równie zawiedzionych pań, które padły ofiarą owego casanovy. To tak ku przestrodze
Obstawiam że 99% takich znajomości w kurortach to właśnie tego typu historie i daję sobię uciąć małego palca u nogi że ta historia jest podobna, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Po za tym bedac w jakimkolwiek zwiazku, nikt nie powinnien chyba sam podejmowac decyzji, nie liczac sie z druga strona. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez spacerowka Czas edycji: 2009-03-31 o 10:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
nie z tym nie mozna dyskutowac ....isalm to islam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.