Starburcks w Polsce! :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-12, 21:25   #61
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Starburcks w Polsce! :)

co lanserow co w stolicy trzymaja sie jednej kawiarni... a ilu sie maja trzymac, skoro wyjsciowych miejsc jest jak na lekarstwo... Warszawe potrzegam jako wyjatkowo malo imprezowe miejsce, wiec kto juz tam wypelza z chatki po zmroku jest w jakis sposob inny, a ze do innosci trzeba dorobic idealogie... wie o tym kazdy socjolog/psycholog tudziez inny uczony badacz zachowac ludzkich

Cytat:
Napisane przez cherry-lady Pokaż wiadomość
Wiecie co? A ja już widzę zdjęcia ludzi na naszej-klasie z tymi kubkami hahaha
po dzisiejszym podziwianiu bandy maluchow z koszykami na nk, widok modnych kubkow mnie nie zaskoczy
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 22:26   #62
201604250941
Konto usunięte

Warszawa w ogóle drogie miejsce. Dużo drożej niż na zachodniej granicy na przykład, mimo, że tu ceny są pod Niemców a nie Polaków(przez co biedniejemy :/).

Ja najbardziej chwalę sobię kawę z Empiku. Lepsza niż z Cofee Heaven.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 09:47   #63
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
co do lansu - to lansuja sie ci co rzadko wychodza, bo musza sie nacieszyc tym wyjsciem na miasto raz na miesiac do potegi siodmej.
Oj, nie.. chyba, że o innym rodzaju lansu tutaj mówimy
Jeśli chodzi o jakąś małolatę, która chce się wylansować za pomocą znanej wszystkim nerki Lacosty nijak pasującej do jej bazarkowego ubioru z toną tapety na spalonej na solarium twarzy i wystającym spod ubrań brzuchem, to owszem. Przyczyna jest prosta, żeby pójść gdzieś w Centrum napić się kawy czy coś zjeść, trzeba na to troszkę wydać. A tak się jakoś dziwnie składa, że zazwyczaj typ osoby opisanej przeze mnie powyżej nie należy do grona, które chce lub może sobie na to często pozwalać.
Natomiast tzw. bananowe dzieci, których na Chmielnej, tudzież Nowym Świecie nie brakuje, przesiadują w różnych miejscach praktycznie całymi dniami. Ale to już zupełnie inna bajka.

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Przeciez pisalem juz kilka postow wyzej - ze chodzi mi ogolnie o poziom tych cen, a nie o starbucksa. Wlasnie o to o czym mowisz - ze sie nie napijesz kawy za mniej niz 10zl! Przeciez to okropne zdzierwstwo, szczegolnie jesli dodac do tego poziom zarobkow w Polsce i za granica. NYC podalem jako przyklad, bo to naprawde drogie miasto, a i tak przy ogromnej dysproporcji zarobkow, spokojnie trafisz na rzeczy tansze niz w W-wie.
Sorry, nie doczytałam
Ogólnie zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o ceny w przeciętnej warszawskiej kawiarni, to zwłaszcza dla ludzi przyjezdnych mogą być ona na początku szokiem
Sama, kiedy jeżdżę do rodziców, którzy mieszkają około 20 km pod Warszawą, to już widzę dużą różnicę. Idziemy do przytulnej kawiarni i za 10 zł mam ogromną smakową latte z wielkim i pysznym ciachem

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 11:28   #64
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość

Sorry, nie doczytałam
Ogólnie zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o ceny w przeciętnej warszawskiej kawiarni, to zwłaszcza dla ludzi przyjezdnych mogą być ona na początku szokiem
Sama, kiedy jeżdżę do rodziców, którzy mieszkają około 20 km pod Warszawą, to już widzę dużą różnicę. Idziemy do przytulnej kawiarni i za 10 zł mam ogromną smakową latte z wielkim i pysznym ciachem
Z czystej ciekawości (bo sama mieszkam pod W-wą) co to za kawiarnia i gdzie się mieści ?

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 16:15   #65
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Z czystej ciekawości (bo sama mieszkam pod W-wą) co to za kawiarnia i gdzie się mieści ?
W Podkowie Leśniej. Jeśli będziesz zainteresowana, to dokładniejszą informację mogę podać na priv, bo nie chcę reklamy robić

Stary 2009-04-19, 14:28   #66
wata pomidorowa
Rozeznanie

O, we Wrocławiu, też ponoć otworzyli parę dni temu To się nie dziwię, że ostatnio poleciały opisy na gg informujące o przebywaniu w Starbucks'ie Wybiorę się chętnie, zwłaszcza, że podczas ostatnich wakacji miałam zamiar zajrzeć tam, a nie dałam rady

wata pomidorowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 14:43   #67
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wata pomidorowa Pokaż wiadomość
O, we Wrocławiu, też ponoć otworzyli parę dni temu To się nie dziwię, że ostatnio poleciały opisy na gg informujące o przebywaniu w Starbucks'ie Wybiorę się chętnie, zwłaszcza, że podczas ostatnich wakacji miałam zamiar zajrzeć tam, a nie dałam rady
Łoboszzz.....

Stary 2009-04-19, 18:03   #68
Malinn
Zakorzenienie

Dla mnie to jest conajmniej smieszne..
Kawa w papierowym kubku za 10zl....a wszyscy sie tym tak zachwycaja jak by to niewiadomo co bylo...

Wszedzie trabia o starbucksie...na forum, w radiu, w telewizji...gdzie sie nie rusze tam slysze o starbucksie...nawet na uczelni na zajeciach.... Mowia o tym, jak by to wydarzenie stulecia mialo byc... bo starbucks zaszczycił polske.. i teraz trzeba przyszpanowac.... i polatac z kubkiem po miescie...

Ostatnio kolezanka opowiadala mi o warszawskim liceum, gdzie miewa zajecia. Dodam, ze prywatne liceum. Co drugi uczen biega z kubkiem starbucksa.... dla mnie paranoja...
Stary 2009-04-19, 18:25   #69
procentowo
Raczkowanie

ta, to nasza Polska - wiecznie niezadowolona.
Stary 2009-04-19, 18:28   #70
buddha.b
Raczkowanie

No proszę,ależ mi się temat trafił Pracuję nad dużym projektem na studiach i właśnie firma,którą analizuję od podszewki to Starbucks Już mam go szczerze mówiąc serdecznie dość
Przede wszystkim co do lansu - mylicie się twierdząc,że tylko w Polsce pokazywanie się z kubkiem z logo syreny to lans.Na całym świecie logo marki jest rozpoznawalne i jako jedna z mocnych stron firmy najczęściej wymieniana jest właśnie kwestia tego,że ludzie lubią być widziani w Starbucksie i śmigać z kubkiem właśnie z tym logiem.Co do moich odczuć,to właśnie jestem świeżo po wizycie w Starbucksie w Paryżu i jak dla mnie-nic specjalnego.Nie napiszę,że to było rozczarowanie,bo po tym co wiem na temat Starbucksa nie spodziewałam się cudów,no ale spodziewałam się jednak więcej.Frappuccino nie powaliło mnie na kolana.
Aha,no i Starbucks wszędzie podkreśla,że nie sprzedaje kawy tylko "doświadczenie" (dokładnie "experience") i chce być tzw.Third Place-czyli trzecim miejscem po domu i pracy,gdzie ludzie będą spędzać czas,stąd firma chce stworzyć tą całą atmosferę,muzyczka,książk i,szmery-bajery.Jeśli o mnie chodzi,to nie działa to na mnie kompletnie-preferuję małe,urokliwe kawiarnie,z niepowtarzalną atmosferą.No i nie cierpię kawy w papierowych/plastikowych kubeczkach
Ale każdy lubi co innego

Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie.
Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze.
buddha.b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 20:20   #71
theoneandonly
Wtajemniczenie

Nawet nie wiedziałam, że w Warszawie otworzyli starsburcksa. Z pewnością się tam niebawem wybiorę aby spróbować tej kawy a z tym lansem to przesadzacie--- nie sądzę, aby ktoś chodził po ulicach z kubkiem nie po to, aby pić kawę na rozgrzanie tylko po to, aby się wylansować. Już nie wspomnę o tym, że ci co wiedzą co to ten cały starburcks to zapewne nieliczni. Wielki mi lans ! Czasami jak czytam takie uwagi to myślę sobie, że każdy ocenia innych według swojej miary, skoro ktoś noszenie w ręku kawy postrzega za lansowanie się to może sam by się chciał tak lansować.
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-19, 22:27   #72
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinn Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest conajmniej smieszne..
Kawa w papierowym kubku za 10zl....a wszyscy sie tym tak zachwycaja jak by to niewiadomo co bylo...

Wszedzie trabia o starbucksie...na forum, w radiu, w telewizji...gdzie sie nie rusze tam slysze o starbucksie...nawet na uczelni na zajeciach.... Mowia o tym, jak by to wydarzenie stulecia mialo byc... bo starbucks zaszczycił polske.. i teraz trzeba przyszpanowac.... i polatac z kubkiem po miescie...

Ostatnio kolezanka opowiadala mi o warszawskim liceum, gdzie miewa zajecia. Dodam, ze prywatne liceum. Co drugi uczen biega z kubkiem starbucksa.... dla mnie paranoja...
jak ktos jest za przeproszeniem glupi i plytki to bedzie traktowal Starbucks jako lans i szpan.

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że w Warszawie otworzyli starsburcksa. Z pewnością się tam niebawem wybiorę aby spróbować tej kawy a z tym lansem to przesadzacie--- nie sądzę, aby ktoś chodził po ulicach z kubkiem nie po to, aby pić kawę na rozgrzanie tylko po to, aby się wylansować. Już nie wspomnę o tym, że ci co wiedzą co to ten cały starburcks to zapewne nieliczni. Wielki mi lans ! Czasami jak czytam takie uwagi to myślę sobie, że każdy ocenia innych według swojej miary, skoro ktoś noszenie w ręku kawy postrzega za lansowanie się to może sam by się chciał tak lansować.
dziwi mnie caly ten lans bylam dzisiaj w NYC, Starbucks co krok i jakos nie widzialam, zeby ludzie szpanowali kubkami, ba, nawet ludzie komorkami nie szpanuja tak jak w PL.
Stary 2009-04-20, 09:22   #73
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
jak ktos jest za przeproszeniem glupi i plytki to bedzie traktowal Starbucks jako lans i szpan.

dziwi mnie caly ten lans bylam dzisiaj w NYC, Starbucks co krok i jakos nie widzialam, zeby ludzie szpanowali kubkami, ba, nawet ludzie komorkami nie szpanuja tak jak w PL.
A to ciekawe.. mieszkam w PL, i jakoś nie zauważyłam, żeby ktoś mi komórką szpanował . Jak można szpanować czymś, co jest tak powszechne i można to mieć za 1zł w umowie?

Czasy szpanowania komórką się już w Polsce skończyły dobre 2 lata temu .
Mówię to JA, stała i niezmienna mieszkanka tegoż kraju.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 16:30   #74
201804100943
Konto usunięte

dziennik peel . I tyle na ten temat
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 18:10   #75
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
dziennik peel . I tyle na ten temat
Nie wierzę w to, co czytam .

”Kubek z tej kawiarni kojarzy się z zabieganym mieszkańcem miasta. A przecież jak zabiegany, to i zamożny. Starbucks wyznacza więc przynależność do wyższej warstwy społecznej

Kilka akapitów wyżej:
"Przed wykładami przychodzą studenci, wczesnym popołudniem zjawiają się gimnazjaliści, nieco później uczniowie szkół średnich, i znowu studenci."

Wyższa warstwa społeczna? Studenci, gimazjaliści, licealiści? Czy mnie coś ominęło?

Skoro warszawski Starubucks stał się takim elitarnym miejscem lansu i bansu, to już przynajmniej wiem, co omijać szerokim łukiem kiedy następnym razem wybiorę się do stolycy

PS: Podsumowanie artykuły też jest niezłe: To symboliczny koniec z mitem polskiego zaścianka. Już nie musimy wyjeżdżać za granicę, by coś osiągnąć czy napić się kawy. Teraz mamy równe szanse” - cieszy się Tomasz.
Pfff, a ja myślałam, że takim symbolem było wstąpienie do UE.. Eh.... Chyba jednak COŚ mnie ominęło.

Edytowane przez wesna
Czas edycji: 2009-04-24 o 18:20
Stary 2009-04-24, 18:14   #76
ojalika
Wtajemniczenie

uwielbiam
dzisiaj piłam mrożony carmel
Stary 2009-04-24, 21:29   #77
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Ad pogrubione: to wyjaśnij mi pewien masowy już fenomen

Codziennie wracając z kampusa UW idę najpierw Krakowskim a potem Nowym Światem pod palmę. I jak już minę Starbucksa (tj. mam go za plecami i jestem bliżej palmy niż Krakowskiego), to ZAWSZE znajdzie się osobnik/czka który/a idzie OD strony palmy z kubkiem od Starbucksa w łapie

Czyli najpierw ktoś polazł do Starbucksa, kupił kawę, poszedł pod palmę (albo sporo w jej stronę) i potem wrócił... Trochę jak lans, czyż nie?

Nie zrozumcie mnie źle - nie nabijam się ze Starbucksa. Kawa tam jest dobra, smakuje dokładnie jak w Coffee Heaven A ja CF lubię

Śmieję się z lansu.

Edytowane przez Ponura
Czas edycji: 2009-04-24 o 21:31 Powód: literówka
Stary 2009-04-24, 22:03   #78
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:

Codziennie wracając z kampusa UW idę najpierw Krakowskim a potem Nowym Światem pod palmę. I jak już minę Starbucksa (tj. mam go za plecami i jestem bliżej palmy niż Krakowskiego), to ZAWSZE znajdzie się osobnik/czka który/a idzie OD strony palmy z kubkiem od Starbucksa w łapie

Czyli najpierw ktoś polazł do Starbucksa, kupił kawę, poszedł pod palmę (albo sporo w jej stronę) i potem wrócił... Trochę jak lans, czyż nie?

Nie zrozumcie mnie źle - nie nabijam się ze Starbucksa. Kawa tam jest dobra, smakuje dokładnie jak w Coffee Heaven A ja CF lubię

Śmieję się z lansu.

Niedługo się tam wybiorę to sama zobaczę.
Ale kawę wypiję pewnie na miejscu, bo nie chcę aby ktoś pomyślał, że się lansuję. O ile z napojem czy kawą zakupioną w MC Donald's mogłam iść ulicą i spokojnie sobie popijać o tyle ze Starbucksem to nie przejdzie-zapewne ktoś pomyśli, że kupiłam kawę tylko po to, aby się polansować.
Dla mnie to trochę chore podejście.
A artykuł na stronie dziennika uważam za spreparowany.

Chłopak z mojej szkoły specjalnie wstał godzinę wcześniej, by przed lekcjami kupić kawę i potem polansować się na korytarzu z kubkiem w ręku

Tu przychodzi się po to, by się pokazać, więc trzeba mieć pieniądze na dużą kawę

McDonald’s jest dla mas. Starbucks - dla wyższych sfer”

Przecież to jakiś absurd.
Podejrzewam, że sama kawiarnia zleciła wystosowanie takiego artykułu, aby pokazać, że jest miejscem w którym można się wylansować i pokazać, że przynależy się do ehmm...wyższych sfer.
Na zasadzie, że może ktoś przeczyta artykuł, uwierzy w ludzką głupotę i od razu poleci i kupi tam kawę. Czysta promocja
Stary 2009-04-24, 22:24   #79
Titane
Rozeznanie

Cytat:

Śmieję się z lansu.
Swoją drogą ciekawe spostrzeżenia, bo ja też średnio co drugi dzień pokonuję mniej więcej tę samą trasę i w ogóle nie zwracam uwagi na to kto jakie kubki trzyma i czy w ogóle coś trzyma, toteż nikogo z kubkiem Starbucksa jeszcze nie widziałam Może dlatego, że raczej obceniam nogi i kolor rajstop mijanych kobiet

A i osławionej kawy tez nie miałam jeszcze przyjemności wypić. Jakoś tak moje kroki same z siebie kierują się w stronę najbliższego coffee heaven po mocche albo latte mrożoną
Titane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 22:59   #80
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:

bo w NYC Starbucks to coś jak Mcdonald's, żadna sensacja. Nie powiem, tam mi frapucciono i muffiny smakowały, może w Warszawie się skuszę, ale żeby z tego robić jakiś powód do dumy i codziennie ładować w poranną kawę coś koło 20 złotych [co w sumie na tle innych sieciowych kawiarni nie jest jakimś wielki halo], to podziękuję. Ale z drugiej strony, jeśli ktoś ma chęć i środki - to jego prawo; a jeśli chcą/poprawia im to samopoczucie to niech przechadzają się z tymi zielonymi kubkami w tę i wewtę, nie sądzę, by normalni ludzie, nie obrazając nikogo, czuli takową potrzebę.

Cytat:
ja sie w lansowanie zadne nie bawie, chce sie kawy napic to kupuje
dokładnie.

Edytowane przez whoaboa
Czas edycji: 2009-04-24 o 23:18
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 08:50   #81
Fresa
Zakorzenienie

Czytam ten wątek i śmieję się do rozpuku
To już się nie szpanuje podróbkami torebek LV? teraz trzeba się pokazać z papierowym kubkiem?

Ile kosztuje kubek tej słynnej kawki?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 09:37   #82
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
To już się nie szpanuje podróbkami torebek LV? teraz trzeba się pokazać z papierowym kubkiem?

jak czytasz wątek to zapewne wiesz, że na 1szej stronie...

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2009-04-25 o 09:41
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 10:02   #83
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość

Może niedługo będzie można kupić podróbkę kubka z Starbucks.
Za 3 zł np. Albo używany, mało zniszczony kubek na allegro.

alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-25, 10:21   #84
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Przeczytałam artykuł, do którego link jest w wątku i nie uważam go za spreparowany niestety
Wczoraj byłam w Starburcksie z TŻ-tem, godzina wczesno-popołudniowa, wśrodku kolejka do kasy na pół kawiarni, szansy na wolny czy to w środku czy na zewnątrz stolik- praktycznie żadne, wszystko pozajmowane przez rozkrzyczaną młodzież w wieku gimnazjalno-wczesno licealnym
Również po kilku wizytach w warszawskiej filii tej kawiarni stwierdzam, iż kawa jest tam zupełnie przeciętna, TŻ pił wczoraj czekoladę i też smakowała zwyczajnie, niewiele lepiej od tej rozpuszczalnej, podobnie Carmel Cream.. zdecydowanie za dużo było w nim lodu i prócz bitej śmietany i odbrobiny polewy karmelowem, prawie nic poza tym. Na uwagę zasługuję moim zdaniem tylko muffinki, a zwłaszcza pomarańczowy-cytrynowy. Do kawy tak, ale jak dla mnie Orci z CH

Stary 2009-05-03, 14:29   #85
NikaVera
Raczkowanie

A ja się zastanawiam ile kosztuje w Starbucksie kawa z malekiem odtłuszczonym i z sojowym. Tzn. pewnie z odtłuszczonym to jest niewielka różnica albo nie ma jej wcale ale z takim sojowym to z checią bym spróbowała. Ciekawe tylko ile kosztuje bo w cenniku nie ma o tym ani słowa. Piłk ktoś może kawe z takim mlekiem i może zaspokoić moją ciekawość ??
NikaVera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 20:49   #86
theoneandonly
Wtajemniczenie

A ja byłam w Starbucks wczoraj
Zamówiłam cafe machiatto i nie dostałam w plastikowym kubku tylko zwykłym normalnym ale to chyba dlatego, że na pytanie-na wynos czy na miejscu zamówiłam na miejscu.
Kawa niczego sobie tylko w kawiarni ogromny tłok, masa obcokrajowców.
Stary 2009-05-03, 21:49   #87
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
A to ciekawe.. mieszkam w PL, i jakoś nie zauważyłam, żeby ktoś mi komórką szpanował . Jak można szpanować czymś, co jest tak powszechne i można to mieć za 1zł w umowie?

Czasy szpanowania komórką się już w Polsce skończyły dobre 2 lata temu .
Mówię to JA, stała i niezmienna mieszkanka tegoż kraju.
szpanuja, bo ktos ma taka albo taka komorke, taki dzwonek ustawiony jak najglosniej, zeby wszyscy slyszeli. Nie chodzi tyle o komorke co o model i duperele.
Stary 2009-05-03, 22:38   #88
magd00sinek
Zakorzenienie

A ja mam problem z glowy bo kawy nienawidze

Choc jesli mi tego calego Starbucksa w Krakowie otworza, to byc moze kiedys z czystej ciekawosci wstapie na jakis pyszniasty napoj bezkawowy, skoro takie tez tam mozna dostac - pewnie nie za czesto, bo cena jak dla mnie jednak z kosmosu (wiem ze w innych takich sieciowkach ceny sa podobne, ale mimo wszystko nie widze sensu kupna herbatki za 8 zl kiedy moge wypic taka sama na uczelni za 2 zl )

A co do poruszanego tematu 'lansu kubkiem kawy' No helou, to mowi samo za siebie
Jesli ktos chce przyszpanowac slynnym (?) znaczkiem na papierowym kubku dzierzonym w dloni, i jesli znajdzie kogos komu tym zaimponuje w co jednak troche watpie, to prosze bardzo - niech sobie pije tej kawy za dyszke ile wlezie - co za problem.

A jesli ktos po prostu lubi ich kawe/przechodzi akurat obok i chce sprobowac, to musialoby byc z nim cos nie teges, zeby zamiast ja kupic, westchnal z rezygnacja 'lepiej nie bo wizazanki powiedza ze sie lansuje' i poszedl do kawiarenki obok

Zatem za bardzo chyba nie ma o czym dyskutowac.

A mysle ze zwolennicy lansu hamerykanska kawka az tyle kasy nie beda musieli na nia wydawac, co by codziennie z rana sie zrywac wczesniej i dumnie paradowac po uczelni z hajlajfowym kubkiem. Nie pomyslalyscie ze taki papierowy kubeczek jest wielorazowego uzytku? Wystarczy raz zainwestowac, i lans jak sie patrzy - rano tylko fru kawusie wlasnej roboty do kubeczka, i mozna ruszac na podboj Warszafki ze 'Starbucksem'

Edytowane przez magd00sinek
Czas edycji: 2009-05-03 o 22:46
magd00sinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 08:18   #89
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magd00sinek Pokaż wiadomość
Wystarczy raz zainwestowac, i lans jak sie patrzy - rano tylko fru kawusie wlasnej roboty do kubeczka, i mozna ruszac na podboj Warszafki ze 'Starbucksem'
Haha...rewelacyjny pomysł, może sama się tak polansuję . Ale szczerze: mi się też kubek kawy (niekoniecznie od Starbucksa) kojarzy z zabieganymi ludźmi, takimi co to nawet kawy w spokoju nie mogą wypić No ale, żeby od razu chcieć się identyfikować i kupować drogą kawę w papierowym kubku??
Hm..ciekawi są też klienci: gimnazjaliści, licealiści, studenci (a tyle się mówi o biednych studentach). Niedługo zamiast na piwo trzeba będzie zbierać na kubek kawy (gorzej, bo jednak piwo tańsze ).
Dobrej kawy lubię się napić, nie przeczę (choć na pobudzenie to tylko yerbę pijam), jednak w CH czy Starbucksie nie kupuję, bo mnie na to nie stać (i nie chodzi tu nawet o finanse ale zwykłe priorytety). Jak sobie pomyślę, co bym mogła mieć za 10-20zł (dwie kostki fimo, koraliki, drut, wypad do kina, 5 browarów) to jednak wolę wybrać to drugie

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 09:14   #90
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
szpanuja, bo ktos ma taka albo taka komorke, taki dzwonek ustawiony jak najglosniej, zeby wszyscy slyszeli. Nie chodzi tyle o komorke co o model i duperele.
Nie zgodzę się z tym. Może wśród młodzieży gimnazjalnej i nieco licealnej tak się dzieje, ale to nie dziwne bo tacy ludzie szpanują wszystkim, co się da - zawsze tak było i będzie... Jednakowoż młodzież to niewielki odsetek mieszkańców tego kraju. Ze szpanowaniem komórką wśród dorosłych ludzi nie spotkałam się już od baaardzooooooooo dawna bo komórka to coś typowego i każdy to ma. Tak jak napisałam wyżej, co najmniej od 2 lat nikt mi nie szpanował ani duperelami, ani melodyjką, ani wibracjami, ani tapetą.

Powtórze jeszcze raz: mówię to ja, stała i niezmienna mieszkanka Polski.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości