|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Starburcks w Polsce! :)
Szukałam, szukałam i nie znalazłam.. dlatego postanowiłam założyć wątek dotyczący pierwszej w Polsce kawiarni Starburcks
![]() Pytanie do Warszawianek - miałyście już okazję spróbować tamtejszej kawy? Jestem ciekawa, jak Waszym zdaniem wypada w porównaniu choćby z tą z Coffee Heaven ![]() Pozdrawiam
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starburcks w Polsce! :)
Cytat:
Jesli nie dobiora rozsadnie cen, to za duzej ekspansji im nie wroze (pytanko - jakie sa ceny w tym warszawskim?).
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo się ciesze, że i do nas starburcks przyszedł
Dosyć często kawkę piłam, jak byłam w Londynie i musze powiedzieć, że najlepsza jest frappuccino. Szczególnie w czasie ciepłych/ upalnych dni To niedługo pojadę na kawkę do Warszawki |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie byłam tam, ale pewnie się przejdę z ciekawości, jeśli ceny nie będą zaporowe
Choć generalnie nie przepadam za tymi sieciowymi kawiarniami.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
frappuccino mocca (mmm...) albo koktajl /niekawowy, również mrożony/ strawberry & cream ... to moje typy.
Te mrożone napoje są miksowane; podają je ze świeżo bitą śmietaną /na życzenie bez/. W okolicach Świąt mieli też pyszną gęstą i słodką kawo-czekoladę miętową. Nie byłam w warszawskim, ale bardzo lubię tę markę - kawiarnie mają fajny klimat, i ZAWSZE ciekawą muzę; przyjemnie tam wpaść na łyk czegoś dobrego. Na życzenie podają też szklankę wody z lodem gratis. Często zmieniają ofertę kubeczkow w sprzedaży. Kawę w ziarnach którą tam można zakupić mielą na miejscu /gradacja wg życzenia/. No i na dokładkę mają bezpłatny internet. |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam większej różnicy między Starbucksem a Coffee Heaven nie widzę, więc wybieram Coffee Heaven, bo jest polskie (tak mi się zdaje przynajmniej).
A w Starbucksie na Nowym Świecie jest taki tłok, że wszystkiego się odechciewa, także sprawdzania cen.
|
|
#8 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, ze polska z udzialem zakladajacego kapitalu brytyjskiego.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Czekamy teraz na Starbucks'a w Krakowie!
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
jak Starbucks prezentuje się cenowo?
ile za np. latte macchiato ? |
|
|
|
|
#11 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
W ktorym miejscu w wawie jest starbucks? I jakie sa mniej wiecej ceny?
Ja znam ta kawiarnie z niemiec, wg mnie jest podobna do CoffeHeaven, tylko duzo drozsza.Kawa kosztuje tutaj 6 euro, a muffinka 3 euro. Najbardziej lubie wlasnie mufiny jagodowe , frapuccino i koktajle. |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w DD kawa jest dobra, a i nawet chyba tansza niz w Starbucks. Ale znowu ten drugi ma te swoje "wynalazki". Trudno sie zdecydowac jak sie ma niedaleko domu obydwie ![]() nie wiem ile, ale jest bardzo dobre
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
A taką miałam ochotę na tą kawę gwiazd!!
Zauważyłyście, że aktorki/modelki na fotach zawsze trzymają wielgachne kubki Starbucksa? Niestety, mieszkam w Kraku i tu także miał zakwitnąć ów przybytek, ale jak nadszedł kryzys to plan padł i tylem miała ze Starbucksowych kaw.
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
tak, widziałam Starbucksa, ale jeszcze nie jest otwarty. na pewno będę tam kiedyś siłą rzeczy ze znajomymi, ale już widzę ten żałosny 'lans' kubkiem z kawą. może i jestem dziwna, ale nie rozumiem tego uwielbienia dla kawiarni-sieciówek, a już zwłaszcza nabożnego picia kawy z 1094712984 dodatkami dwie godziny, a i nieśmiertelnego chodzenia z kubkiem po całym mieście. czy kubek kawy z sieciówki daje coniektórym ułudę hajlajfu?
bo gwiazdy chodzą z takimi kubkami... o rany.myślę, że lokal będzie sobie świetnie radził i te wszystkie kawiarnie w stylu w biegu cafe które są rozrzucone po całym nowym świecie mogą stracić trochę klientów, przynajmniej na początku. moi znajomi z uczelni trąbią o starbucksie jak tylko koło niego przechodzimy
NIE KORZYSTAM JUŻ Z TEGO KONTA Edytowane przez bitter Czas edycji: 2009-04-10 o 07:51 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
we wrocławiu ma też być otwarty. w pasażu grunwaldzkim. więc czekam na otwarcie, wtedy się będę mogła wypowiedzieć
|
|
#16 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
też z IA się o tym dowiedziałam. ![]() co do zaznaczonego- odpowiedź brzmi: tak. patrz na wypowiedź powyżej.
|
||
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe co piszecie ... ja byłam nieświadoma że chodzić z kubkiem kawy to jest wielki szyk
I kupuję ją bo lubię, mrożona świetna zwłaszcza na upały, których może się w Polsce doczekamy tego lata Więc myślę że warto sprawdzić ich ofertę. A swoja drogą ceny w Coffee Heaven też nie są niskie. Pamiętam pierwszą wizytę w tym lokalu w Gdyni, wielka porażka, kawa smakowała jak mleczna zupa. Dopiero za którymś z kolei razem trafiłam na swoją ulubioną - diabeł tkwi w dodatkach.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie najwieksza zaleta Starbucksa jest to, ze mozna sobie spokojnie z kawka posiedziec, fajne miejsce na spotkanie ze znajomymi itd. Tyle, ze jesli bedzie to jeden z kilku Starbucksow w Polsce i ludzie beda walili drzwiami i oknami, to tego uroku nie bedzie...
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, że jest na Nowym Świecie
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też. Picie kawy z kartonu jest dla mnie dość obleśnie. Zresztą dla mnie kawa to raczej tylko czarna i tylko z filiżanki. Choć przyznaję, że czasem nachodzi mnie ochota na jakąś bardziej słodką i na mleku. I wtedy wszystko byłoby piękne, gdyby nie ten karton... Szczęśliwie w Coffee Heaven coraz częściej spotykam kubki.
|
|
|
#26 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) ma rację. mam wrażenie, że tutaj w pl chodzenie z kubkiem kawy to wielkie wydarzenie, coś niecodzienego nikt mnie nie przekona że takie miejsce jak Nowy Świat to nie centrum lansiarstwa i klonów, nie lubię w ogóle tam bywać. po co chociażby 13-14 latkom kawa? jeśli już jestem z moją przyjaciółką w CH to połowa klientelii ma mniej niż 15 lat no, ale jestem tylko złośliwą malkontentką
|
|
|
#27 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Akurat tak się składa, że zabrałam sobie do domu kartę napojów wraz z cennikiem więc mogę precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie ![]() Napoje są podawane w kubkach w czterech wielkościach: Short (237 ml), Tall (355 ml), Grande (473 ml) i Venti (591 ml). Za latte zapłacimy 11.00 zł (Tall) - 12,50 zł (Grande) - 13,50 zł (Tall) Czekolada oraz Frappucino bardzo podobnie ![]() Ceny espresso zaczynają się od 5,50 zł, herbaty 6,00 zł. Z tego, co pamiętam Muffinki są trochę droższe niż np. w Coffee Heaven (około 8,00 zł), ale za to większe i lepsze ![]() Kanapki kosztują podobnie, jeszcze nie miałam okazji spróbować ![]() Super Karo, Starburcks jest na Nowym Świecie, zaraz koło przystanku Ordynacka a więc zdecydowanie bliżej Świętokrzyskiej niż Alej Jerozolimskich. Póki co jest tam dosyć tłoczno, ale pierwsze wrażenie zrobił na mnie jak najbardziej pozytywne Na pewno będę tam często wpadać przed zajęciami. Ciekawa jestem tylko, czy wprowadzą jakieś karty stałego klienta?
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, ja w zasadzie ciekawa jestem czy jest aż tak dobra jak wszyscy zachwalają i czy naprawdę jest się czym szczycić idąc z kubkiem kawy przez miasto.
Dlategóż czekam aż pojawi się w Krakowie, spróbujemy czy to takie cudo..
|
|
|
#29 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie DD czy Starbuck to wygoda, nie chodze po miescie z kubkiem, bo kawe stamtad biore przewaznie jak jade samochodem, wiec sie nie lansuje ![]() Cytat:
pic kawe tylko dlatego, ze "gwiazdy" tak robia i chodza z kubkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale faktycznie jak ktos bedzie mial zaplacic za kawe ponad 10 zl to nie wroze im duzo klientow.
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

Dosyć często kawkę piłam, jak byłam w Londynie i musze powiedzieć, że najlepsza jest frappuccino. Szczególnie w czasie ciepłych/ upalnych dni 

bo gwiazdy chodzą z takimi kubkami... o rany.
też z IA się o tym dowiedziałam.