![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kupilibyście dom w którym ktoś się powiesił?
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=duchy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
MacyRose ja chyba bym się dowiedziała co to za istota...
tak poza tym to masakra... współczuję takich doznań.. żeby się kłaść w piżamce i budzić się bez niej... chyba bym oszalała przez te myśli ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
wlasnie znalazlam watki typu: szatan, albo straszne historie.. nie jestem w stanie czytac tego na dluzsza mete
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
tutaj mam troszkę linków o różnych takich przerażających rzeczach
egzorcyzmy Annelise Michel https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=duchy Urban Legends (historie zasłyszane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=duchy Straszny Wątek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=duchy Czy wierzysz w duchy? https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=duchy Straszne zdjęcia https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=duchy a jak będziecie się potem bały, to poczytajcie sobie to: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=duchy na polepszenie humoru i rozładowanie napięcia
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2009-04-12 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
A ja bym w ogole nie zwracala uwagi na to. Samobojstwa sa wynikiem przezyc psychicznych samobojcow wiec sa zwiazane z ich zyciem, a nie miejcem. Nie wierze w *******y typu aury, klatwy i inne duchy. Takze nie mialoby to wplywu na decyzje. JEdyne czego bym sie oboawiala, to jak tu juz ktos wspomnial, ze bedzie ciezko taki dom sprzedac w blizej nieokreslonej przyszlosci.
Poza tym, jeszcze dodam, ludzie zyja od setek tysiecy lat wiec wlasciwie wszedzie ktos kiedys umarl albo sie zabil, albo kogos brutalnie zabili, zwlaszcza, ze pamietajcie ,ze kiedys ludzie umirali "smiercia naturalna" glownie w domu. WIec nawet jak sobie postawicie swoj wlany nowy domek to nie ma gwarancji, ze na gruntach pod nim 150 lat wczesniej nie odbyla sie jakas wyjatkowo obrzydliwa masakra.
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-04-12 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Trudno gdybać, ale nie mówię, że nie. Nie wierzę w duchy. Gdyby dom był w dobrej lokalizacji, o dużej powierzchni i za atrakcyjną cenę to czemu nie. Mój tata kupił kiedyś samochód, w którym przed 3 dni leżał trup. I co?? Nic dziwnego się nie wydarzyło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
na pewno bym nie kupila obawiam sie ze za duzo bym o tym myslala i popadlabym w jakas paranoje
![]() |
#68 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
nie, nawet gdybym takie mieszkanie czy dom dostała w spadku, to od razu bym wynajęła/ sprzedała.
Za dużo się nasłyszałam różnych przeciwnych historii ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Nie kupiłabym. W takim mieszkaniu myslalabym tylko o jednym. W dzień człowiek ma już tyle stresujących sytuacji a miejsce, które ma być twoją ostoją, miejsce w którym odpoczywasz ma jeszcze przysparzać ci nerwów w nocy? Nie.
Kiedyś miałam coś z nyktofobii, mialam dośc dziwne sny, podobne do już tu opisanych (nie mogłam "wyjść" ze snu, a chciałam bardzo bo sprawiało mi to swego rodzaju ból). Czytałam już o katalepsji i myśle, że to właśnie to. Nie chciałabym sie przekonać co czułabym w takim mieszkaniu, mając świadomość co sie w nim stało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
A ja nie miała bym kompletnie żadnych oporów, żadnych.
Równie dobrze możemy mieszkać w mieszkaniach po 20 lat w których np. zmarły 3 osoby nawet o tym nie wiedząc noi co wtedy?
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Nigdy w zyciu nie kupilabym takiego domu czy mieszkania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Ja też bym nie kupiła. Bałabym się samotnych wieczorów w nim i w ogóle spędzenia tam czasu. Jakoś ostatnio za bardzo przesądna jestem.
A skąd to pytania? Czyżbyś miała zamieszkać w takim domu? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Też bym nie kupiła...chyba żebym nie wiedziała ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Dokładnie.Ja tak samo.
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Nie kupiłabym. Myślę, że negatywna energia pozostaje w takich miejscach bardzo długo..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Nigdy! Boję się nawet w swoim mieszkaniu jak jestem sama i jest ciemno (i nie jest włączona muzyka), a co dopiero w takim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę w duchy,nie miałam z nimi styczności - zakładając,że cena byłaby okazyjna i dom fajny - kupiłabym.
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
MacyRose- strach się bać...
Nie kupiłabym. Nie bałabym się duchów, ale własnej wyobraźni- wiem, że wieczorami przed oczami miałabym obraz tego biednego wisielca, z pewnością też śniłby mi się w nocy.I co z tego, że wiem, że to tylko wyobraźnia? Poza tym, ja uwielbiam zostawać sama w domu, ale zawsze czuję pewien dreszczyk. Bałabym się, że odebrałabym sobie tym samym tą przyjemność... Kiedyś moi rodzice chcieli kupić działkę. Okazało się, że ktoś tam też się zabił. Nie kupili, ale ze względu na to, że była w opłakanym stanie. To, że ktoś popełnił tam samobójstwo było jeszcze jednym powodem...
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Osobiście-pewnie bym nie kupiła
![]() Ale tak się składa że od 18 lat mieszkam w mieszkaniu w którym poprzedni lokator się powiesił...żyłam w nieświadomości ![]() ![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Tez bym pewnie nie kupila... Nie jestem typem panikary, nie wierze w duchy, zaraz po tym jak sie wprowadzilam do mieszkania, w ktorym teraz mieszkam systematycznie w nocy kwiatki w kuchni ladowaly na podlodze. Pozbylam sie kwiatkow. Mam spokoj.
Ale jak bym przezyla historie jak ta opisana wyzej, to na bank bym zaklad psychiatryczny zaliczyla :/
![]() |
#85 |
BAN stały
|
ja też bym nie kupiła, ciągle myślałabym o tym wisielcu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
nie, nie kupiłabym. między innymi ze względu na to, że po prostu wierzę w duchy. życie w tym domu przyprawiałoby mnie o ciągły stres. tym bardziej, że naoglądałam się wielu horrorów, np. Amityville
![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Nie, ni, nie! Moja znajoma kupiła taki, po roku się wyprowadziła. Nie twierdziła, że tam coś straszy czy coś w tym stylu, ale była przekonana, ze jeszcze trochę i wyląduje w wariatkowie. Jakieś skrzypnięcie, trzaśnięcie drzwiami, powiewająca firanka... Nie ma co ryzykować i udawać odważnego a potem nie spać po nocach. Ja bym się w każdym razie na coś takiego nie zdecydowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
... choć nie Westwood
|
MacyRose, obudziłam się w środku nocy i przypomniałam sobie co pisałaś...
![]() ![]() A co do tematu: Czy Wasze odczucie dotyczą tylko domu? Czy ogólnie całego miejsca? Jakby osoba np powiesiła się w jakimś osobnym budynku gospodarczym? Albo mielibyście kupić tylko działkę (dom, w którym ta osoba się powiesiła by zburzono)? Co wtedy? Bardzo dziękuję za odpowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Mieszkalam w mieszkaniu gdzie wlascicielka zmarla ,staralam sie o tym nie myslec chcoaiz nie byla to mila swiadomosc ze w tym mieszkaniu lezal trup.
nigdy nie kupilabym takiego mieszkania/domu gdzie ktos umarl ,powiesil sie itp.mam zbyt bujna wyobraznie :-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.