|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Blusche
Oni chyba mają jakieś do
Tym bardziej się cieszę, że wzięłam teraz normalne pudełko z podkładem.
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
i do mnie dziś doszły próbki
ładnie zapakowane, nic się nie otworzyło. Mam tylko wrażenie, że jakoś mało ich w tych woreczkach... :/Jutro będę testować
|
|
|
|
|
#63 |
|
Organizatorka
|
dzieki Bogu pelen wymiar jest zafoliowany bo byscie pomyslaly ze Wam pol zabralam
![]() normalnie ubogo tego podkladu jak cholera ![]() podklady sa bardzo jasne medium kazde jast dla mnie za jasne na oko, tan bym miec musiala coś. Ale stresik |
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
pastereczko a jakie podklady tobie pasuja? (pytam, bo ja z tych srednio ciemniejszych i nie chcialabym trafic kula w plot
)
|
|
|
#65 |
|
Organizatorka
|
ja tez ze sredniciemnych edm-buff beige neutral (zima pol tonu za ciemny)
|
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
do mnie dzis tez przyszla koperta z woreczkami i pedzlem.
Zamówiłam tego z białym włosiem i Drewniana rączka odkleiła sie od środkowej metalowej części, bede musiała kleić. W każdym razie wykonanie jest takie ... eee tandetne. Zdecydowanie wole pedzle EDM - przynajmniej wiem za co płacę. Choć te białe wlosy są faktycznie mięciutkie i takie rzadsze (przypuszczam że może być podobny do skunksa edm-owskiego). Celowałam w ciemniejsze kolory - irish creme, creme brulee, house blend (full coverage) Jako gratis dostałam róż raisin i radiant illuminizer. Jeżeli sie przydadzą zdjęcia mogę cykać no to pocykałam, wiem ze średnio wyszło ale siem uczem mam nadzieje, że choć troche sie przyda
juz sie nie objadam po 18tej i spodnie na mnie pasują oł je !!! juz w jedne wlazłam i w kolejne dwie pary. Yes! Yes! Edytowane przez kasiek74 Czas edycji: 2009-05-27 o 16:50 |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cykaj, nie pytaj, tylko cykaj |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ja zamawiałam pełen wymiar , serio tak mało?
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Duże słoiczki i uzupełnienia mają mieć 8 g. Jeśli ktoś ma wagę, to prosimy o sprawdzenie.
Taki pędzel połamany chyba można by reklamować, wysłać im zdjęcie, może przyślą drugi. Pastereczko, a próbowałaś tych Medium na twarzy? Bo one w woreczkach wyglądają niby jasno, ale po roztarciu już takie jasne nie są. |
|
|
|
|
#70 |
|
Organizatorka
|
nie robowalam jeszcze, ja jakies 2-3 probki sobie bralam ale nie tykam nic poki nie spakuje innym, podkladu jest naprawde malo, nie to ze strasze -na opakowaniu jest waga netto 4,5g, opakowanie jest w mojej ocenie 30ml i po wystukaniu zajmuje mniej niz polowe objetosci pod sitkiem
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
Ja teraz bede zachwycac sie formula Sheer Satin
Moje wczesniejsze nieudane proby byc moze wynikaly z nieumiejetnosci nakladanie podkladu, dlatego oczywiscie nie przekreslam jeszcze Buff'd i Lumiere. Podklad nalozylam flatim, 2 cieniutkie warstwy na puder bambusowy jak primer. Kolor- Butterscotch Toffee idealnie stopil sie z moja cera Podklad nie zrobil mi "ciasta", wyrownal koloryt i zakryl to, co chcialam zakryc ![]() Nie wiem jak z trwaloscia, bo nalozylam go pol godz temu, ale efekt Sheer Satin jak dla mnie jest powalajacy ![]() Jutro dalsze testy Blusche. Czy mozliwe jest uzywanie na twarzy 2 roznych formul z tej samej firmy? Na czole i policzkach chce raczej tylko wyrownac koloryt, natomiast na czesci policzkow przy nosie przydalo by sie wieksze krycie ![]() Jutro w dziennym zrobie swatche moich Blusche. |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
ja również jestem w fazie testów. Zamówiłam kilka podkładów i 2 z nich są dobre kolorystycznie. Dziwne...czy to możliwe, żeby 2 kolory w sumie podobne, ale jednak różnią się trochę, były odpowiednie? Nakładam i nie widzę między nimi różnicy
![]() Zachwyca mnie w nich kremowość, są zupełnie inne niż np EDM czy Buffd, buzia jest taka gładka w dotyku. No i nie świece się aż tak strasznie ( to mój duży problem), ale to też zasługa krzemionki, którą dopiero co dostałam
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Tak mozliwe, ze beda Ci pasowac 2 kolory, wizazanka cathy pisala, ze jej pasuje 5 kolorow z EDM
![]() Mi Butterscotch Toffee wydawal sie w woreczku o pol tonu za jasny, ale po nalozeniu ladnie stopil sie z cera. |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprawił mi się humor, bo już myślałam, że minerały jednak są nie dla mnie. Dotychczas próbowałam EDM, Buffd, Joppa, Lumiere i zwątpiłam. A jeszcze do mnie leci Meow i Silk Naturals. Mam nadzieję, że coś wybiorę ![]() |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam Buff'd, Joppa, lumiere i blusche, zamierzam wybrac wsrod nich moj ideal ![]() Moje pierwsze proby(przedwczoraj i wczoraj) tez byly bardzo nieudane ![]() Na razie goruje Sheer Satin
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
doszło moje zamówienie
nic się nie rozsypało na szczęście próbeczki faktycznie malutkie wzięłam dwa najjaśniejsze cool - w woreczkach mają z sobie sporo różu i ciut brzoskwini foty będą jak mi dzieciarnia z karuzel/zjeżdżalni wróci
|
|
|
|
|
#79 |
|
okrutnica jakaś... |
fotki mojego zamówienia. Podkład w pełnym wymiarze za jasny
|
|
|
|
|
#80 |
|
okrutnica jakaś... |
a tu całość
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Ile tego podkladu jest w tym sloiczku? Jaka to pojemnosc? Wydaje sie, ze bardzo malo
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, swietne zakupy
Musze tez koniecznie przetestowac podkłady
|
|
|
|
|
#83 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
20g Jar : $7.00 – net weight: 4.5grams Refill Bag : $10.50 – net weight: 8 grams in a sealable bag 30g Jar : $12.00 – net weight: 8 grams Nef |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
To kiespko z tą pojemnością, jakością woreczków i ilością podkładów
![]() A ktoś zamówił ich cienie? Albo Pastereczko Kochana może otwórz te moje i ocenisz bo się doczekać nie mogę a jeszcze EGM ma przylecieć
|
|
|
|
|
#85 |
|
okrutnica jakaś... |
4,5g to mała pojemność ale jest też 8g do wyboru
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
A próbeczki podkładów to jedne z najmniejszych, jakie dostawałam (mi jedna próbka wystarczyła na 2 razy )Na szczęście podkłady Blusche średnio mi pasują (przynajmniej te dwie formuły, które próbowałam), ale jeszcze 2 mam zamiar przetestować i wtedy albo skreślę je z listy, albo przyjrzę się im bliżej .. |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje blusche chyba na mnie czeka u mamy, ale myslę, że dobrze zamówiłam sadząc z Twoich fotek (o ile nie beda mocno jasnieć albo ciemnieć na twarzy)
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
agabil1 napisz prosze jak oceniasz roze Blusche w porownaniu z tymi z Buff'd
Bo tansze sa, ale przesylka znowu wychodzi duzo
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
aparat męża jest ze mną zdecydowanie niekompatybilny
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Ale zakupy zrobilyscie
Daj koniecznie znac jak sie sprawuje mint, na razie zamowilam minta z Buff'd Ale z blusche cale opakowanie wyszlo by taniej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

ładnie zapakowane, nic się nie otworzyło. Mam tylko wrażenie, że jakoś mało ich w tych woreczkach... :/
)