![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koncert Madonny a uczucia religijne
Dla świętego spokoju proponuje wieczorem, 15 sierpnia, kiedy Madonna już wyjdzie na scenę poprosić by poczekałą z występem do godziny 00:01, już 16 sierpnia. Tak chyba będzie wszystkim cudownie ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Z tego bojkotu to się już zagraniczne stacje TV nabijają
![]() Pamiętam że, ostatni koncert Rolling Stones był w czasie jakiejś żałoby narodowej i afery nie bylo ...
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2009-07-11 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Nie no ech mają prawo się wściekać nie mówmy że nie... Ale co innego wściekać się i potępiać a co innego modlić się przez megafony by zagluszyć koncert (to slyszalam w tvn 24
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Szczerze to ja nie rozumiem tej całej afery. Przecież nie wszyscy w tym kraju są katolikami, 15 sierpnia to także dzień wolny ... Sama bym z chęcią wybrała się na ten koncert,ale pewnie biletów już nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez teofano86 Czas edycji: 2009-07-11 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
No to zamknij okna jak ci przeszkadza i puść satanistyczną muzykę.. :P
Z pewnymi sprawami po prostu się nie wygra. Można się wściekać krzyczeć tupać nogą... Ale co to da. Ja po prostu uważam że pewnym osobom już nie wypada mieszać się w takie afery bo jest to co najmniej w złym guście. Z resztą mamy pseudo demokracje, kościół miesza się na swój sposób do wszystkiego. Z tym koncertem to owszem no mogą się pieklić ale... uważam że są skuteczniejsze metody - z większa klasą które pokażą że ma się ją w nosie i że nie jest mile widziana... Bo dla amerykańca to wygląda jak stado ludzi - bydla ze średniowiecza z widlami ktorzy idą pobić królową popu...
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Każdy dzień jest święty, bo każdy dzień ma tylko 24 godziny i umiera - zatem w mojej opinii - wypada robić wszystko każdego dnia. Bóg stworzył ten dzień i każdego osądzi w jaki sposób owy dzień wykorzystał. [ale bzdety, wiem...]
Zabrzmiało zbyt katolicko, więc... Każdy dzień jest wyjątkowy, bo już nigdy nie będzie takiego dnia, jak ten który właśnie mija. Zatem po co się pieklić, po co urządzać propagandowe akcje anty-madonnowe? Madonna niech zgarnie kase za koncert, ludzie niech obcują z ulubioną muzyką a cała reszta niech idzie do kościoła, bo na tacę dać trzeba. ![]()
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
oraz Cytat:
Wszystko fajnie ale robią afere jakby tak na prawdę każdy byl przeciw. Dla mnie jako Polki nie jest to dzień znaczący...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
rapifen, że nie chodzę do kościoła nie oznacza, że słucham satanistycznej muzy. Mieszkam na tyle blisko kościoła, że zamykanie okien nic nie daje. Jeżeli im się wszystko nie podoba: mieszają się w politykę, mieszają się w rozmnażanie i jeszcze muszą się mieszać w koncerty? PRZEGIĘCIE. Pamiętam z czasów jak byłam mała i przymuszana do chodzenia do kościoła teksty "to jest złe. zło jest wszędzie...szatan się czai za każdym rogiem"....przesada... potem te biedne dzieci nie mają wyboru i wierzą w to wszystko...a za 60 lat robią się z nich moherowe berety...
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() art 25, Konstytucji RP Art. 25.
Edytowane przez teofano86 Czas edycji: 2009-07-11 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głupie te ludzie, że aż strach. Ja nie włażę rozebrana do kościołów, to niech oni mi nie włażą na koncert. (Swoją drogą i tak nie idę, choć mi proponowano, bo Madonny nie znoszę...)
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Ponura, jesteśmy w mniejszości (przynajmniej w mniejszości, która mówi głośno o tym w co nie wierzy) a wszyscy którzy są "inni" są źli. Właśnie tego niecierpię w Polsce. Kościół uważa, że tylko katolicy tu żyją i wypowiadając te swoje "mądrości ludowe" mówią to w imieniu wszystkich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wot, stacja ktorej zdanie kogokolwiek interesuje. Tzn. moze i kogos interesuje, ale dla mnie to jest sprawa na wzruszenie ramionami. Cytat:
Cytat:
![]() Dani obywatele korzystaja ze swojej wolnosci slowa i tyle. Cytat:
![]() Taka sama masakra Brudzynski wycierajacy sobie gebe PW ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
no jak coś im się nie podoba w koncercie to mogą protestować, niech robią to spektakularnie nie przez megafony. mnie przeraża katolicka nietolerancja i wtrącanie się do wszystkiego.... już pomijam fakt, że im się wydaje że ich racje są nadrzędne. Dla mnie 15 sierpnia to święto Wojska Polskiego innego ważnego święta nie ma w tym dniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie przeraza (no dobra, nie przeraza, mierzi), to jak niektorzy lubia przy pierwszej mozliwej okazji poszufladkowac, uogonic, aby przywalic KK. Ponura dobrze napisala - nikt nikomu nie kaze niczego lubic, ale do ciezkiej jasnej, zdolnosci poznawcze zanikaja czy ki grzyb?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
To ja tylko powiem, że nie lubię twórczości pani Ciccone, nigdy mi się nie podobała, dodatkowo jak dla mnie ten jej pseudonim artystyczny jest żałosny, to co robi ze swoim życiem bardzo smutne.
Całe PR pani Ciccone bazuje na "prowokować, obrażać i nie ważne co mówią, byleby mówili". Kobieta nie ma klasy i nigdy jej nie miała, nic jej Kabała nie pomoże. Zmarły Michael Jackson, przynajmniej miał talent, ona nie ma nawet tego.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-07-12 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem katoliczką i pozwalam wszystkim przeżywającym prostest kilku innych katolików iśc na ten koncert
![]() Nie widzę problemu, każdy zainteresowany idzie na koncert, niezaintereowani robią grilla/sprzatają/idą do kościoła/szydełkują/ćwiczą szpagat... Protest sam w sobie mi się nie podoba, raczej przynosi odwrotny skutek do zamierzonego, jednakże każdy ma prawo wyrazić swoje niezadowolenie, więc sobie jakaś tam grupa wyraża swoje niezadowolenie, co prawda znajduję jeszcze kilku ![]() Ja nie wrzucam muzułmanów do jednego wora z napisem wytwórnia materiałów wybuchowych, co więcej wiem, że byłoby to myślenie krzywdzące i świadczyłoby tylko i wyłacznie o mojej osobie i moich ograniczeniach myślowych. Tak więc jak jeden, dwóch katolików coś ponawyczynia, to nie znaczy, że po wszystkich katolikach można sobie jeździć jak po łysej kobyle.
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ej, nikt tego nie robi.
Wiadomo, że nie wszyscy katolicy w Polsce bojkotują koncert, wręcz przeciwnie, niektórzy idą na koncert z zamiarem świetnej zabawy. Po prostu uogólniamy stwierdzenie mówiąc 'katolicy'. Ja po prostu nie rozumiem, tej protest i tak nie przyniesie rezultatów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
można powiedzieć po prostu "nie podoba mi się pomysł koncertu tego dnia, nie przepadam za samą Madonną a jej twórczość i zachowanie na scenie pozostawię bez komentarza" zamiast krzyczeć rodacy do boju bierzta hojne widły gnojne i w polske idziemy Cytat:
a) jestem Polką b) nie jest to dzień dla mnie szczególny mam prawo do bycia obywatelem Polski mam tez prawo olać ten dzień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dlatego właśnie muzyka "spadła na taki poziom", że słuchać się jej już nie da (naturalnie mówię o sobie, bo to, że inni słuchają to już nie mój ból głowy).
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2009-07-12 o 18:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Najwidoczniej jest na to zapotrzebowanie i ludzie chcą tego słuchać :P
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.