Koncert Madonny a uczucia religijne - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-11, 22:13   #61
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Koncert Madonny a uczucia religijne

Dla świętego spokoju proponuje wieczorem, 15 sierpnia, kiedy Madonna już wyjdzie na scenę poprosić by poczekałą z występem do godziny 00:01, już 16 sierpnia. Tak chyba będzie wszystkim cudownie ^^
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-11, 22:21   #62
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to niech sie nie wtraca? Kazdy ma prawo sie wtracac w co ma ochote, tak jak kazdy ma prawo to krytykowac. Bynajmniej nie popieram tego bojkotu itd., ale nie odmawiam nikomu prawa do nawolywania do niego. Tak samo jak nie odmawiam nikomu bycia przeciwko niemu.
To prawda mają do tego prawo, ale pewne rzeczy są w złym guście, np Lech Wałęsa dla brukowca o tym że popiera bojkot...

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-11, 22:22   #63
Lady in Blue
Zakorzenienie

Z tego bojkotu to się już zagraniczne stacje TV nabijają np E!

Pamiętam że, ostatni koncert Rolling Stones był w czasie jakiejś żałoby narodowej i afery nie bylo ...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2009-07-11 o 22:23
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-11, 22:27   #64
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Dla świętego spokoju proponuje wieczorem, 15 sierpnia, kiedy Madonna już wyjdzie na scenę poprosić by poczekałą z występem do godziny 00:01, już 16 sierpnia. Tak chyba będzie wszystkim cudownie ^^
Z konstytucji wynika, że Polska jest niezależna od kościoła i religii, więc dlaczego ktoś miałby widzieć w koncercie w Dzień Wojska Polskiego problem? ja na nic czekać nie będe. 15 sierpnia to 15, 16 obchodzimy z Madonną urodziny

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość

Pamiętam że, ostatni koncert Rolling Stones był w czasie jakiejś żałoby narodowej i afery nie bylo ...
bo tylko u nas działa silne katolickie lobby i to jest śmieszne!!
teofano86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-11, 22:36   #65
rapifen
Zakorzenienie

Nie no ech mają prawo się wściekać nie mówmy że nie... Ale co innego wściekać się i potępiać a co innego modlić się przez megafony by zagluszyć koncert (to slyszalam w tvn 24

Stary 2009-07-11, 22:41   #66
Lady in Blue
Zakorzenienie

Szczerze to ja nie rozumiem tej całej afery. Przecież nie wszyscy w tym kraju są katolikami, 15 sierpnia to także dzień wolny ... Sama bym z chęcią wybrała się na ten koncert,ale pewnie biletów już nie ma
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2009-07-11, 22:42   #67
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Nie no ech mają prawo się wściekać nie mówmy że nie... Ale co innego wściekać się i potępiać a co innego modlić się przez megafony by zagluszyć koncert (to slyszalam w tvn 24
no przepraszam bardzo!!!! wolny kraj!! ja jakoś nie robię im krucjat tylko dlatego, że co niedziela o świcie walą w te swoje dzwony z nieznanych mi powodów. niech się modlą przez te swoje megafony. Mam nadzieję, że Madonna ma bdb nagłośnieniowca i jak zaczną granie to zmiotą tych panikarzy i aferzystów

Edytowane przez teofano86
Czas edycji: 2009-07-11 o 22:43
Stary 2009-07-11, 22:47   #68
rapifen
Zakorzenienie

No to zamknij okna jak ci przeszkadza i puść satanistyczną muzykę.. :P
Z pewnymi sprawami po prostu się nie wygra. Można się wściekać krzyczeć tupać nogą... Ale co to da.
Ja po prostu uważam że pewnym osobom już nie wypada mieszać się w takie afery bo jest to co najmniej w złym guście. Z resztą mamy pseudo demokracje, kościół miesza się na swój sposób do wszystkiego. Z tym koncertem to owszem no mogą się pieklić ale... uważam że są skuteczniejsze metody - z większa klasą które pokażą że ma się ją w nosie i że nie jest mile widziana... Bo dla amerykańca to wygląda jak stado ludzi - bydla ze średniowiecza z widlami ktorzy idą pobić królową popu...

Stary 2009-07-11, 22:49   #69
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
A na czele stanie pewnie Ojciec Dyrektor?

Stary 2009-07-11, 22:51   #70
piotrek-1983
Zadomowienie

Każdy dzień jest święty, bo każdy dzień ma tylko 24 godziny i umiera - zatem w mojej opinii - wypada robić wszystko każdego dnia. Bóg stworzył ten dzień i każdego osądzi w jaki sposób owy dzień wykorzystał. [ale bzdety, wiem...]

Zabrzmiało zbyt katolicko, więc...

Każdy dzień jest wyjątkowy, bo już nigdy nie będzie takiego dnia, jak ten który właśnie mija. Zatem po co się pieklić, po co urządzać propagandowe akcje anty-madonnowe? Madonna niech zgarnie kase za koncert, ludzie niech obcują z ulubioną muzyką a cała reszta niech idzie do kościoła, bo na tacę dać trzeba.

piotrek-1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-11, 22:55   #71
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
"Organizacja koncertu tego dnia to prowokacja. Rani to nasze uczucia religijne. Poza tym występy Madonny są antychrześcijańskie" - dodaje Krzysztof Zagozda z Katolickiego Stowarzyszenia Unum Principium, które zainicjowało protest.
"Winnych tego przedsięwzięcia trzeba ujawnić. Kościół i naród powinien z mocą protestować: non possumus!" - napisał w specjalnym apelu ks. Stanisław Małkowski, dawny kapelan warszawskiej "Solidarności".
Jak informuje "Dziennik", komitet protestacyjny zbierze się po raz pierwszy w przyszłym tygodniu.
"Będziemy robić wszystko, aby nie dopuścić do tego skandalicznego wydarzenia. Wywołamy moralne powstanie warszawskie" - podkreśla Brudzyński.
W jaki sposób komitet ma zamiar zablokować koncert? Podpisy pod pismem protestacyjnym zebrane pod kościołami zostaną przesłane do organizatorów koncertu i sponsora głównego imprezy. Od szefa MSWiA Grzegorza Schetyny i władz samorządowych organizatorzy akcji zażądają z kolei odwołania imprezy.
"Jeśli to nie poskutkuje, będzie pikieta podczas koncertu. Zagłuszymy Madonnę" - grozi Brudzyński.

oraz
Cytat:
"Lekceważący stosunek dla religii katolickiej i tradycji narodowych osób odpowiedzialnych za wydanie pozwolenia na koncert w tak znaczącym dla Polaków dniu, uraża nasze uczucia religijne i patriotyczne....

Wszystko fajnie ale robią afere jakby tak na prawdę każdy byl przeciw. Dla mnie jako Polki nie jest to dzień znaczący...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-11, 23:06   #72
teofano86
Zadomowienie

rapifen, że nie chodzę do kościoła nie oznacza, że słucham satanistycznej muzy. Mieszkam na tyle blisko kościoła, że zamykanie okien nic nie daje. Jeżeli im się wszystko nie podoba: mieszają się w politykę, mieszają się w rozmnażanie i jeszcze muszą się mieszać w koncerty? PRZEGIĘCIE. Pamiętam z czasów jak byłam mała i przymuszana do chodzenia do kościoła teksty "to jest złe. zło jest wszędzie...szatan się czai za każdym rogiem"....przesada... potem te biedne dzieci nie mają wyboru i wierzą w to wszystko...a za 60 lat robią się z nich moherowe berety...

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:

Wszystko fajnie ale robią afere jakby tak na prawdę każdy byl przeciw. Dla mnie jako Polki nie jest to dzień znaczący...
no... nawet defilady nie będzie. jakby to był poniedziałek to bym do pracy nawet poszła <lol2>...
art 25, Konstytucji RP
Art. 25.
  1. Kościoły i inne związki wyznaniowe są równouprawnione.
  2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.
  3. Stosunki między państwem a kościołami i innymi związkami wyznaniowymi są kształtowane na zasadach poszanowania ich autonomii oraz wzajemnej niezależności każdego w swoim zakresie, jak również współdziałania dla dobra człowieka i dobra wspólnego.

Edytowane przez teofano86
Czas edycji: 2009-07-11 o 23:10
Stary 2009-07-11, 23:13   #73
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skemmtun Pokaż wiadomość
Pytanie do urażonych wierzących: w jaki sposób koncert Madonny planowany na 15.08.br obraza Wasze uczucia religijne?

Tak jak nikt i nic nie zmusza niewierzących do uczestniczenia w obrzędach religijnych odbywajacych sie kilka razy w roku, tak nikt i nic wierzących nie zmusza do włączania telewizora z relacją z koncertu,a tym bardziej do uczestniczenia w imprezie. Natentychmiast nie rozumiem w czym problem, prosze o wyjasnienie, dziekuje...
To śmieszne. Niech ktoś mi wyjaśni, dlaczego jako niekatoliczka miałabym nie pójść sobie 15tego na koncert?

Głupie te ludzie, że aż strach. Ja nie włażę rozebrana do kościołów, to niech oni mi nie włażą na koncert.

(Swoją drogą i tak nie idę, choć mi proponowano, bo Madonny nie znoszę...)

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-11, 23:17   #74
teofano86
Zadomowienie

Ponura, jesteśmy w mniejszości (przynajmniej w mniejszości, która mówi głośno o tym w co nie wierzy) a wszyscy którzy są "inni" są źli. Właśnie tego niecierpię w Polsce. Kościół uważa, że tylko katolicy tu żyją i wypowiadając te swoje "mądrości ludowe" mówią to w imieniu wszystkich
Stary 2009-07-11, 23:20   #75
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teofano86 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to wszyscy katolicy Polski, Europy i Świata, mogą się nabić na pale w ramach protestu. Jak mnie to wqrza w tym kraju. Dewoty chcą rządzić i do wszystkiego się wpierdzielają.... I proszę nie zapominać, że 15 sierpnia jest przede wszystkim ŚWIĘTO WOJSKA POLSKIEGO. Dewotom i innym katolickim histerykom mówię stanowcze NIE
Jak juz kiedys pisalem, to czesc ateistow na tolerancje po prostu nie zasluguje

Cytat:
To prawda mają do tego prawo, ale pewne rzeczy są w złym guście, np Lech Wałęsa dla brukowca o tym że popiera bojkot...
Nie no, ze Bolek zrobil cos w zlym guscie, to nowosc ; co Tobie w tym konkretnie nie pasuje?

Cytat:
Wot, stacja ktorej zdanie kogokolwiek interesuje. Tzn. moze i kogos interesuje, ale dla mnie to jest sprawa na wzruszenie ramionami.

Cytat:
Z tego tez nie powinno byc.

Cytat:
Z konstytucji wynika, że Polska jest niezależna od kościoła i religii, więc dlaczego ktoś miałby widzieć w koncercie w Dzień Wojska Polskiego problem? ja na nic czekać nie będe. 15 sierpnia to 15, 16 obchodzimy z Madonną urodziny
Przepraszam, ale co Ty pleciesz - jak sie ma to do rozdzialu kosciola od panstwa w ogole ?

Dani obywatele korzystaja ze swojej wolnosci slowa i tyle.

Cytat:

Masakra takie podejscie.

Taka sama masakra Brudzynski wycierajacy sobie gebe PW

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-11, 23:25   #76
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponura, jesteśmy w mniejszości (przynajmniej w mniejszości, która mówi głośno o tym w co nie wierzy) a wszyscy którzy są "inni" są źli. Właśnie tego niecierpię w Polsce. Kościół uważa, że tylko katolicy tu żyją i wypowiadając te swoje "mądrości ludowe" mówią to w imieniu wszystkich
Ale nie mylmy kościoła (którego swoją drogą i tak nie lubię) z grupą oszołomów...

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-11, 23:25   #77
teofano86
Zadomowienie

no jak coś im się nie podoba w koncercie to mogą protestować, niech robią to spektakularnie nie przez megafony. mnie przeraża katolicka nietolerancja i wtrącanie się do wszystkiego.... już pomijam fakt, że im się wydaje że ich racje są nadrzędne. Dla mnie 15 sierpnia to święto Wojska Polskiego innego ważnego święta nie ma w tym dniu.
Stary 2009-07-11, 23:55   #78
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
no jak coś im się nie podoba w koncercie to mogą protestować, niech robią to spektakularnie nie przez megafony. mnie przeraża katolicka nietolerancja i wtrącanie się do wszystkiego.... już pomijam fakt, że im się wydaje że ich racje są nadrzędne. Dla mnie 15 sierpnia to święto Wojska Polskiego innego ważnego święta nie ma w tym dniu.
Nastepna, co mowi jak kto ma co robic Super, a jak taki Brudzynski Tobie powie, jak ma ten koncert wygladac, to nietolerancja i wtracanie sie.

A mnie przeraza (no dobra, nie przeraza, mierzi), to jak niektorzy lubia przy pierwszej mozliwej okazji poszufladkowac, uogonic, aby przywalic KK. Ponura dobrze napisala - nikt nikomu nie kaze niczego lubic, ale do ciezkiej jasnej, zdolnosci poznawcze zanikaja czy ki grzyb?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 06:15   #79
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

To ja tylko powiem, że nie lubię twórczości pani Ciccone, nigdy mi się nie podobała, dodatkowo jak dla mnie ten jej pseudonim artystyczny jest żałosny, to co robi ze swoim życiem bardzo smutne.

Całe PR pani Ciccone bazuje na "prowokować, obrażać i nie ważne co mówią, byleby mówili".

Kobieta nie ma klasy i nigdy jej nie miała, nic jej Kabała nie pomoże.

Zmarły Michael Jackson, przynajmniej miał talent, ona nie ma nawet tego.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-07-12 o 06:19
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 08:55   #80
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
To ja tylko powiem, że nie lubię twórczości pani Ciccone, nigdy mi się nie podobała, dodatkowo jak dla mnie ten jej pseudonim artystyczny jest żałosny, to co robi ze swoim życiem bardzo smutne.

Całe PR pani Ciccone bazuje na "prowokować, obrażać i nie ważne co mówią, byleby mówili".

Kobieta nie ma klasy i nigdy jej nie miała, nic jej Kabała nie pomoże.

Zmarły Michael Jackson, przynajmniej miał talent, ona nie ma nawet tego.
wiele jest takich gwiazdeczek, które wzorują się na Madonnie Artystką ona na pewno nie jest, ale gwiazdą tak.

Stary 2009-07-12, 10:11   #81
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
tego się właśnie bałam ..

teofano86, napisałam to ironicznie jasne, koncert będzie 15.08 i dojdzie do skutku, wiec po cholere powstanie warszawskie :P
Stary 2009-07-12, 11:03   #82
dzustam
Zakorzenienie

Ja jestem katoliczką i pozwalam wszystkim przeżywającym prostest kilku innych katolików iśc na ten koncert

Nie widzę problemu, każdy zainteresowany idzie na koncert, niezaintereowani robią grilla/sprzatają/idą do kościoła/szydełkują/ćwiczą szpagat...

Protest sam w sobie mi się nie podoba, raczej przynosi odwrotny skutek do zamierzonego, jednakże każdy ma prawo wyrazić swoje niezadowolenie, więc sobie jakaś tam grupa wyraża swoje niezadowolenie,

co prawda znajduję jeszcze kilku katolików, którzy niezbyt pragną być utożsamiani z tego typu protestem, wiec najlepiej nie wrzucać wszystkich katolików do jednego wora.

Ja nie wrzucam muzułmanów do jednego wora z napisem wytwórnia materiałów wybuchowych, co więcej wiem, że byłoby to myślenie krzywdzące i świadczyłoby tylko i wyłacznie o mojej osobie i moich ograniczeniach myślowych.

Tak więc jak jeden, dwóch katolików coś ponawyczynia, to nie znaczy, że po wszystkich katolikach można sobie jeździć jak po łysej kobyle.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 11:37   #83
carpaibex
Zakorzenienie

Ej, nikt tego nie robi.
Wiadomo, że nie wszyscy katolicy w Polsce bojkotują koncert, wręcz przeciwnie, niektórzy idą na koncert z zamiarem świetnej zabawy. Po prostu uogólniamy stwierdzenie mówiąc 'katolicy'.
Ja po prostu nie rozumiem, tej protest i tak nie przyniesie rezultatów.
Stary 2009-07-12, 11:50   #84
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
co Tobie w tym konkretnie nie pasuje?
to że to jest po prosty niepoważne
można powiedzieć po prostu "nie podoba mi się pomysł koncertu tego dnia, nie przepadam za samą Madonną a jej twórczość i zachowanie na scenie pozostawię bez komentarza"
zamiast krzyczeć rodacy do boju bierzta hojne widły gnojne i w polske idziemy

Cytat:
Masakra takie podejscie.
nie rozumiem co w tym masakrycznego?
a) jestem Polką
b) nie jest to dzień dla mnie szczególny
mam prawo do bycia obywatelem Polski mam tez prawo olać ten dzień

Stary 2009-07-12, 11:52   #85
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
wiele jest takich gwiazdeczek, które wzorują się na Madonnie Artystką ona na pewno nie jest, ale gwiazdą tak.
Dlatego właśnie muzyka "spadła na taki poziom", że słuchać się jej już nie da (naturalnie mówię o sobie, bo to, że inni słuchają to już nie mój ból głowy).

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 17:20   #86
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie muzyka "spadła na taki poziom", że słuchać się jej już nie da (naturalnie mówię o sobie, bo to, że inni słuchają to już nie mój ból głowy).
Evo, muszę Ci przyznać rację Zalała nas fala żałosnych popowych wyjców.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 18:16   #87
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Mogę wiedzieć jaką muzykę lubisz ? Czysto teoretycznie.
Stary 2009-07-12, 18:30   #88
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Racja, to co teraz zapodają nam stacje radiowe i muzyczne w tv to porażka cóż, komercja ...

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2009-07-12 o 18:31
Stary 2009-07-12, 18:33   #89
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Racja, to co teraz zapodają nam stacje radiowe i muzyczne w tv to porażka cóż, komercja ...
Najwidoczniej jest na to zapotrzebowanie i ludzie chcą tego słuchać :P

Stary 2009-07-12, 18:36   #90
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Mogę wiedzieć jaką muzykę lubisz ? Czysto teoretycznie.
Rock, ale ten z lat 70-90.

Poza tym lubię stare przeboje
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości