|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zonaty kochanek
Ale przyczyniła się do rozpadu Twojego związku i do tego, że mąż Cię zdradził i powtórzę po raz kolejny: gdyby kobiety były na tyle mądre, gdyby się szanowały, nie zdarzałyby się takie sytuacje. Związek, oczywiście, rozpaść może się z miliona innych powodów, ale gdyby nie kochanki, o jeden powód byłoby mniej.
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem kochana ![]() Cytat:
![]() Ja myślę, że podejście takie bierze się z autopsji. Wy cały gniew przelewacie na kobiety, które (powtarzam) nie brały ślubu, nie mają zobowiązań, ani dzieci z kobietami swoich kochanków. Potwierdza to jedynie, że mężczyzna rozbija swoje małżeństwo. A wy tak zganiacie na te kobiety, bo same wybaczyłybyście zdradę, bądź już to zrobiłyście. Nie zamierzam się kłócić, bo to moje zdanie, a jak wiem was nie można przekonać, ani normalnie, kulturalnie wymienić swoich poglądów ![]() Dodam i powtórze, że nie pochwalam zachowania kochanek. Edytowane przez hryzotemis Czas edycji: 2009-06-13 o 12:27 |
||
|
|
|
|
#63 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
A co się dziwisz,że tępie kochanki jestem kobietą i mam zasady i szacunek do innych w porównaniu do tych pań. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- aż się zacytuje... Cytat:
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-06-13 o 12:22 |
|||
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osoba, która wiąże się z kimś kto jest zajęty musi mieć bardzo niskie poczucie własnej wartości, albo jest święta i wychodzi z założenia, że musi się wszystkim dzielić w imię dobra dla innych ![]() Małżeństwo może przechodzić kryzys, ale to nie oznacza od razu, że partnerzy są wolni. Winna jest osoba, która zdradza i ta która się pakuje w romans z taką osobą. Nie ma znaczenia płeć - małżeństwo/związek może się sypać, ale to nie świadczy dobrze o osobie, która pakuje się na trzeciego w jakikolwiek związek. Bo trzeba rozróżnić dwie rzeczy i je oddzielić: zdradę partnera i wiązanie się kogoś z kimś zajętym. A na tapecie jest kobieta [osoba trzecia w małżeństwie], więc podsumowując twoje dywagacje rozmijają się z tym o czym piszą dziewczyny ![]() A wracając do tematu. Nienormalne jest już samo to, że żonaty mężczyzna ma kochankę, ale się zdarza. A jak się już zdarza, to TAK - często osoba zdradzająca mówi jedno, a robi drugie. Wniosek facet chce się rozerwać na boku, ale nie chce zostawiać żony, więc kantuje jedną i drugą. I drugi wniosek: zostaw księcia i poszukaj wolnego faceta, który ma nie tylko jaja, ale i mózg. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, kobieta nie powinna wchodzić komuś w związek. Nigdy. Nawet, jeśli ten przeżywa kryzys.
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też jest według Was godna pożałowania i ma niskie poczucie wartości,bo mogła się przecież domyślić?
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#68 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Brawo,nic dodać nic ująć. |
||
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że Panie broniące zaciekle kochanek, ich dobrego imienia i wyższych altruistycznych celów, mają jakiś kompleks na tym punkcie ![]() Kobieta, która bierze używane ochłapy, ma albo niskie poczucie własnej wartości (żaden wolny facet jej nie chce?), albo szuka sponsora (fuj!). Każda normalna babeczka patrzy się na to, żeby facet mógł układać przyszłość z nią, a nie zbierać resztki czasu które dla niej wyciął ze swojego normalnego życia. Facet, który ma żonę i dzieci a bierze sobie do pykania laseczkę, to buc z kryzysem wieku średniego, który podbudowuje swoje ego kochanką, którą może być pierwsza lepsza - w końcu jak to piszą obrończynie kochanek, jak nie ona będzie kochanką, to następna. Mi nie byłoby fajnie czuć się substytutem, który w każdej chwili może być zastąpiony kolejną pierwszą lepszą
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
To są dwie różne sytuacje, my piszemy o tym, kiedy kochanka wie, a nie, kiedy jest oszukiwana przez faceta.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam jedynie, że mężczyzna jest winny zdradzie i to on rozbija swoje małżeństwo
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
A niektóre z Was potrafią tylko obrażać i bić brawo innym
.Dziewczyny, wiele z Was przesadza. Rozumiem, że nie podoba się Wam zachowanie żonatych facetów, którzy mają kochanki i kochanek, które się za takich biorą, ale to nie przyzwala Was do takich słów jak chociażby: Cytat:
I jeśli nigdy nie byłyście w takiej sytuacji to nie macie prawa mówić i oceniać dlaczego te kobiety postępują tak, a nie inaczej. Bo tego nie wiecie .I tak jeszcze na marginesie: Autorka wątku zadała proste pytanie. Nie prosiła o ocenę swojego zachowania, więc nie wiem, dlaczego wszystkie z Was to robią . Zwyczajnie pisanie nie na temat zgodny z wątkiem. Jeśli chcecie sobie podyskutować na ten temat to nie lepiej założyć osobny wątek?I do Autorki: Przykro to mówić, ale to nie jest normalne zachowanie. Znaczy, że prawdopodobnie tylko bawi się Tobą, skoro mimo zapewnień o rozwodzie chce się wybierać na wakacje z żoną.
Edytowane przez joplin Czas edycji: 2009-06-13 o 13:07 |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Rozeznanie
|
Jeśli piszą mądre rzeczy, to bijemy
![]() Tak, za to bardzo smaczne są Panie, które wskakują żonatym/zajętym facetom do łóżka, nie zważając nawet na to, jak będzie czuła się jego żona i jak, tym bardziej, będą czuły się jego dzieci. Bardzo smaczne jest również to, że tak skutecznie rozwalają komuś życie Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak, mądre
Cytat:
Cytat:
I chyba raczej nie spodziewała się, że będziemy jej współczuć, że on zamiast z nią na wakacje, jedzie z żoną???
|
|
|
#76 | |||
|
Zadomowienie
|
Cóż, ja w większości nic tam mądrego nie widzę
.Cytat:
. Cytat:
. Ale mogę się mylić, nie jestem w tych sprawach specjalistką .Cytat:
Edytowane przez joplin Czas edycji: 2009-06-13 o 13:18 |
|||
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybacz, ale bzdury piszesz. Jeśli ktoś wypowiada się w publicznym miejscu musi się liczyć z tym, ze jego zachowanie zostanie poddane ocenie i tak, osoby postronne w takim wypadku mają prawo do oceny tego zachowania. |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z postem joplin. Ten wątek nie jest o moralności jego autorki. Jeżeli lubicie uskuteczniać takie dyskusje to załóżcie osobny wątek o tym, co myślicie o takich kobietach. Nie o to chodzi, że bronię autorkę wątku, swoją opinię o niej zachowam raczej dla siebie, ale denerwuje mnie fakt, że to juz nie jest pierwszy raz, kiedy pojawia się burzliwa dyskusja o moralności danej osoby, przy czym pomijacie temat głowny i nie potraficie się ograniczyc do prostej odpowiedzi na pytanie plus do ewentualnej rady. Rozumiem, że forum jest po to, aby wypowiadać swoje zdanie w danej kwestii, ale róbcie to, proszę, w odpowiednich wątkach, bo ten niestety do wydawania takich opinii nie jest.
Edytowane przez Sinn89 Czas edycji: 2009-06-13 o 13:19 Powód: bład |
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, ze nie powinien. Nie twierdze ze mezczyzna, ktory zdradza jest bez winy. Ale zauwazcie, ze rozmawiamy tutaj o kochankach.
|
|
|
#80 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
A i owszem mamy prawo oceniać,nie jest nigdzie napisane ( nie ma takiej ustawy), że nie mamy prawo bo nam ktoś zabrania ( ty tym bardziej ). ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
"rozwiodę się" to stała śpiewka wszystkich padalców, którzy sami nie wiedzą czego chcą. bo i tak źle i tak niedobrze. najlepiej to obracać dwie sztuki, bo tu dobra zabawa z kochanką, ale z drugiej strony w domu (tak zakładam) zawsze ciepły obiadek, uprane, wyprasowane i wszystko cacy.
pomyśl - jak teraz zostawi żonę dla Ciebie, to jaką masz gwarancję, że później nie zostawi Ciebie dla jakiejś następnej... i następnej... i następnej... ?? |
|
|
|
|
#82 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie warto wierzyć facetowi,który ma na boku kochanke i obiecuje jej że się rozwiedzie dla niej z żoną.Oczywiście są kochanki naiwne ktore w to wierzą. Pewno też taki łże,że mu się w związku nie układa,że zona jest taka i owaka,a to obłuda,kłamstwa. itp
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-06-13 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, ale wierzyć mi się nie chce, że autorka wątku nie zna odpowiedzi na swoje pytanie. Wątek założyła chyba tylko po to, żeby wyrazić jej współczucie, że jak facet tak może, że natychmiast powinien zostawić żonę a nie jeszcze jechać z nią na wakacje, bo ona (autorka wątku) też ma prawo do szczęscia...
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Tylko że nie jest to temat o tym"Co myślicie o kobietach, które wdają się w związki z żonatymi facetami" tylko wątek, w którym zostało postawione konkretne pytanie. Jeżeli tak koniecznie chcecie robić z tego rozprawkę, to w innym wątku, bo ten ewidentnie do tego nie służy. W dodatku nie jest to żadne zabranianie, tylko zwrócenie uwagi na to, że na forum coraz częsciej zdarzają się takie niemile dyskusje w wątkach do tego nieprzeznaczonych.
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co daję pkt. karne.
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakoś nie zauważyłam, żebyś ty to zrobiła
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam, gdzie są odmienne poglądy, tam zdarzają się niemiłe dyskusje, a wyrażanie negatywnego zdania na jakiś temat, jeśli ktoś takie ma też jest odpowiedzią [oczywiście w sposób kulturalny ].
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie każdy mając okazję kradnie... Nie chciałabym faceta (chłopaka, męża - obojętne), który mnie zdradzi "bo miał okazję". Zszokowały mnie Twoje słowa... Moim skromnym zdaniem jest 40:60. 40% winy kochanki, 60% winy męża (bo to ON obiecywał żonie, że jej nie opuści). Oczywiście są różne sytuacje, ale generalnie uważam, że wina męża/żony zdradzającego jest większa niż kochanki czy kochanka. Kochanką nie byłam, nie jestem i mam nadzieję, że mi nie odbije na starość i nigdy w życiu nie będę!Ja tu nie widzę zbyt wiele postów broniących kochanek. Są za to takie, które wskazują na równą lub większą winę męża. A co powiedzieć o postach kobiet broniących zdradzających mężów...? No comments. Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2009-06-13 o 13:51 |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Nie zrobiłam tego, ponieważ uznałam, że niektóre wypowiedzi zabrnęły za daleko i chciałam zwrócić na to uwagę. Po prostu proszę o mniej uszczypliwości, a więcej życzliwości dla siebie nawzajem.
Edytowane przez Sinn89 Czas edycji: 2009-06-13 o 13:47 Powód: - |
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na pytanie autorki wąku coś odpowiesz?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

Ty chyba niewiesz co psizesz.Mężczyna też jest winny,żeby znow nie było że bronie żonkosi. 

Brawo,nic dodać nic ująć. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nie warto wierzyć facetowi,który ma na boku kochanke i obiecuje jej że się rozwiedzie dla niej z żoną.Oczywiście są kochanki naiwne ktore w to wierzą.