![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało studentki :)
coraz nas więcej
![]() ja też nie byłabym w stanie zrezygnowac z owoców. w ogóle rygorystyczne (zarówno pod względem kalorii jak i zasad)diety są nie dla mnie ![]() ![]() miłego dietowania, nie dajcie się weekendowych pokusom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie tak samo dieta SB od razu odpada ze względu na moja miłość do jabłek :P Wydaje mi się, że najważniejsze przynajmniej dla mnie to wyeliminowanie słodyczy i piwa, ograniczenia bardziej do tego aby jeść zdrowo a nie mało i dużoooo ruchu. Dzisiaj wybieram się na rowerek aby rozluźnić się po egzaminie wczorajszym i mam zamiar zrobić dużo kilometrów ![]() Życzę Wam wszystkim powodzenia. Mam nadzieję, że juz niebawem wątek zacznie tetnić życiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj niestety tylko nauka i nauka
![]() ![]() a na śniadanko zrobiłam sobie serek wiejski z mnóstwem koperku rzodkiewką i ogórkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam do was pytanie, co jecie na śniadanko i kolacje( coś co pomaga w stracie wagi)? malgoskagc pisała o serku wiejskim a reszta z Was?
![]()
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie wizażanki
![]() też chcę się do was przyłączyć ![]() więc moja propozycja na kolację wygląda tak: -sałatka z jajka ugotowanego na twardo, jogurtu naturalnego, koperku, szczypiorku i sałaty, natomiast śniadanie: -owsianka z dodatkami np. truskawek czy rodzynek i odrobina miodu, -musli, mieszanka różnych płatków i dodatków, -jogurt naturalny z owocami ![]() ![]() pychotka polecam ![]() Edytowane przez nelii Czas edycji: 2009-06-19 o 23:29 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
mniam
![]() ![]() A reszta dziewczyn co wcina na śniadanko i kolację ?? ![]()
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
jeżeli chodzi o kolacje to moim zdecydowanym faworytem jest serek danio waniliowy, z bananem i truskawkami. jak dla mnie najlepsze co może być
![]() oprócz tego, to śniadania ja jadam raczej normalne. kanapki z serem żółtym/topionym/almette. jajecznica z różnymi dodatkami ![]() czasami jakieś płatki na mleku, ale nie przepadam jeść je na śniadanie, bo jakoś średnio mnie sycą ![]() no i zdarza mi sie też jeść twarożek ![]() wydaje mi się,że co do śniadań nie ma co kombinować, gorzej z obiadami i przegryzkami ![]() ![]() a ja wczoraj niestety niepowodzenie dietowe. pół pizzy, dużo soku i trzy pół litrowe sprite. ale imprezy rządzą się swoimi prawami więc sobie wybaczam ![]() ![]() Edytowane przez suspense Czas edycji: 2009-06-20 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
akurat na obiadki jest dużo kombinacji
![]() jest nawet duże pole do popisu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio zaczęłam wykorzystywać przepisy, które dziewczyny podawały w temacie o "dietetycznych przepisach"
i tak np. dziś jadłam sobie ziemniaki z mikrofalówki (!) z serkiem wiejskim i koperkiem.. zaciekawiło mnie to i wyszło naprawdę pyszne! (na dole zdjęcia:P:P) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
ziemniaczki wyglądają naprawdę apetycznie
![]() ![]() a jak je robiłaś??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
umyłam ładnie.. wyczyściłam dokładnie i osuszyłam.. włożyłam na 6-7min do mikrofalówki.. później rozkroiłam i nałożyłam serek wiejski z koperkiem:p
ale w tym przepisie było, że ma być jeden duży ziemniak (ja miałam akurat same malutkie) i po wyjęciu przekroić na pól wyjąć trochę miąższu i wymieszać z serkiem w. i koperkiem i ułożyć na obydwu polówkach i posypać trochę serem żółtym i włożyć jeszcze na chwile do mikrofalówki.. a, że ja miałam tylko takie więc zmodyfikowałam i było naprawdę ok :P:P naprawdę można znaleźć tu fajne przepisy.. np ja robiłam też omlet z warzywami i był pycha! (daje zdjęcie jak mi wyszedł) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
a podaj linka do wątku z którego bierzesz te pyszne przepisy
![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67825
proszę bardzo ![]() ![]() jeszcze całego nie przeczytałam.. jestem na 24str ale i tak już wynalazłam dużo ciekawych :P ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
faktycznie, te ziemniaczki wyglądają smakowicie
![]() (chociaż ja sobie postanowiłam,że na diecie nie będę jeść ziemniaków i jasnego pieczywa ![]() ![]() ale tak ogólnie to super wątek, jak bede miała chwile czasu to poszukam sobie jakiś nowości-pyszności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
mi tez ciężko zrezygnować z chleba.. bo lubię taki np świeży zjeść.. ja chleb zawsze mogłam jeść nawet i suchy..taki nawet najlepszy był:P dlatego zamieniłam na ciemno.. ograniczam tyle ile mogę... żeby nie popadać w skrajności bo co z tego , że nałożę sobie różne ograniczenia i po tygodniu wymięknę? dlatego powolutku małymi kroczkami.. kiedyś jadłam tylko wase, ale szybko mi się znudziło - chciałam odmiany :P
a co do ziemniaków to też lubie i też chciałam zrezygnować ale jak sie całe życie jadło je na obiad to trochę trudno, ale i tak na studiach jadłospis się zmienia :P i da się wytzrymać bez problemu..czasami poprostu mam chęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dieta składa się z 9cio dniowego planu jedzenia. W każdym dniu masz 4 typy posiłków na które jesz cokolwiek chcesz z podanej listy produktów, w jakiejkolwiek chcesz kolejności (w większość są to produkty które już masz albo często jadasz, więc raczej nie będziesz musiała kupować żadnych drogich i specjalnych rzeczy). Każdego dnia typy posiłków się zmieniają, co „dezorientuje” Twój metabolizm i rozkręca go raz po raz żeby spalał więcej kalorii niż jesz. dokładnie możesz poczytać na www.OdchudzanieNaZawołani e.pl Edytowane przez nelii Czas edycji: 2009-06-21 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmii ciekawie ale czy warto i to faktycznie działa? muszę to kupować czy jest szansa, ze znajdę to gdzieś na necie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
a czy tego rodzaju dieta jest zdrowa? i nie grozi szybkim powrotem tych kg?
Muszę spr czy jest tam dużo mięsa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
tracenie 3kg w 9 dni nie wydaje mi się zdrowe
![]() a zresztą nawet jeśli, to co z tego. podstawą dobrej diety jest zmiana nawyków żywieniowych. jeśli ich nie zmienimy to i tak prędzej czy później wrócimy do punktu wyjścia. w końcu te nasze nadprogramowe kilogramy nie wzieły się z powietrza ![]() ![]() ja bym w taką diete nie inwestowała - moim zdaniem, nie warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
w sumie to z tej diety nigdy nie korzystałam ale z ciekawości postanowiłam o niej poczytać
![]() i z tego co mówią o niej inne dziewczyny wychodzi na to że rzeczywiście przynosi rezultaty ![]() jedyny mankament jest taki że niestety musisz ja kupić ![]() ![]() ![]() dlatego pozostanę przy swojej R i ćwiczeniach ![]() Edytowane przez nelii Czas edycji: 2009-06-21 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
A właśnie dziewczyny, czy do Waszych diet dorzucacie ćwiczenia? Ile czasu na nie poświęcacie, jakie to ćwiczenia, na jakie partie ciała, czy robicie je codziennie? ćwiczycie w domu czy na siłowni? Może jakieś biegi czy rowerek? Piszcie wszystko dokładnie
![]()
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
ja na początku robiłam a6w. doszłam do 5 dnia, i stwierdziłam,że mnie to wkurza,że czuje jak pracują tylko górne partie mięśni brzucha, no i się naczytałam,że 8 minutes abs lepsze, więc postanowiłam ,że bede robić te 8minutówki. ale coś się zebrać nie moge
![]() za to codziennie tańcze przed lusterkiem ![]() ![]() ![]() ![]() no i tato mi w końcu rower naprawił, więc mam zamiar zacząć z niego znowu korzystać ![]() a Ty coś WiuNia robisz ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
co to są "szejki" ?:P
ja robię brzuszki, "hantelkuję" :P:P i takie śmieszne nożyce.. a poza tym planuje takie dłuższe spacery...ostatnimi dniami nie miałam czasu i zaprzestałam ale muszę znów zacząć po egzaminie... a jest ładna pogoda więc to też jest przyjemne..jednak najlepiej jak mi ktoś towarzyszy :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
szejki? wymachiwanie tyłkiem
![]() ![]() najczęsciej można spotkać w wykonaniu murzynek na różnej maści teledyskach ![]() ![]() ![]() ![]() tym bardziej,że moja kondycja sprawia,że po 3 minutowej piosence wymiękam ![]() no i trzęsie mi się wszystko niemiłosiernie ![]() tu masz fajny przykład: http://www.youtube.com/watch?gl=PL&h...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Ja robię sobie brzuszki i takie różne ćwiczonka na nóżki, pupkę, biust
![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
o! ja też mam problem z trzęsącym się ciałem! ostatnio jak biegłam to zauważyłam, że osiąga to już niebezpieczny poziom
![]() chyba ćwiczenia typu ośmiominutówki powinny mi pomóc w eliminacji tego problemu, prawda?
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
ja też się trzęsę cała
![]() a ta laska się ostro rozszalała! haha i naprawdę tak umiesz? heheh ale jaki ma brzuch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
a co to są 8 minutówki?
![]() suspense zacznę tańczyć do anima ![]() ![]() Edytowane przez kicccia Czas edycji: 2009-06-22 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Witam,ja mam tak jak WiuNia 170cm wzrostu 920 LAT) i waze tyle ile ona chce- 55kg,ale wygladam jak patyk
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Przepraszam za pomyłke,mam 20 lat a nie 920 ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.