|
|
#61 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty
Cytat:
A Twój miał tak długie, że chodząc po dywanie wczepiały mu się? Bo z tego co się orientuję, koty jak chodzą, chowają pazury, a wyciągają do obrony, ostrzenia lub wdrapywania się. A to mój kocur.Jego matką jest kotka perska.
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny ten kotek
![]() i nie wygląda na 5 mies. ![]() uroczyy ![]()
Edytowane przez the kamm Czas edycji: 2009-07-02 o 14:33 |
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy była malutka była ładniejsza i bardziej puchata
Właśnie przez to umaszczenie ją wzięliśmy - bardzo podobała się mojemu mężowi.. Ja uwielbiam czarnuszki wszelkie, ale mąż nie lubił kotów, Miśka mu się spodobała i zdecydowałam się na kompromis.Matka Miśki jest pięknym czarnym persem, a ojciec był ponoć rudy... Po rudym pewnie ta mnogość barw, ale oczy po mamusi Też ma takie bursztynowe![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
słodziak taki malutki Wszystko co malutkie jest rozkoszne i pieski, i kotki - wszystko Co do pazurków to pewnie nie podczas chodzenia się kotek wczepiał, tylko podczas zabawy Moja miśka kiedy była mała wyrwała sobie pazurek w trakcie takich harców... 21 szwów miała założonych bidulka i to pod narkozą.. przed ubiegłorocznym Bożym Narodzeniem tak nas urządziła... Krew się lała strumieniami i jechaliśmy do weterynarza prawie na sygnale... Człowiek dopiero w takich sytuacjach zdaje sobie sprawę jak bardzo pokochał zwierzaka... Trzeba uważać, żeby sobie maluch czegoś nie zrobił...
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Oj no co? Tak się na to mówi, gilotynka do pazurów ; ] bo to nie takie zwykłe cążki, tylko taka okrągła dziurka w którą wsadzasz pazur i ciach ![]() I nie mieliśmy dywanu w tamtym mieszkaniu a o panele ciężko zaczepić pazurek. Ona się zaczepiała jak skakała po łóżkach albo fotelach. Wiadomo, że wtedy wysuwała pazurki.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Czytam , czytam cały czas to forum.
Dziękuje za wiele przydatnych rad ![]() A co myślicie o imieniu Shaggy [czyt. Szagi , ang. coś w stylu kudłaty chyba , niewiem ![]() ] dla kota ? ![]() Bo mi się tak podoba , że chyba się zdecyduję , ale poważnie myślałam również o Shadow [ czyt. Szadow , ang. cień ]Jak myślicie ? |
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
oto moja kicia
|
|
|
|
#67 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Akurat na zdjęciach miał 3 miesiące
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Noo , tak myślałam
![]() Źle konteks zrozumiałam bo na szybkiego wcześniej czytałam , bo czasu nie miałam :p |
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się podoba Shadow już nie brzmi tak dobrze...
Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2009-07-02 o 16:54 |
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
moja Miśka coś jeść nie chce ostatnio... może przez to ciepełko, które się na dworze rozlewa
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moge wykastrować kotke która ma ruje? Nie wytrzymuje przysiegam- mam w kocim moczu cały dom-wszedzie!!!! śmierdzi tak ze teść powiedział ze jak nie ja to on coś zrobi z moim kotem. Pościele, ubrania, kanapy, firany wszystko tak śmierdzi ze mam dość swojego domu.... Tej woni nie da sie usunąc - nie nadążam z praniem- płakać mi sie chce. O reszcie objawów juz nie napisze... Wczoraj otworzyła okno dachowe i spadła na trawnik ( trzymam ją w domu). Dom na zewnątrz ( nowy otynkowany ozdobnym tynkiem) jest oznaczony kocimi meskimi szczynami, bo koty czują kotke i znaczą... Nie wiem co robić
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
nie wolno przeprowadzać sterylizacji podczas rui. Chyba będziesz musiała się przemęczyć, ale może warto iść do lekarza, może coś zaleci na złagodzenie objawów, chociaż nie wiem czy się da.
Ja moją kicię też będę sterylizować, bo do tej pory dostawała zastrzyki antykoncepcyjne, ale nie można ich zbyt długo podawać. |
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety musisz przeczekać.. Ja swoją Miśkę kastrowałam zaraz po jej pierwszej ruice... Sikać nie sikała tylko same dźwięki mnie przeraziły... Zawsze możesz do niej dopuscić kota i zaraz po tem do weterynarza - on usunie to co trzeba z zawartością.. Brzmi to drastycznie, ale tak bywa
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Aha słuchajcie co mi się wczoraj zdarzyło . Przechodziłam z mamą koło fryzjera , a tu coś strasznie miauczy . ( )Patrze , a tam siedzi , mały , biedy , przestraszony kotek . ![]() Serce mi się rozkleiło . Był taki ładny, szary , pręgowany ... , ale był także bardzo biedny ![]() Chciałam go wziąść tymczasowo do domu , żeby zaszczepić , nakarmić i oddać komuś ... ![]() Ale mama się nie zgodziła ![]() Jak pomyślałam co może go spotkać jakie choroby , wygłodzenie i wogle ryczeć mi się chciało ![]() Ale mama na to : ,, Całego kociego świata nie uratujesz " No ja wiem że nie ale ... no .. hmm . . . mogłabym pomóc chociaż temu biednemu kotkowi .. jak odchodziyśmy miałczał strasznie i patrzył na nas ...Jeżeli ja mu nie pomogę to możliwe że nikt mu nie pomoże ! ![]() Jeżeli ja mu pomogę , to może inni wezmą przykłąd i też zaczną pomagać innym kotom ... Ehh , no wiem jak to brzmi ale nie mogę o tym biedactwie zapomnieć , może jestem głupia , ale zaraz chyba się porycze ,no jak go zobaczyłam , to przypomniał mi się pewien kot z allegro , któremu możne było policzyć wszystkjie żebra i pomyślałam , że jeżeli nikt mu nie pomoże to on może tak wyglądać . ![]() ... Tak bardzo mi go żal , gdybym go wzięła na pewno znalazł by dom bo był taki ładny , że na pewno ktoś by go chciał ...
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma na imię Rudolf, ale mówię na niego Rudzio, Rudasek itd. ![]() Jak każdy kotek lubi polowac, biegac. Nauczyłam go aportowac myszkę (zabawkę )Kocha wątróbkę i szyneczki :P Ogólnie świetny kotek. Moja mama także nigdy nie pozwala mi pomagac zwierzętom bezdomnym Rozumiem Twój ból..
|
|
|
|
|
#78 |
|
Copyraptor
|
Sintagmo, moja kotka miała rujki jedna po drugiej. Zabierz ją do weta, dostanie zastrzyk hormonalny "na wyciszenie", po 3 tygodniach można sterylizować
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
co nowego w kocim wątku?
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Hmm...
No więc nowości : 1.Pytania: - w jakim wieku najlepiej wykastrować kocura ? - w jakim wieku najlepiej odebrać go od matki [ czy 12 tyg. to nie za mało , albo za dużo? ] ? - jakie macie kuwety ? [ odkryte czy zadaszone ] - czy warto kupić kotu obrożę ? 2.Może jakieś pomysły na imię dla kota ? Bo chciałam go nazwać Shaggy , ale hmm... zwierzak ciotki mojej kumpeli też się tak nazywa ... ![]() Mama mi powiedziała żeby może coś innego ... No kurcze a mi się tak to spodobało więc niewiem ... ![]() Myślałam też o Shadow , ale jak jedna z wizażanek zauważyła - to nie brzmi tak dobrze ...
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje byly odebrane od matki w wieku 8 tygodni i jest ok. 12 tygodni to ani nie za malo ani nie za duzo ![]() u mnie stoi kuweta zadaszona - polecam, bo to co ma byc w srodku zostaje w srodku, a niektore kotki maja tendencje do podnoszenia tulowia jak sikaja i moga zalac sciane ![]() jesli kot bedzie siedzial w domu to nie ma potrzeby gnebienia go obroza. ja mam jednego kocura wychodzacego i on ma obroze przecwipchelna i przeciwkleszczowa, na ktorej dodatkowo napisalismy mu adres i telefon przy kupowaniu obrozy dobrze jest zwrocic uwage czy ma ona system szybkiego wypinania gdyby kotek sie na niej gdzies zawiesil itp ![]() ja polecam ta obrozke: http://nowy.krakvet.pl/beaphar-zecke...y-p-13138.html |
|
|
|
|
#82 |
|
Copyraptor
|
12 tygodni to idealnie, w takim wieku się oddaje kocięta w porządnych hodowlach bo wtedy jest pewność, że kot się dobrze od mamy nauczył socjalizacji, nie będzie siusiał po kątach i gryzł
Moja kitka też była zabierana wcześniej, ale widać było lekkie "niedoróbki" Też mam kuwetę zadaszoną, nie ma przykrego zapachu, i może stać w korytarzu, bo widok nie kłuje w oczy. No i kota nie wysypuje żwirku. Zgadzam się, że 6-8 miesięcy na kastrowanie A obróżka - jak wychodzący, to tak, wpisałabym numer telefonu czy adres, bo bym się bała. Ale moja nie wychodzi, więc nie widzę sensu żeby nosiła obrożę. Podejrzewam, że jak się od małego zakłada to się przyzwyczajają, ale jakoś super-wygodne to to pewnie nie jest
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze, że żwirek do kuwety oczywiście naturalnyCo do imienia, jeśli miałabym kocurka to z pewnością nazwałabym go Frodo
|
|
|
|
|
#84 |
|
Copyraptor
|
Najlepiej nazwać kota jakoś oryginalnie
ja się zawsze krzywię na kolejnego Mruczka, Kicię, Kuleczkę, Kropkę, Lejdi i inne takie..a angielskie nazwy brzmią tak jakoś dziwnie. Czemu nie nazwiesz go po prostu Cień? To ładne słowo, i brzmi tak dostojnie kotka rodziców mojego faceta się okociła ostatnio (uciekła im jak miała rujkę..zapomnieli o kolejnym zastrzyku jak będzie kot, to będzie się nazywał Plagiat (mama się nazywa Imitacja ), jak kotka, to nie wiemy pasowałaby Kopia, ale nam się nie podoba za bardzo. Ale mamy sporo czasu, bo ogony mają dopiero po parę dni.
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reszta brakow nie obserwowalam na szczescie
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-06 o 14:25 |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Racja Choler(k)o
Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2009-07-08 o 08:35 |
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
OOOO
Kiedyś, kiedyś - bardzo dawno temu miałam czarnego kocurka imieniem Ignaś... Straszny cwaniak był z niego Pamiętam, że jak stał się już dorosłym kotem to wszystkie kocięta w okolicy rodziły się czarne Jakoś mi się dzisiaj na wspomnienia zebrało... |
|
|
|
#89 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
normalnie bym Cię opieprzyła, że nie wysterylizowałaś kota, ale ta historia brzmi tak uroczo...lowelas z niego był No i czy "Cwaniak" nie brzmi ładnie? moja znajoma ma psa, który się nazywa Kretyn Fajnie to wygląda, jak za nim woła na ulicy czy w parku. Tłuszczosław ![]() (nie wiem, czy już mówiłam) Moja Agrafka się miała nazywać Apatia dobrze, że jej tak nie nazwałam, bo ta kota ma istne ADHD
|
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
karma i zabawki ;D
Mój pomimo tego, że sprawiłam mu drapak to z niego w ogóle nie korzysta. Łóżeczka już w ogóle nie kupowałam, bo on śpi gdzie chce. Najchętniej jednak w szafce z ręcznikami (zostawia pełno kłaków) lub w moim łóżku, w nogach ![]() Obyś trafiła na grzecznego kotka, bo mój jest wybitnie niesforny ;P i marudny ;P Zawsze lepiej się przygotować na takiego małego potworka ;D co do imion, mój się nazywa Marian [Maniek,Manian] gdy go dostałam nie przeszkadzało mi to imię i postanowiłam nie zmieniać ![]() Możesz też pomyśleć o imionach tak w kierunku historii - Napoleon ;D Edytowane przez sauer Czas edycji: 2009-07-08 o 16:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

Właśnie przez to umaszczenie ją wzięliśmy - bardzo podobała się mojemu mężowi.. Ja uwielbiam czarnuszki wszelkie, ale mąż nie lubił kotów, Miśka mu się spodobała i zdecydowałam się na kompromis.

] dla kota ?