![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perfumy metal/goth
Tru to jest styl, który reprezentują wykonawcy muzyki metalowej i który to naśladują ich fani
![]() ![]() Inną kategorią są słodkie/jadalne perfumy, bo kobiety - gothki czy nie gothki - jak wiadomo - bardzo lubią słodycze ![]() W mojej kolekcji nie ma ani jednego "różowego" zapachu - jedyne różowe jakie dopuszczam to Insolence, w drodze wyjątku potwierdzającego moją regułę ![]() Polly - oczywiście, że metal może pachnieć Baby Doll jak chce, ale to nie pasuje do mrocznego stylu. Ja też mogę się przefarbować na blond, ale będę głupio wyglądać ![]()
Edytowane przez Velvet Acid Kitty Czas edycji: 2009-06-27 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
pamiętam tylko ze jak byłam punkiem ![]() ![]() w każdym razie przechlapane mają miłośnicy industrialu i tym podobnych bo wg mnie powinni pachnieć odorkami CDG ![]()
![]() |
![]() |
#63 | |||
Zadomowienie
|
Elpii Habanita jest bardzo specyficzna. Niezmiernie ciężka, na mnie oleista i waniliowo-dymna. Z pewnością warta poznania, nawet jeżeli nie przypadnie Ci do gustu.
Eenax odniosłam wrażenie, że Elpii chodziło o słowo typowy, ale wkradła się literówka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale znowu OT, Polly będzie gryzła zaraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
grozi wypollizowaniem
|
![]() ![]()
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tu mogę tylko przytaknąć. Zbyt często wszystko wokoło jest generalizowane. Niestety z generalizacjami spotykam sie na codzień i bardzo często mnie to dotyczy. Ja jestem pracownikiem w Instytucji Badawczo Naukowej i bardzo często udzielamy konsultacji technicznych. Ja jako jedna z osób o najwyższych kwalifikacjach (ze tak skromnie sie pochwalę)( i na dodatek jedyna kobieta) należę do Rady Naukowej Zakładu a co za tym idzie właśnie ja jestem tym konsultantem w sprawach technicznych. Ilekroć wiec jest spotkanie techniczne z klientem i wchodzę do sali konferencyjnej to słyszę coś w stylu: "poproszę kawę" itp. Zawsze wtedy z szyderczym uśmiechem oświadczam: " to ja zaraz poproszę pana Marka by zrobił dla Nas obojga", po czym w gracja i wdziękiem siadam i czekam az klient się domyśli ze to do Mnie ma sie zwrócić z swoim problemem. No i znów trzasnęłam offtopa.
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Co jest tru
![]() No przeciez wiadomo, ze "tró" jest zapach niemytego ciała i stóp_wprost_zMrocznych_ot chłani_glanow ![]() A tak serio, osobiscie preferuje zapachy kadzidlane (oczywiscie i przewidywalnie) oraz róży ![]() A jakoś Poisony do mnie nie przemawiają np. O! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ech, ledwo się powstrzymuję przed kolejnymi OT
![]() Delilah kwestia gustu i wyobrażeń, dlatego dla mnie klasyczny Poison jest prawdziwie mroczny. Nawet jego kolor na skórze po rozpyleniu jest mroczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jestem miłośnikiem industrialu, ale ja tru nie jestem, poza tym w industrialu jest większa dowolność, ponieważ fanki industrialu wyglądają jak cyber lolity (więc i Baby Doll by pasowało) lub bardziej w kierunku dark grim gloomy goth (kadzidła, drewniaki) ![]()
Edytowane przez Velvet Acid Kitty Czas edycji: 2009-06-27 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za debi..l wymyślił ze jak ktoś słucha metalu to jest brudasem i śmierdzi? I po chol..ę ktoś te bzdury powtarza? A swoja drogą wyciągając nóżki z obuwia sportowego nie raz mi stópki wydzielały aromacik, natomiast jak wyciągam nóżki z glanów to aromatu akurat nie wydzielają.
![]() |
![]() |
#71 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() zresztą i tak najlepsze są nóżki wyciągnięte z trampek założonych na bosa stopę ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Hmm ja też preferuje gotyk pomieszany z metalem i lubię perfumy od Celine Dion Belong, Donna Carina La Rive, Avon Passion Dance i Oriflame Miss Punk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
a mnie po miss punk mdliło (skusiłam się w ciemno na nazwę i pożałowałam... :-P)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kwestii podziałów - wszystkie wiemy, że każdy ma prawo pachnieć wg własnego gustu, ale nic nie poradzimy na to, że dziewczyna ubrana na różowo, z platynowymi włosami i w białych kozaczkach skojarzy nam się raczej z Pink Sugar niż z Avignonem. Jeśli ktoś lubi słodkie kolory, to z reguły wybierze też słodki zapach. Jeśli ktoś jest z natury zbuntowany i nie podąża za trendami obowiązującymi na ulicy, to na przekór wszystkim ubierze się nie na jasno, ale na ciemno i użyje perfum które są kontrowersyjne i wzbudzają emocje. Ofkors nie mówię tu o osobach, które mają kilkanaście lub kilkadziesiąt zapachów i przeskakują od słodziakow do świeżaków, a potem do kadzidlaków w zalezności od nastroju i ochoty. ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Wiecie co, nie wyobrażam sobie, żebym miała testując perfumy zastanawiać się, czy będę wiarygodną fanką Fields of the Nephilim jak ich użyję ![]() ![]() ![]() A z drugiej strony - w moim zamiłowaniu do gotyku też jest chyba element fascynacji kiczem, jest w tym stylu pewna dawka przesady, pompatyczności i nie zawsze dobrego gustu ![]() ![]() I chyba z tą przesadą, przepychem dobrze komponowałyby się jeszcze superkwiatowe, ciężkie killery, tuberoza, zabójczy jaśmin i kwiat pomarańczy, taka Blonde Versace np. (wbrew nazwie ![]() Zapach skóry byłby świetny - dobrze skomponuje się z ciuchami, Cuir Mauresque Lutensa, Cuir Ottoman Parfum d'Empire, Aoud Cuir d'Arabie Montale (baaaardzo ciężki, fascynująco brzydki przypadek ![]() Z wersja bardziej elektroniczno-industrialną, cybergotycką kojarzy mi się Gucci Rush. Skojarzenie z dyskolalą uważam za troszkę krzywdzące dla tak oryginalnego zapachu. Może też jakiś wiercący w nosie świeżak, Esprit du Tigre, DKNY, Oblique FFWD z fascynująco syntetyczną nutą? Lekko metaliczne kwiaty w Sun Moon Stars. Bezwstydna, przesadzona słodycz Fantasy Midnight do kolorowego PVC, rurek we włosach i gigantycznych koturn. Ziołowe zapachy kojarzące się z magicznymi istotkami mieszkającymi w lasach - Shaal Nur, Feminite du Bois Do bardzo kobiecej, gotyckiej sukni z gorsetem ciężkie aldehydy - czerwona D&G, Amouage Dia. Tak ogólnie - Opium - superkiller, czarna Coco, 10 Corso Como - kadzidło i "brudny" oud, Jubilation XXV, Prada EDP A najbardziej gryzą mi się z tym stylem zapachy - wcielenia przeciętności typu Touch of Pink, Serpentine (szkoda, bo nazwa fajna ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-06-28 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
No co Ty, ja na festiwalach same Young, Sexy i na-swój-sposób Lovely kobietki widzę
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
A mi się marzy spacer ulicą, po której chodzą uperfumowane kobietki. Nie dwie czy trzy, ale całe stado kobiet. Każda pachnąca czyms innym, od Avonów przez Chanel po Lutensy i Artisany. Ech... piękne to by było
![]()
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Mogłoby być bardzo ciekawie choć myślę że poo jakimś czasie przestalibyśmy w ogóle czuć jakiekolwiek zapachy :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Nindżopesz
|
Nudzę się więc machnę rozprawkę o moich gustach - oczywiście nie sugerujcie się zbytnio moim odbiorem zapachów :
- perfumy-kadzidła stricte gotyckie - CdG Avignon, Zagorsk, Rock Crystal Durbano, Etro Messe de Minuit, Annick Goutal Encens Flamboyant, Armani Bois d'Encens, Cardinal Heeley, Diptyque L'Eau Trois (tu drewniany kościółek z kadzidłem w tle) - kadzidła "lajt" - Statkus, CdG Kyoto, Jaisalmer, Ouarzazate, Hinoki, Man 2, Palisander, Satellite Padparadscha, YSL Nu, Lutens Cherqui, Serge Noire - magiczne, pogańskie zapachy - Donna Karan Black Cashmere (mrrr), Labdanum DK, Lancome Magie Noire (dla seksownej wiedźmy), Tumulte PH (dla druida/ki), Cartier Le Baiser du Dragon, Etro Shaal Nur, Shiseido Feminite du Bois (dla elficy czy innej fanki fantasy ![]() - "tró i mhroczne" alias death-metalowe dymy, popioły - Durbano Black Tourmaline, Demeter Holy Smoke i Fireplace - chętnie poznam coś jeszcze w tym stylu, polecicie? - dymne "lajt" - Lalique Encre Noire, Gucci PH, Guerlain Winter Delice (nie czuję pierniczków tylko dym świec i sosnę), IHP Burning Leaves, Bvlgari Black (spalone opony dla harleyowca ![]() - ciężkie, zmysłowe, dla gotki w gorsecie, wysokich obcasach i krwistoczerwonej szmince - Dior Poison klasyk, Hypnotic i Tendre Poison, Molinard Habanita, Micallef Aoud, Dior Dune, YSL Opium, Armani Czarna Mania, Obsession CK, Maroussia Slava Zaitsev, Prada Intense, Czarna Coco, jakieś zawiesisto-różane killery z nutką krwi niewinnych ofiar, hehe, ale ogólnie to nie mój klimat więc więcej nie wymienię - niepokojące cmentarne lilie, fiołki - Black CK, DK Wenge (ja tam czuję pogrzebowe kwiaty), TM Angel Violette, Alien, klasyczny Angel (trupie nutki) - z cyklu "włóżmy stare glany i chodźmy na wino pod most" - Estee Lauder Youth Dew Amber Nude, Demeter Leather (winko w tle, na głównym planie stary skórzany płaszcz), Frapin 1270 (choć trochę zbyt elegancki), Parfum d'Empire Ambre Russe, Idole de Lubin (rum zamiast wina) - ...i grzane winko w pubie czyli cynamon, goździki, miód pitny, śliwowica i jesienne klimaty - Demeter Cinnamon Bun i Mulled Cider, Ginestet Le Boise i Botrytis, Mauboussin, Automne Micallef, Asja Fendi - dla gothic-lolity - tu IMO pasują mega-słodziaki: Belle de Minuit Nina Ricci, Pink Sugar Aquolina, Tumulte Lacroix, Flowerbomb V&R i wiele innych, których nazwy wyleciały mi z głowy po jednym teście ![]() Się rozpisałam. Pewnie o czymś zapomniałam, a wielu jeszcze nie znam, np: Kilian, Le Labo, Montale, Fumidus i Olibanum Profumum, Demeter Dirt i Bonfire, Night Aoud, Musc Ravageur, Voleur de Roses, Let me Play the Lion, Lucyfer, wszelkie piwniczne paczule, ciężkie skóry z "cuir" w tytule ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-06-28 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szacunek za tę rozpiskę zapachów ![]() Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-06-29 o 07:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
BAN stały
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Świetne, Redhaired Witch
![]() Do cmentarnych dorzuciłabym Ange ou Demon ze swoimi grobowymi liliami ![]()
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Redhaired Witch - super!!!!
Na pewno będę korzystać z Twojej listy przy przyszłych poszukiwaniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Nindżopesz
|
Dziękować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A cmentarne lilie to Anais Anais (aczkolwiek opakowanie nie kojarzy się z gotykiem) ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe, uderzcie w stol a nozyce ... Nie ma jak zażartować.. ![]() koniec offtopu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.