![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: nasz język polski intymny
Oj tak
![]() ![]() Dla mnie jezyk intymny jest dosc wazny, uwazam ze scala pare i sprawia ze sex staje sie wyjatkowy. Z kazdym partnerem uzywalam innych zwrotow. Czulabym sie dziwnie mowiac do obecnego partnera jak do exa. To prawie jak zdrada ![]() Dobor slownictwa i zabarwienie emocjonalne beda zalezaly od partnerow i ich osobowosci. Jedni beda jak w romansach czy tanich erotykach rozchylac platki kwiatu, inni kisic ogorasa. Ani jedno ani drugie mi osobiscie nie pasuje, choc gdybym uslyszala ze facet chce zakisic ogorka - to pewnie dostalby odemnie sloik ![]() Nie jest tak zle z tym polskim jezykiem intymnym, angielski jest dla mnie bardzo wulgarny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Oj uczepili się co poniektórzy języka polskiego
![]() Moim zdaniem nie jest on taki ubogi, a czasami do głowy przychodzą bardzo zaskakujące połączenia wyrazów. To co mi się teraz przypomina (jak powtórzyłam, to przepraszam, nie spisywałam wszystkich słów, jakie poprzednicy wypisywali. Przepraszam też za wulgaryzmy, ale niektórzy lubią ich używać w "łóżkowych" sytuacjach ![]() pie*rzyć się, je*ać się, bzykać, wchodzić, "być czyimś uniesieniem", zapylać, robić dobrze, kochać się, bara bara, ten teges ![]() Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam/zgorszyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugie pogrubione: dodalbym jeszcze, od sytuacji, bo czasem mozna lubic jedno, a czasem chciec czegos innego ![]() Kisic ogorasa ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo ze czasami ma sie ochote na delikatne pieszczoty a czasami na ostrzejsza jazde. Ale (przynajmniej u mnie) dosc latwo to rozpoznac. Najwazniejsze zeby sie zgrac ![]() Zreszta ja wole dzialanie niz gadanie ![]() Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2009-07-02 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Brafffo
![]() Zapinać ![]() ![]() ![]() I jeszcze hmm.. ciupciać, nei wiem, ale rozwala mnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Co do moszny jeszcze... ;D Nie wiem czy wiecie, ale w Polsce jest miejscowość o takiej nazwie, z bardzo ładnym zamkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"-Gdzie byliscie na weekend? - W Mosznie..." ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
no i jeszcze slynne Zagłobowe "trykać"
![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ee ;D Tak pięknie to nie jest, z tego co wiem odmienia się 'w Mosznej' ;D
A co do tematu to spotkałam się jeszcze z 'zapakować' albo 'załadować'. Yhm. O gustach się nie dyskutuje, ale ja nie chciałabym być załadowana ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
i za cholere nie wiem co jest..moze to po tej dzisiejszej meksykanskiej kolacji..."utrzeć chilli"
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- wolalabym: "przeladowac" - jak dobra strzelbe ![]() ps. dwururke ![]()
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Hmm... a mi się przypomniało określenie "zamoczyć"
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To powiedzonko też mnie zawsze śmieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
- A nic, bo to totalne zadupie... czy moze tez przed
![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
![]() A propos śmiesznych nazw miejscowości: http://www.beka.pl/txt_smieszne_miejscowosci.php Wiem, że offtop, ale nie mogłam się powstrzymać. ![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak to lepiej, niz mieszkac w Starych Niemyjach ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-07-05 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
proszę mi się tu nie śmiać z Sfornych Gaci. jak miałam z 7 lat, jeździłam tam podczas wakacji. jaka była atrakcja, gdy opowiadałam koleżankom
![]() i przepraszam z offtop, ale musiałam obronić Sforne Gacie !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Zamek w Mosznej mi się wcale erotycznie, biologicznie nie kojarzy.
Jest tam chyba szpital psychiatryczny (centrum leczenia nerwic). Bardzo wdzieczną nazwą jest Tumidaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
W ,, Seksie w Wielkim miesicie" (filmie) jedna z dziewczyn biorac pod uwage obecnosc dziecka uzyła zwrotu ,, kolorowanie". Mojejmu Tż tak sie to spodobalo ze przez jakis czas pytał ,,Kochanie masz ochote dzis troche pokolorowac??" na co ja odpowiadałam ,, A masz do zaoferowania jakas fajna kredke? "
![]() Przydatne przy ludziach bo jak ktos nie ogladał filmu to nie wie o co chodzi ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
To może i ja coś napiszę.Ale tylko z śmiesznych nazw
![]() Cimci -rimci Trzaskać wafla Ślizgać pieroga Robić kogielmogiel Formatować dysk za pomocą myszki Nic innegomi narazie nie przychodzi do głowy ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
no że żadna o bara bara nie wspomniała !!
![]() kiedyś w kiepskich słyszałam "umcia umcia" i "figo fago". haha: mambo w poziomie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Przyłączam się do odzewu o obronę Sfornych Gaci
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
ha !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
A już myślałam, że nikt tego określenia nie rzuci.
![]() Moja mama zawsze wchodząc do domu krzyczała: "jestem! nie gzić się tam, ubierać się!", od tego w słowniku moim i TŻta na pierwszym miejscu jest owo gzienie. Strasznie nam to określenie pasuje. ![]() Co do określeń intymnych części ciała - na studiach mam przedmiot pt. psychospołeczne konteksty seksualności i na jednych z zajęć prowadząca zacytowała z jakiejś książki kilka kąsków (tych najbardziej znanych i wyjątkowo wulgarnych nie notowałam): penis: chujogrom, bożek żelazny, chwost ( ![]() ![]() wagina: dziwotwór smoczy i (uwaga!) gardziel bezzębnej staruchy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poległam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Płakaliśmy ze śmiechu na zajęciach.
![]() Btw, narzekamy, że w języku polskim nie ma fajnych, erotycznych określeń... Ale czy rzeczywiście ludzie posługujący się innymi językami mają aż takie wybitne osiągnięcia w tej dziedzinie? Nie wydaje mi się. Każdy i tak tworzy sobie swój własny słownik w ramach związku, taki, który zrozumiały jest tylko dla partnerów. Wulgarnych określeń też nie ma co od razu przekreślać, wszystko zależy od kontekstu , w jakim zostają użyte i co NAPRAWDĘ mają na myśli partnerzy. Inna sprawa, że kaczuszek, muszelek i żabek nie znoszę, ani to moje żyjątko między nogami kwacze, ani szumi, ani rechocze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.