Ratunku! NIE MOGĘ WSTAĆ!!! :( - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-19, 23:49   #61
magd00sinek
Zakorzenienie

Dot.: Ratunku! NIE MOGĘ WSTAĆ!!! :(

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to po prostu brak motywacji do wstania, czyli brak zajęć! Wiem sama po sobie, że jak muszę wstać, bo idę do pracy czy na studia, albo mam sprawy do załatwienia, potrafię wstać nawet o 5.30, niezależnie czy położę się o 00.00 czy o 2.30 Poważnie! Wtedy jakoś potrafie zerwać się na równe nogi i wystarcza mi te 4/6 godz snu!
Hmmm mam jeszcze jeden pomysł dziecko, to najlepszy budzik, którego nie da się tak po prostu wyłączyć i ponownie pójść spać
No wlasnie tak by sie moglo wydawac (nawet ktos tu napisal, ze spiochy po prostu nie maja obowiazkow, hmm... ) ale w moim wypadku sie nie sprawdza - ostatnio mialam jeden z 1 najwazniejszych w calym roku egzamin na studiach - naprawde baardzo wazny i baardzo mi zalezalo na jego wyniku... Takze mialam wstac o 6 - oczywiscie nastawilam budzik na te godzine, aby sie jeszcze douczyc, przygotowac ubranie, indeks itd. Egzamin byl o 9, na akademie mam ok. 20 minut drogi. I co? Obudzilam sie o 8.25 :O Myslalam ze zawalu dostane, jak Boga kocham! Ledwo zeby zdazylam umyc, cos na siebie zalozyc, pamietajac o tylko tym zeby nie bylo zolte w kropki np. i sruuuu pedem przez miasto - zdazylam tylko dlatego, ze babka sie spoznila. Gdyby przyszla o czasie to juz by mnie nie wpuscila, te pare minut pozniej. Takze, jak widac, w skrajnych przypadkach nawet wielka motywacja nic nie zmienia

Cytat:
Napisane przez Jackie Nice Pokaż wiadomość
znalazłam nową metode na wstawanie nie jesc nic juz od 20, siedzisz tak do 2 to juz cie zzera zeby cos zjesc i jak tylko sie przebudzisz to przypomina sie ten glód, wyobrazasz sobie jakies sniadanko i wstaje tada!!! raz u mnie podziałalo

Kurcze, to jest mysl, serio! Bo faktycznie jak czasem jestem bardzo glodna rano, to juz wole wstac i cos zjesc, niz spac w nieskonczonosc Wyprobuje koniecznie!

Cytat:
Napisane przez aha Pokaż wiadomość
Jest jeszcze jeden sposób. Zasłyszany, więc nie wiem czy skuteczny. Sama nie mam problemów ze wstawaniem
Budzik stawia sie na talerz, na którym leżą łyżki Ramotu robi co nie miara Spróbujcie.

Heh, no niestety, problem nie w tym, ze nie budzimy sie od budzika, tylko w tym ze wylaczamy go i idziemy spac dalej, nawet o tym pozniej nie pamietajac Takze nawet gdyby mi zaczela grac nad uchem orkiestra deta z Koziej Wolki, lub zawylo stado sloni, to pewnie bym sie przebudzila, a jakze lecz wygoniwszy intruza, natychmiast zasnelabym z powrotem
A moj budzik ma naprawde bardzo glosny i przeszywajacy dzwiek, na co przez caly rok narzekala moja wspollokatorka :P

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Też miałam to samo co Wy, to całkiem normalne w okresie dojrzewania. Badania krwi i tarczycy wykonywane co rok dawały wynik ksiażkowy.
Hm, no nie wiem czy takie normalne, bo ja np. nie znam zadnego mojego rowiesnika, ktory by wstawal o takich porach Przeciwnie, wszyscy sie temu dziwia i uwierzyc nie moga, kiedy mowie np. ze zaspalam na zajecia o 13

Cytat:
Napisane przez mooniqa Pokaż wiadomość
Ja jak spię za długo, to źle się czuję.
Wiem, że senność może być spowodowana tabletkami na alergię. Taki jest ich skutek uboczny. Wiem bo sama zażywam i trudno mi jest się obudzić.
Więc jeżeli któras z was bierze leki na alergię to może być powód.
Ja biore, bo od zawsze cierpie na alergie, ale nie sprawdza sie u mnie raczej ta teoria, gdyz w czasie jesieni i zimy, kiedy lekow nie biore, rowniez cierpie na spanie-ile-tylko-sie-da
Stary 2009-07-20, 16:27   #62
edzia013
Raczkowanie

ja teraz w wakacje wstaje o 10, a ostatnio wstałam o 15 ;p
chyba pójście spać o 20 nic nie da bo i tak pewnie nie zaśniesz. Może wcześniej pobiegaj?? A rano nastaw budzik.
edzia013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 23:08   #63
Kissabble
BAN stały

Myślałam że ja sama jedna na tym świecie jestem taka wiecznie zaspana
więc u mnie wygląda to tak, że kładę się o baardzo późnych porach (najwcześniej 2.00 ) i śpię tak w granicach do 13-15.
A raz zdarzyło mi się spać do godziny 13, pójść na zakupy, wrócić, pójść spać, o 18 wstać i pójść ze znajomymi na spacer szok, cały zmarnowany dzień przez który mogłam zrobić tyle rzeczy. A pamiętam, że pogoda wtedy też dopisywała
Kissabble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 23:18   #64
Kiti
Raczkowanie

Cytat:
Mam straszny problem, nie wazne o ktorej sie położe czy o 22 czy o 4 nad ranem nastepnego dnia wstaję dopiero po południu, bardzo rzadko udaje mi się wstac przed 12 ( co z tym fantem zrobić??? Jakie metody zeby wstać zastosować? (kiedys nawet trzmałam kubek zimnej wody przy lózku ktora sie oblewałam jak dzwonił budzik, mialam wtedy 12 lat z przyczyn praktycznych i malej skutecznosci dałam sobie spokój)
niestety mam ten sam problem i to od ponad roku.Wszystko przez studia i nocne przygotowywanie się do sesji,to mnie tak rozstroiło.Do niedawna miałam problemy z zasnieciem przez 3!staram się z tym walczyć.Dobry jest wysiłek fizyczny,teraz łykam Benosen i inne za zaśniecie,zobacze jakie będą rezultaty.Benosen działa bardzo delikatnie,ale działa,przynajmniej na mnie,bo dodam,że mimo iz sypiałam do 12 a nawet do 14 to byłam przeczmęczona a po tym leku czuje ,ze ten sen jest lepszy.Trzymam kciuki,mam nadzieje,ze wyjdziemy na prosta z pozoru to błachy problem a tak naprawde bardzo uciazliwy.

i gdyby nie obowiązki to pewnie nadal wstawałabym sobie o 12 lub nawet pozniej

ps.zazwyczaj jak wstane bardzo pozno to do konca dnia czuje sie potwornie ospała

a no i dodoam ,że kiedyś miało to związek też z zerwaniem z chłopakiem,chciałam wtedy przespać już całe życie

pomóż,nic Cię to nie kosztuje

Edytowane przez Kiti
Czas edycji: 2009-07-21 o 23:24
Kiti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 21:57   #65
All_that_jazz
Zakorzenienie

Też mam podobny problem.
Od czasu do czasu nie mogę wcale spać-to rodzinne.
Usypiam nad ranem.Wczoraj usnęłam o 5 rano a rodzina obudziła mnie telefonem o 9.00, podrzemałam potem do 11.00 i tyle mojego snu.
A co do skutecznego wybudzania-chłodny prysznic, przemycie twarzy i oczu zimną wodą, mocna herbata z dużą ilością cukru, radio, uciążliwy budzik-to na mnie działa.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 21:47   #66
Zdesperowanaa93
Raczkowanie

Jak zadzwoni budzik to szybko otwieram oczy i od razu wstaje to pomaga chociaz potem chodze przymulona
Zdesperowanaa93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 22:51   #67
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
A slyszeliscie, ze w Japonii (tam to zawsze takie wynalazki sa!) sprzedaja latajace budziki? dzwoni, a ty biegasz i lapiesz
nieźle:ha haha:
Też jestem strasznym śpiochem, ale to zapewne spowodowane jest tym, że mam niedoczynność tarczycy i.... jestem uzależniona od Internetu Potrafie przy kompie przesiedziec nawet 8 godzin i połozyć sie spać np.o 3 rano.
Czytając ten watek postanowiłam sobie własnie, ze jutro wstane o 7 Także trzymajcie kciuki
Pozdrowionka dla wszystkich śpiochów

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 11:00   #68
Nais
Wtajemniczenie

Ja też zaliczam się do grona śpiochów, co nieustannie wprowadza mnie w stan irytacji. Jeśli nie mam na rano zajęć, to ciężko mi wstać. Nawet, jeśli mam coś zaplanowane (np. będę się uczyć, pojadę miasta coś załatwić), to i tak nie mogę wstać. Budzę się ok. 11 czy 12. Dla mnie zdrowa dawka snu to ok. 10 godzin.. Sprawy nie ułatwia fakt, iż dorywcza praca którą sobie znalazłam, to nocki.... Więc pracować mogę bez problemu, tylko potem jestem jeszcze bardziej rozregulowana. Budzik nie pomaga, minimum muszę mieć pół godziny drzemek...Ale często wyłączam budzik i śpię dalej. Zazdroszczę wszystkim skowronkom, ja nigdy nie umiałam rano wstać, nawet jak byłam jeszcze w podstawówce. Przy czym w ciągu dnia nie jestem senna, ale wystarczy nieraz 10 minut jazdy tramwajem i już zasypiam !
TŻ jest jeszcze gorszym przypadkiem niż ja, więc on mi nie pomaga
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 11:27   #69
Kiti
Raczkowanie

dzisiaj wstałam o 10.30 O.o
chcę się przeregulować tak,aby wstawać o tej 9 ,moze się uda.W sumie już tylko 1,5 godzinki zostało

ale w sumie biorac pod uwage ,że jeszcze nie tak dawno wstawalam po poludniu a kładłam sie spac ok.3,4 ,czasem zasyopialam nawet o 5 to nie jest niezle.Teraz zasypiam 1/2,więc jakiś postęp jest

a u was moje drogie są jakieś postępy?

pomóż,nic Cię to nie kosztuje
Kiti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 22:15   #70
Usagi89
Raczkowanie

GG do Usagi89

Cytat:
Mam straszny problem, nie wazne o ktorej sie położe czy o 22 czy o 4 nad ranem nastepnego dnia wstaję dopiero po południu, bardzo rzadko udaje mi się wstac przed 12 ( co z tym fantem zrobić??? Jakie metody zeby wstać zastosować? (kiedys nawet trzmałam kubek zimnej wody przy lózku ktora sie oblewałam jak dzwonił budzik, mialam wtedy 12 lat z przyczyn praktycznych i malej skutecznosci dałam sobie spokój)

ehh ja tez tak mam u mnie czasem to jest nawet 14
a po co chcesz to zmieniać :P:P
wakacjones są
Usagi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 10:55   #71
Leila:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nais Pokaż wiadomość
Ja też zaliczam się do grona śpiochów, co nieustannie wprowadza mnie w stan irytacji. Jeśli nie mam na rano zajęć, to ciężko mi wstać. Nawet, jeśli mam coś zaplanowane (np. będę się uczyć, pojadę miasta coś załatwić), to i tak nie mogę wstać. Budzę się ok. 11 czy 12.
(...)
Przy czym w ciągu dnia nie jestem senna, ale wystarczy nieraz 10 minut jazdy tramwajem i już zasypiam !

tez tak mam czasem planuje cos zrobic w dzien wolny, ale plan sie zazwyczaj obsuwa bo za dlugo spie . A ze spaniem w komunikacji publicznej to standard, wsiadam w metro, i pochrapuje po kilunastu minutach; to samo mam w samochodzie, czy nawet samolocie(zwykle nawet jeszcze nie wystaruje, a ja juz spie )
Najbardziej irytuje mnie, ze rano nie moge sie dobudzic, i wstaje polprzytomna, pod prysznicem jeszcze zazwyczaj jestem w pol-snie, nie moge normalnie myslec, i wszystko mnie denerwuje(Tz sie zali ze jestem agresywna), bo nie mysle o niczym innym tylko powrocie do lozka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 19:50   #72
mmk
Raczkowanie

myślmy się z mężem tak rozregulowali w styczniu na wczasach pobudka o 10 (12 naszego czasu), życie nocne - ale praca to najlepszy motor - o 6 pobudka, o 2-3 kładziemy się spać - i jak kiedyś nie wyobrażałam sobie takiego życia (5-6 godzin snu), bo zawsze byłam śpiochem, to teraz nie potrafie wyleżeć dłuzej jak do 8-mej bo mnie potem wszystko boli. Nieraz mam ochotę się położyć po południu (szczególnie na zmianę ogody) ale mocne postanowienie i nie śpię (no, czasem mi sie zdarzy ale potem nie potrafię zasnąć).
Jak długo próbowałyście wcześniej iść spać i wcześniej wstawać - bo to się nie zmieni za tydzień - na to trzeba kilka miesięcy. Ale pewnie jeszcze jesteście bardzo młode- z wiekiem wszystko się zmienia.
mmk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 18:20   #73
Jackie Nice
Raczkowanie

Ktos sie pytal o postepy wiec coz u mnie to raczej regres od tygodnia nie moge wstac przed 15 lekarka kazala mi sie zbadac, no i jak mi pielegniarka zmierzyla cisnienie to powiedziala ze powinnam zemdlec bo serce mi bije 50 razy na minute a cisnienie to 55/85 nie znam sie na tym ale to chyba zle szczegolnie ze polecila mi jak najszybciej mocna kawe... :/ ale to wszystko mi sie nie podoba bo kawa nie jest wcale zdrowa ani herbata z cukrem czego z reszta nie lubie i nie slodze od 8 lat. jak zaczne sie budzic o 17 to chyba spisze testament
Uwielbiam koty bo są wredne i nieufne, mają wciąż przymknięte nonszalancko oczy i znikają wśród swoich ścieżek. Ale kiedy wracają opowiadają o wszystkim mrucząc Ci do snu, wtulając z ufnością swe miękkie ciałka.
Jackie Nice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 20:49   #74
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Ja się pochwalę że już przez dłuższy czas wstaję przed dziesiątą
Stary 2010-03-16, 09:52   #75
Ivi 1988
Zakorzenienie

Jestem spiochem,ze mozg staje (ulubione powiedzonko jendej z kolezanek,hehe).

Ostatnio odkrylam nawet fajny-logiczny sposob na zmuszenie cielska do wywrotu z lozka- mowie sobie "jest 8 rano,tak naprawde tylko wydaje ci sie,ze potrzebujesz jeszcze pospac, wstajesz i za 2 minuty juz bedziesz w dziennym toku nie pamietajac o tym,ze jeszcze niedawno bys sobie z 2 h jeszcze pospala!" -ostatnio w sobote udalo mi sie to wicelic w zycie.
A czasem mi wstyd, bo Tz pracuje wiecej ode mnie a wstaje wczesniej w soboty

Nie wiem jak wy, ale ja traktuje sen jako jedna z przyjemnosci zyciowych, wiec moze dlatego tak lubie lezec w wyrku do pozna

Lubie tez moj spoosb "na przelduzenie nocy" w swiadomosci,tzn jesli mam spac "tylko" 7 godzin np, to nastawiam sobie ze 3 alarmy o 3 rano, potem o 5, no 6.30 i wreszcie ten "prawdziwy" o 7.30 - budzac sie po tylu alarmach w nocy masz wrazenie,ze noc byla mega-dluga,co uwielbiam. Kiedys spiac nawet 8,9 godzin bez zadnego budzika pomiedzy mialam wrazenie,ze spalam 10 minut
A nikt tego uczucia nie lubi.

A jak tam z wami,spiochy?

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.

Edytowane przez Ivi 1988
Czas edycji: 2010-03-16 o 09:53
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 13:18   #76
effcia82
Zakorzenienie

ja to mogłabym spać na okrągło, jedynie z przerwami na siku i jedzonko

pamiętam dawne czasy i wakacje, kiedy spałam po 14-16 godzin dziennie, chociaż to już bardziej z braku zajęc.

zawsze jednak idąc gdzieś wstawałam od razu na dźwięk budzika. obecnie nie jestem wstanie zwlec się z łóżka. zawsze musze dospać 20-30 minut a potem w straszliwym pośpiechu zbieram się do pracy.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 09:34   #77
EwcIaKIcIA
Zakorzenienie

GG do EwcIaKIcIA

uwielbiam spać długo... i przede wszystkim bez przerw...
nienawidzę budzić, się, np co 2-3 godziny, bo jestem zupełnie niewyspana i mam wrażenie, że w ogóle nie spałam...

Jak byłam mała i spałam w dzień, to oznaczało, ze jestem, bądź będę zaraz chora,a teraz mogę spać o każdej porze

wędrowniczek:
Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA

Już praawie w domku
EwcIaKIcIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości